2021 Şubat Anneleri

Kısaca doğum hikayem şöyle; dediğiniz doğuma dair sinyaller veya sancılar neredeyse 7. aydan beri vardı. Hep bir kasılmalı haller, ağrılar. Ancak dün rutin yürüyüş yaparken öğle saatlerinde, artık yürüyemedim. Bir kaç kez durup karnımın rahatlamasını bekledim. Akşam saat 20.00 gibi uyumaya odama gittim ( evet bazen dinlenmek için erkenden odama giderim) camı açtım serin hava gelsin diye, biraz da müzik açtım uyumuşum. 23.30 gibi uyandım eşim daha yatmamıştı. O yattı ben bi ortalığı kolaçan ettim ve yattım ama düzenli sancılar başlamıştı. Belden bacaklara yayılan karnı da saran bir ağrı. Kendimi rahatlatmak için beklemeye ve uyumaya karar verdim. Kendimi mutlu olduğum bir anda hayal ettim; yeşil çayırlarda şırıl şırıl akan sularda.. ama ne var ki kısa kısa uyuyabildim. Sabah 5’te lavaboya gittiğimde nişan da gelmişti. Hazırlanıp çocukları öpüp çıktık. Hastaneye 6.30 gibi geçtik, ilk muayenede 4-5 cm dendi. Her yarım saatte 1-2 cm arttı. Kendi sancılarım ara ara geliyordu ama iyi karşılıyordum. Squart yapmaya ve merdiven çıkar gibi bacaklarımı çekme çalıştım. Oda da yürüdüm. 8.30 gibi doktor geldi suyu açtı ve ıkınma başladı. Biraz zor oldu tabi, ama içinden sıcacık kayıp akması, çıkarkenki verdiği haz bambaşka. Kesi olmadı, bir iki dikiş var yine de. Sancı odasında doğum yaptım; çatal dediklerinde değil. Temizlenip bebiş giyindikten sonra kendi odamıza çıktık. Yarın sabah çıkarız inşallah
Doğum bekleyenler, lütfen doğumda sakin olun gerçekten en güzel şeylerden birini yaşıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun.
Ne kadar güzel bir doğum hikayesi. Normal doğumu bekleyen arkadaşlarıma güç vermiştir eminim bu yazı. Çok çok güzel anlatmışsın💜

Merhaba sevgili anneler, ben de sabah doğum yaptım çok şükür. 39+3 de kendi sancımla 3750 gr ve 53cm oğlumuz dünyaya geldi.
Doğum yapmayı bekleyen arkadaşlarıma sağlıklı kolay doğumlar dilerim.
Ay canım çok sevindim Allah bağışlasın...usg kg si ile gerçek kg si arasında fark oldu mu.. dikişlerin vs var mı? Bende merakla doğumumun başlamasını bekleyenlerdenim..darisi bizlere

Yaptırmadım canım hastanede çıkmadan uyarıyorlar zaten banyo yaptırmayın düşene kadar diye. Kıyafetleri de ütülüydü hep nasıl oldu anlamadım. Göbek etrafında kızarıklık felan olmuş muydu canım hatırlıyor musun?
Kızarıklık olup olmadığını hatırlamıyorum canım yaa..Ama o kokuyu unutamam..Allahim acil şifalar versin insallah

Ay canım çok sevindim Allah bağışlasın...usg kg si ile gerçek kg si arasında fark oldu mu.. dikişlerin vs var mı? Bende merakla doğumumun başlamasını bekleyenlerdenim..darisi bizlere

öncelikle teşekkür ederim herkese 🥰

en son pazartesi usg de 3500 demişti ama net olmadığını da söyledi. Dikişler de şöyle, benim önceki Doğumdan kalan dikişlerde içinde iltihap kalan şişlikler varmış, (afedersin ben de hissediyordum taharette) onları temizledi. Bi de bir kaç dikiş kontrolsüz yirtilan bölgeye. Ama sancım var biraz. Benim doğumlardan sonra biraz sancım fazla oluyor nedense. Ya da iyice acı eşliğim düşüyor mu desem

Kizlar 10 dk gecmeden wc gidiyorum, hafif bel agrisi var. Sizce su sizinti yapiyor olabilir mi

öncelikle teşekkür ederim herkese 🥰

en son pazartesi usg de 3500 demişti ama net olmadığını da söyledi. Dikişler de şöyle, benim önceki Doğumdan kalan dikişlerde içinde iltihap kalan şişlikler varmış, (afedersin ben de hissediyordum taharette) onları temizledi. Bi de bir kaç dikiş kontrolsüz yirtilan bölgeye. Ama sancım var biraz. Benim doğumlardan sonra biraz sancım fazla oluyor nedense. Ya da iyice acı eşliğim düşüyor mu desem
Rahim asagi iniyor o yuzden sanci yapiyor derler canim

Yeni doğum yapanlar var sanırım maşallah gözünüz aydınn güle güle büyütün inşallah
Hasta bebişlerimize Rabbim acil şifalar versin 🌹
Bugün nst usg ve çatı muayenesi oldum biraz gergindim ama kolay oldu şükür
Çatı kemiğim aşağıdaymış kızlar yani bebeğin geçmesi için dar
Yinede normal olabilme ihtimali varmış
Acaba aranızda çatı darlığı olup normal doğum yapan varmı ?
Bu arada bebeğim 37 haftalık ama önde gidiyor biraz
Kilosu 3400 küsür
Boyu 50 cm olmuş

Kızlar benim bebeğin karnı gurul gürül normal mi kakası da cıvık ve açık renk mamadan mi kaynaklı yoksa enfeksiyon tarzı bişey mi var

Kızlar bende son günlerde kaşıntı var ayaklarda bacaklarda kollarda
Dpktoruma bugün söyledim tahlil istedi
İdrarda protein çıktı malesef
Tansiyon normal ama 24 saatlik idrar toplamamı istedi
Başına gelen varmı ? :(

Başına gelen varmı ? :KK43:
Bende ilk gebelikte de vardı lohusalıkta da yaklaşık 10 gün sürdü fakat tansiyon da yüksekti. İlaçla düzenlediler.... Bir ay içinde geçmişti.

Başına gelen varmı ? :(
Ben ilk hamileliğimde yaşadım onu hamilelik alerjisi dediler , ve o alerji cocugumada geçti son 1 hafta icinde oldum , ama hicbir ilaç kullanamadığım icin geceleri kollarimi bagladim ayaklarımı sıkı sıkı kapattım sırf kaşımayayım diye sonra göbegimde başladı son 1 haftada çatladım , dogum yaptim düzelmedi özel doktora çıktım cildiyeye ve orda bana bi sürü sabun ve ilaç verdi 1 haftada oyle atlattım ve sonra kaldı o bende , oglum 10 yasında alerjisi var suan bendeki olan ona geçmiş şuanda bende 1 haftalık hamileyim ilaç kullanamıcam ve bu sekilde devam edecek sanırım , gözünü korkutmak istemem ama yüzde 1kiside rastlanan bir durum o yüzden özele git yada dayabiliyorsan dogumdan sonra git.. Simdiden Allah kurtarsın canım 🙏🏻 Saglıklı sihatli olun ikinizde..

Merhaba güzel anneler ben de bugün doğum yapan anneler kervanına katıldım. Doğumum ilk dogumuma ve sanırım pek çok doğuma göre kolay oldu. İlk dogumum suni sancı ile olmuştu. Bunda hastaneye erken gitmek istemedim o yüzden. Saat 14 gibi hafif sancılarım başladı. Ama çok hafifti. Ertesi sabah hastaneye giderim diye düşündüm. Derken saat 17 gibi birden sıklığı ve şiddeti arttı. Ama yine dayanilmayacak gibi ağrılar değildi ilk doğumumu düşününce. Hastaneye gitmem için esim ve annem ısrar etse de 17. 30 a kadar bekledim bana kalsa 19 da giderdim 😅 iyi ki bana kalmamış çünkü hastaneye 18 de giriş yaptım. Suyum geldi tamamen girer girmez. 6 cm açılma vardı. Yatırıp nst ye bağladılar. Sancılarım birden şiddetlendi acilma tamamlandı 18.45 de dogum masasindaydim. 18.52 de 3-4 kez ikindiktan sonra kızım doğdu. Cok hızlı oldu her şey. Epizyotomi küçük ama biraz yırtılmam oldu maalesef. Kızım da ben de iyiyiz çok şükür. Bebeğine kavuşan tüm annelerin gözü aydın bekleyenler de umduklarindan çok daha kolay bir doğumla kavussunlar inşallah evlatlarina😊

Merhaba güzel anneler ben de bugün doğum yapan anneler kervanına katıldım. Doğumum ilk dogumuma ve sanırım pek çok doğuma göre kolay oldu. İlk dogumum suni sancı ile olmuştu. Bunda hastaneye erken gitmek istemedim o yüzden. Saat 14 gibi hafif sancılarım başladı. Ama çok hafifti. Ertesi sabah hastaneye giderim diye düşündüm. Derken saat 17 gibi birden sıklığı ve şiddeti arttı. Ama yine dayanilmayacak gibi ağrılar değildi ilk doğumumu düşününce. Hastaneye gitmem için esim ve annem ısrar etse de 17. 30 a kadar bekledim bana kalsa 19 da giderdim 😅 iyi ki bana kalmamış çünkü hastaneye 18 de giriş yaptım. Suyum geldi tamamen girer girmez. 6 cm açılma vardı. Yatırıp nst ye bağladılar. Sancılarım birden şiddetlendi acilma tamamlandı 18.45 de dogum masasindaydim. 18.52 de 3-4 kez ikindiktan sonra kızım doğdu. Cok hızlı oldu her şey. Epizyotomi küçük ama biraz yırtılmam oldu maalesef. Kızım da ben de iyiyiz çok şükür. Bebeğine kavuşan tüm annelerin gözü aydın bekleyenler de umduklarindan çok daha kolay bir doğumla kavussunlar inşallah evlatlarina😊
Allah bağışlasın bebenizi. Ne kadar kolay olmuş maşallah.

Kızlar aranızda sünnet yaptıranınız oldu mu? Yarın bizim sarılık düştüyse inşallah yarın öğleden sonra sünnet ettiricez.

Ben oğlumu 9 aylıkken yaptırdım çok kolay toparladı.. yanında biri var mı tek basinaysan daha çok kucuk annesi zorlanabilirsinn....
Sarılığı da düşmüştür inşallah.

Ya canım içimi çok rahatlattin çok sağol.. Inşallah bende bekleyeceğim.. senin doğum nasıl başlamıştı canım bi de 40 hafta dolmusmuydu..Bebek usg de ki kg si ile doğum kg si farklı miydi okumuşumdur tabi de unutuyor insan.. müsait olduğunda tekrar yazabilir misin
Benim ilk doğumumla aynı başladı. Nişan geldi kanamaya döndü. Adet sancılarım başladı gece sabaha kadar devam etti sonra düzenli sancılar başladı. 40 dolmasına bir gün vardı. Ortalama 3500 olur 400 gr aşağı ya da yukarı fark eder dedi. 3830 gr doğdu

Back
X