2021 Şubat Anneleri

Evet elimden geldiği kadar doğal besliyorum ve ilacsiz buyutuyorum. Deterjan neredeyse hic kullanmiyorum.
Beni ürküten kısım bu ilk oğlumda buna aşırı dikkat ettim babanneyle çok savaş verdim üma bunda 4 aylık olmadan işe başlayacağım ve maalesef beslenmesine müdahalem az olacak benden gizli grip ilacı alıp çoçuğa içirmişliği var ben ilaç vermiyorum diye, aşı yaptırmayıp beslenmesine ve bu ilaç olayına dikkat etmemek bağışıklığına zarar verir gibi geliyor, bilgi ve alakanız için teşekkür ederim

Beni ürküten kısım bu ilk oğlumda buna aşırı dikkat ettim babanneyle çok savaş verdim üma bunda 4 aylık olmadan işe başlayacağım ve maalesef beslenmesine müdahalem az olacak benden gizli grip ilacı alıp çoçuğa içirmişliği var ben ilaç vermiyorum diye, aşı yaptırmayıp beslenmesine ve bu ilaç olayına dikkat etmemek bağışıklığına zarar verir gibi geliyor, bilgi ve alakanız için teşekkür ederim
Evet ilaç, kötü beslenme bağışıklığa zarar verir ama siz aşı yaptirsaniz da kayınvalideniz yine ilaç verip bildiğini yedirecek. Yani bağışıklığı iki kere zarar görecek bebeğin. Damla damla da olsa 2 yaşına kadar emzirin bence gerçek aşısı bu olacak çünkü sizdeki antikorların yerini hiçbir aşı tutamaz. Umarım sağlıkla hayırla büyürler 🌱 ben teşekkür ederim 🌺

Doğal zeytinyağı masajı çok faydalı, hem bebeğin vücudunun mizacını ısıtır hem ciltten toksin atımı sağlar. Ama özellikle gaza faydalı olan başka yağlar var, onları da kullansanız çok iyi olur. Hodan, defne, acı elma yağını eşit oranda karıştırıp bir kaç damla ile karnına, birer damla ile ayaklarına ve avuçlarına masaj yapın. Karnını belki uzun süre acamazsiniz üşür diye ama tabanlarına ve avuçlarına uzun uzun masaj yapın. Ayak çukurunun olduğu yer ve avcun parmaklara yakın olan kısmı bağırsakların yansıması, o yüzden karnına yapmak kadar etkili olur buralara yapılan masaj. Süt ürünlerini bir iki hafta mutlaka tamamen kesip bebeği gözlemleyin. Et yiyecek olursanız koyun tercih edin. Bebeğinizde kesinlikle rahatlama olur. Perhize başlarsanız gelişmeleri yazın mutlaka ,☺️
Sizden sonra hemen kesmeye karar verdim zaten her gün en az bir yumurtam ve bir bardak sütüm vardı et de yerdim hepsini bugün itibariyle kestim. Hemen ellerine ayaklarına doğal zeytinyağı ile masaj yaptım daha da yapacağım. Diğer yağlar konusunda acaba bişey olur öu diye biraz endişe ediyorum sadece. Siz bu konularda ne kadar bilgilisiniz maşallah meslek mi toksa tecrübe mi ☺️

1 haftalik anne olarak deneyimlediklerimi paylasmak isterim, ilk olarak gogus uclarim catlamis kaniyordu , emzirirken agliyordum resmen, onun icin tahinin uzerine cikan susam yagini surdum cok faydasini gordum, uzerinede minik sera strec yapistirdim ki camasirima gecmesin nemli kalsin diye sonra hilips avent silikon gogus kalkani aldim, susam yagimi kullanip kapagi koyuyorum, nemli tuttugu icin yaralar gecti ustelik damla damla sut de akmaya basladi kapagin icine,
Bir diger konuda bebegimin gaz problemi, gaz cikarmayi beceremiyordum agladikca meme veriyordum, emdikce gazlaniyor, gazdan cocuk aglama krizi geciriyordu, gaz sorunumuzu su sekilde azalttik, kisa emzirip hemen gaz cikarmaya basladim, bagirsaklarina inmeden daha kolay cikariyor artik, ve ayak tabanlarina sulandirilmis elma yagiyla masaj yapiyoruz , cok rahatlatiyor ve sicak tutun ozellikle karni ve ayaklarina emzirirken surekli elimle masaj yapiyorum, rahat uyumaya basladik cok sukur, su an skintimiz sarilik, 15.6 seviyesinde cikti en son ve bence hala sari dusmedi gibi, bunun icin ne yapilabilir bende size sormak isterim
Elma yağını nasıl kullandığını anlatır mısın

Evet ilaç, kötü beslenme bağışıklığa zarar verir ama siz aşı yaptirsaniz da kayınvalideniz yine ilaç verip bildiğini yedirecek. Yani bağışıklığı iki kere zarar görecek bebeğin. Damla damla da olsa 2 yaşına kadar emzirin bence gerçek aşısı bu olacak çünkü sizdeki antikorların yerini hiçbir aşı tutamaz. Umarım sağlıkla hayırla büyürler 🌱 ben teşekkür ederim 🌺
Bu açıdan hiç düşünememiştim sağolun

İLk oğlum alerjik hala süt tüketmiyor hoş benim için büyük bir sorun değil, 1 yaşına kadar aşırı hasta olup ventolinsiz iyileşemeyen oğlum. 1 yaş aşılarınren sonra aşı yaptırmaya bırakınca resmen hasta olmamaya başladı, acayip hıçkırık tutardı şimdi 2 numara oğlumda aşırı hıçkırıyor karnı gurulduyor ve bu sefer eşim aşı yaptırmamaya yanaşmıyor umarım aynı şeyleri yaşamam siz kaç aydan sonre bıraktınız aşıları
Benim.kizda çok hıçkırıyor ve karnı gurul gurul gazdan duramiyor o kadar da çıkarıyoruz gazını ona rağmen böyle ins alerji değildir ilk kızımda alerjik astım di atlatana kadar canim çıktı 😩

Bana da dedi doktor işe yarıyor mu?
D3 kullanıyorum birde balık yağı onlar bitsin ona başlamayı düşünüyorum inşallah ....he birde magnezyum kaldı hamilelikten arada onu da alıyorum....

Kizlar sarilik14 olmuş kuzumun sizce ne zman çıkar hastahaneden 😭
13te çıktı benim ki

Sağoluj
Korunmayı bırakınca oluyormuş böyle,
Hayırlı olsun yavrunuz,
16 ay olmayınca stres olunabilir, daha olmuycak mı gibi di mi?

Sağolun Rabbim sizede nasip etsin
Evet
Tabi ki insan stres oluyor helede çok isteyince
Biz.bi sene denedikten sonra direk doktora gittik gerekli şeyleri yaptırmıştık

Sizden sonra hemen kesmeye karar verdim zaten her gün en az bir yumurtam ve bir bardak sütüm vardı et de yerdim hepsini bugün itibariyle kestim. Hemen ellerine ayaklarına doğal zeytinyağı ile masaj yaptım daha da yapacağım. Diğer yağlar konusunda acaba bişey olur öu diye biraz endişe ediyorum sadece. Siz bu konularda ne kadar bilgilisiniz maşallah meslek mi toksa tecrübe mi ☺️
Alerji diyeti ilk cocugumdan tecrübe, yağlar görüştüğüm fitoterapistlerin tavsiyesi, masajlar ve mizaca uygun beslenme aldığım sujok ve mizaç ilmi eğitimlerinden ogrendiklerim. Meslegimle hiçbirinin bir ilgisi yok 🙃

Yağları uzmanından tavsiye ile kendim de kullanıyorum çocuklarıma. Iciniz rahat etsin isterseniz siz de danisabilirsiniz bir fitoterapiste.

Alerji diyeti ilk cocugumdan tecrübe, yağlar görüştüğüm fitoterapistlerin tavsiyesi, masajlar ve mizaca uygun beslenme aldığım sujok ve mizaç ilmi eğitimlerinden ogrendiklerim. Meslegimle hiçbirinin bir ilgisi yok 🙃

Yağları uzmanından tavsiye ile kendim de kullanıyorum çocuklarıma. Iciniz rahat etsin isterseniz siz de danisabilirsiniz bir fitoterapiste.
Sonuçları yazıcam size mutlaka süt ve ürünlerini kestim bugün itibariyle zeytinyağı masajı yaptkmwiki kere emzirirken her gün yaparım yine acı elma yağını da yarın alıcam. Kaç damla kullanayım onu suyla seyrelteyim mi

Sonuçları yazıcam size mutlaka süt ve ürünlerini kestim bugün itibariyle zeytinyağı masajı yaptkmwiki kere emzirirken her gün yaparım yine acı elma yağını da yarın alıcam. Kaç damla kullanayım onu suyla seyrelteyim mi
Hayır hayır suyla seyreltmeyin, zeytinyağı ile seyreltebilirsiniz bütün kokulu yağları. 5 damla zeytinyagi 1 damla acı elma yağı olabilir mesela. Yazdığım diğer yağların da hem sakinleştirici hem vücudu ısıtıcı etkisi var. Soguk hava nasıl gaz yapiyorsa yetiskinde bile, soğuk mizaçlı besinlere maruz kalarak mizacımızı soguttugumuzda da gaz oluşuyor. Mesela disarda üşüyüp gelince et yeseniz mi daha çok isindiginizi düşünürsünüz yoksa tahin pekmez mi? Aslında et yemeği fiziksel olarak sıcak, tahin pekmez fiziksel olarak soğuk ama inek etinin mizacı soğuk, tahin pekmezin mizacı sıcaktır ve vücudu da ısıtır. Süt ürünleri örnegin mizacı soğutur. Annenin soğuk mizaçlı beslenmesi bebegin vucudunun mizacını sogutarak daha cok gaza sebep olur. O yüzden bebeklerde annenin hem ısıtıcı besinler yemesi gerekiyor hem sıcak mizaçlı yağlarla ısınmayı hızlandırmak gerekiyor.

Hayır hayır suyla seyreltmeyin, zeytinyağı ile seyreltebilirsiniz bütün kokulu yağları. 5 damla zeytinyagi 1 damla acı elma yağı olabilir mesela. Yazdığım diğer yağların da hem sakinleştirici hem vücudu ısıtıcı etkisi var. Soguk hava nasıl gaz yapiyorsa yetiskinde bile, soğuk mizaçlı besinlere maruz kalarak mizacımızı soguttugumuzda da gaz oluşuyor. Mesela disarda üşüyüp gelince et yeseniz mi daha çok isindiginizi düşünürsünüz yoksa tahin pekmez mi? Aslında et yemeği fiziksel olarak sıcak, tahin pekmez fiziksel olarak soğuk ama inek etinin mizacı soğuk, tahin pekmezin mizacı sıcaktır ve vücudu da ısıtır. Süt ürünleri örnegin mizacı soğutur. Annenin soğuk mizaçlı beslenmesi bebegin vucudunun mizacını sogutarak daha cok gaza sebep olur. O yüzden bebeklerde annenin hem ısıtıcı besinler yemesi gerekiyor hem sıcak mizaçlı yağlarla ısınmayı hızlandırmak gerekiyor.
Ay süpermiş ya hiç böyle düşünmemiştim. Bunların bir listesi var mı elinizde ona göre dikkat edeyim ben de. İlk defa bu gece bebeğim 2 saat uyudu biliyomusunuz zeytinyağı masajından mıdır nedir valla duacınız olurum Allah razı olsun

Eski yazılarınıızı bulup okudum hepsinin ekran görüntüsünü aldım elimden geldiğince dikkat edicem çünkü çok mantıklı söylediğiniz şeyler. Genel olarak kahvaltıda ve öğünlerde daha çok nelere ağırlık vermek gerek peki? Süt yumurta ve eti kestim artık sebze her türlü olur mu? Pirnç ve karbonhidrat mesela?

Blöf yapıyordur muhtemelen.(biz de bir boşanma aşamasından döndük. O boşanalım dedi ben de gittim davayı açtım. Mahkeme ertelendi o süreçte avukatımı arayıp boşanmak istemiyorum ailemi kaybetmek istemiyorum falan demiş. Yani blöf yapmış) Ama yaptığı baştan sona yanlış. Genelde ailesini pek umursamayan erkekler evlenince kök aileye düşkünleşiyor zamanla geçiyor tabi de giden de gidiyor sevgiden saygıdan. Sen yine de sakinliğini koru. Çünkü artık tel değilsin düşünmen hereken bir de kuzun var. Allah aydınlığa çıkarsın inş.
Anneannen için de üzüldüm Allah rahmet eylesin inş. üst üste oldu herşey sizde. Ağır bir sınavdan geçiyorsun. Allah sabır metanet güç kuvvet versin inş sana ve annene
Çok teşekkür ederim cnm💐 amin🤲
Evet dediğiniz gibi sonradan eşlerine ve çocuklarına düşkünlükleri artıyor. Ama kadın o yıllara ulaşana kadar çok yıpranıyor üzülüyor.r rahmetli babamda öyleydi. 😒 bizimkinin 10 yıl sonrada anlayacağı yok ama🙄
Bu erkekler cidden hep geç algılayıp geç olgunlaşıyorlar.bix aynı yaştayız ,keşke daha olgun biriyle mi evlenseydim diyorum. Benim eşim aşırı çocuk ruhlu🤪 en çok bu özelliği delirtiyor beni.🥳 Sizinde toparlanmanıza sevindim🥰
hayır akıllı bir de seviyor geliyor sarılıyor öpmeye çalışıyor. 🙈
klbkbr klbkbr canım hakkında hayırlısı olsun. Kendi annesi bebeği görmedi diye yeni anne olmuş eşini böyle bir zamanda bırakıyor. Aileler ne diyor. Özelikle kendi ailesi.. Destek mi oluyorlar boşanma fikrine?
Amin cnm🤲 benm ailem her şeye rağmen yapıcı çünkü ortada bebek var. İkna etmeye de çalıştı bu zamanda yapılacak iş mi de dedi. Onun ailesi pekte bi şeyi umursayan tipler değil. Yazlıkta tatil yapıyorlar şu an.o yıllar önceki kavgamızda da basıp tatile gitmişlerdi. En fazla hayırlısı oğlum derler. Destekliyorlardır tabi. Yani böyle beyin yıkayıcı tipler değil. Benimki ailesini aciz ve yardıma muhtaç gördüğü için aşırı düşkünlük gösteriyor.🙄
Aslında emzirme hemşiresi sadece benim derdimi dinledi ve göğsümü nasıl vermem gerektiğini gösterdi, her seferinde memeyi teklif etmemmi; ama zorlamamamı söyledi. Biz de başta kaşık ve şırıngayla sağdığım sütü de veriyorduk ama mesela o günün öncesi artık biberon almıştık, emzikle silikon ucu zaten kullanıyorduk, bunların hepsini kesmemi söyledi (emziği kesemedim mesela; ama çok şükür reddin devamına neden olmadı) benim mesela nasibim varmış, silikon ucu ve biberonu kestiğimiz günün gecesi memeyi aldı; ama bizimki daha bir haftalıktı o yüzden belki daha kolay olmuştur.
Sütün olup da bebeğin onu alamaması cidden berbat bir his, sizin başınızdan çok da şey geçmiş, yakınlarınıza Allah rahmet eylesin, inşallah evliliğinizle ilgili sıkıntılarınız da hem siz hem yavrunuz için en güzel olacak şekilde çözülür, bu kadar sıkıntı da sizi illa ki etkiliyordur, belki biraz daha rahatlayınca emzirme sorununuz da çözülür. Instagramda anne sütü doktoru diye bir hesap var, o diyor ki her meme reddi geçicidir, siz inşallah vermekten vazgeçmeyin, bebeğiniz de hazır olduğu bir zamanda kabul eder:)
Ayy çok sevindim sizin adınıza 👌🥳 darısı bize olur inşallah🤲🤲 dün eds yi denedim dr vermişti de tabi işe yaramadı. 😭Çnkü benim sütüm değil sorın o geliyor.benmki memeyi ağzına almıyor. Gece uyku sersemi verdim 3 kez çekip bırakıp savaşıp bi daha 2 -3 kez çekip bıraktı. geceleri daha çok deneyecğim artık. İyi temennileriniz içinde teşekkür ederim inşalalh🤲💐 ben inat o inat aşarız inşallah.ama cidden yüreğim olmadığı bi dönem olduğu için zorlanıyorum 🙄😶

Bizim doktor kundak kullanmayın dedi. Şu hazır kundaklardan kullanan var mı ? Yarım kundak dediklerinden. Gerçi ellerinden çok rahatsız değil gibi ama. Siz ne yapıyorsunuz ??
Bende uyku tulumu araştırıyorum.en başlarda biz kendi müslüniyle yapıyorduk ama şimdi bıraktık. Uyuyunca üstüne ne örtüyorsunuz kızlar?

Benim.kizda çok hıçkırıyor ve karnı gurul gurul gazdan duramiyor o kadar da çıkarıyoruz gazını ona rağmen böyle ins alerji değildir ilk kızımda alerjik astım di atlatana kadar canim çıktı 😩
Aklıma getirmemeye çalışıyorum ama hep aklıma geliyor umarım alerjik değillerdir

Back
X