2022 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Ya demir bendede kabızlık yaptı ne yapcagımı bilmiyorum. Gün aısırı al öyle olursa dedi o zamanda oluyor. :KK43: kaç gün oldu korkuyorum
Ben 3 aydir kullanıyorum hala vücut alismadi kabız yapıyor bıraktığımda düzeliyor hatta probiyotik kullanıyorum yok bana mısın demiyor 😂😂 kullanmama rağmen ferritinim düşük kontrole gittiğimde doktoruma söylerim zaten faydası yok bana barı kullanmayayim diye 😂😂 kesin kızar ama bir şansımı deneyeyim 😁😁

Hamilelikten sonra ben de çok saldım ev işlerini. Akşam işten geliyorum anca bulaşıkları yıkıyorum, arada lavoboları, çamaşırları katılıyorum. Görünen işleri yapıyorum açıkçası. İnsallah doğumdan sonra eski düzenimize kavuşuruz. Bu şekilde olunca içim rahat etmiyor ama içimden temizlik yapmak da gelmiyor 🥲
ya ben takıntılıyım eğil kalk yerleri siliyorum hala. bazen gerçekten bebeği sıkıştırıyor gibi hissediyorum. hem diyorum Allah korusun erken doğum olsa günahı boynuna, hiç uslu durmuyosun. Yapmasam gönlüm razı değil, yapsam göbeğim razı değil.

Ama hamilelikte zararlı değil midirki bagırsak calıstırıcı düşüğe sebep olmazmı

Bagirsak yumuşatıcı başka şey ishal yapan ilaçlar başka. Osmolak duphalac gibi ilaçlar kullanmayacaksin cnm. Dulcosoft surup kullanabilirsin, hamile ve bebelerdr kullanıma uygun. İstesen de ishal yapmıyor, sadece bagirsak yumuşatır. Ayrıca kabız ileriki haftalarda ıkınmaya sebep oldugundan daha riskli bir durum. Doktoruna da danisabilirsin, perinatologum Dulcosoft u güvenle veriyor bana da. Kronik kabizim yoksa :)

İçiyorum canım çok sükür midem iyi. Zencefilli limonlu tarcınlı ballı çay içiyorum. Limonlu ılık su içiyorum… parolda iciyorum malesef günde 2 kere . Aslında hamile olmasam daha fazla içerdim de o kadar ağrım oluyor yani. Ama hamileyim diye elim kolum bağlı🥹 burun spreyi falan sıkıyorum mecburen bide boğaz spreyi yazdı doktor
Sentetik boğaz spreyleri var, gebelikte rahatlıkla kullanılıyor icini ferah tut cnm
Tekrar geçmiş olsun 🙏🏻

Şeker yüklemesi beni mahvetti ya. Eve geldiğimizden beri istifra ediyorum başım dönüyor. Yapan hemşire etkisi 24 saat sürebilir dedi
Geçmiş olsun. Çok fazla insandan duydum bunu. Ben gazoz gibi içmiştim, hiç bana mısın dememişti, etki etmemişti. Hatta dibine su koyup çalkalayıp fondiplemiştim ağzımı şapırdata şapırdata. Sizleri duyduktan sonra gerçek bir midesiz olduğuma eminim artık.

Son düzenleme:
Ben 3 aydir kullanıyorum hala vücut alismadi kabız yapıyor bıraktığımda düzeliyor hatta probiyotik kullanıyorum yok bana mısın demiyor 😂😂 kullanmama rağmen ferritinim düşük kontrole gittiğimde doktoruma söylerim zaten faydası yok bana barı kullanmayayim diye 😂😂 kesin kızar ama bir şansımı deneyeyim 😁😁
Bende hergün kefir içtim ama hep kabız oldum. Ferritin çok düşmüş o yüzden güçlü demir hapı verdi hemde günde ikiye çıkardı hapı. Kabızlığa rağmen içeceğim hapları :( demir ilaçlarıyla birlikte kabızlık ilacımı da aldım hazır bulunsun 😅

Sevgili arkadaşlar, yine tecrübeli annelere danışmak istediğim bir konu var.

Hastane cantasi icin göğüs pompası koysam mi? 2. gebelikte elektrikli pompa gogsumu yara yaptı resmen 3 günde, kullanmaktan endişe ediyorum.

Bir de Mochi Manuel pompası çok iyi yorumlu okudum. Kullanan var mı acaba?

Malum kayiplardan sonra heyecanliyim biraz 🙈

Şimdiden teşekkürler❣️

İyi akşamlar kızlar şeker yükleme sonuçlarım çıktı güzel gelmiş çok şükür açlık 81, birinci saat 155, ikinci saat 124 gelmiş. Şeker güzel olmuş anamda babamda var korkuyodum çıkarsa diye çıkmadı şükür

Yalnız idrar testi de vermiştim lökosit yüksek 16 çıkmış gösteremedim de doktora mesai saati bitmişti yarın yola gidicez gösteremicem kafama takıldı nette gebelikte normal yükselebilir diyor ama bu enfeksiyon mu bilemedim anlayan var mı lökositten?

Kizlar sadece ilac icin gitmek istemedim hastaneye doktorumda yokmus zaten anneme bu ilaci vermisler magnezyum icin biliyorum ama hamilelikte kullanilir mi emin olamadim kullanan var mi yada bilgisi olan bayram sonuna kadar idare ederdim bunla cok agrim oluyo.. nette kullanima uygun diyor ama bilemdim
Ben uzun bi süre bu ilacı kullandım, kasılmalarım oldugu için doktorum vermişti. Sonradan nbt magsi diye bir hapa döndüm çünkü portakallı tadı midemi cok bulandırdı ben de hap formlu bir magnezyum takviyesi almaya basladım. Gebelikte kullanılıyor hicbir zararı yok merak etme.

Hastane cantasi icin göğüs pompası koysam mi? 2. gebelikte elektrikli pompa gogsumu yara yaptı resmen 3 günde, kullanmaktan endişe ediyorum.

Şimdiden teşekkürler❣️
Ben hastane çantama koymamıştım. Tamamen cahillikten emmeme ihtimalini bilmiyordum bile. O kısımları hiç düşünmemiştim. Koymama sebebim oydu yani. Emziririm diye düşündüm ama emzirme olayı üzerine bile yeterli düşünmedim. Nedir, nasıl yapılır, bebek tutulur falan bilmiyodum. Hatta meme ucunu 2-3 hafta nemlendirmek gerekiyormuş doğum öncesi. Daha sonra tahriş olmaması, yara olup kanamaması için. Ben bunu bilmiyordum. Benim de ilk 3 gün kanadı meme uçlarım. Çok acı cektim, emzirmek istemedim, ağladım. Her emzirdiğimde ilk dakikalarında ayaklarımın topuklarını yere vuruyordum bir de eşimin koluna yumruk atıyordum. :KK70: Kendi diyordu valla, vur bana vur diyordu acımı rahatlatmaya çalışıyordu :KK70: Neyse 3. Gunden sonra düzene girdi. Emzirme klinigindeki ebeler benim memeyi doğru pozisyonda vermediğim için açısını iyi ayarlayamadığım için yara olduğunu söylediler, bebegi tutmayı falan öğrettiler. Emzirme yastığı müthiş bir icatmış. Herkese öneririm. Epey kolaylaştırıyor işi. Neyse ne diyorduk. Bence al yanına pompayı. Sterilize edeceksen en fazla 2 gün öncesinden etmen gerekiyormuş, uzun süre kalınca sterilize etkisi geçiyor. Bir de en azından 3-4 gün lansinoh ya da medela göğüs ucu kremi sürüp nemlendirebilirsin. Sonrasında daha az yara olur.

Mochiye gelince, bende bir elektrikli, bir manuel bir de mochi toparlayici var. Bir memeden emzirirken ya da sagarken diger memeden de sut akiyor. Ozellikle sagmak icin ugrasmasan sadece o an sut akan memeye mochiyi taksan bile epey süt toplamis oluyor, bosa gitmemis oluyor sut. Tek başına pompa olarak yararlı diyemem, ben anlatılan kadar memnun kalmadım. Ama dediğim gibi emzirirken ya da süt sağarken diğer memeye takıp süt toplamış oluyorsun. Göğüs pedine gidecek zayi olacak süt değerlendirilmiş oluyor.

Son düzenleme:
Buradan çıkmıyorum resmen. Burada uyanıp burada yatıyorum. 9 saat bilgisayar karşısında çalışmam lazım, iş gelmezse yapacak şey arıyorum.. Bir de malum üzerine karantina sıkıntıdan patlayacak haldeyim. Mayıs, Haziran, Temmuz Annelerini de okuyorum , anlayacağınız sadece bizim başlıkla yetinmiyorum. :D Şu kanıya vardım, bizim başlık çok sessiz, biraz ruhsuz. Haziran, Temmuz anneleri doğumları yaklaştıkları için epey konuşuyor. Mayıs anneleri de sessiz. Ama onların geçerli mazereti var, çoğu doğum yaptığı için, nazar değmesin, bebekleriyle meşguller. Bizim başlıkta şöyle 1, 1.5 aya epey şenlenir inşallah.

Buradan çıkmıyorum resmen. Burada uyanıp burada yatıyorum. 9 saat bilgisayar karşısında çalışmam lazım, iş gelmezse yapacak şey arıyorum.. Bir de malum üzerine karantina sıkıntıdan patlayacak haldeyim. Mayıs, Haziran, Temmuz Annelerini de okuyorum , anlayacağınız sadece bizim başlıkla yetinmiyorum. :KK70: Şu kanıya vardım, bizim başlık çok sessiz, biraz ruhsuz. Haziran, Temmuz anneleri doğumları yaklaştıkları için epey konuşuyor. Mayıs anneleri de sessiz. Ama onların geçerli mazereti var, çoğu doğum yaptığı için, nazar değmesin, bebekleriyle meşguller. Bizim başlıkta şöyle 1, 1.5 aya epey şenlenir inşallah.
Bizde çalışan kesimin halı pek kalmıyor.ben bazen işte giremiyorum. Akşam birde sabah bakıyorum.
32den sorma yoğunlaşır buralar

Geçmiş olsun. Çok fazla insandan duydum bunu. Ben gazoz gibi içmiştim, hiç bana mısın dememişti, etki etmemişti. Hatta dibine su koyup çalkalayıp fondiplemiştim ağzımı şapırdata şapırdata. Sizleri duyduktan sonra gerçek bir midesiz olduğuma eminim artık.
Bende öyle aman aman hassas değişimdir aslında ama ne olduğunu anlayamadım. İçtiğimden 10 dk sonra başım zonklamaya başladı. Sonra baş dönmesi, tuhaf hissetme vs en son eve geldikten sonra istifra başladı akşama kadar sürdü. Normalde bir tabak tatlıyı yerim hiç hissetmem bile

Bizde çalışan kesimin halı pek kalmıyor.ben bazen işte giremiyorum. Akşam birde sabah bakıyorum.
32den sorma yoğunlaşır buralar
Doğru çalışınca zor gerçekten. En azından öyle günler nasıl geçiyor gidiyor anlamıyor insan, vakit hızlı geçiyor. Ben yoğunluk olmadığından gerçekten saracak yer arıyorum. 25. haftada takıldım sanki, günler geçmiyor gibi geliyor. Karantinanın bitmesine 3 gün kaldı. Bitince muhtemelen eski düzende benim de eskisi kadar vaktim olmaz.

Anneler günü konusunda bir şey yapmıcam. Annemi ararım belki. Sırpların öyle bir günü yok zaten. Anneler günü dedikleri bir gün var aslında 2 Ocak'ta. Ama anneler günü demeye bin şahit. Annenin bacaklarına ip doluyorlarmış, anne de serbest kalmak için çocuklarına para vermek zorundaymış. Ne tuhaf bir adet.

Buradan çıkmıyorum resmen. Burada uyanıp burada yatıyorum. 9 saat bilgisayar karşısında çalışmam lazım, iş gelmezse yapacak şey arıyorum.. Bir de malum üzerine karantina sıkıntıdan patlayacak haldeyim. Mayıs, Haziran, Temmuz Annelerini de okuyorum , anlayacağınız sadece bizim başlıkla yetinmiyorum. :KK70: Şu kanıya vardım, bizim başlık çok sessiz, biraz ruhsuz. Haziran, Temmuz anneleri doğumları yaklaştıkları için epey konuşuyor. Mayıs anneleri de sessiz. Ama onların geçerli mazereti var, çoğu doğum yaptığı için, nazar değmesin, bebekleriyle meşguller. Bizim başlıkta şöyle 1, 1.5 aya epey şenlenir inşallah.
Doğum yaklaştıkça gece uyuyamayan gruba sarar zaten. Ben son 1 ayda hiç gece yatamamıştım. Hatta bırak yatmayı sabaha kadar evi dolanıyordum. Dolanırken grupta takılırız artık ☺️

Ben hastane çantama koymamıştım. Tamamen cahillikten emmeme ihtimalini bilmiyordum bile. O kısımları hiç düşünmemiştim. Koymama sebebim oydu yani. Emziririm diye düşündüm ama emzirme olayı üzerine bile yeterli düşünmedim. Nedir, nasıl yapılır, bebek tutulur falan bilmiyodum. Hatta meme ucunu 2-3 hafta nemlendirmek gerekiyormuş doğum öncesi. Daha sonra tahriş olmaması, yara olup kanamaması için. Ben bunu bilmiyordum. Benim de ilk 3 gün kanadı meme uçlarım. Çok acı cektim, emzirmek istemedim, ağladım. Her emzirdiğimde ilk dakikalarında ayaklarımın topuklarını yere vuruyordum bir de eşimin koluna yumruk atıyordum. :KK70: Kendi diyordu valla, vur bana vur diyordu acımı rahatlatmaya çalışıyordu :KK70: Neyse 3. Gunden sonra düzene girdi. Emzirme klinigindeki ebeler benim memeyi doğru pozisyonda vermediğim için açısını iyi ayarlayamadığım için yara olduğunu söylediler, bebegi tutmayı falan öğrettiler. Emzirme yastığı müthiş bir icatmış. Herkese öneririm. Epey kolaylaştırıyor işi. Neyse ne diyorduk. Bence al yanına pompayı. Sterilize edeceksen en fazla 2 gün öncesinden etmen gerekiyormuş, uzun süre kalınca sterilize etkisi geçiyor. Bir de en azından 3-4 gün lansinoh ya da medela göğüs ucu kremi sürüp nemlendirebilirsin. Sonrasında daha az yara olur.
Mochiye gelince, bende bir elektrikli, bir manuel bir de mochi toparlayici var. Bir memeden emzirirken ya da sagarken diger memeden de sut akiyor. Ozellikle sagmak icin ugrasmasan sadece o an sut akan memeye mochiyi taksan bile epey süt toplamis oluyor, bosa gitmemis oluyor sut. Tek başına pompa olarak yararlı diyemem, ben anlatılan kadar memnun kalmadım. Ama dediğim gibi emzirirken ya da süt sağarken diğer memeye takıp süt toplamış oluyorsun. Göğüs pedine gidecek zayi olacak süt değerlendirilmiş oluyor.
Benim 32 lerd3 doğum riskim hala olduğu için muhtemel emzirmeyec3ğim, elektrikli pompa resmen travma oldu bende. Su gunus kapakları da çok oluyorlar bir yandan. Emzirme yastigini da listeme ekliyorum 👍🏻 Yanlis anlamadıysan 2 mochi var değil mi sende? Elektrikli ve manuel?
Uzun uzun yazmissin, akşam akşam yordum seni de, teşekkürler. Hiç fikrim olmayan bir konu bu

Mustela aldım. İlkimde de hep mustela kullandım ve hiç pişik yaşamadım. Umarım bunda da yaşamayız
👍Mustelanın üstüne pişik kremi tanımıyorum 3 çocuğumda da kullandım hem dokusu, hem kokusu çok rahatlatıyor pişik olmadan sürüyorum çok nadirdir pişik olduğu genelde ilaç kullanınca yada diş dönemlerinde oluyor.

Şimdiden teşekkürler❣️
Canm ben de ilkinde bilmedigim icin cok aci cektim bebek yogunbakimda hep sagdim meme ucu parca parca dokuldu resmen. Hastaneye goturmemistim pompa hastane kendisi makine veriyo gerekirse istediginde. Hastanene sor veriyolarsa hic cantaya yk etme. Mochi de sut sagma degil de sut toplama icin bence. Yani ilk gunler onun memeyi sagacagini pek dusunmuyorum ben. Ama sonrasinda bebek bi memeyi emerken digerinden sut toplamak icin cok ise yariyo. Hastanede verilen makine icin de icin rahat olsun makineyi herkes kullaniyo ama sut degen kismi sifir steril ve paketli sekilde veriyolar sana.

Back
X