- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
-
- #31.061
Bu nasıl bir planlama yahu. Doktorun acil bir durumu mu oldu acaba diyeceğim.. öyle bile olsa arayıp ameliyatı olan hastalara düzenleme yapmaları gerekmez mi? Tesadüfen hastaneye gidip öğrenmek ne kadar sinir bozucu bir şey..Selam kızlar şimdi size bugünü anlatıcamhastaneye gittim doktor 9una gün vermişti ya hani hanfendi izne ayrılmış 15 gün yokmuş ve benim bundan haberim yok . İşin kötü tarafı çocuk doktoru da çarşamba ve perşembe oradaymış kadın bana cumaya gün verdi . Hem kendi yok hem çocuk doktoru . Tesadüfen bugün gitmek istemesem haftaya kim bilir başıma ne gelecekti
Sat önemli canımKızlar aklıma bir şey takıldı. Bugün tam 36 haftalık olduk Sat'a göre. Ultrasonda geçen hafta bir hafta önde çıkmıştı ölçüleri. Sorum şöyle olacak tahmini doğum tarihi ya da günü için SAT mı önemli yoksa ultrason ölçümleri mi? Kaç gündür aklıma takıldı Perşembe günü randevum var daha doktoruma soramadım
Tahmini doğum tarihleri mız aynı canım. Bende de sancı açılma vs yok ama olmamadı da normal daha miadını doldurmadı bebekler. Ayrıca benim bebegın kafası da 2 hafta öndeydi en son. Hiç sezeryan konusmadık, geçen hafta kafası yuksrı cıkmıstı bı o zaman konu açıldı ama bugünkü kontrolde çok şükür doğum pozisyonu almıs yanı kalktı o ihtimal. Sen de aslında gününü bekleyip hala bir gelişme olmazsa o zaman sezeryan olabilirdin. Oğlum tam gününde doğmuştu ve inan o güne kadar bir sefer bile nst de sancı çıkmadı bende.Merhabalar kızlar5 Aralık'a günümüzü aldık kendisi gelmek istemiyor bebiş muayenede ne açılma ne sancı hicbirsey yoktu kafası haftasına göre ilerde birde doktor catimin basık olduğu ve bebişin iki kemiğin arasına girmediğini soyledi bunlardan dolayi doktorda risk almak istemedi 39+3 de sezeryanla minigimi alacağım inşallah
Canım endişelenme evet biraz erken ama yine de çok şükür yaşama sınırını çoktan aştı hiçbir şey olmaz allahın izniyle. Biraz zayıf olur en fazla onu da 2 haftada toparlar.Parmak ucu kadar açılma başlamış dediler şimdi doktoru bekliyorum çok korkuyorum 2580 gram daha kızım
Tahmini doğum tarihleri mız aynı canım. Bende de sancı açılma vs yok ama olmamadı da normal daha miadını doldurmadı bebekler. Ayrıca benim bebegın kafası da 2 hafta öndeydi en son. Hiç sezeryan konusmadık, geçen hafta kafası yuksrı cıkmıstı bı o zaman konu açıldı ama bugünkü kontrolde çok şükür doğum pozisyonu almıs yanı kalktı o ihtimal. Sen de aslında gününü bekleyip hala bir gelişme olmazsa o zaman sezeryan olabilirdin. Oğlum tam gününde doğmuştu ve inan o güne kadar bir sefer bile nst de sancı çıkmadı bende.
Maşallah nasıl da güzel gecirmissin devamı da böyle güzel olur inşallahSagolun kızlar sizin nezdinde iyi dileklerinde dolayı herkese çok teşekkür ederimdarısı kucağına almayı bekleyenlere
Kısaca anlatayım bende, devlet hastanesinde yaptım dogumumu, 6 tane sezaryeni vardı doktorun geliş sırasına göre alacaktı, 8 de hastanedeydim 2.sirada oldum çok şükür beklemedim çok, kendi asistanı ameliyat dosyası açınca dogumhaneye geçtik, son bir nst yapıldı, önlük giydirildi, sonda uyusmadan takıldı (ilk dogumumda da oyle olmuştu,sıkıntı olmadığı için bisey demedim, zaten hemşire çok çok cana yakındı, hiç anlamadım bile), sonra sedyeye yatırdılar 10 gibi ameliyathaneye geçtim. Anestezi uzmanı aşırı aşırı çok iyiydi, bütün süreç boyunca yanımdan ayrılmadı hep konuştu benimle. Spinal yapılınca hemen sıcaklık hissedip uyuşmaya başladım. Doktorum da devreye girdi bu noktada şimdi şunu yapicam, bunu hissedeceksin falan diye. 10.15 te kızım doğdudoğar doğmaz ameliyat masasında ilk çişini yaptı hatta acı hiç yok hiç hissetmedim. Sadece kızım çok yukaridaydi benim o yüzden gogus altından bastirdilar mecbur, bunu daha doktorum ameliyata başlamadan söyledi zaten. Kızım doğunca ten tene temas yaptılar, çok uzun tutmadilar yanımda soğuk diye. Dogumhaneye alıp giydirmisler sonrada babaya teslim etmişler. Bende 11 gibi odaya gelmiştim zaten. Odaya geldikten 2 saat sonra şu ve kahve içtim. Gazim cikincada corba. Katı gıda tuvalete çıkınca dedi doktorum. 6 saat sonra kaldırdılar beni, gazdan dolayı dikislerimde sancı var, yürüdükçe gaz çıkıyor, gaz çıktıkça dikislerim rahatlıyor. Hem genel hem spinal anestezi almış biri olarak korkmayın, panik yapmayın ve kesinlikle spinal anestezi ile doğum yapın uzun oldu hakkınızı helal edin
Canım gebelik şekerin varmıydı? Benimde bebek önden gidiyor hem kilosu hem kafası, suyumda artmış.. doktorum şekerden şüphelendi (şeker yüklemesi yaptırmamıştım) şimdi 2 hafta sabah akşam ölçücem ama tokluk şekerim sınırda gibi.. bu durum canımı sıkıyor yaKızlar bende bugün kontrole gittim, bugün 37+2 yiz, kilomuz 3450 gr. Sonunda doğum şeklini konuştuk doktorumla, bebeğin iri gidiyor haftasına kadar beklersek 4 ü geçecek, ben ilk doğum yapan hastalarıma iri bebeklerde normal doğumu önermiyorum dedi, ayrıca bizim bebeğin kafası da 2 hafta kadar önde gidiyor, suyumuzda biraz fazla. Bunları göz önünde bulundurarak istersen haftaya 38+3ten sonra bebeği alabiliriz dedi, ama yine de çatı muayenesi yaparız normal doğum denicem dersen dedi, ama sezeryanın daha mantıklı olacağı üzerinde konustu daha cok, ne diyorsunuz kızlar ne yapmalıyım, normal diye diretip o an geldiğinde olmayıp sezeryan olması da cok yüksek ihtimal bebeğin iriliği vs dan dolayı, ne diyorsunuz siz olsanız ne yapardınız?
Bu nasıl bir planlama yahu. Doktorun acil bir durumu mu oldu acaba diyeceğim.. öyle bile olsa arayıp ameliyatı olan hastalara düzenleme yapmaları gerekmez mi? Tesadüfen hastaneye gidip öğrenmek ne kadar sinir bozucu bir şey..
Peki bundan sonrası nasıl planlanacak?
Ben şok rahatlık seviyesi harika iyiki gitmişsin canım
Canım bende de öksürük ve nefes darlığı vardı ekg ve eko çektirdim raporu okumadım ama çekilirken bir şeye hafif meyilli gibi yorum yapıldı sonradan kardiyoloji doktoru normal dedi sonuca. Kendi doktorumda bebekten dolayı organlar sıkıştığı için bazen kapakçıklarda oynama olabiliyor ama doğum sonrasında düzeliyor demişti. Sonuca normal dedilerse sıkıntı yapma hiç doğumdan sonra tekrar görünürsün kardiyolojiye.Birde bilginiz vardır belki kızlar benden EKG istendi EKG sonucunda cinsiyet ve yaşa bağlı olmaksızın olası sol atriyal anormalliği ve st jonksiyonel depresyonu is spesifik degil yazıyor aklıma takıldı ne anestezi doktoru nede benim doktorum yorum yapmadı EKG sonucuda normal dediler. Belki sizdede böyle bir sonuç gelen olmuştur kardiyolojiye yönlendirildiniz mi acaba
Yok canım genel anestezi de hiçbir şey duymuyorsun ama spinalde herseyi ilk sen yaşıyorsun ve kendine gelme sorunun olmuyor, hemde korkulacak bir durum yokmuş ondan dedim. Bende dün 120 125 kalp atışlarını gördüm, tansiyonum yükseldi bir ara ama bugün aşırı rahattımMaşallah nasıl da güzel gecirmissin devamı da böyle güzel olur inşallahsağlıkla büyüt bebeğini ben de çarşamba günü sezeryan doğum yapacağım inşallah bana da dua et. Ben panik yapıyorum biraz çok endişeliyim bu nedenle genel anestezi istedim panik atak gecmisim de var çünkü genel anestezi ile nasıldı senin çok mu ağrılı oluyor?
Cati muayenesine gore karar ver canim bence, belki catin zaten musait degil vaginal doguma
Canım benim de bebeğim kilo olarak oldukça fazla görünüyor. Tabi yanılma payı var ama doktorum normal doğumu diretip risk almam aldırmam dedi. Bebeğin omuz takılması falan oluyormuş allah korusun. Yani şöyle diyor 3800'dediğimiz bebek 4300 de doğabilir 3500 de. 3500 doğarsa sezeryan doğurmuş olursun ama sağlıklı olursunuz. Ama 4300 gelirse o zaman doğum travmaları yaşanabilir böyle bir riski de almayız dedi. Bence doktoruna güven.
Benim bebeğimin de iri bebek olduğunu söylüyor doktor. Hatta 40 haftayı görürse 4500ü geçer dedi ancak son ana kadar normali destekliyor 4500 üstü olursa da sezeryan tabi resmi olarak da bu böyleymiş
Teşekkür ederim kızlar yorumlarınız için, eşimde pimpiriklendi risk almayalım sana bebeğe ne iyi olacaksa onu yapalım sezeryan olursun diyor simdiden, ben yine içimde kalmasın diye çatı muayenesi olucam ama yüksek ihtimal sezeryan olmak isticem doktorumun bana sunduğu gibii bakalım..İstersen muayeneden sonra bir doktor görüşü daha al içinin rahat etmesi için ama benimde bebikimin kafası 10 cm çıktı catim basık olduğu için zorunlu sezeryan dedi kilo olarakta baya önden gidiyor hemen hemen seninkiyle bireşime doktor kanalda nefessiz kalır dediği için oda baya pimpirikli olduğu için sezeryanda karar kıldık. Ben risk alamadım. Ama muayeneden sonra detaylıca doktorunla konuş canım
Evet canım gebelik şekeri var bende, yüklemeden sonra çıkmıştı, diyet yaptım 24.haftadan beri, her gün öğünlerde aç tok şeker ölçümüyle insülin kullanmadan bu haftalara kadar geldik, ama bebeğimin kilosu ve suyu azalmıyor yine fazla şekerden dolayıymış oda son düzlükteyiz biraz daha sıkıcam dişimi, gebelikte diyet yapmak çook zorCanım gebelik şekerin varmıydı? Benimde bebek önden gidiyor hem kilosu hem kafası, suyumda artmış.. doktorum şekerden şüphelendi (şeker yüklemesi yaptırmamıştım) şimdi 2 hafta sabah akşam ölçücem ama tokluk şekerim sınırda gibi.. bu durum canımı sıkıyor ya
Canım zaten içinize endişe yerleştiyse beklemenın manası yok, stres yaşamassınız hiç olmazsa.Doğru diyorsun canım ama doktor kanalda sıkışır çatın dar dediği için eşimi ölse bile sezeryanda vazgeciremem bu saatten sonra birde bizim kuzu biraz iri de gidiyor doktor biraz korkuttu bizi normal olsa bile kafasının yada omzunun takılma ihtimali var o yüzden risk alamam
Benden hiç istemediler iki gebeliğimde de ancak bugün nst için beklerken 2 3 kişiden istediklerine şahit oldum ilk kez.Birde bilginiz vardır belki kızlar benden EKG istendi EKG sonucunda cinsiyet ve yaşa bağlı olmaksızın olası sol atriyal anormalliği ve st jonksiyonel depresyonu is spesifik degil yazıyor aklıma takıldı ne anestezi doktoru nede benim doktorum yorum yapmadı EKG sonucuda normal dediler. Belki sizdede böyle bir sonuç gelen olmuştur kardiyolojiye yönlendirildiniz mi acaba
Canım ben indirim zamanlarında şunlardan stok yaptım kullananlar memnun olanlar çoktu, onlara güvenerekKızlar ıslak mendil olarak ne kullanacaksınız bebeklerde. Ben ilk bebegımde bezi bırakana kadar pamuk ve kaynamış soğumuş şu kullandım ama bunda ne o pamuk lardan alacak maddi gücüm var ne de zırt pırt pamuk ısla sık vs yapacak enerjim :)
Peki mesela tokluğun ortalama kaç çıkıyor.. bende dikkat etmeye başladım ama gerçekten çok zor hamilelikte diyet, gözümün önünden hep tatlılar çikolatalar geçiyorEvet canım gebelik şekeri var bende, yüklemeden sonra çıkmıştı, diyet yaptım 24.haftadan beri, her gün öğünlerde aç tok şeker ölçümüyle insülin kullanmadan bu haftalara kadar geldik, ama bebeğimin kilosu ve suyu azalmıyor yine fazla şekerden dolayıymış oda son düzlükteyiz biraz daha sıkıcam dişimi, gebelikte diyet yapmak çook zor
Benim de aklımdan geçti ama Sleepy nin demediğim hiçbir ürününden memnun kalmadım, kesin bunu da sevmem diye alamıyoryorumCanım ben indirim zamanlarında şunlardan stok yaptım kullananlar memnun olanlar çoktu, onlara güvenerek
Bende tamamen yorumlara göre aldım eğer memnun kalmazsam da evde toz almak icin ayakkabı silmek icin vs kullanırız illa yer buluruz kullanmaya diye aldık işteBenim de aklımdan geçti ama Sleepy nin demediğim hiçbir ürününden memnun kalmadım, kesin bunu da sevmem diye alamıyoryorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?