• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Merhaba hayırli olsun gözünüz aydın 🧿 umarım güzel bir süreç gecirmissindir.
Emsey de hangi Dr doğumu yaptı hastaneden Dr dan memnun kaldınız mı
Canan Yılmaz ve iyiki diyorum riskli gebelikti benim süreci çok daha sakin ve pozitif geçirmemizi sağladı tavsiye ederim kesinlikle

Cok biliyor bu emzirme ve uyku danismanlari, gicik oluyorum.
Ay sorma ben de çok sinir oluyorum. Yiyorsa onlar olmadan gel sen bak çocuğa diyesim geliyor
Bendede ayni sikayetler var ates 38 küsur üsume titreme halsizlik bas garisi göguste aci kizariklik yumru 1ay öncede olmustum mastit sadece parol kyllansirdi doktor ve emzirip sagim yap dedi
Ben 3kere mastit olup 3 kere antibiyotik kullandım. 2gün önce 4. Mastitin kenarından döndüm. Göğüsüm kızarmıştı bol bol masaj yaparak emzirerek geçti çok şükür.

Kızlar 2 sorum var.
Babybjörn anakucağı kullanan var mı memnun musunuz bebemin duracağından şüpheliyim 🙈
İkincisi mamayı çalkalayınca köpük oluyor ya o köpüğü alıyor musunuz gaz yapmasın diye

Kızlar kolay gelsin. Oğlusum 65 günlük bu zamana kadar hiç gaz sancısı çekmemiştik kendi kendine çıkarıyordu. Ama şu 1 haftadır kakayla ne cikariyorsa o. Haricinde çıkarmiyor. Ve çok ağlamaya hatta bağırmaya başladı. Gündüz uyumuyorda uyusa da hemen uyanıyor. Acaba gaz sancısı mı çekiyor? Gaz sancısına öneriniz nedir sizde en çok ne işe yaradı? Gaz masajlarını yapıyorum bu arada çıkmıyor

Kızlar 2 sorum var.
Babybjörn anakucağı kullanan var mı memnun musunuz bebemin duracağından şüpheliyim 🙈
İkincisi mamayı çalkalayınca köpük oluyor ya o köpüğü alıyor musunuz gaz yapmasın diye
Benimki maksimum 10 dakika duruyor hep kucak istiyor 😄 Hatta dursun diye piyanolu oyun halısı aldım onda da durmuyor 😄

Kızlar 2 sorum var.

Kuzum mamayi calkalamak degil de dairesel cevirmek gerekmiyor mu? Yoksa gaz yapar zaten. Bızde köpük olmuyor hiç

Bizde de ilk doğduğunda gaita tahlilinde çıkmıştı ilk başta doktor sadece süt içme demişti bugün pozitif artı sayısı artınca tüm süt ürünlerini yasakladı bakalım nasıl geçecek çocuğun onlara da ihtiyacı var aslında yemek isterdim üzüldüm😞 sizde ne gibi belirtiler veriyor bizde sadece gaza neden oluyor ıkınmaya neden oluyor
Kakasi mukusluydu bizim bide.kaşinda ufak.bi kuruluk vardi 15 gundur her turlu süt ürünü yasak tuketmiyorim persembe gunu.kontrole.gittik cildi normal diyete devam dedi doktor. Bakalim ne zaman düzelecek 😀sut.urunleri tuketmedigim icin.kalsiyum destegine.basladim

Canım 3 4 aylarda meme reddi olayı oluyormuş mümkün olduğu kadar Emsin ne kadar emiyorsa hiç merak etme geçici bir durum bizimki de emme şeklini değiştirdi sadece ucunu tutuyor ama doktorum sürekli emzir Geçecek dedi
Teşekkür ederim canım içimi rahatlattin ❤️ inşallah kısa sürede geçer

Benimki maksimum 10 dakika duruyor hep kucak istiyor 😄 Hatta dursun diye piyanolu oyun halısı aldım onda da durmuyor 😄
Gerçekten mi 🤦🏻‍♀️ geçen ay 4mom kiraladık bu ay Babybjörn kiralayayım dedim. Bu çocuğun artık birşeyde oyalanması gerekiyor yoksa ben kafayı yicem
Kuzum mamayi calkalamak degil de dairesel cevirmek gerekmiyor mu? Yoksa gaz yapar zaten. Bızde köpük olmuyor hiç
İlk defa kullanmaya başladık mamanın arkasında çalkalayın dediği için çalkalıyorum bilemedim ki

Gerçekten mi 🤦🏻‍♀️ geçen ay 4mom kiraladık bu ay Babybjörn kiralayayım dedim. Bu çocuğun artık birşeyde oyalanması gerekiyor yoksa ben kafayı yicem

İlk defa kullanmaya başladık mamanın arkasında çalkalayın dediği için çalkalıyorum bilemedim ki
soğuk su dediğine bakma

Kızlar aranızda bu dönemde meme reddi yaşayan var mı ya, 4 5 gündür memeye yaklaşınca çığlık kıyamet kopuyor, sonra zar zor alıyor ama 2 dakika emip sonra ağzında etmeden tutuyor memeyi. Emzik yok biberon almıyor, evd3 tarttigimda 100 gram vermiş görünüyor 😔 normalde keyfi yerinde yani tartmasam çok iyi besleniyor derim. Günde 7 8 bez değiştiriyorum en az 5 tanesi dolu dolu çiş oluyor ama kilo vermesini çok taktım kafaya
Tutmak istemeyince zorlama canım bırak sakinlesin gerekirse 1 saat geçsin sonra yavaşça dudağına dokundur memeni almak isterse alsın başka türlü iyice tersleşiyolar . Bizde sağ memeye karşı aynı tavır vardı şimdi zorlamadan almasını bekliyorum şükür düzeldi

Tutmak istemeyince zorlama canım bırak sakinlesin gerekirse 1 saat geçsin sonra yavaşça dudağına dokundur memeni almak isterse alsın başka türlü iyice tersleşiyolar . Bizde sağ memeye karşı aynı tavır vardı şimdi zorlamadan almasını bekliyorum şükür düzeldi
Teşekkür ederim canım bunu deneyeyim ❤️

Valla haftaya kontörle çağırdı.bu 1 hafta olabildiğince az biberon vermeye çalışacağım ama olmazsa da zorlamayacağım.bende kızım da strese giriyoruz.emdiğini emer emmediğini biberonla veririm napayım yani artık.zaten şurda ek gıdaya kalmış 4 ay.gittiği şekilde devam edicem.sonra ek gıda gelince memeyi boşaltmasa da olur
Canım hiç stres yapma ben çok üzerine gittim memeyi doğru almıyor diye emzirdim sonra sağıp verdim memeler iyice yara içinde kaldı sağmaktan çok uğraştım doktora gittiğimizde 2 ayda 700 gr almış kilosu çok az dedi daha 4 kiloyu bile görememiştik araştırmaya yönlendircem bir ay mama destekli gidelim takip edeyim dedi. Sonra düşündüm çocuğumun sağlığından önemli değil diye emzirme danışmanları videolar neler neler yaptım yok yani almıyor çocuk memeyi düzgün artık saldım bende. Yanlış doğru artık ne kadar emerse emziriyorum üzerine mama veriyorum çocuk 2 haftada toparladı kendini. Göğsüm çok rahatsız olursa sağıyorum sadece olsuou kadar yani dediğin gibi ek gıdaya az kaldı çocuğu da kendimi de strese sokmanın anlamı yok daha fazla

Ay bütün çocuklar mı böyle bilmiyorum ama çok yoruluyorum. Memede ya da uykuda olmadığı her an ağlıyor. Şöyle koysam anakucağında oyalansa oyalansa uyusa
Benim kuzum hiç ağlayan bi bebe değildi 2 aylık olduk başladı ağlamalar muhtemelen gazını çıkaramıyor ondan ağlıyor yavrum. Gazını çıkarıyor musun ondan ağlıyor olabilir mi?

Benim kuzum hiç ağlayan bi bebe değildi 2 aylık olduk başladı ağlamalar muhtemelen gazını çıkaramıyor ondan ağlıyor yavrum. Gazını çıkarıyor musun ondan ağlıyor olabilir mi?
Gaz problemimiz yok çok şükür. Bizimki ya meme istiyor ya da uyumak istiyor uyuyamıyor

Kızlar iyi akşamlar. Bugün oğlumu karnında isilik tarzı bişey çıktığı için doktora götürdüm orda tarttılar 5800 çıktı. Normalde hep sağlık ocağında ölçümlerini yaptırıyordum 17 gün önce sağlık ocağında 5600 demişlerdi boyu da 58di. Şimdi 5800 gr boyu da 64 olmuş. 17 günde 200 gram az değil mi ya. Aç değil gün boyu sakin aç kalsa susturamam diye düşünüyorum. Depremden dolayı bikaç gün arabada dışarda kaldık ishal gibi olmuştu ondan mı almadı acaba? Ya da tartıdan tartıya değişir mi ? Çok üzüldüm ya çok güzel gidiyordu kilosu😢
Boyuna vermiş cNim masallaj güzel uzamış

Back
X