2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Hic korkmayin Allah o ağrıya dayanma gücünü veriyor, sonrası inanılmaz rahat normal doğumda, bn koşarak çıktım resmen hastaneden sezeryanlilar yuruyemiyordu bile, doğumun hiç biri kolay değil, zaten en ufacık aksilikte sezeryana alırlar önemli olan sağlıkla atlatabilmek

Kızlar bende tiroid rahatsizligi olduğu için iyot içeren multivtamin çok iyi gelmiyor değerimi yükseltiyor iyot içermeyen tek multivtamin sanırım decavit yada sizin bildiğiniz varmı ben oğluma elevit kullanmistim onda yoktu şimdi bulamadım hep iyot var iclerinde

Doktorunuz bu anlamda çok önemli, benim doktorum beni hep normal doğuma yönlendirdi ama sunlar sunlar olursa sezeryana alırım dedi, benimki yolunda gitti aksi bsy olmadi, ama olabilirdi de o yüzden akışına bırakmak en mantıklısı bebeğiniz kendi yolunuzu sececektir zaten...

Kızlar ben tüp bebekle hamile kaldım her şeyi size objektif anlatıyorum eşim çok üstüme geliyor beni pamuklara sarması gerekirken ben sürekli kıssasa kıssas annem burda sürekli annemle tartışma halinde yani demiyormuş bu kız o kadar çekti iğneler şunlar bunlar ben alttan alayım yok stres yaptırıyorlar bana ben artık hiç yüz vermeyeceğim

Ay hiç bilmiyom canım ama bilimsel şeyi yokmuş yaa bakma hiç
Buarada ben de yay istiyorum ben koç eşim aslan o da yay olursa iyi anlaşırmışız 3 ateş burcu
Hurafelere savaş açtık ben ikizler eşim Aslan minişim yay olsun bol bol gezelim

Tekme değil kıpırtı. Tekmeleri hissetmek için 24 falan bulman gerek. 26 falan anca dışarıdan hissedilir.
Teşekkür ederim o günleri bekliyorum

Bazen oluyor böyle. Karşı taraf sizi anlayamıyor belki de biz anlatamıyoruz ya da o an biz gergin oluyoruz. Ben de sizin gibi tüp bebek süreci yaşadım ve transfer sonrası iki kere de sorunlu an yaşadım ama hepsi geçici ve ben büyüttüğümü sonra anladım.. siz an’a odaklanın pozitif kalın

Bunun keyfi bir kararla ilgisi yok , dusunuyorum tasiniyorum bana mantikli olan o geliyor , Kimisi normal dogumdan korkuyor kimisi sezeryandan…yani normal dogum da korktugum birsey degil sezeryan da

size hic dikis atilmadi mi , kesiniz yirtiginiz olmadi mi , dikisten sonra hic zorluk yasamadiniz mi ? Normal dogum tecrübelisi olarak sizi dinlenmek isterim

adı üstünde biri normal biri ameliyat...

Yengem ilk iki çocuğunda normal doğum yaptı, ilk doğumunda 10 dikişi vardı. 3. çocukta mecburi sezaryen oldu. 10 dikişli ilk doğumunun sezaryenden daha kolay olduğunu söylüyor. Sezaryenden sonra 1 ay şiddetli bel ağrısı çekti. Yani doğum sonrası iyileşmenin hızlı olması için zorunlu sezaryen olmadığı sürece ‘bence’ normal tercih edilmeli.

Tabii ki kararı verecek olan sizsiniz

Çin Rus japon takvimine göre kız makasa oturdum yine kız doktor %70 kız dedi. Erkek olursa herkeste pipi şoku

O koruyucu tabaka zaten bebek kesenin içindeyken oluyor ve doğduğunda özellikle bir süre yikanmiyor bakteri vs de koruduğu için diye biliyorum. Vajinadan çıkarken diye bilmiyordum bu konuyu bir doktora sorarım canım sağol bilgi için. Peki çok afedersin ama normal doğumdan sonra tamamen normale dönüyor mu vajina?

Canim ben bir ayda 2 kilo verdim ayni senin gibi kusma yok.
Ben de bulanti da yok. Kendimi hic hamile gibi hissetmiyorum ama dun kontrole gitmistim her sey yolundaydi.
Birkac gundur kasik agrim var sadece , oda yoktu normalde.
endise etme belirti olmamasindan ve asiri kilo kaybi yoksa bu aylarda kilo almamak ya da vermek önemli ddgil.
Yediklerin bebegi 12. Haftadan sonra etkiliyor.

Çin Rus japon takvimine göre kız makasa oturdum yine kız doktor %70 kız dedi. Erkek olursa herkeste pipi şoku
Çin ve japon takvimi erkek diyor nub teorisine gore de erkek dediler diger forumda.
Galiba erkek benimki , eşim de icime erkek doguyor diyor .
Nasip saglikla gelsinler de

Beni annem çok zor doğurmuş ters doğmuşum inanılmaz zor bir normal doğum olmuş, eşimi de annesi hastanede 3 gün beklemiş o çıkana kadar 40 kişi doğurmuş sürekli sancı çekmiş. Sezeryan olan bir arkadaşım iyi ki normal dogurmadım diyor. Bu doğum konusu cidden çok karışık ve herkesin kendine özel demek ki. Çok kolay normal doğuranlar da var tabi muhakkak

Kızlar buarada çin takvimine baktı biri benim kızım oluyomuş ve yakınımdaki arkadaşlarımın hepsinin tutmuş çin takvimi siz ne düşünüyosunuz bakan yapan oldu mu
Ilk gebelikte çin takvimi kiz gostermisti tutmustu.
Bunda erkek gösteriyor beklemedeyim ögrenince tutmus mu anlicam

Canım benim kızım sezaryen zorunlu suyum bitti sancım gelmedi. Ben bebeğe bırakmıştım nasıl gelecekse öyle olsun diye. Doğumun hepsi zor. Benim canım da pek kıymetli değildi. Ben doğumdan 4 saat sonra ayaklarımı hissedince ayaklandım. Eve geldikten sonra da kendi işimi kendim yaptım tabi bebek olunca eğilmek biraz daha zor. Sadece ilk gün oturup kalkarken elimden tuttular. Normal konusunda evet zor ama şimdi hastaneler yukarıda bahsettiğim durumlarda sezaryene alıyorlar. Yani öyle sana sancı çektirip illa normal doğur diyen olmuyor. Ben denemek istemiştim kısmet olmadı. Daha deneyemem tabi ssvd çok riskli önümde yoğun bakımda tanıştığım kötü örnekler var.
Doğum şekli önemli değil annelik yürekten. Yoğun bakımda terk edilmiş bebekler bile gördü bu gözler. İlla doğurmak bile gerekmiyor annelik için. Vicdan meselesi. Mesela ben kedimin bile annesiyim.

Tabii her şey gibi doğum da kişiden kişiye değişir muhakkak

Bu arkadaşınız bir de normal doğumu tatsa ne derdi acaba? Aslında doğum fikri beni çok ürkütüyor ama yine de normal denerim
Evlatlarımız sağlıkla büyüsün bizler de doğumdan sonra kolayca toparlanalım gerisi önemli değil

Geçen gün bir video gördüm, kadın sokakta pıt diye doğum yapıyordu

Benim zorunlu sezeryandi ilk gun zorlandim ama eve geldigim gün ayaklandim. Oturup kalkarken egilirken yardim gerekiyor ilk günler.
Ondan sonrasi kolay.
Tercihim normal dogumdu ama mecburi sezeryan oldu , bu dogumum da sezeryan olacak.
Saglikli dogsunlar da normal ya da sezeryan fark etmez saglikla gelsinler yeter.

Doğum sürecini tamamen bebeğin ve kendimin sağlık durumuna bırakmayı düşünüyorum. Sonuçta doğumun nasıl ve nerde başlayacağı belli olmaz. Teknik olarak doğumu ve sezeryanı bir tutmayabilirler ama bunu kimse annelik ile bağdaştıramaz. AryaEvaninAnnesi nin dediği gibi biz kedimizin köpeğimizin bile annesiyiz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…