• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• kız

OY: 133 47,7%
  • erkek

OY: 137 49,1%
  • ikiz kız

OY: 3 1,1%
  • ikiz erkek

• ikiz kız/erkek

• üçüz/çoğul

OY: 0 0,0%

• Ankete Katılan
    279
Kızlar ben süt+mama şeklinde gidiyordum.emzirme danışmanıyla görüştüm mamayı günde 1 e indirdim 1 haftada 200 gram almış süt yetiyor keselim dedi.mama verdiğim için tabi biberona da alışmıştı.biberonu da keselim sadece emsin dedi ama şöyle bi sorunum var.benim kız tam emmiyor az az emip uyuyor ya da çok açsa tek memeyi boşaltıp diğerini almıyor falan.ben de açılmasını beklersem memem şişip tıkanıyor bu sefer açmakla uğraşıyorum.sağarsam da biberon dışında ne kaşık biberon ne şırınga hiçbirini asla almıyor biberonla veriyorum.yani kısacası meme artı biberon gidiyorduk ama emzirme danışmanı bebek her ikisiyle de ilerliyorsa 3. Aydan sonra memeyi bırakır biberon varken dedi.biberonu bırakman lazım dedi.2 gündür deniyorum tamam çocuk meme alıyor ama çok çekmiyor sağmazsam taş gibi olup tıkanıyor yani sağıp yine mecbur günde birkaç kez biberonu veriyorum.memeyi bırakmasından çok korkuyorum.başına gelen ya da çevrenizde var mı emzirme süresince hem meme hem biberon giden ya da en azından ilk 6 ay?

Kızlar ben süt+mama şeklinde gidiyordum.emzirme danışmanıyla görüştüm mamayı günde 1 e indirdim 1 haftada 200 gram almış süt yetiyor keselim dedi.mama verdiğim için tabi biberona da alışmıştı.biberonu da keselim sadece emsin dedi ama şöyle bi sorunum var.benim kız tam emmiyor az az emip uyuyor ya da çok açsa tek memeyi boşaltıp diğerini almıyor falan.ben de açılmasını beklersem memem şişip tıkanıyor bu sefer açmakla uğraşıyorum.sağarsam da biberon dışında ne kaşık biberon ne şırınga hiçbirini asla almıyor biberonla veriyorum.yani kısacası meme artı biberon gidiyorduk ama emzirme danışmanı bebek her ikisiyle de ilerliyorsa 3. Aydan sonra memeyi bırakır biberon varken dedi.biberonu bırakman lazım dedi.2 gündür deniyorum tamam çocuk meme alıyor ama çok çekmiyor sağmazsam taş gibi olup tıkanıyor yani sağıp yine mecbur günde birkaç kez biberonu veriyorum.memeyi bırakmasından çok korkuyorum.başına gelen ya da çevrenizde var mı emzirme süresince hem meme hem biberon giden ya da en azından ilk 6 ay?
Canım ben de gittim emzirme danışmanına aynen emzik yok biberon yok sağmak yok mama yok. Ben anlamadım valla. Herkes herşeyi veriyor bir ben mi verince sorun oluyor. Ben meme ucu yaralarım için gittim. Doğru emmezse geçmez yaralar dedi. En son eds tavsiye etti illa mama vereceksem. Sende öyle yapabilirsin

Ben erken oldum bence ya 2 ay sonra oldu … zaten 40 gün akıntı geçmedi leke hep vardı ama 2 ay sonra düzenli bi şekilde 5 gün geldi
Benim lekelenme şekilde 63 gün kadar sürdü sonra tam bitti dedim dün akşam yine kahve şeklinde geldi bugün de öyle az az geliyor adet olcam gibi karnım falan ağrıyor sökülemiyorum sanırım. Emzirirken lekelenmeler normal diyorlar ama bilemedim anlamadım ne olduğunu

Benim lekelenme şekilde 63 gün kadar sürdü sonra tam bitti dedim dün akşam yine kahve şeklinde geldi bugün de öyle az az geliyor adet olcam gibi karnım falan ağrıyor sökülemiyorum sanırım. Emzirirken lekelenmeler normal diyorlar ama bilemedim anlamadım ne olduğunu
Dünden beri o regl oncesi agri ve ruh hali bende de var. Bakalim

Merhaba kızlar doğa 2 gündür 1 kez kaka yapıyor normal mi acaba… yaptığında da baya beline kadar
Kizim da 2 ya da 3 günde bir yapiyor, agirlik mama ile besliyoruz. Yapinca da sanki 2/3 günlük ve gürültülü yapiyor. Doktor da ebe de normal dedi.

Dünden beri o regl oncesi agri ve ruh hali bende de var. Bakalim
Evet evet benim de öyle hatta aşırı tatlı ve şekere düştüm 🤦🏻‍♀️ sinir falan hepsi mevcut ama gelen giden yok. Bazen emzirme boyunca adet olmamız gereken zamanlarda böyle leke falan oluyormuş vücut düzeni oturtmaya çalışıyormuş

Kızlar aranızda bu dönemde meme reddi yaşayan var mı ya, 4 5 gündür memeye yaklaşınca çığlık kıyamet kopuyor, sonra zar zor alıyor ama 2 dakika emip sonra ağzında etmeden tutuyor memeyi. Emzik yok biberon almıyor, evd3 tarttigimda 100 gram vermiş görünüyor 😔 normalde keyfi yerinde yani tartmasam çok iyi besleniyor derim. Günde 7 8 bez değiştiriyorum en az 5 tanesi dolu dolu çiş oluyor ama kilo vermesini çok taktım kafaya

Eşime diyorum şaka maka yarından sonra kavuşuyoruz ilk olduğu için ikimizde ne hissedeceğimizi tam bilemiyoruz ama çok güzel bir duygu gerçekten😍 benim Kurtköyde Emsey hastanesinde olacak canım doğum
Merhaba hayırli olsun gözünüz aydın 🧿 umarım güzel bir süreç gecirmissindir.
Emsey de hangi Dr doğumu yaptı hastaneden Dr dan memnun kaldınız mı

Back
X