- 3 Mart 2022
- 173
- 258
- 53
- 35
- Konu Sahibi Bir_Kucuk_Mars
- #44.161
Ben ara öğünler de dahil 5 öğün yediriyorum. Sabah kahvaltı ile başlıyoruz. Benimki kıymalı yumurta sevdiği için onu yapıyorum peyniri sevdiremedim henüz. Ama zeytin çok severek yiyor. Bazen de kahvaltıda yumurtayı reddederse yulaf lapası yapıyorum içine muz, yumurta, peynir ve pekmez katıp o şekilde kahvaltı yaptırıyorum. Ara öğünlerin birinde yoğurt , diğer ara öğünde mandalina ya da armut yediriyorum. Öğlen çorba (tarhana , yayla en sevdikleri) yiyor. Akşam da daha doyurucu pilav, makarna gibi karbonhidrat yanı tavuk ya da köfte.Arkadaşlar bebekleriniz kaç öğün ne kadar yemek yiyiyor? Benim ki bence hiç bişi yemiyor ya…. Ben yanındayken hep emmek istiyor
Ama şunu söylemek istiyorum benim bebeğim de bu noktaya gelene kadar çok zorlandık. Doktorumuzun bizi bu konuda doğru yönlendirmesi etkili oldu yeme alışkanlığı edinmesinde. "Çocuk yemek konusunda zorlanmamalı" düşüncesi çok da doğru değil aslında, "çocuk yemek istemiyorsa, çok da sıkmadan zorlayarak bir iki kaşık da olsa tattırarak yeme alışkanlığı kazandırmalısınız" dedi. Biz de bunu uyguladık.