2022 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin Cinsiyeti...

• Ankete Katılan
    206
  • Anket Kapalı .
Diloşum maşallah ya ne güzel geçmiş sezaryenin.
İnşallah çevresel faktörlerden de kurtulursun bi an önce.
Bebiş uyandırma ile alakalı şunu önerebilirim ıslak pamukları diz ve koltuk altı gibi eklem yerlerine sıkıştırıp uyandırmaya çalışabilirsin zorda kalırsan. Topuktan acıtma filan kar etmiyordu bizde, şiddetli vurmamız gerekiyordu artık. tarafımca ağlayarak geçti süreç.
Bir de kendi bebemde keşfettim kucakta ya da reflü yatağında direkt uyumaya geçiyor ama biraz soyup yatağın üstünde dümdüz bırakınca uyanıyor, yeniden kucağa alıp uykuya dalmadan ne kadar doyurursan kar.sen De bi dene.
Emzirirken süt yok diye düşünme memeni tutarken sertçe memeni baş parmağınla ov. Ben emzirirken eşim hamur yoğurur gibi rastgele bastıra bastıra ovuyordu baya faydası oldu.
Sıcak duş çok iyi gelir en önemlisi sıcak duş ve 1 saat bile olsa uyku.

Bir de vücudundaki sarılığı takip et. Florasan ya da gün ışığında daha cok belli olur artarsa doktora başvur.
SGK anlaşması olan özel hastane çocuk doktoruna başvurabilirsin. ilk 28 gün muayene ve tahliller dahil hiçbir ücret talep edemezlermiş bize de hastanede söylediler ücret almadılar. Biz kimliğini çıkartıp gitmiştik 4 günlüktü. Elimizde kimlik yoktu ama TC no vardı tabi. O şekilde bebek üzerinden muayene kaydı yapıldı.

Tatlım hayırlı uğurlu olsun sağlıklı olsun da kiloyu alır 🥰
Listede yokmuşsun bilgiler neydi ekleyeyim seni de hemen 😇

Ben de öyle diyodum 🤣
İkisinin kulvarı cok farklıymış 😂

Benim de az ama seninki kadar değil sanırım
Pedsiz gezemiyorum.
Hastanede ebe sezo sonrası parmakla kanama için müdehale yaptı mı?

Benimki de aşırı emzikçi olacakmış sanırım
Kendi parmağımı emdirip sütümü enjektörle içiriyordum. Hanfendi artık meme ucumu beğenmiyor 2-3 cmlik meme ucu arıyo sanırım 😂
kendi parmağım tarafından meme reddine uğramam yakındır🤣 biberon emzik hiçbir şey bırakmadım ortada, çakal yaaaa

Pazartesi sezo oldum cuma günüydü sanırım bi anda şişim indi. Ayak parmaklarım bile davul gibiydi

Oy Maşallah 🥰 allahım sağ Salim büyütmeyi nasip Etsin.
Teşekkür ederim kuzum aydınlığa çıktık şükür 💕

Soruları alayım 🙈😅

Bebişin kimliği çıktıktan sonra tüm sgk anlaşmalı özellerde geçerli sanırım. Sırf size haber vermek için Her yerde var mı bu diye sordum evet dediler 😂bilgisiz banko çalışanı denk gelebilir, bizde de önce para aldılar. sonra daha eski bi çalışan bu bilgileri verip iade etti.

Tam tarih nedir canım 🤗
Dediğin ıslak bez olayını acilde de söylemişler kuzum. Bi kaç kere mamayi tam alınca az uyanmaya başladı artık şükür. Az önce de biraz kendimi emzirtebildim Bi de sütü getirtebilsem bir iki damla haricinde benden mutlusu yok. Yarın kontrol var yavrum ama muayene ücreti söylemişler Bi söyleyeyim ben bunu hemen ücret kesecekler şuna bak 🤦🏻‍♀️ allah razı olsun yavrum sarılığına da bakarlar muhtemelen dediğim gibi bi kaç kere mamayi almaya başlayınca rengi de açıldı gözleri de. Hala tembellik var ama olsun artık. Evet kucağımda direk benimde uyuyor ama uyuklarken ilk defa çekti bugün göğsümü çok sevindim vallahi. Bir de altını açıp deneyeceğim emzirirken bakalım. Sinir olupta bıraktığı da çok oluyordu artık iyice üstüne eğildim komple kahve kısmı soktum ağzına öyle emdi. Bi de düzgün uyuyup süt gelse tamamdır bu iş

Uykusuzluk da sutun inmesini geciktirebilir canim. Uykun olmasa da yat yatakta o mayisma bile seni dinlendirir. Insallah masaj ise yarar☺️

Bilmeden dogru seyi yapmissin demek ki ise yariyor mu peki sence?

Yaa ben de 3 ekim hissediyorum☺️ Bakalim hayirlisi. Bel agrisi agirlastiklarindan oluyor herhalde.

Canim sanki normal ve sezeryan arasinda kararsizdin ben o kismi kacirdim galiba nasil karar verdin sezeryana su sinirda diye mi?
Denedik bi kere canim insallah dinlenebilirim yoksa mahvoluyorum bende

Selam kızlar dün ben bayağı kötüyüm sabahtan akşama kadar bel ağrısı çektim kustum akşam kasıklarımada ağrı girince korkudan şu kasışma sayar uygulamasını indirdim ama şükür geçti bugün daha iyiyim kanala geçiyor sanırım öyle hissettim.
E ekim1903 pişik olan yere zeytin yağı sürülebilir az miktarda diye düşünüyorum ama yapan var mı bilmiyorum ben kızıma pişik olunca kortizonlu sudocrem den daha iyidir herhalde
Dilos6342 Dilos6342 hiç canını sıkma ben de aynı şeyi yaşamıştım ziyan olmuştu o ilk süt Allah sağlık versin o şifasını alır her türlü

Allah razı olsun canım benim. Doğru düzgün beni bilgilendiren olmadı ki bende hemen verebilmek için pompaya sarıldım ve dediğin gibi yapış yapış oldu. Hastanede anca elimle sıkıp ağzına sürdürdüm. Zaten başka bi ebe 2 3 günü bulur daha beslenemedin bile falan dedi. Hala basimda bık bık öten insan olunca sinirin bozuluyor. Bebisi ilk defa bu kadar çok tutturabildim az önce 10 dk kadar emdi. Bir iki damla gelmiştir anca ama napalim cözecegiz artik. Senin cabana zaten hayranım gerçekten yavrun için herseyi yaptın bende inatla deniyorum
Canım sütü fazlalaştıran ve benim bu aralar yemekten zevk aldığım şeyler, tahin pekmez ve tahin helvası. Üzerine de ılık süt ya da çay iç. Bak bakalım süt geliyor mu gelmiyor mu 🤭 süt emdikçe geliyor diloşum 😘 az daha sabır olacak ben inanıyorum 😘

Doğum yapaan anneleriim bebeklerine zıbın mı giydiriyorsunuz yoksa şu zarf içlik mi ne diyorlar ya ondan mı giydiriyorsunuz. Kıyafetlerini yıkarken farkettim ben alttan cıt cıtlı zıbın almısım zarf içlik gibi olandan almamısım napayım sizce. İnternette herkes bir şey diyor kimi göbeği düşmediği için o rahat oluyor diyor kimi alttan cıtcıtlıda rahat ettik diyor. E bebekte 2 li satılıyormus olmazsa 2 paket alayım dursun evde
Ben ikiliden bi paket almıştım. Fototerapi sonrası göbek hemen düştü. Öncesinde de 2 kez giydirdim. Kesip ağız mendili yapıcam 🤣
Normal zıbın da rahat gibi bence.

Dediğin ıslak bez olayını acilde de söylemişler kuzum. Bi kaç kere mamayi tam alınca az uyanmaya başladı artık şükür. Az önce de biraz kendimi emzirtebildim Bi de sütü getirtebilsem bir iki damla haricinde benden mutlusu yok. Yarın kontrol var yavrum ama muayene ücreti söylemişler Bi söyleyeyim ben bunu hemen ücret kesecekler şuna bak 🤦🏻‍♀️ allah razı olsun yavrum sarılığına da bakarlar muhtemelen dediğim gibi bi kaç kere mamayi almaya başlayınca rengi de açıldı gözleri de. Hala tembellik var ama olsun artık. Evet kucağımda direk benimde uyuyor ama uyuklarken ilk defa çekti bugün göğsümü çok sevindim vallahi. Bir de altını açıp deneyeceğim emzirirken bakalım. Sinir olupta bıraktığı da çok oluyordu artık iyice üstüne eğildim komple kahve kısmı soktum ağzına öyle emdi. Bi de düzgün uyuyup süt gelse tamamdır bu iş
Karnı doyunca uyandırması daha rahat oluyor o yüzden titizlikle özelikle geceleri uyandır 2 saatte 1. Cok yorucu olabiliyor.

Şahsen O kadar uykusuzum ki dün gece tuvalete kalkacağım, emzirmem de lazım gözümü açamıyorum artık başım dönüyordu. Yürüyemedim eşim koltuk altlarımdan tutup banyoya taşıdı😂 hayal etmesi zor ama gerçek 😂
Bi emzirmeyi geciktirsem uyanmıyor her şey başa sarıyor sanki.

Bir de helvalara ek olarak(ki şu anda yiyorum 😂) hoşaf yapıldı mı?
posalı şekilde tüket benim hamilelikten beri düzenli tükettiğim tek şey ve hiç süt problemim olmadı kuzum. Naçizane denemeni öneririm.

Bebişin kimliğini çıkarttınız mı? Bu dediğim olay sanırım bebeğin TC si üzerinden oluyor

Güzel anneler hepinize merhaba 🥰
Biraz toparlandim gelip size başımdan geçenleri yazayım dedim toptan. Baya uzun olacak.
Sabah 8.50 de minnoşum doğdu. Spinal anestezi oldum ilk başta hissediyorum falan diye telaş yaptım daha iğne yapılır yapılmaz 😅 sonra komple kütük gibi oldu zaten hiç bisey hissetmedim. Sadece kaburgandan aşağıya bastıracagiz telaş yapma dediler biraz nefesim kesilir gibi oldu onu hissettim onun haricinde iyi geçti, baştan konuştular benle baya bebis çıktıktan sonra canım sıkıldı anestezici de gitti 😅 ilk anestezi verildikten sonra midem bulandı hemen ilaç yaptılar geçti.
Çıktıktan yarım saat 45 dk sonra uyusuklugum geçmedi ama hafif ağrılar başladı adet ağrısı gibi bi tuhaf. İyiydim ama sonra gelip 2 iğne yaptılar hemen. Sütüm hiç gelmedi kızlar, sıkınca bir iki damla geliyor gerisi yok. O konuyu anlatscagim şimdi. Bebe geldi duruyoruz falan herkesinki ağlıyor bizimki uyuyor sürekli. Yani tepki falan oluyor ama yok uyuyor çocuk. Bizde diyoruz ne kadar sakin falan diye. Hemen topuk kanını aldılar biraz ağladı geri uyudu. Çocuk doktoru geldi tepkilerine baktı gayet iyi ama yenidogan hemşireleri gelsin bi dedi. O sırada bende lavabo için kalkmistim. Alicaz götüreceğiz hiç ağlamıyor dediler benim içime oturdu resmen orda. Analık neymiş anladım. 10 dakika sonra geri getirdiler şükür benim oğlan gibi bi kız daha vardı ikisini götürmüşler ağlamıyor diye. Hiç biseyi yok bunun tembel dediler.
Emzigi direk aldı, ben biberon götürmüştüm mama yapılır içinde diye yaşlı bi ebe geldi sütü var onun daha gelir besleyelim dedi soktu ağzına biberonu bizimki de içti hemen. Ben tabi şok, sonra cocuk doktoru dedi biberonu kim verdi sakın vermeyin ebe verdi diyince de ben söylerim sırınga ile besleyin dedi. İnsülin siringasi alındı. Bizimki yine baştan iyiydi ama zaman geçtikçe siringayla da az içmeye başladı uyanamıyor çünkü bi türlü beni de almıyor. Göğüs ucum falan var o yönden değil çocuk uyanmıyor yani yok. Zaman geçti aksam oldu 2 saatte anca 10 cc 15 cc zor içiyor çocuk. Uyandiramiyoruz dürtüyoruz yok. Neyse ertesi gün sabah çok sızım oldu benim bi o da iğneden sonra hafifledi ciktik eve geldik baktık çocuk sararmaya başlamış. Korktum ben verelim biberonu dedim alıyor ama çocuk yine uyanamiyor iyice korktuk artık dün gece. Acile götürdüler benim ağrım olunca gidemedim. Sarılık baslangici olmuş beslenemedigi için kendi de tembel sariliktan iyice bayıldı çocuk. Ben bu kadar erken beklemiyordum tabi. Bi de başımdaki cok bilmisler iyice sarinca daha da tetiklemis. Açın üstünü başını sarmayin demisler. Geri geldi şükür daha başlangıç oldugu icin ayaklarını cimcikleyin acıtın uyansın besleyin mutlaka diye. Dün 8 bugün 9 çıkmış değer aslında çok yüksek değil ama benim bebe tembel olunca ikisi birleşince baya korktuk hiç uyanmamasina. Suanlik durumlar böyle biberon veriyorum mecbur çünkü siringayla uyuduğu için almıyor zorlanmiyor ya biberonla zorla ağzını actiriyoruz. Bu arada hastanede emzirme danışmanı geldi memeni c şeklinde tut çocuğu böyle tut dedi gitti bu kadar😂 Bana gelirsek eve gelir gelmez kendim tuvalete girip çıkmaya başladım kendim yataktan kalkıyorum fazla yatamadım zaten şükür iyiyim 💙
Doğumda herkese dua ettim doguran dogurmayan herkese. Birbirimizi belki disarda tanimiyoruz ama dışardaki insanlardan daha çok yardimciyiz dostuz💙
Son olarakta bi size tembel ayak fotosu koyayım 😍
Ahhh ne güzeeel cok sevindim hemen toparlanmana 😍😍 ben bu minik ayağı yerim yeeer 🥹😍 maşallah doramıza 🧿 şu sarılık tehlikesi geçsin çok daha güzel emecektir ben eminim ❤️ Sen pes etme annesi gün içerisinde hep emzirmeye çalış bi yandan da 😍

Cnm 28 gün muayene ücreti tahlil parası alamazlar bilgin olsun

Diloşum maşallah ya ne güzel geçmiş sezaryenin.
İnşallah çevresel faktörlerden de kurtulursun bi an önce.
Bebiş uyandırma ile alakalı şunu önerebilirim ıslak pamukları diz ve koltuk altı gibi eklem yerlerine sıkıştırıp uyandırmaya çalışabilirsin zorda kalırsan. Topuktan acıtma filan kar etmiyordu bizde, şiddetli vurmamız gerekiyordu artık. tarafımca ağlayarak geçti süreç.
Bir de kendi bebemde keşfettim kucakta ya da reflü yatağında direkt uyumaya geçiyor ama biraz soyup yatağın üstünde dümdüz bırakınca uyanıyor, yeniden kucağa alıp uykuya dalmadan ne kadar doyurursan kar.sen De bi dene.
Emzirirken süt yok diye düşünme memeni tutarken sertçe memeni baş parmağınla ov. Ben emzirirken eşim hamur yoğurur gibi rastgele bastıra bastıra ovuyordu baya faydası oldu.
Sıcak duş çok iyi gelir en önemlisi sıcak duş ve 1 saat bile olsa uyku.

Bir de vücudundaki sarılığı takip et. Florasan ya da gün ışığında daha cok belli olur artarsa doktora başvur.
SGK anlaşması olan özel hastane çocuk doktoruna başvurabilirsin. ilk 28 gün muayene ve tahliller dahil hiçbir ücret talep edemezlermiş bize de hastanede söylediler ücret almadılar. Biz kimliğini çıkartıp gitmiştik 4 günlüktü. Elimizde kimlik yoktu ama TC no vardı tabi. O şekilde bebek üzerinden muayene kaydı yapıldı.

Tatlım hayırlı uğurlu olsun sağlıklı olsun da kiloyu alır 🥰
Listede yokmuşsun bilgiler neydi ekleyeyim seni de hemen 😇

Ben de öyle diyodum 🤣
İkisinin kulvarı cok farklıymış 😂

Benim de az ama seninki kadar değil sanırım
Pedsiz gezemiyorum.
Hastanede ebe sezo sonrası parmakla kanama için müdehale yaptı mı?

Benimki de aşırı emzikçi olacakmış sanırım
Kendi parmağımı emdirip sütümü enjektörle içiriyordum. Hanfendi artık meme ucumu beğenmiyor 2-3 cmlik meme ucu arıyo sanırım 😂
kendi parmağım tarafından meme reddine uğramam yakındır🤣 biberon emzik hiçbir şey bırakmadım ortada, çakal yaaaa

Pazartesi sezo oldum cuma günüydü sanırım bi anda şişim indi. Ayak parmaklarım bile davul gibiydi

Oy Maşallah 🥰 allahım sağ Salim büyütmeyi nasip Etsin.
Teşekkür ederim kuzum aydınlığa çıktık şükür 💕

Soruları alayım 🙈😅

Bebişin kimliği çıktıktan sonra tüm sgk anlaşmalı özellerde geçerli sanırım. Sırf size haber vermek için Her yerde var mı bu diye sordum evet dediler 😂bilgisiz banko çalışanı denk gelebilir, bizde de önce para aldılar. sonra daha eski bi çalışan bu bilgileri verip iade etti.

Tam tarih nedir canım 🤗
ahh sunshıne 2.olduğu için mi yoksa bşka bir sorun mu oldu bazen cok ıı oluyorum kalkıp yurüyebiliyorum ama bazende off Allahım bıçak yarası bni mahvediyor ilkinde cok iidim hep sezaryenı kötüleyenlere dıodum ki nekdr canları tatlıymş ama şuan ben cok fena..sağdan sola dönüş bile aşırı zor. nese inşallah gecicek. birde kaç saat aralıklarla besliyosunz

ahh sunshıne 2.olduğu için mi yoksa bşka bir sorun mu oldu bazen cok ıı oluyorum kalkıp yurüyebiliyorum ama bazende off Allahım bıçak yarası bni mahvediyor ilkinde cok iidim hep sezaryenı kötüleyenlere dıodum ki nekdr canları tatlıymş ama şuan ben cok fena..sağdan sola dönüş bile aşırı zor. nese inşallah gecicek. birde kaç saat aralıklarla besliyosunz
Ben de 10 gün oldu hala daha dimdik yürüyemez durumdayım.
Herkesin sezo süreci aynı olmuyor anlaşılan.
valla benim de acılı geçiyor yatakta dönme konusu daha bu gün iyi. Doğrulup kalkamıyordum bile ağladım dün gece. Başkası destek olsa bile öyle bi yerdeki kendin iyi olmadan kalkman zor. özellikle sol kasık içte çok acı veren bi şey var ve bir de idrara çıkarken inanılmaz acı çekiyorum. tahlil de verdik o da temiz çıktı yine.
Ve bu süreçte gaz olmamasına özen gösteriyorum daha da kötü yapıyor.
Mesela suyu hala sıcak içiyorum çaydan hallice. Bi tık daha rahatım. Gaz olmamasına üşütmemeye dikkat et.
Ben 2 saatte bir besliyorum önce emzirme ardından doymadığını düşünüyorsam enjektörle kendi sütümden veriyorum.
Arada uyandıramayınca loopa gidiyoruz emzirme süreci 4 saati buluyor

Allah razı olsun canım benim. Doğru düzgün beni bilgilendiren olmadı ki bende hemen verebilmek için pompaya sarıldım ve dediğin gibi yapış yapış oldu. Hastanede anca elimle sıkıp ağzına sürdürdüm. Zaten başka bi ebe 2 3 günü bulur daha beslenemedin bile falan dedi. Hala basimda bık bık öten insan olunca sinirin bozuluyor. Bebisi ilk defa bu kadar çok tutturabildim az önce 10 dk kadar emdi. Bir iki damla gelmiştir anca ama napalim cözecegiz artik. Senin cabana zaten hayranım gerçekten yavrun için herseyi yaptın bende inatla deniyorum
Canım süt gelmesi için yöntemler var. Ama ben de şeker olduğu için bir çoğunu yapamiycam. Çok üzülüyordum sütüm olmazsa ne yapayım diye bakarken mayayı keşfettim. Bı dene istersen. Bir günde etki ediyormuş. Kulüpte de çok uygulayan var. Arkadaşım da uygulamış. Bir küçük paket kadar instant mayayı bir su bardağı su, süt ya da meyve suyuyla iç. Zor olur muhakkak ama nelere göğüs gerdik. Mide problemi olanlara önermiyorlar pek yalnız. Eğer doğumum planlı olursa bir iki gün önce deniycem bende. Aklında bulunsun arkadaşım

Ben de 10 gün oldu hala daha dimdik yürüyemez durumdayım.
Herkesin sezo süreci aynı olmuyor anlaşılan.
valla benim de acılı geçiyor yatakta dönme konusu daha bu gün iyi. Doğrulup kalkamıyordum bile ağladım dün gece. Başkası destek olsa bile öyle bi yerdeki kendin iyi olmadan kalkman zor. özellikle sol kasık içte çok acı veren bi şey var ve bir de idrara çıkarken inanılmaz acı çekiyorum. tahlil de verdik o da temiz çıktı yine.
Ve bu süreçte gaz olmamasına özen gösteriyorum daha da kötü yapıyor.
Mesela suyu hala sıcak içiyorum çaydan hallice. Bi tık daha rahatım. Gaz olmamasına üşütmemeye dikkat et.
Ben 2 saatte bir besliyorum önce emzirme ardından doymadığını düşünüyorsam enjektörle kendi sütümden veriyorum.
Arada uyandıramayınca loopa gidiyoruz emzirme süreci 4 saati buluyor

O çiş meselesi bende de olmuştu biraz dolsa acı çekiyodum hatta wc geldiğini sızıyla anlıyodum doluluk hissi yoktu bi daha gelmicek sanmıştım /: ay yine depreşti ben de zor atlatmıştım ama geçiyo

İkinci diye düşünme ben ilkini böyle geçirdim sağa sola yatamadım desteksiz kalkamadım tamamen o an ki bünyenle alakalı toparlama süreci bence doktor faktörü de var mı bilmiyorum da bazısı çok kolay geçiriyo

O çiş meselesi bende de olmuştu biraz dolsa acı çekiyodum hatta wc geldiğini sızıyla anlıyodum doluluk hissi yoktu bi daha gelmicek sanmıştım /: ay yine depreşti ben de zor atlatmıştım ama geçiyo
😣😣😣 sanki iç organlarım parçalanıyor idrar yaparken. Tuta tuta yapıyorum kıvranarak 😣
10 gün de doldu artık düzelmek istiyorum

😣😣😣 sanki iç organlarım parçalanıyor idrar yaparken. Tuta tuta yapıyorum kıvranarak 😣
10 gün de doldu artık düzelmek istiyorum
Senin ekstra zor geçti gülüm uzun sürmüş ameliyatın ama toparlanacak biliyorum bebekle dinlenemeden bir de üstüne bu ağrılar çok zor.. Sırtımdaki gaz sancısı iki büklüm yürütmüştü günlerce sakat kaldım artık eski ben olamıcam sandım sen yine sütle şunla bunla uğraşabiliyosun ben kendi derdime düştüm mamayı dayadım çocuğa :/
Az daha sabır..

Gözün Aydın diloş😍 Allah sağlık sıhhat versin insallah, ne güzel anlatmışsın yazmışsın ellerine sağlık, böyle sezeryan hikayeleri duyunca içim rahatlıyor 😻

Benim de bugün belirlendi tarih, 3 ekim sabah 09:00 da kavuşacağız insallah 🥹🙏🏻 Dualarınızı bekliyorum
Bizimde 3 Ekim 9.30 da olacak inşallah sağlıkla kucaklarında alalım bebislerimizi 🥰

Soruları alayım 🙈😅

Tam tarih nedir canım 🤗
Belgsiz gitmeyim bari :) aklima gelen soruları sorarım canim tahlil sonuclarini gostercem saglik ocagindayim şimdi:)

İkinci diye düşünme ben ilkini böyle geçirdim sağa sola yatamadım desteksiz kalkamadım tamamen o an ki bünyenle alakalı toparlama süreci bence doktor faktörü de var mı bilmiyorum da bazısı çok kolay geçiriyo
birde şöyle bnce dr hafıfletici gitmeli, arkadasım 1ay önce yaptı dr.u parol serum, iğne, hap baya ağrıyı hafıfletıcı geçirmiş. bnm dr. um sdece iğne ile gtti. sol kasığıma sanki bıcak saplanıyor yangı hissi var inşallah 1haftaya gecer. kendımı öyle telkin ediyorum.

Back
X