- 24 Şubat 2015
- 1.391
- 1.077
- 333
- 36
Baya yormuslar seni bir arkadasim da oyle yasadi ve normal epidural sekilde dogurdu ama uzun bir sure oldu. Direlt diyor ama ben direltme dusuncesinde degilim. Bizim hoca bir pazartesi goreyim dedi. Suni sanci icin bir gelisme olursa yapar diye dusunuyorum. Yoksa sezeryana doner ki 38de sezeryan olur dedi. Kilosu 3700 cikti cuma gunu ki pazartesiye artar da... 27 saat bizim doktor direptmez gibi geliyor ama hic hareket yok. Sanci da olsa dicem o da yok. Ne garip cocuk bu yaKombo yapmıs vücut canım
Daha başlamayanlar doğum için benim yaşadığım süreç sıfır açıklık bebek yukarda rahim ağzı hala uzun ve yumuşamamış. Önce 4-5 kez rahme jel sürdüler canım ondan sonra rahim yumuşamaya başladı. Tabi yumuşaması 10 saati aldı. Bu aradada sürekli muayane ettiler alttan ve ntsye bağladılar rahim yumuşaması kendi sancını getirir mi diye. 2 cm acıklıkla kaldı öyle sonra suni verdiler onda da en fazla 2 cm açıldım. Doktorunla süreci net bir şekilde konuş ondan sonra karar ver derim benden tavsiye nasıl ilerleyecek ne olacak ona göre. Bende birisi gelip muayane edip 4 cm açıklık var ilerlemiyor dedi bir baskası 6 cm sen bu şekilde akşama biter dedi yani anlayacağım doktorunla net bir şekilde konusup öyle karar ver. Ben 27 saat boştan yere ilerlemeyen doğum için uğrastırıp durdular. Sezeryana aldıklarında da iyi ki tercih etmişsin yoksa daha doğumun olmazmıs dediler ee o zaman niye o kadar saat aç susuz uğrastırdın beni