- 10 Mayıs 2014
- 3.082
- 3.141
- 333
- 34
Ayrı ayrı süt poletlerine koymaktan başka çare yok gibi süt konusundaKızlar size bir sorum var özellikle iş hayatına dönecek olanlara.
Malesef ki ben dönmek durumundayım.
Şu aşamada süt olduğu İçin ben fazla geleni muhafaza etmeye başladım.
Dolaba koyuyorum ama mochi ile sağıyorum damlayarak ne kadar çıkarsa, elektrikli pompa kullanmıyorum şuan için.
Katıldığım eğitimde eğer bebeğinizin yanında olacaksanız gece gündüz sağlığınız sütleri birleştirip verebilirsiniz ama eğer olmayacaksanız ( işe dönecekseniz ve sütü başkası verecekse) Sağlığınız saate göre vermeniz gerek diyordu. E öyle olunca da az az bir sürü süt olacak nasıl saklayacağım şimdiden baya yer işgal ediyor.
Şimdi benim dolapta epey süt oldu bile. Hiç denemedim belki de bebek dönüp çözülen sütü almayacak, almayanlar oluyormuş ama;
1- bu kadar önceden depolamaya gerek var mı? Depolamasam boşa gidecek yarın öbür gün süt sıkıntısı çekmeyeceğimin garantisi yok. Depolasam şimdiden bile epey yer kapladı ve gece gündüze dikkat etmekle birlikte saat hesabına girmemiştim şu zamana kadar 3-4 saat içinde saydıklarımı tek kapta birleştirip koyuyordum.
2-mochiyi nasıl dezenfekte ediyorsunuz?
3-iş hayatına dönecek var mı gelsin sarılalım..![]()
Gerçrkten işe dönecek olmak insanı mahvediyor. Ben sanırım istifa edeceğim seneye oğlumda 1. sınıf olucak zaten ilgiye ihtiyacı var. Oğlum 11 aylıkken işe başlamak çok zor gelmişti ki şuan kızımı da aynı şekilde bırakmak istemiyorum zaten bakıcak kimse de yok artık bakanlar bakmıyor:) kreşe veremem küçücük