Her kafadan bir ses çıkıyor. Bizim doktorumuz rota ve veremi beraber yaptırın tutuculuğunu daha da arttırır demişti. Bu arada ebemiz şehir dışında olacağım için rota aşısını kendin de yavaş yavaş ağızdan verebilirsin dedi. Sadece beslenmeden hemen sonra verme kusmamasına dikkat et dedi. Sonra Bursa da misafir olarak 2. Ay aşılarını vurduracağım zaman rota aşısını da alıp gittik ebe hemşire de tutturdu rota için doktorun reçete yazması lazım illa yoksa yapmam dedi.Sormayın, buz aküsü ile alıp sağlık ocağına gittik verem aşısı ile arasında 28 gün olmak zorunda yapamayız diye tutturdular. Çocuk doktorumuz 10. Haftada ilk dozu yaptırın dedi dedim. Yok yapmayız diye diretti ikisi de canlı aşı ve canlı aşılar arasında 4 hafta geçmesi gerek dedi asm'deki ebe. Aldık aşıyı hastaneye gittik başka bir çocuk doktoruna sorduk 100. Güne kadar ilk doz yapılmalı verem aşısı ile arasında bir mesafe olmasına gerek yok dedi. Hastanedeki hemşireler yapsın o zaman dedik elimizde kaldı aşı ve bozulan bir şey sonuçta pahalı da... yok hastanedeki hemşireler de çocuk aşılarını yapmazmış Asm'deki ebenin göreviymiş onun takip etmesi gerekirmiş. Buzluğumda yer olmadığından geri eczaneye verdik aşıyı saklamaları için. Pazartesi yaptıracağım. Tabi ebe hanım yaparsa yapmazsa da kendim yapacağım artık çok sinirlendim elimizde aşı ve bebek ile dolandırıp durdular bizi.