Nasıl sakinleştiriyorsunuz normalde?
Gaz çıkarırken bir kere gak guk etmesi yeterli değil. Devamı kesinlikle oluyor. Sık sık memeue alıyorsan biraz yorucu oluyor ama arada kalk kucakta dolaştır sırt sıvazlayarak, evir çevir çıksın gazı.
Ben sık sık emdiyse gün içinde farklı aktivitelere sokmaya çalışıyorum anakucağındsn alıp pusete koyuyorım, oradan halısına yatırıyorum, biraz kucakta geziyoruz, biraz dans edip şarkı söylüyoruz, günlük annemle görüntülü konuşuyoruz bizi izliyo kucakta normalde ağlıyorsa susuyo konuşurken. Tüm bunlardan sonra huzursuzluk olursa meme veriyorum daha verimli emiyor. Hani baya yoruluyorum ama bebişler büyüyo artık algılar full açık
Emzirme araların hafif açmayı denemelisin bence
Derin uyku için de özellikle gündüzleri faz uykusu uyuyorlar 25-30 dk dan az oluyor. Bizim dd böyleydi. Derin uykuya geçemezdi. Alarm kurmuş gibi uyanırdı kahvaltıyı ancak hazırlardım ama yapamazdım.Hala bazen geçemiyor robot süpürge çalıştırıyorum ya da fön makinesi. Ninni kesmiyor bazen.
Mesela hep alışkanlık edindiği 25 dk lık uykuysa 20. Dk da gidip o kıpırdanmadan örn. bacağını okşayıp derin uykusuna geçmesini sağlamalısın. Ben arada denedim işe yarıyor sıklıkla. Bunu forumda okuyup kaydetmiştim ordan yaptım
Yani düşünüyorum, ben yalnız bir odada sakince ninni söyleyerek sallıyorum. Sakinliyor baya. Sallama dozumu sürekli düşürüp en son sallamayıp sadece ninni söyleyerek uyutmaya devam ediyorum.
Bir de ya emzirme yastığı ya da reflü yatağında emziriyorum. Özellikle reflü yatağında uyuyakalırsa hiç uyandırmadan yerine bırakabiliyorum.
Ya bunun herkes için bir standardı yok ama genel olarak aklıma gelen işe yarayan şeyleri yazmaya çalıştım.
Uyutma saatlerini not almayı deneyebilirsin
Bu 25 dklık uykulardan sonra yaklaşık 1.5 -2 saat sürüyor derin uykuya geçmesi. O yüzden aralıkları düzenlemeye çalışıyorum ben de
22:00 uykumuz var biraz geriye çekip gece uyku süresini uzatmaya çalışıyorum.
Bu düzen Bir sonraki atak haftasına kadar tabi