• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Sütüm yağlı sanki kalıntı kalıyormuş gibi hissediyorum her yıkamada detaylı temizlemeye çalışıyorum ama artık biberon kullanmaktan vazgeçeceğim temizlemeye usendigim için 🙈
Canım sadece merakımdan soruyorum neden biberon kullanıyorsun? Memeni emiyor diye biliyorum. Ben hiç biberon kullanmıyorum. Sadece dışarı çıkacaksam sağıp bırakıyorum. O da çok nadir.

Canım sadece merakımdan soruyorum neden biberon kullanıyorsun? Memeni emiyor diye biliyorum. Ben hiç biberon kullanmıyorum. Sadece dışarı çıkacaksam sağıp bırakıyorum. O da çok nadir.
Canım bazen birini emerken diğerini sağıyorum onu da biberonla veriyorum birini emerken digeri göğüs pedine akıyor yoksa. bazen buzluga atıyorum ben dışarı çıkınca eşim veriyor falan o yüzden kullanıyorum biberonu. Bir ara meme reddi yapmasın diye kaşık biberon kullanıyordum ama onunla beslemek de işkence gibi bir de çok ziyan oluyor süt.

Canım bazen birini emerken diğerini sağıyorum onu da biberonla veriyorum birini emerken digeri göğüs pedine akıyor yoksa. bazen buzluga atıyorum ben dışarı çıkınca eşim veriyor falan o yüzden kullanıyorum biberonu. Bir ara meme reddi yapmasın diye kaşık biberon kullanıyordum ama onunla beslemek de işkence gibi bir de çok ziyan oluyor süt.
Anladım canım. Benim mememden süt dışarı akmadığı için 😅😅 Acaba neden kullanıyorsun diye takıldı kafama. Ya bir iki kez gümüş kapağın içinde biraz süt gördüm o kadar. Hiç ziyan olmuyor maşallah 🤣🤣

Kızlar benim gibi işe başlayacak annelerimize fikir olsun diye yazayım çok mutluyum 🤩 Pazartesi işe başlamam gerekiyor ve haftalardır heyet raporu araştırıyordum. Bugün üniversitede yenidoağn servisinin başındaki prof kadına götürdüm çocukları. Bundan sonra ona gideriz prematüre alanında uzman diye. Belki bilgisi vardır diye hocam pazartesi işe başlamam gerekiyor dedim. Daha ne istediğimi dile getirmeden rapor mu istiyorsun yazalım yenidoğan servisinden 3 ay dedi😳 Biz karı koca şok olduk, nasıl yaa gerçekten mi diye. Tabii prematüre annesisiniz yoğun bakımda kalmış bebek biz 3 ay veriyoruz dedi. Eşiniz gelsin alsın sizin gelmenize gerek yok dedi😳 M mabel63 @okuryazar Eflatun1Kelebek Eflatun1Kelebek hatırladığım prematüre anneleri
Yaaa çok güzel çok sevindim senin adına🥰🥰 ben de gideyim ya. Randevusuz gidiliyor mu üniversiteye?
Benim 16ocakta bitiyor iznim ama ara tatilden sonrasına şubatta istiyorum bu raporu öyle yapabilir miyim yoksa annelik izni bitince ara vermeden peşine mi alınmalı bilginiz var mı?

M mabel63 sen bu prematüre refakatçi raporu işini ne yaptın canım ? Ben yeni öğrendim de cuma günü iznim bitiyor haliyle bir telaş sardı
Canım benim 16ocakta bitiyor iznim. Ara tatil başlayacağı için 4gün normal rapor alıp şubatta refakatçi alayım dedim ama öyle oluyor mu bilmiyorum Nerden öğrenebilirim acaba. Yarın doğum yaptığım hastaneyle görüşmeye gidecekti eşim. Bi türlü gidemedik fırsat bulup, şimdi eras ın yazısını gördüm direk üniversiteye mi gitsem kolaylıkla veriyorlarsa diyorum

Valla kadın o kadar rahat haa rapor mu veririz tabii dedi ki. Biz başta 5-10 gün sandık, eşim heyet mi dedi. Tabii tabii 3 ay dedi😁 Sen bir fırsat yarat git sor kaybedeceğin bişey yok sonuçta.
Çok sevindim halledebildiğine canım, doğum izinleri o kadar az ve bebekler o kadar küçük ki, bizi böyle stres altında bırakıyolar. Araştıra araştıra öğreniyoruz işte
Ben de doktora söyledim dün olmuşsunuz üst üste yapmayalım. 15 gün sonra gelin hem rota hem menenjitleri yapalım dedi. 21 gün olmuyor ama hemşire 21 gün demişti dedim🙈 Merak etme sorun olmaz dedi. Bu arada para almamaları süpermiş😄 Rotavirüs şuan 1000 küsur lira oldu son zamlarla. Bizim iki bebenin özel aşıları 6500 tutuyor🤦🏻‍♀️
Canım rotadan başka ne var özel aşı? Ben bu hafta onu yaptıracağım başka bilgi verilmedi.

Cok gecmis olsun.
Bu Cuma bizimde kakadan alinan numunenin test sonucu gelecek. Benim kizin kakasinda mukus goruyordum, her ihtimale karsi bakalim dedi doktoru. sadece 1 gun suren bir de yesil renkli mukus gormustum, tekrarlamadi. usutme olabilir dedi. Umarim alerji yoktur :(

Sadece mukus evet münferit bir şey olabilir. Bizde kan da var. Bazen karıştırınca görüyorum, gizli olabiliyor. Ama biz kakadan örnek vermedik, kan aldılar kızımfan, o da şükür negatif geldi ama negatif olması alerji yok anlamına da gelmiyormuş. O yüzden biz devam ediyoruz aynen. Dediğim gibi için rahat olsun, seninki münferit bi şeydir.

Yaaa çok güzel çok sevindim senin adına🥰🥰 ben de gideyim ya. Randevusuz gidiliyor mu üniversiteye?
Benim 16ocakta bitiyor iznim ama ara tatilden sonrasına şubatta istiyorum bu raporu öyle yapabilir miyim yoksa annelik izni bitince ara vermeden peşine mi alınmalı bilginiz var mı?
Bence hastane senin izninin takibini yapmaz canım. O kadarını bilmezler. Sen son haftayı normal raporla helledip ikinci döneme o izni al. Çok sıkıntı olursa bilmiyordum böyle bir hakkimin olduğunu sonradan öğrendim dersin🙂

Bence hastane senin izninin takibini yapmaz canım. O kadarını bilmezler. Sen son haftayı normal raporla helledip ikinci döneme o izni al. Çok sıkıntı olursa bilmiyordum böyle bir hakkimin olduğunu sonradan öğrendim dersin🙂
Evet ya mantıken düşününce adı refakatçi raporu gibi bişey zaten onu gözetmezler bence de

Büyük oğlum öyleydi. O yüzden buna şaşırıyorum. Garip geliyor. Gaz uyandiriyordur onu. Gaz masajı yap. Uyudugunda gazı çıkmış olsun. Ya biraz da yapı meselesi bence uyku olayı. Büyük oğlum gaz olayı bittikten sonra da gündüz uykusu 45 dakika sürerdi 😬😬😬
Benim büyük oğlum daha iyi uyuyordu. Bu pek uyumuyo simdidede kısa sürüyor. İns 45dk kalmazzzzzz

24 saat içinde toplam 5 saat uyumuş ve annesini pert etmiş bi kızm var. Bittim uyku nedir bilmiyor bu kız 1 haftadır gündüzleri neredeyse hiç.

Asıl soru avent emzik kullanan anneler emziğiniz bebiş emerken ses yapıyor mu? Ben hava mı yutuyor da gaz oluyor diye tedirginim. 🙄

24 saat içinde toplam 5 saat uyumuş ve annesini pert etmiş bi kızm var. Bittim uyku nedir bilmiyor bu kız 1 haftadır gündüzleri neredeyse hiç.

Asıl soru avent emzik kullanan anneler emziğiniz bebiş emerken ses yapıyor mu? Ben hava mı yutuyor da gaz oluyor diye tedirginim. 🙄
Benimki yapmiyo canım gaz oluyo olabilir emzikten dolayı.

Benimki 7 haftalık toplasan üç saat kesintisiz uyumadım daha...çok fenalarrr bebekler

Kızlar ben de devlet memuruyum. Bebeğim bir hafta yoğun bakımda kalmıştı. Ama şu an durumu iyi. Refakatçi izni alma ihtimalim var mıdır acaba? 🙈

Benimki 7 haftalık toplasan üç saat kesintisiz uyumadım daha...çok fenalarrr bebekler
Nasıl olacak böyle gündüz uyumuyor çocuk gözleri kızarıyor uyku gözünden akıyor ama direniyor bilemedim ben. Zor muş yaaa😭

Nasıl olacak böyle gündüz uyumuyor çocuk gözleri kızarıyor uyku gözünden akıyor ama direniyor bilemedim ben. Zor muş yaaa😭
Çok zor canım en sevmediğim şey bebeği uyutmakkk... Benimki uyuyo fakat çok çabuk uyanıyor. Beş on dk kestirip kalkiyo hep. Sen sakin ol stres yapma bı banyo yaptir iyi geliyo yine . Uyumasin bosverr ben hiç sikinti yapmıyorum uyumuyo diye sabredecez elbet böyle böyle buyuyecekler

Ah kızım kolik kızım.. Haftasonu eşimle kızı çıkarmıştık hava güzeldi hem arabasında olmak iyi geldi uyumuştu genelde, eve dönünce de daha rahat geçmişti. Bugün gece uyumayınca gündüz de huysuzlanınca dedim arabasıyla çıkalım en azından o uyusun dinlensin.. evden çıkarken uykuluydu sokağı çıktık gözlerini açtı yine uyur dedim devam ettim market dolaşacaktım biraz ilerledik ki başladı ağlamaya durdum emzik verdim tükürdü emziği marketin kapısından döndük velhasıl.. nasıl bir ağlamak yolda görenlerin bu kadar küçük çocuğu niye çıkardın bakışlarından eve zor geldim🥲

Serla Serla cım ne yaptın senin maceralarını okumak güzel oluyor burda😅 mommy bliss i sen ne kadar veriyorsun bebişe eczaneden alacağım yarın depodan getirttiler
Günde 3 kez 1er ml veriyorum🤭 o maceralar hiç güzel gelmiyor o an🤣 bugün aşı oldu 5x ağlıyor :KK53: :KK53: yüreğim zaten sızlıyor bide herşeye kızıyor 🙄

Ben 1 haftadır flan evde durmuyorum gezmekten🤭 3 gün önce AVM ye gittik. Bizdeki cesarete bak araba yok el kadar bebek ve bebek arabadıyka otobüsle gittik. Tabi ki durmadı her gören ay daha çok küçük naraları attı. Tabi ji akıllandım aynı hataları yapmadım. Dün hastaneye ordan AVM ye gittik gezdik yemek yedik. Sabah çıktık akşam döndük. Ağlatmadan😍😍

Artık geriden gelip okumaya çalişmaktan vazgeçtim 🤣 gelişmeler var mı son zamanlarda🙈

Sadece mukus evet münferit bir şey olabilir. Bizde kan da var. Bazen karıştırınca görüyorum, gizli olabiliyor. Ama biz kakadan örnek vermedik, kan aldılar kızımfan, o da şükür negatif geldi ama negatif olması alerji yok anlamına da gelmiyormuş. O yüzden biz devam ediyoruz aynen. Dediğim gibi için rahat olsun, seninki münferit bi şeydir.
Mukus surekli vardi ancak dunden beri peynir vs kestim. Bir anda mukus bitti. Gizli kan cikmadi kakadan. Bakalim Cuma ne gelecek alerji sonucu.
Artik surekli ne yedigimize bakacagiz. Saglikli Bebegin Ilk 1000 Gunu diye bir kitap var, alerji gelisimi ve onlemeyle ilgili. Onu okuyorum. Enteresan bir kitap, ek gidalarda alerjenlerle tanistirma ve onleme plani da eklemis. Yazari Avustralyali, tip fakultesi hocasi olan bir doktor.

Back
X