• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Çok üzüldüm, ben aç olabileceğini hiç düşünmemiştim.

Yok zaten uyusun diye yaptığım için gaz çıkarmaya kaldırırsam kesin uyanır diye uyandırmıyorm. 1 saat uyuyoruz öyle. Ama hiç ıh ıh yapmıyor çok sakin uyuyor. Yerine yatıracağım zaman da çok uykulu oluyor o sırada varsa çıkarıyorum.

Hiç düşünmezdim öyle olabileceğini, çok üzüldüm açlıktan yapıyormuş demek.
Üzülmeyin bunlar hep tecrübe nerden bileceksiniz ki
Benim şu an ikinci doğdu mesela direkt anladjm aç olduğunu mama verdim ilkinde anlamamistim
İlkinde de annem anlamis ben kızarım diye ben uyurken vermis mamayi mesela

Sütün yetip yetmediğini nasıl anlayacağız ya benim kızım da bazen saatlerce emmek istiyor biberon emzik tutmadığı için de buzluktan süt veremiyorum, doktoruma da sordum, doymuyorsa da doymayı öğrenmesi gerek iyi kilo alıyor dedi ama çocuk o gün aç mesela nasıl anlayabiliriz ki, bazen de annesini özlediği için çok emer dedi
Kilo alımı iyiyse zaten yetiyor demektir benim kızım kilo vermişti mesela
Tabii onlar etmekten başka bir şey bilmiyor kilo alıyorsa sizinki yetiyordur

Solgarini bende değerlendireyim kalsiyum için araştırma yapacaktım bugün sağ ol detaylıca yazmışsın🙏 benimkininde şükür gaz ve uyku problemi yok da mukus ve döküntüler geçmeyince getirdik iyiki getirmişiz normalde 15 günde 800 900 gram alıyordu bu sefer 200 gram almış kusmada yoğun çünkü. Şimdi diyetle toparlar umarım🙏
Gazını çıkarmayınca kusuyor benim kız dün çıkaramadım dakikalarca pıt pıt vurdum ama çıkmadı en son uyudu kıyamadım vurmaya yatırdım bir süre sonra kustu. Gaz kabarcıkları kendi kendine çıkmaya çalışinca içtiği süt de dışarı çıkıyormuş o yüzden kusuyorlarmis dikkat et.

Sağ ol canım🙏 bende ara öğünlerde çok kuruyemiş yiyordum 2 avuç falan o da tetikledi muhtemelen. Artık elmayla muzla falan bir yolunu bulucam. Bu durum peki bağırsak gelişimi kuvvetlendikçe deneyerek eskiye mi döndürüyor doktorlar gidişat nasıl oluyor? Ek gıdada falan da artık alerji var çocuğumuzda diye mi hareket edeceğiz?

Birkaç aydan sonra açıyorlar diyeti yavaş yavaş. Bu yiyecekleri bebeğin sindirim sisteminin de tanıması gerek diye. Bizlerde nasıl olur bilmiyorum.

Gazını çıkarmayınca kusuyor benim kız dün çıkaramadım dakikalarca pıt pıt vurdum ama çıkmadı en son uyudu kıyamadım vurmaya yatırdım bir süre sonra kustu. Gaz kabarcıkları kendi kendine çıkmaya çalışinca içtiği süt de dışarı çıkıyormuş o yüzden kusuyorlarmis dikkat et.
Emerken alttan kucakta üstten çıkarıyor her seferinde🤣

Benim bu kadar rahat alma sebebim de sanırım yenidoğan servisinin başındaki prof kadının özel muayenehanesine gitmeye başladık. Aslında gidiş sebebim asla rapor değildi. Prematüre uzmanlık alanı diye gittik gitmişken de sorayım dedim. Yoksa bize de bence kimse vermezdi. Bu ülke koşullarında tek maaş hele ikiz bebekle çok zor😔 Allahım inşallah hayırlı bir kapı açar🙏
Canım ilk gitmenizde direk tamam mı dedi yoksa baştan beri gidiyor muydunuz

Ben de bıgün oğlumu götürdüm doktoruna ona bir danıştım böyle bir şey olur mu diye o da şey dedi direkt sağlık kuruluna dilekçe yazsana dedi çok haklısın dedi okullar salgın yuvası ve bu prematüre bebeklerin ilk iki yolları çok önemli dedi ben sağlık kurulunda daha önceden çalışmıştım gayet makul bir sebep dedi bakalım onu deneyeceğim ben de bu arada senin kızlarına Demir damlası başladı mı doktor bıgün bize başladı doğum kilosunun iki katına çıkınca başlanıyormuş sanırım ben 4 ay diye biliyordum ama 3 aylık oldu oğlum
Başlamadılar geçtik iki katı aslında. Doğum taptığın yere mi yazacaksın canım ne diyeceksin?

Kizlar selam ben konuya sonundan dahil oluyorum suan ama doğum izni sonrası rapor hakkında benide bi bilgilendirebilir misiniz? Hangi bölümden alıyoruz? Gerekce olarak ne gösteriyorlar rapor sebebini yani? Ona göre bende peşine düşeyim bu rapor işinin? 20 ocakta bitiyor çünkü benim doğum iznim malum 31 haftalık doğum yaptım erkenden bitti doğum iznim çocuğumu eve alalı daha 1 ay oldu. Biraz doya doya zaman geçirmek istiyorum. :KK43:
Canım çocuk doktoru veriyor ama benim hastane biz vermiyoruz yetki bizden alındı dedi (yalan bence) başhekim vermiyormuş sanırım. Yoksa görüştüğümüz doktor hiç tanımamasına rağmen ben imzamı atarım raporlama bölümüyle görüşün onlar hazırlıyor demişti. Yani doktorla da bitmiyor iş özel hastane ise. Sen eline kanunları alıp açıklamaya git bilmiyorlar bi saat anlatıp kanıtlamaya çalışıyorsun böyle birşey var diye, nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama.

Canım çocuk doktoru veriyor ama benim hastane biz vermiyoruz yetki bizden alındı dedi (yalan bence) başhekim vermiyormuş sanırım. Yoksa görüştüğümüz doktor hiç tanımamasına rağmen ben imzamı atarım raporlama bölümüyle görüşün onlar hazırlıyor demişti. Yani doktorla da bitmiyor iş özel hastane ise. Sen eline kanunları alıp açıklamaya git bilmiyorlar bi saat anlatıp kanıtlamaya çalışıyorsun böyle birşey var diye, nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama.
ya Allah bilir yalan yanlis heybeye kac kisiye rapor verdiler de simdilerde kesin daha ince eleyip sk dokuyorlar baslarina is acilmasin diye

Çok üzüldüm, ben aç olabileceğini hiç düşünmemiştim.

Yok zaten uyusun diye yaptığım için gaz çıkarmaya kaldırırsam kesin uyanır diye uyandırmıyorm. 1 saat uyuyoruz öyle. Ama hiç ıh ıh yapmıyor çok sakin uyuyor. Yerine yatıracağım zaman da çok uykulu oluyor o sırada varsa çıkarıyorum.

Hiç düşünmezdim öyle olabileceğini, çok üzüldüm açlıktan yapıyormuş demek.
kuuzm hic kendini uzme, zaten oyle aman aman bir aclik olsa aglarlar durmaz bebekler . Senin ki biraz belli ki meme de sekerleme yapmayida seviyor 🥰

Kızlar benim bebem gazı da kakayı da genelde meme emerken yapıyor. Doğduğu ilk günden beri öyle. Sizde var mı böyle bir şey? Sorun değil yeterki çıkarsın, çok şükür kendi kendine çıkarıyor. Ama komiğime gidiyor. Sürekli mememde osuran, kaka yapan biri var 🤭
Gazini başka zaman da çıkarıyor ama kakayi benimki de emerken yapıyor canım. Hatta son birkaç gündür emerken azıcık yapıp gerisini altını temizlerken yapıyor ve bana kabus yaşatıyor. Üstümü halledecek diye ödüm kopuyor 😅

ya Allah bilir yalan yanlis heybeye kac kisiye rapor verdiler de simdilerde kesin daha ince eleyip sk dokuyorlar baslarina is acilmasin diye
Eminim hala da veriyorlardır insanlar bi telefonla neler alıyorlar gidip derdini anlatanı ciddiye almıyorlar ama. Resmen bütün her yer bi şekilde tanıdığın olacak olayına döndü ülkede.

Sütün yetip yetmediğini nasıl anlayacağız ya benim kızım da bazen saatlerce emmek istiyor biberon emzik tutmadığı için de buzluktan süt veremiyorum, doktoruma da sordum, doymuyorsa da doymayı öğrenmesi gerek iyi kilo alıyor dedi ama çocuk o gün aç mesela nasıl anlayabiliriz ki, bazen de annesini özlediği için çok emer dedi
Kilosu yerindeyse bence sıkıntı yoktur. 1 aylık kontrolünde bizimkinin iyiydi. Doktor sütün yetiyor mama verme dedi, ben de öyle devam ettim ama büyüdükçe akşamları yetmiyor demekki. Bebek huzurla memeden ayrılana kadar devam et bence, diğer ihtimal aç oluyor oluşundan iyidir.

Üzülmeyin bunlar hep tecrübe nerden bileceksiniz ki
Benim şu an ikinci doğdu mesela direkt anladjm aç olduğunu mama verdim ilkinde anlamamistim
İlkinde de annem anlamis ben kızarım diye ben uyurken vermis mamayi mesela

Benimkinin emme refleksi güçlü, canı bir şey emmek istiyor diye düşünüp zorla emzik vermeye çalıştım 🤦‍♀️arada meme ile kavga ediyordu hem de, sütün tazyikli oluşundan düşünüp önden sağım bile yaptım. Bu akşam yine olursa önce sağılmış süt sonra mama vereceğim.

kuuzm hic kendini uzme, zaten oyle aman aman bir aclik olsa aglarlar durmaz bebekler . Senin ki biraz belli ki meme de sekerleme yapmayida seviyor 🥰
Evet emmeye bayılıyor 😍

Başlamadılar geçtik iki katı aslında. Doğum taptığın yere mi yazacaksın canım ne diyeceksin?
Doğum yaptığın hastanenin sağlık kurulu vardır dedi ya da çocukların yattığı hastane de olur çünkü özeller vermiyormuş ,bir hemşire arkadaşa sordurduk yenidoğan dr öyle bir şey olmadığını söylemiş ama sağlık kuruluna ben yine de dilekçe yazacağım umudum olmasa da sömestr döneminde

Alerji ile uğraşan canlar,

Aklıma bir şey daha geldi şimdi, daha önce sağdığınız ve buzluğa attığınız sütleri verme konusunda da doktorunuza danışın. Eski beslenme düzeninize ait sütler çünkü onlar. Ben veremiyorum eski sütleri. Eğer daha böyle devam edecekse yetiştirme yurduna verelim sütleri dedik. Aklıma oradaki kuzucuklar geliyor zaten sürekli. Onların kolik olanı yok mudur, gaz sancıları olmuyor mudur, ağladıklarında kim ilgileniyordur, ahhhhh 😢

Doğum yaptığın hastanenin sağlık kurulu vardır dedi ya da çocukların yattığı hastane de olur çünkü özeller vermiyormuş ,bir hemşire arkadaşa sordurduk yenidoğan dr öyle bir şey olmadığını söylemiş ama sağlık kuruluna ben yine de dilekçe yazacağım umudum olmasa da sömestr döneminde
Bilmedikleri için öyle diyorlar canım özelden alanlar da var eflatun daha yeni aldı. Sen özelde mi doğum yaptın?

Alerji ile uğraşan canlar,

Aklıma bir şey daha geldi şimdi, daha önce sağdığınız ve buzluğa attığınız sütleri verme konusunda da doktorunuza danışın. Eski beslenme düzeninize ait sütler çünkü onlar. Ben veremiyorum eski sütleri. Eğer daha böyle devam edecekse yetiştirme yurduna verelim sütleri dedik. Aklıma oradaki kuzucuklar geliyor zaten sürekli. Onların kolik olanı yok mudur, gaz sancıları olmuyor mudur, ağladıklarında kim ilgileniyordur, ahhhhh 😢
Ayy çok iyi düşünmüşsün güzel kalpli insan 😢 benim iki poşet kalmıştı ilk zamanlarda sagdiklarimdan onlar da çok çok az ne yapsam bilemedim

Kilosu yerindeyse bence sıkıntı yoktur. 1 aylık kontrolünde bizimkinin iyiydi. Doktor sütün yetiyor mama verme dedi, ben de öyle devam ettim ama büyüdükçe akşamları yetmiyor demekki. Bebek huzurla memeden ayrılana kadar devam et bence, diğer ihtimal aç oluyor oluşundan iyidir.

Benimkinin emme refleksi güçlü, canı bir şey emmek istiyor diye düşünüp zorla emzik vermeye çalıştım 🤦‍♀️arada meme ile kavga ediyordu hem de, sütün tazyikli oluşundan düşünüp önden sağım bile yaptım. Bu akşam yine olursa önce sağılmış süt sonra mama vereceğim.

Evet emmeye bayılıyor 😍
Ben de sizin gibi düşünüp emzik vermistim ama almamisti çünkü açmış

Back
X