• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2022 Kasım Anneleri Paylaşım alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    277
Ben kasap sucuğu almıştım canım baharatı az gibi bunun ☺️ evde kahvaltıda yiyebileceğim protein kaynağı bir sucuğu buldum yedim 😂 bizim kızın gaz problemi yok çok şükür ☺️
Benimki gazlı ama aklım bi çelinmedi değil🤣
Bebeklerde sessiz kaka oluyor mu ki ya bizim doğduğundan beri gürültülü ,ben normali bu sanıyordum ☺️Yani alerji konusunda doktorların fikirleri de değişik artık ikiye ayrılıyor kimi doktor alerjenle erken karşılaşsın diyor kimi dr en ufak belirtide kesiyor bilemiyorum ki bizimki de şüpheli dedi doktor ama bunlar rejim gerektirmiyor yani gözümüz üstünde olsun dedi 🤷🏼‍♀️Hep aklımın bir köşesinde
Dimi sessiz çok nadir oluyor. Bende öyle sanıyordum🤣 bakalım bizde de mukuslı kaka falan var inşallah bide o çıkmaz baçımıza

Bide birşey sorcam size bizim sağlık ocağı hemşiresi koldan vurduğu aşıyı kast ederek iz kalması lazım tutması için dedi. Tutmazsa bidaha yapılcak dedi. Size de böyle söylendi mi? Veya iz kalmayan var mı?

Kızlar iyi geceler, benim bebiş 2 aylık oldu , ve salgindan nasibimizi aldık. Öksürük,burun ve geniz tikanikligi derken enfeksiyon ciğerlere doğru ilerlemiş. Doktor çok küçük olduğu için tedirgin oldu hastaneye yatiralim. Durum riskli bi hal alabilir dedi. İnsiyatif aldım yatirtmadim. Antibiyotik iğne, zorla vermeye çalıştığımız antibiyotik şurup ve buhar desteğiyle devam ediyoruz. 3 gündür ne uyudum doğru dürüst ne beslenebildim. Bu arada hasta oldu diye iştahı da gitti çocuğumun. Feci bı salgın varmış, aman dikkat edin bebislere. Ben etmeme rağmen bu geldi başımıza. Çok minikler ve süreç çok zorlu
canim salgin bronsite ve zatureye ceviriyormus. benim doktorum kesinlikle oyle birsey olursa evde tedavi edemezsin , ne oldugunu anlamazson cocuk bronsit olur dedi.
Ekim annelerinde de benzer durumu yasayan bir kac kisi var. yogun bakimda yatti bebekleri bir hafta.
Insallah kolayca atlatirsiniz sizde .
Ben kendimi ağır diyete soktum. Baharat 0. Domates yok. Bulgur vs yok. Bide doğum yapınca soluğu alcam dediğim ismi lazım değil yiyecek vardı alamıyorum🤣
benim %60 mama %40 anne sutu oldugundan cok sorun degil ya. idare ediyoruz. artik oyun halisinda cok zaman gexirdigi icin daha rahat gazini cikariyor.
Maydanoz dedim kız mayonez yemiyorum 😂
ayy diyorum ne zamandir gozluklerkm kayip goremiyorjm diye😂😂sorry canim🥰

Bide birşey sorcam size bizim sağlık ocağı hemşiresi koldan vurduğu aşıyı kast ederek iz kalması lazım tutması için dedi. Tutmazsa bidaha yapılcak dedi. Size de böyle söylendi mi? Veya iz kalmayan var mı?
Bize söylemedi ama çevreden başkaları söyledi ve bizde iz yok ,biraz araştırıp okudum ordan buradan o eskidendi artık iz baz alınmıyor yazan da çok var 4.ayda iz çıktı diyen de bilemiyorum ben de soracağım bunu iyi hatırlatma oldu not alayım doktoruna sorayım rota aşısı için gideceğiz

Bizde iz yok bende endişelendim fakat netten baktığımda 6 ile 8 hafta içinde çıkar iz diyor

Kızlar iyi geceler, benim bebiş 2 aylık oldu , ve salgindan nasibimizi aldık. Öksürük,burun ve geniz tikanikligi derken enfeksiyon ciğerlere doğru ilerlemiş. Doktor çok küçük olduğu için tedirgin oldu hastaneye yatiralim. Durum riskli bi hal alabilir dedi. İnsiyatif aldım yatirtmadim. Antibiyotik iğne, zorla vermeye çalıştığımız antibiyotik şurup ve buhar desteğiyle devam ediyoruz. 3 gündür ne uyudum doğru dürüst ne beslenebildim. Bu arada hasta oldu diye iştahı da gitti çocuğumun. Feci bı salgın varmış, aman dikkat edin bebislere. Ben etmeme rağmen bu geldi başımıza. Çok minikler ve süreç çok zorlu
Benim kızım doğar doğmaz yoğun bakımda antibiyotik tedavisi aldı 10 gün
Su an ben de hastayım ona geçer diye çok korkuyorum ben sütümü sagacagim esim de verecek
Hastaneye yatmayı kabul etseydiniz keske çünkü doktor bana antibiyotik tedavisi yoğun bakımda yapılır demisti Allah korusun ilerler farkına varmazsiniz zatürre falan olur

canim salgin bronsite ve zatureye ceviriyormus. benim doktorum kesinlikle oyle birsey olursa evde tedavi edemezsin , ne oldugunu anlamazson cocuk bronsit olur dedi.
Ekim annelerinde de benzer durumu yasayan bir kac kisi var. yogun bakimda yatti bebekleri bir hafta.

benim %60 mama %40 anne sutu oldugundan cok sorun degil ya. idare ediyoruz. artik oyun halisinda cok zaman gexirdigi icin daha rahat gazini cikariyor.

Oyun halısı alıcam alıcam dedim hala almadım. Kurtarıxı oluyor mu?
Bize söylemedi ama çevreden başkaları söyledi ve bizde iz yok ,biraz araştırıp okudum ordan buradan o eskidendi artık iz baz alınmıyor yazan da çok var 4.ayda iz çıktı diyen de bilemiyorum ben de soracağım bunu iyi hatırlatma oldu not alayım doktoruna sorayım rota aşısı için gideceğiz

Bizde iz yok bende endişelendim fakat netten baktığımda 6 ile 8 hafta içinde çıkar iz diyor
Size yazdıkran sonra bi arkadaşıma yazdım(kadın doğumcu) pek alakası yok diye sormamıştım ama bildiği kadarı ile(yanlış olabilir diye ekledi)eskiden 6 aya kadar iz olması bekleniyormuş. 6.ayda bi test varmış o yapılıyormuş tuttu mu diye. Şimdi ise test yapılmıyormuş. İz olmaması bilimsel olarak tutmadığı manasına gelmiyormuş. Geçmiş dönemde yapılan testler bunu göstermiş. Bu yüzden test yapılmıyormuş. Yapılmış olması yeterliymiş.

Oyun halısı alıcam alıcam dedim hala almadım. Kurtarıxı oluyor mu?

Size yazdıkran sonra bi arkadaşıma yazdım(kadın doğumcu) pek alakası yok diye sormamıştım ama bildiği kadarı ile(yanlış olabilir diye ekledi)eskiden 6 aya kadar iz olması bekleniyormuş. 6.ayda bi test varmış o yapılıyormuş tuttu mu diye. Şimdi ise test yapılmıyormuş. İz olmaması bilimsel olarak tutmadığı manasına gelmiyormuş. Geçmiş dönemde yapılan testler bunu göstermiş. Bu yüzden test yapılmıyormuş. Yapılmış olması yeterliymiş.
ayaklariyla baya vuruyor, bilincli yapmiyor simdilik ama gaz cikarmasina yardimci oluyor baya. bir de aynasi var , ben ona ceviyorum, kendine konusuyor , 20-30 dk takiliyor aglamadan

Eklentiler

• B7E66A67-B06E-4811-855B-59E26A284921.webp
    B7E66A67-B06E-4811-855B-59E26A284921.webp
    21 KB · Görüntüleme: 69
Uykusuzluktan da ağlıyor olabilir canım biz de benzer durumu yaşıyoruz artık kan şekeri düzenlendiği için biraz daha açlığı tolere edebilmeleri lazım böyle diyorum da benim kızım da doysa bile 2-3 saatte acıkıyor 😅
Böyle günlerden birinde emzirmenin üzerinden bi saat geçmişti uykuya direniyordu gün boyu kestirmeler olmuştu neyse sonunda dayanamadı uyudu 2-3 saat yani aç olsa uyuyamazdı diye düşünüyorum
Sizinki de uykusuzluktandır belki huysuzluğu
Yok canım uykusuzluk huysuzluğunu biliyorum onda gene bazı şeyleri yapınca yatışıyordu. Ama bu çok ayrı kriz gibiydi hiç anlamadım. Tok olsa o kadar mamayı içebilirdi mi emin de değilim. Normalde ben de 3 4 saatte bir besleme yapardım da herhalde büyüme atağı mı nedir anlamadım yedikleri yetmedi sanırım 😀

Hanımlar Merhaba,
2. Ay kontrolü için doktora gitme konusunda çok kararsızım hastanelerin durumu malum hastalık kapar diye çok korkuyorum
2. Ayda hastanede yapılması gereken zorunlu herhangi bir şey var mı aşı vs..?

İlk defa duydum. Ben de iz yok benim aşım yutmamış mı oluyor. Vurulan aşı nereye gitti o zaman. Kızım da olup olmayacağını biliyorum ama mantıksız geldi şu an

Benim kızım doğar doğmaz yoğun bakımda antibiyotik tedavisi aldı 10 gün
Su an ben de hastayım ona geçer diye çok korkuyorum ben sütümü sagacagim esim de verecek
Hastaneye yatmayı kabul etseydiniz keske çünkü doktor bana antibiyotik tedavisi yoğun bakımda yapılır demisti Allah korusun ilerler farkına varmazsiniz zatürre falan olur
Öyle olmasın diye hergun kontrole götürdük, çok şükür o noktaya gelmedi. Toparlayacak gibi

İnşallah ya, her gün kontrole götürdük, o noktaya gelmesin diye, doktorumuzda ilgili, inşallah bronşit filan olmaz yavrum ya

Yazınız güç verdi bana, sağolun. En büyük korkularımdan biri bebeğimi aç bırakmak. Mamaya ben de her anne gibi sıcak bakmıyorum ama aç olup olmadığını anlamakta gerçekten zorlanıyorum. Sabahları çok mutlu emip uyuyakalıyor ama akşamları çok huzursuz. Sürekli ağlıyor ancak memede sakinleşiyor. 5 dakika emiyor, 5 dakika uyuyor, bu böyle devam ediyor, yerine yatırınca uyanıyor. Buraya kadar yine sıkıntı yok ama geceye doğru meme ile kavgaya başlıyor. Belki kolik belki akşam huysuzluğu oluyor, uykuya dalmak istiyor dalamıyor. Yatarak emzirme işe yarıyordu ama bugün fena kustu bir daha cesaret edemem. Yatarak emerken hiç ağlamadı ama memeyi de emzik gibi hiç bırakmadı kusana kadar. Bilmiyorum, 45 ml kadar sağdığım sütü verdim önce sakinleşti sonra yine ağladı, meme verdim kavga etti. En son anneme verdim şimdi annemin kucağında uyuyor. Biliyorum uzun oldu ama beni en iyi buradaki anneler anlar, ne yapsam bilmiyorum. Annem ve eşim bebek aç değil diyorlar aklımda acaba var
Çok iyi anliyorum ben de ayni seyleri yaşadım ama sakın pes etme bence. Mama gerekiyorsa illaki vereceksin tabiki zehir degil sonuçta bu. Ben kızımı ilk aydan itibaren mama takviyesiyle 4.aydan sonra da tamamen mamayla besledim. Cok şükür oyle de boyle de büyüyorlar. Sadece sen mamaya gecmemek için elinden geleni yap, sonradan keşke biraz daha ısrarcı olsaydim diye pisman olma. Simdi benm oglum da oyle inan, aksamlari surekli emmek istiyor, sanki memede sut yokmus gibi cekip birakiyor ağlıyor. Oyaliyim bari diye kaldirdigimda hem ustten gazini cikariyor hem de kusuyor. E demekki sut geliyor annem de çok sık veriyorsun diyor busefer. Bir de bebekler gazı varsa da boyle yaparmış surekli emerek rahatlamak isterlermis ama daha önceki sütü sindirmeden yine ust uste sut icerse daha çok gaz olurmus daha da huysuzlanirmis. Belki de oyle birsey oluyor bilemiyoruz ki.. çok tedirginsen sadece aksam dayanamadiinda dene, ben 2 ölçü mama yaptim hepsini içti yine de araniyordu. 2 ölçü daha yaptım ondan 3 4 yudum çekti ama belliydi tamamen dolmuş mide kusma belirtileri basladi vermedim devamini. Oncesinde de sık sık emmisti yine çünkü. Yani tok olduguna eminiz. Gel gör ki 15 20 dk sonra yine aranip beni emmek istedi ve memede sakinlesti uyudu🙈🤷‍♀️ oyuzden ben ac olmadigina ikna oldum ve artk huysuzlansa da vermiyorum. Cunku ac oldugunda öyle bir ciyaklayarak agliyor ki napcani sasiriyor insan. Bu oyle bisey degil eminim.. Allah hepimizin yardimcisi olsun. 5 6.aya kadar dişimizi sikarsak gerisi cok daha eglenceli ve kolay olacak inşaalah, az sabir😇🥰

İlk defa duydum. Ben de iz yok benim aşım yutmamış mı oluyor. Vurulan aşı nereye gitti o zaman. Kızım da olup olmayacağını biliyorum ama mantıksız geldi şu an
Bendeilk defa duydum. Hatta bende hiçbir aşının izi yok. Vücudumdan dolayıymış bana tutmamıştır demişti.

Öyle olmasın diye hergun kontrole götürdük, çok şükür o noktaya gelmedi. Toparlayacak gibi
Geçmiş olsun Allah şifa versin bebişe🙏
Malesef 2023 salgını diyorlarmış buna daha ne olduğunu bulamamışlar
3 yıldır pandemi önlemlerinden uyuyan bütün hastalıklar mı birleşti nedir kırıp geçiriyor herkesi

Serla Serla Spicelover Spicelover kızlar mommy bliss bizde işe yaramıyor galiba ya dün gece canımıza okudu bebiş babası artık saat 5 te arabayla çıkardı sakinleşsin diye arabada uyumuş eve geldi aynı ağlama krizi çok kötüydü gecemiz
Saatlerini mi yanlış veriyorum ya iki çay kaşığı veriyorum bir sabah bir akşam ama, buna umut bağlamıştım ne yapacağımı şaşırdım kocam nöbetçi hiç uyumadan işe gitti adam nerdeyse

Çok geçmiş olsun öncelikle🙏 15 gün önce benzer süreci yaşadık maalesef. Ama biz yatış yaptık 4 gün. Ben zaten yatmalarından yanaydım. Gerçekten çok küçükler ve olası bi tıkanma durumunda çok panik oluruz diye hastanede olmayı tercih ettim😔 Keşke siz de yatsaydınız oksijen desteği ve burunlarını profesyonel şekilde temizlemeleri ile daha kıda sürede atlatıyolar. Bir de neden antibiyotik başlandı bakteriyal bir durum mu tespit edildi. Biz antibiyotik kullanmadık çünkü kanda ve akciğer grafisinde bulgu yoktu. Viral bronşiolit olarak adlandırdılar. Beslenmede bizde de gerilemeler oldu birkaç gün iştahsızdılar. Orda olduğumuz süre boyunca serum hep bağlıydı. Vücudu sıvısız kalmasın diye

Back
X