2022 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    266
Merhaba hamileyken kullanılabilir mi ? Aynı sorundan muzdaribim hatta bugün konu açtım
Benim doktorum kullanabilirsin dedi, doktor kontrolünde olduğundan sorun olmaz diye düşünüyorum. Tek sorunum ilaç tokken alınması gerekiyor ama ben kendimi doyuracak kadar yiyemiyorum. İki kaşık yemek yiyip yarım saat dinleniyorum resmen. Midemden ötürü.. yoksa çıkarıyorum

Bugün sağlık ocağına gittim kontrol için çağırdılar lanet olsun diyip çıktım .Randevum 9 da ,gebe izlem odasına giren çıkan belli değil,doktora kan tahlili yazdırın dedi ebe hanım önümde var 13 kişi bekleyemem o kadar ise gidicem dedim aradan girin dedi bu kadar insan arasına girersem beni yerler dedim kaydimi iptal edin takip falan istemiyorum telefon açarsınız söylerim ben size zaten hemşireyim ki söyledim size de bunu dedim .Sabah sabah sinirim zıpladı ise geldim.

Beni hiç aramıyorlar. 18 haftalık olunca tetanoz için gel demişlerdi. Sen oldun mu aşı? Bu hafta gideceğim galiba, erken değildir dimi aşı için

Aradan gir yönlendirmesi beni benden aldıaıle helımlıklerınde gebe ve bebek takıbı ıcın ayrı uygulama olması lazım

Beni hiç aramıyorlar. 18 haftalık olunca tetanoz için gel demişlerdi. Sen oldun mu aşı? Bu hafta gideceğim galiba, erken değildir dimi aşı için
ya şu sağlık ocağından beni de asla aramiyolar. Geçen sene beni delirttiler asla aramadılar hamileyken sonra ben doğurup kaybettikten sonra zırt pırt arayıp bebeğinizin topuk kanındaki değer şöyle çıkmış bi daha yaptırın. Hanımefendi ben kaybettim diyorm aa üzüldm pardon ama bizde niye kaydı yok diyo 1 hafta snr yeniden biri arıyo filanca aşı zamanı gelmiş bebeğinizi getirin. Sonra öldüğünü kabullenmediler bize niye bilgisi verilmemiş yok mezarlık bilmemne kağıdını getirin. En son bi gün aradıklarında bas bas bağırdım telefonda siz hasta mısınız yeter artık aramayın beni doğduğunu nası hastaneden öğrendiyseniz öldüğnü de hastaneden teyit edin diye. Uzun bir süre e-nabızda çocuklarım kısmında bebeğim görünüyodu şimdi nasıl olduysa kalkmış. Şimdi yine bütün doktor muyanelerim ve beta-hcg testlerim enabızda var ama aradıkları yok.

ben iki hamileliğimde de hiç gitmedim tetanosa gitmiştim ilkinde saadece, onun dışında telefonla arıyorlar veriyorum bilgileri o kadar.

Ben de bu sabah kan tahlili vermek için gittim, çok şükür hemen hallettik, ebe hanım kendi hazırladı barkodu, tansiyon ,kilo ve kalp atışı dinledi ve kan verip geldim. Sadece 20.haftalarda tetanoz+difteri aşısı için gelmen gerek dedi. Ben de onu yaptirmayacagimi, boğmaca da olan boostrix aşısını yaptırmak istedigimi söyledim. Burada yapamayız , Dr reçetesi lazım dedi, olmadı hastanede yaptırırım dedim. Canlı aşı o sakıncalı demez mi Öyle değil, inaktif aşı bu da dedim, sadece tetanoz ve difteri aşısına boğmaca eklenmiş. A tamam o zaman dedi, ama reçete yoksa burada yapamayız, o zaman tetanoz olmayacak diye not alıyorum dedi Uzatmadim artık, çıktım.

Merak etme bir şey kaybetmezsin beni aradılar da ne oldu tetanoz için 20 sonrası olması lazım ama emin değilim ama zaten olmayacağım aşı.
Aradan gir yönlendirmesi beni benden aldıaıle helımlıklerınde gebe ve bebek takıbı ıcın ayrı uygulama olması lazım

Ayrı odaları var güya ama ne halta yarıyor sanki girip çıkan belli değil edebimle bekledim müsait olunca girdim sonuç hüsran

ben iki hamileliğimde de hiç gitmedim tetanosa gitmiştim ilkinde saadece, onun dışında telefonla arıyorlar veriyorum bilgileri o kadar.

Önceki oturduğum yerde hiç sorun olmadı çokta planliydı ama burası böyle değil .Ay sizin diyalog daha ilginçmiş Kivircikkizil bazen çok şey yapmamak lazım demek ki

Kızlar şimdi bebişe yatak, ana kucağı vs bir şey almadık az daha geçsin öyle alalım şimdi erken diye düşünüyoruz ama her şeye de sürekli zam geliyor sinir oluyorum. Bir haftada iki haftada değişir mi fiyatlar çok sinir bozucu

Hadi ya bizim burdaki iyiymiş. 2 gebe vardı 10-15 dk bekledim. Sonra tahlil yazdı. Gebe olduğunu söyle tahlil sırasında bekletmesinler seni dedi. Toplam 20 dk da tahlillerimi verdim .

19 Ağustos ta detaylı ultrasona giricem. Bir sorun çıkmazsa başlarım alışverişe. 5 ay olacak nerdeyse çok erken değil. Beşik, araba ve dolap bakacağım. Eylül’de zam gelir kesin.

Detaylıdan sonra bakarım bende yani eylul ayı için hem idari izin olacak rahat rahat .

Benim eski aile hekimim perşembe günleri sadece gebelere bakardı küçük Bi usg si vardı rahim ağzına kadar ölçerdi şimdiki ise 3aylık hamileyim dedim gebelik şüphesi var diye gebelik testi istedi özel doktorumun istediği tersten başka ne test istedi ne gel dedi tetanoz aşısı benim eylülde onu da yaptırmıycam zaten

şimdi bu büyük para tutabilecek gereçler nedir mesela bebek arabası ve beşik dışnda? Benim bi arkadaşımda altı tekerlekli anne yanı beşik varmış ondan vericek bana kısmetse, başka bi arkadaşım da bebek arabasını ve oto koltuğunu verecek. Bunlar dışında para tutacak şey var mı? mesela altı tekerlekli beşiklerden varken bir daha park yatağa fln ihtiyaç var mı? ben de ne alacağım konusunda çok kararsızım. İlk 6-7 ay bebek ztn benim yanımda uyuyacağı için oda yaptırmak konusunda da henüz kararsızım. ztn bi tane boş odam var içinde sadece bir dolap var orda bizim eşyalarımız var ama onları toparlayıp dolabın bir kapağını komple bebeğe ayıracağım en fazla o odaya bi beşik koyarım daha sonradan. zaten taşınma durumumuz var henüz belirsiz ama inşallah doğana kdr o da ne zaman olacak belli olur ona göre oda eşyasını belki taşındıktan sonra alırım. Kısacası sanki kısa vadede zam gelebilecek almam gereken başka bi şey yok gibi geliyor. Var mı bana tavsiye edeceğiniz şeyler.
Alasım var ama tutuyorm kendimi belki fark etmişsinizdir=)

Bende Aralık indirimini beklicem ,aralikda e bebekde çok iyi indirim oluyor

merhaba kızlar ankara'da devlet hastanesinde ayrıntılı ultrason yaptırabilen var mı? şehir hastanesinde randevu yok diyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…