2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Bir bebeğe kaç kişi bakmaya çalışıyor canım ama onlar yine bizi istiyor bizim bitmeyen gücümüzü istiyorlar sanki bizde de durum öyle , iki ablası ve babası kucağından indirmiyor ama onlarda bile durmuyor annesi bu seni istiyor diye dönüp dolaşıp bana geliyor 😂
🤦🏻‍♀️

Şimdii kızlar,hele bi bakın 🤭
Bu 2 saatte bir uyandırıp emzirme durumu ne zaman bitecek? Yani acıktığında kendi uyansa? Erken mi sizce bunun için? Doktora soran oldu mu?

Bir de bebikolara devamli şapka takıyor musunuz?
Oğlumda 2 Ay taktım hiç çıkarmadım ama benim kız afakanli. Asla istemiyor ,yelek giyse bile yırtınıyor ay hiç gelemiyor bunalmaya. Banyo olduğu gün takıyorum zar zor , diğer günler takmıyorum ama içimde rahat değil. Ev oldukça sıcak bu arada.
Benimki kendi uyanıp aranıyor zaten . Şapka da takmıyorum , battaniyesiyle örtuyorum . Şapkalar zaten ya küçük ya büyük oluyor . Önce gözüne sonra burnuna düşüyor , ben de korkup vazgeçtim .
İnsallah canım çekilir gibi değil. Yüzüm sivilce doldu 1 haftadır şiştim falan ne oluyor böyle diyordum adetin belirtisiymiş 🤦🏻‍♀️

Ne kadar rahatmışız yahu 9 ay :işsiz:
Hanimlar, memesinde yumru olan var mi? Bastirinca aciyor.
Memede yumrular ilk hafta oldu bende , şişmişti bir de komple . Neredeyse mastit olacaktım farketmeden. Bebek istemiyordu memeyi hemen ağlayıp ittiriyordu . Banyoda suyla masaj , sıcak su torbası ve pompayla açıldı 2 günde.
ben dun dogum yaptim :)

Bence cok ilginc bir dogum oldu cunku nisan ya da su gelmedi. Sancilar da belden degil sadece karindan vuruyordu o nedenle yalanci sanci olduklarini dusundum. Butun gece cektim. Ama 10-15 dakikada bir uyandirdilar, cok hafif degillerdi yani. Artik uyuyamas olunca hastaneyi aradim dedim yalanci sancim var ama agriyor da. Eger agriyorsa yalanci degildir, 5 dakikaya dusunce gel dediler. 5 dakikaya dusunce yola ciktik, beni en cok arac yolculugu endiselensiriyordu cunku oturamiyordum ama arabada da titresimden herhalde asiri zorlamadi sancilar. Sonra hastaneye gelis, yatis ve dogum :) epidural olmadi, gaz istedim, gaz ile dogum yaptim. Epiduradwn farki sey oldu; epiduralde kafam tam yerindeydi ilk kizimin dogum anini cok net hatirliyorum, bu sefer gaz kafami bulandirdi, ikinma kisimlarini falan cok ne hatirlamiyorum.
Bidigin cok gur bir sesi var :)
Darisi bekleyenleein basina
Sağlıkla mutlu mutlu büyüsün inşallah :anne::KK200:

Kimsenin memesinde yumru yok sanirsam. Dün aile hekimine sordum, tikali süt bezeleri onlar, duşta bol masajla acilirlar dedi. Başina gelen olursa yaziyim dedim😊
Canım malum bebişlerden anca fırsat bulunabiliyor artık kusura bakma şimdi gördüm hemen yazayım dedim , benim ilk çocuklarımda başıma gelmişti o, o durum ilerledi hatta mastit oldu, memede taş gibi sertlik hatta damarsal görünüm morlu mavili , acı ağrı hassasiyet oluyordu üzerine yatmayı geçtim atlet giyemiyordum ve malesef 12 gün iğne vurulmak zorunda kaldım o meme emzirilmedi vs. Bu baştan tedavi edilmediği için ilerlemiş hali sakın korkmayın herkesin böyle olacak diye birşey yok. Böyle hafif sertleştiğinde hemen o memeyi emzirin , sıcak duş alın ve hafif masaj yapın sütyen yada emzirme sütyeni giymeyin ince bir atlet sıkmayan üst giyin ve o memeyi bol boş emzirin yada sağın, sağlığınız sütü de içirebilirsiniz . Bunun sebebi fazla süt gelmesinden olabilir , süt geldiğinde emzirmemiş yada emzirmiş ama diğer memeden daha az emzirmiş olabilirsin , meme başından mikrop kapmış olabilirsin gibi gibi sebepleri var meme ucu hijyenide çok önemli . Böyle işte canım . Şimdi iyisindir inşallah . Geçmiş olsun 🥰💐

Şimdii kızlar,hele bi bakın 🤭
Bu 2 saatte bir uyandırıp emzirme durumu ne zaman bitecek? Yani acıktığında kendi uyansa? Erken mi sizce bunun için? Doktora soran oldu mu?

Bir de bebikolara devamli şapka takıyor musunuz?
Oğlumda 2 Ay taktım hiç çıkarmadım ama benim kız afakanli. Asla istemiyor ,yelek giyse bile yırtınıyor ay hiç gelemiyor bunalmaya. Banyo olduğu gün takıyorum zar zor , diğer günler takmıyorum ama içimde rahat değil. Ev oldukça sıcak bu arada.
Canım daha 2 saatte bir emzirmemiz gerekiyor bi süre daha bu sefer çocukta hipoglisemi gibi sorunlar oluşabilir şekeri çok düşer uzun süreli açlıkta ayrıca yenidoğan uzamış sarılık olabilir bilurubin seviyeleri farkında olmadan yükselebilir , daha çok küçükler çünkü mideleri de küçük olduğu için az milimle doyup boşaltıyorlar tekrar acıkıyorlar , özellikle de 3 saatten sonraki emzirmeme ciddi açlık yapar bebişlerde ona da bizim içimiz dayanmaz kuzularımıza. Şapka konusu desen bizde de facia ben giydiriyorum ya gaz için kıvranırken çıkıyor ya kucağa alırken çıkıyor ama okuduğum makalelerde şapka giydirmenin faydalı olacağı yazıyor hep . Bize kolay gelsin 🥰😚💐

Hanımlar benim bu kanamam 3 gündür olmuyor . Ara verip tekrar gelen bir şey midir bu yoksa kurtuldum mu :KK45:
Merhaba canım bebeğini güle güle büyüt öncelikle 🥰 hiç sevinme çünkü bir gün yada üç gün yada 3-5 saatte olsa az az saçma bi şekilde daha olacaksın kanama 😅bende 33 günlük oldum hah bitti diyorum 1 kez az birşey geliyor sonra uzun süre yine yok sonra kahverengileşip kaybolup gidiyor artık ama senin tamamen bitmesi için erken

Kızlar ben adet oldum :KK43:
Çok ağrılı geçerdi adetlerim hiçbişey değişmemiş hala aynı. Hem bebekle uğraş emzir hem sancıyı çek off.
Anneme çekmişim galiba o da 40 ı biter bitmez adet olmus 🙄
Ooo baya erken olmuşsun ya off dikkat et kendine dinlenmeye çalış bol su iç , kolay değil şimdi o. Bakalım bizlerin ne zaman olacak 🥴 bide sonra korunması var allahım kolaylık istiyorum🤕🤒😷

Merhaba canım bebeğini güle güle büyüt öncelikle 🥰 hiç sevinme çünkü bir gün yada üç gün yada 3-5 saatte olsa az az saçma bi şekilde daha olacaksın kanama 😅bende 33 günlük oldum hah bitti diyorum 1 kez az birşey geliyor sonra uzun süre yine yok sonra kahverengileşip kaybolup gidiyor artık ama senin tamamen bitmesi için erken

Teşekkür ederim , hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah :anne:

Tüh ben de az rahatlarım bari demiştim , geçen bahardan beri ne güzel aylar geçirmişiz yahu :KK53:

Kullandığım ped de aşırı pahalanmış , yandık :KK64:

O bizde işe yaramadı canım. Gripe water diye bi Amerikan damlası kullanıyoruz. Fiyatı çok yüksek yalnız ama %100 doğal oluşu hak ediyor fiyatını. 350 ₺ ye aldık biz eczaneden. İçerisinde pasiflora var uyku yapıyor tabi bizim oğlana uyku yapmış hali yarım saat kestirmek sadece ama sab simpleks de oda yoktu. 😂 bakalım düzelirler heralde de işte gaz sıkıntısı 4 ay sürüyor ne yazık ki
Hiç duymamıştım canım dediğin markayı bi bakayım olmazsa böyle devame derse bende alayım , kuzum çok sancılı ona kıyamıyorum ya . Demek sizde de sab simplex işe yaramadı Allah hepimize kolaylıklar versin . Şimdi siz rahatladınız mi bi nebze de olsa kuzum

Teşekkür ederim , hepimiz sağlıkla büyütelim inşallah :anne:

Tüh ben de az rahatlarım bari demiştim , geçen bahardan beri ne güzel aylar geçirmişiz yahu :KK53:

Kullandığım ped de aşırı pahalanmış , yandık :KK64:
Amin canım inşallah 🙏🏻 Sorma sorma çok rahattık gerçekten 😅 bende şok ta gördüm indirimde ped benim kullandıpımda çok pahalıydı atara indirimlere bak bi bide gratise bak canım orda da düşmüştü geçenlerde bende hemen aldım

Amin canım inşallah 🙏🏻 Sorma sorma çok rahattık gerçekten 😅 bende şok ta gördüm indirimde ped benim kullandıpımda çok pahalıydı atara indirimlere bak bi bide gratise bak canım orda da düşmüştü geçenlerde bende hemen aldım

Yine her yerde indirim kovalicaz napalım :KK55:
Neden bu kadar pahalı olurlar anlamıyorum zaten , içinde 7 tane bişey var . Bu kadınlar için zorunlu ihtiyaç , sanki lüksmüş gibi .

Kızlar ayın 15inde doğum yaptım. İkinci çocuğum. İkisi de sezeryan oldu. Bu sefer daha ağır geçti. Yine de çok şükür bebek de ben de iyiyim 🙂 en fazla bir hafta sıkıntı yaşanıyor. Sonrası yavaş yavaş rayına oturuyor. Ödemim vardı çok fazla ayaklarım davul gibi oldu. Hamileliğimde hiç ödemim olmamıştı. Ayaklarındaki şişlik de dün yani bir haftamızı doldurunca büyük oranda indi. Herkese hayırlı doğumlar diliyorum. Ne olursa olsun geçici bir süreç olduğunu unutmayın. Her acı çekişimde bunu tekrarladım geçecek-geçecek 🥰
Gözün aydın canım. Rabbim hayırlı evlat eylesin inşallah. Bunlar hep bir süreç,Rabbim dermansız dert vermesin.
Hanımlar benim bu kanamam 3 gündür olmuyor . Ara verip tekrar gelen bir şey midir bu yoksa kurtuldum mu :KK45:
Malesef canım. Benimde 2 gün oluyor 3 gün ara veriyor mesela sonra yine başlıyor. Dün kontrolüm vardı doktor kanaman bir süre daha devam eder endişe etme dedi.

Ooo baya erken olmuşsun ya off dikkat et kendine dinlenmeye çalış bol su iç , kolay değil şimdi o. Bakalım bizlerin ne zaman olacak 🥴 bide sonra korunması var allahım kolaylık istiyorum🤕🤒😷
Sağolasın canım dkkat etmeye calısıyorum ama işte ne kadar olduğu kadar. valla kadın olmak zor ah ahh

Benimki kendi uyanıp aranıyor zaten . Şapka da takmıyorum , battaniyesiyle örtuyorum . Şapkalar zaten ya küçük ya büyük oluyor . Önce gözüne sonra burnuna düşüyor , ben de korkup vazgeçtim .

Ne kadar rahatmışız yahu 9 ay :işsiz:

Memede yumrular ilk hafta oldu bende , şişmişti bir de komple . Neredeyse mastit olacaktım farketmeden. Bebek istemiyordu memeyi hemen ağlayıp ittiriyordu . Banyoda suyla masaj , sıcak su torbası ve pompayla açıldı 2 günde.

Sağlıkla mutlu mutlu büyüsün inşallah :anne::KK200:
Anam benim hamileliğimde rahat geçmedi ki herşeyim problemli🤣 millet sezaryene süslenir hazırlanır öyle girer benm o bile problemli aksiyonlu oldu🤣 alıştım ben artık bebeğim zaten çok sinirli bebek. Normal bişey beklemiyodum onu da 🤣

Bende yarın sabah 8 de hastanede olacağımmm. Suni sancı verilecek ona gerek kalmadan keşke kendi sancımla bu gece gitsem artık 🤦🏼‍♀️😅 Epidural ve gaz arasındaki fark ne şimdi gaz ne oluyor 🤷‍♀️

Anam benim hamileliğimde rahat geçmedi ki herşeyim problemli🤣 millet sezaryene süslenir hazırlanır öyle girer benm o bile problemli aksiyonlu oldu🤣 alıştım ben artık bebeğim zaten çok sinirli bebek. Normal bişey beklemiyodum onu da 🤣

Benim sezeryan da çok aksiyonlu oldu . Günümden önce suyum geldi sancılar açılmalar başladı . Son gün yıkanıp temizleneyim dedim yapamadım . Pasaklı gittim , çok da terledim . Hiç düzgün foto çekemedim yani . Böylesi denk gelmiş bizlere napalım :KK53:

Benim sezeryan da çok aksiyonlu oldu . Günümden önce suyum geldi sancılar açılmalar başladı . Son gün yıkanıp temizleneyim dedim yapamadım . Pasaklı gittim , çok da terledim . Hiç düzgün foto çekemedim yani . Böylesi denk gelmiş bizlere napalım :KK53:
Ayy aynen canım benmde öyle oldu🤣🤣 suyum geliyor ben aynanın karsısına geçmişim kendimi temizlemeye calısıyorum. Halbuki birşeyde yok ama taktımya illa yapacam, heryerimi kestim eşim kızdı doğurucan buralara diye öyle hızlıca çıktık evden. Çekim yapacaktım güya lohusa takımlarımla nerdee.. neyseki onu da evde bebişin odasında çekildik içimde kalmadı 🤣

Back
X