2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Biz 3.630 gr doğmuştuk bunun 190 gr 1 haftada vermiştik
Bugün sağlık ocağına gittik 4.800 gr olmuşuz
elbiseleri - bezi çıkartmadan tarttı ama

İri bir bebek dedi, günde 1 kere bazen mama veriyordum daha verme sakın dedi,

Ama gündüzleri çok emiyor doymuyor
60 cc verince rahatlayıp uyuyordu 🧐

Saat 18:00 aylık ilk kontrol için dr randevu almıştım bakalım o ne diyecek

33 gunluk bebege 60cc mi verin dediler? Benim ki 7 gunluk dun 90cc anne sutu icti, cok mu veriyorum acaba?

Bi kaç tane cok sevdiğim tanıdığım var cnm onlar gelicek yoksa şimdiye kadar kabul etmedim kimse, bi kaynanam görümcem teyzem geldi, ama haklısın bide iş yapmak için strese giriyorum bazen
O kadar sevdiklerin de yeterince samimi olduğun insanlardır. 40'ımız bile çıkmadı daha. Onlar da biliyor. Sorun etmez kimse bence. Bu işin ayıbı da yok. Bulduğun her fırsatta dinlenmeye bak. Biz ne kadar strese girersek bebekler de o kadar hissedip strese giriyor. Ben de beceremiyorum da ihtiyacımız olan şey olabildiğince dinlenmek ve sakin, huzurlu kalabilmek

Kızlar biz sünnetimizi olduk. Ay işlem sonrası eve geldik susturamadık çocuğu😞 öyle böyle ağrı değil. Fitillerle sakinleşti sayılır. Pişman olduk doğar doğmaz yaptırmadığımıza.
Çok hareketlendiği iiçin zor oldu. Sizlere tavsiyem büyümeden hemen yaptırmanız .

33 gunluk bebege 60cc mi verin dediler? Benim ki 7 gunluk dun 90cc anne sutu icti, cok mu veriyorum acaba?
7 günlük bebek 90 cc çok tabi. Biz o kadarlıkken 30 cc veriyordum. Şimdi 46 günlük 120 cc içiyor aç oldugunda

Kızlar biz sünnetimizi olduk. Ay işlem sonrası eve geldik susturamadık çocuğu😞 öyle böyle ağrı değil. Fitillerle sakinleşti sayılır. Pişman olduk doğar doğmaz yaptırmadığımıza.
Çok hareketlendiği iiçin zor oldu. Sizlere tavsiyem büyümeden hemen yaptırmanız .
Ciddi misin ya :/ Bizimkin minik bir operasyon da geçirecek sünnetle beraber. O da genel anestezi altında olacakmış. Üç ay sonra konuşalım dedi çocuk cerrahı. Yoksa benim hayalim yenidoğanken hemen yaptırmaktı. İmkanı olan yaptırsın bence de. Çocuk doktoru da öyle tavsiye etmişti bize

Ciddi misin ya :/ Bizimkin minik bir operasyon da geçirecek sünnetle beraber. O da genel anestezi altında olacakmış. Üç ay sonra konuşalım dedi çocuk cerrahı. Yoksa benim hayalim yenidoğanken hemen yaptırmaktı. İmkanı olan yaptırsın bence de. Çocuk doktoru da öyle tavsiye etmişti bize
Anesstezi falan zor işler, lokal anestezi oldu benimki. İşlemdeyken zor olmadı ama eve dönüşümüz feciydi . Ee kolay değil bıçak kesiği yarası 😞 belki 5 saat ağladı yavrum. Yorgun düştü de uyudu. Kartok bardak koyduk pipisinin üstüne beze değmesin diye. Bu halde bile eli pipisine gidiyordu. Biraz daha büyük olsa çekip atardı bezi falan. İmkanın varsa erkenden yaptır canım😞 6 dikişimiz var

640 gram almışız canım 25.gün, dr 800 alsa iyi olurdu o 100 gr bile önemli dedi

canım dr un tarifinde karabiber yok, tarçın,havlıcan,zencefil, zerdeçal, karanfil, yenibahar var bunlardan biri de gaz yaparmiki acaba 🤔 kimyonu içiyim yine de canim sağ olasın

aynı ben, pertim çıkıyor

sağ olasın canım
Diğerlerini bilmiyorum cnm bunlar kaynadıktan sonra şeker katman lazım Dr onu söyledi mi bilmiyorum şekerle kaynayınca süt daha çok yapıyor birde üstüne ceviz koy ceviz bende gaz yapmıyor normalde de yiyorum sen yine tedbiren kimyonunu iç 🥰 afiyet bal bol boş süt olsun inşallah

Canım kardeşimde oğlunu 5 aylıkken yaptırdı sadece anestezi etkisi geçince biraz ağlamıştı ağrı kesici verince sakinleşmşşti oğlan sonra sorun yaşamadılar içini ferah tut belki bebekten bebeğe Dr ların elinden eline bile değişiyordur.

Hayırlı uğurlu olsun canım rabbim damatlığını da göstersin inşallah🤲🏻 kardeşim ağrı kesici şurup vermişti hemen ağrıyo kesmişti 5 aylıktı oğlumuz sünnet olduğunda. Şurup denedin mi

O kadar sevdiklerin de yeterince samimi olduğun insanlardır. 40'ımız bile çıkmadı daha. Onlar da biliyor. Sorun etmez kimse bence. Bu işin ayıbı da yok. Bulduğun her fırsatta dinlenmeye bak. Biz ne kadar strese girersek bebekler de o kadar hissedip strese giriyor. Ben de beceremiyorum da ihtiyacımız olan şey olabildiğince dinlenmek ve sakin, huzurlu kalabilmek
Haklısın doğru diyosun, farkediyorum dinlenemeyince azalıyor hemen sütüm bide strese girince

Bazen açlıktan değil, emmek istedikleri için etmiyorlar. Ben emzige alistirdim. Doydugunu anladığım zaman, memeden çekip emzik veriyorum. Çünkü fazla emdiği zaman anında ksuuyor farkediyorum artık boş emiyor:)
Benimki emzik almıyo kaç tane denedim 😅

cok geçmiş olsun cnm bende cuma sorucam bakalim doktor onaylarsa yaptırırız bizde yakın zamanda

Hayırlı uğurlu olsun canım rabbim damatlığını da göstersin inşallah🤲🏻 kardeşim ağrı kesici şurup vermişti hemen ağrıyo kesmişti 5 aylıktı oğlumuz sünnet olduğunda. Şurup denedin mi
Aminn canım Allah razı olsun sağolasın🥰
Yok canım fitil verdi doktor daha hızlı etki ediyor diye. Şurup hiç vermedim. Zaten benm ki normalde de çok ağladığı için fazla abanmak istemedim. Doktor ilk gün ağlaması normal dedi. Rezene çayı verdik bi çay kaşığı. Bolcada emzirdim . 8 saatte bir yarım fitil koy dedi.

Aminn canım Allah razı olsun sağolasın🥰
Yok canım fitil verdi doktor daha hızlı etki ediyor diye. Şurup hiç vermedim. Zaten benm ki normalde de çok ağladığı için fazla abanmak istemedim. Doktor ilk gün ağlaması normal dedi. Rezene çayı verdik bi çay kaşığı. Bolcada emzirdim . 8 saatte bir yarım fitil koy dedi.
Anladım canım. 1 haftada iyileşiyor zaten inşallah kolay atlatırsınız 🤲🏻🤲🏻🥰🥰

Yetişinnn kızlar çok kötüyüm. Apinal anestezi ile doğum yaptım pazartesi bşr çoğunuzun bildiği gibi.

Sezeryan sonrası kaburga altında korkunc bir sancı var bu sancı kimisinde baş ağrısı kimisinde benim gibi sırt ve kaburga agrısı olarak anesteziden kaynaklanıyormuş bu durumu yaşayan var mı bu arada ben kahve içmedim kahve iç vucuddan atmak için dediler

Yetişinnn kızlar çok kötüyüm. Apinal anestezi ile doğum yaptım pazartesi bşr çoğunuzun bildiği gibi.

Sezeryan sonrası kaburga altında korkunc bir sancı var bu sancı kimisinde baş ağrısı kimisinde benim gibi sırt ve kaburga agrısı olarak anesteziden kaynaklanıyormuş bu durumu yaşayan var mı bu arada ben kahve içmedim kahve iç vucuddan atmak için dediler
Ben kahve içtim bolca herhangi bir ağrım olmadı sadece dediğin gibi kaburga ağrım vardı onda da bolca masaj ve sıcak dusla çözdüm tabi birde bol su 🙏 çok geçmiş olsun

Günlük kilogram başına 200cc alması gerekiyormuş ona göre hesaplayabilirsiniz bizimki bu hesaba göre 60 cc civarı eksik alıyor ama kilo alımı iyi yine de

Bizim kiz da geceleri uyumuyordu sonra yuzustu yatirmak aklima geldi simdi cok daha iyi uyuyor. Sirtustu yatmaktan korkuyor zaten genel gozlemim. Aslinda ben kundakla uyutuyordum zaten ama yuzustu yatmak kundaktan da iyi geldi bizimkine.

Kgeceleri sessizlikten de korkuyorlar bence. Beyaz gurultu denediniz mi? Bir uygulama indirip bebegin sevdigi sesi bulana kadar deneyebilirsiniz.

bu konuda soyle uyariyorlqr; uzaklasin. Agliyorsa ve sen buna sinirleniyorsan, mudehale etme, cocugu guvenli bir yere birak ve git elini yuzunu yika, cami ac bir nefes al, cocuktan uzaklas diye tavsiye ediliyor.

Gecmis olsun. Endise etmeyin, hatta su an gundemdeki konularda benzer bir baslik da var. bebeklerde sik rastlanan bir durum. Zamanla kendiliginden kapaniyor cogunlukla. Takipte kalmak geriyor simdilik yalnizca.

Beyaz gurultuyu bütün gece açmayi deneyebilirim. Bakayim farkedecek mi?

Memeye dışardam sonda şeklinde hortum bağlıyorlardı, sağıp bibereno konuluyor bebek anne memesi emerken ordan süt alıyordu ama nasıl nerden alınıyor bilmiyorum

Canim ona EDS diyorlar, emzirme destek sistemi. Ben yapiyorum kizima mamayi memeden sondayla veriyorum. Memede süt üretimi tetiklensin diye. Bazen hemen çekiyo mamayi bazen çok uğrastiriyo. Geceleri uğraşamiyorum biberonla veriyorum.
Sondanin degisik isimleri var, emzirme sondasi, nazogastrik sonda gibi. Ben trendyoldan aldim, biçakçilar marka. 4numara(yenidogana uygun) kirmizi başlik

Ben 45-50cc veriyorum dort saatte bir, arada emziriyorum diye. Doktor 3saatte 1 60cc yer 3.5kiloluk bebek dedi

Anesstezi falan zor işler, lokal anestezi oldu benimki. İşlemdeyken zor olmadı ama eve dönüşümüz feciydi . Ee kolay değil bıçak kesiği yarası 😞 belki 5 saat ağladı yavrum. Yorgun düştü de uyudu. Kartok bardak koyduk pipisinin üstüne beze değmesin diye. Bu halde bile eli pipisine gidiyordu. Biraz daha büyük olsa çekip atardı bezi falan. İmkanın varsa erkenden yaptır canım😞 6 dikişimiz var
Bize 15 günlükten sonra lokal yapmıyoruz dediler zaten artık çok geç. Hem de biraz bizim kararımız olmaktan çıktı doktor "Acele etmeyin" deyince. Ne kadar geç olursa sünnet işinin o kadar zor olduğunu da söyledi. Sizinki olmuş bitmiş çok şükür. Geçmişler olsun, hızla iyileşsin dikişlerin yeri
Canım kardeşimde oğlunu 5 aylıkken yaptırdı sadece anestezi etkisi geçince biraz ağlamıştı ağrı kesici verince sakinleşmşşti oğlan sonra sorun yaşamadılar içini ferah tut belki bebekten bebeğe Dr ların elinden eline bile değişiyordur.
Olabilir evet. Çok sağ ol. İnşallah kolay atlatır bizimki de

7 günlük bebek 90 cc çok tabi. Biz o kadarlıkken 30 cc veriyordum. Şimdi 46 günlük 120 cc içiyor aç oldugunda

Günlük kilogram başına 200cc alması gerekiyormuş ona göre hesaplayabilirsiniz bizimki bu hesaba göre 60 cc civarı eksik alıyor ama kilo alımı iyi yine de

Ben 45-50cc veriyorum dort saatte bir, arada emziriyorum diye. Doktor 3saatte 1 60cc yer 3.5kiloluk bebek dedi
az once doktordaydik, sordum, bebek ne kadar iciyorsa o kadar ver dedi. Talebi bebek belirler, sen onun ictigi kadar verebilirsin dedi. Mama icin belki sinir vardir onu sormadim, ben yalnizca anne sutu icin konustum doktorla. Mama hazirladigimizda yine 30cc ya da bazen 60 cc hazirliyoruz ama mama vermeyi cok azalttigimiz icin doktora sormadim ne kadar mama verelim diye.

Back
X