- 28 Eylül 2015
- 5.458
- 15.405
- 448
Kizlar çevreden konuşulmuş. Ilk bebeğime hamile iken ah iste cok zor bakmasi , gece uyanması, emzirmesi filan diye baya söylenen oluyordu hic bir zaman ben bu çocuğa bakamazmiyim diye düşünmedim rabbim bana nasip etti ise o beceriyide verir dedim ki öyle de oldu bakim konusunda hic canınızi sıkmayın birden anne oluyorsunuz ve en iyisini bilen sizsiniz.
Oğlum dogdugunda uzun uzun ona bakıp uyumadigim geceler oldu hep allahim nasil çevreden korurum, insanlarin etiketlemesinden nasil korurum diyerek. Bunun icin kendimi cok gelistirdim sürekli okudum en cok çocuğumun ne istediğine odaklandim.
Mesela simdi ise cok zor olacak , kardesini kiskanacak ikisine yetemiceksin filan deyip duruyolar bende bu benim sorunum ve benim bakış açım boyle degil diyorum elbet kıskanclik olucak çünkü insanoğlunun fitratinda var.
Mesela oğlum cok haraketli bir çocuk hemen aa yaramaz diyolar ve yaramaz etiketi vuruyolar bunlar beni incitiyor ve düşündürüyor. Yani diyecegim cocuk yetiştirmekde bakım kısmı en kolayi ama manevi yönden zor ve bunun icin kendinizi geliştirin insallah kizlar.
her cocuk kendi fıtratını kendi belirler, iki kardeşi geç,
aynı anda karında olan tek yumurta ikizleri bile karakter bile aynı olmazken
kimse kimsenin cogunu belli bi kalıba sokamaz.
herkesin yetiştirme disipline etme yöntemi farklıdır,
ben oğluma el kaldırmam , cok sertte bağırmam ama kv laf sokmalı der
bizim torun anasından çok korkar, oğlumdan korkmaz diye
ben bağırmadan dövmeden oğluma yapması yapmaması gerekiği şeyleri
adam gibi anlatıyorsam demek benim oğlumun dili bu, kimse karışmaz.
inşallah kardeşleri ile cok iyi geçinecekler.
Çevre baskısından nefret ediyorum. O yüzden kimseyle görüşmüyorum bu covid pandemi olayı cok iyi oldu. Gebeliğimi de 3. Aydan önce kmseye duyurmadım. Şimdi isim soruyorlar söylemiyorum aklımızdaki isimi. Yorum yapmalarına müsade neden edeyim . Hemen yorum yapıyorlar çünkü. Normalmi doğurcan sezaryenmi diyen oluyor. Patavatsız bir halamda örnekler verdi geçenlerde blmem kimin gelini normal diye diretmiş normal olmus diyor. Ay sanki biz bilmiyoruz normali. Ki ben kadın doğum bölümünde yıllarca çalıştım ona rağmen sürekli yorum yapıyorlar![]()
geçen instagramdan muhabetimin olmadığı biri mesaj atmış,
normal mi sezaryan mı doğum yapacaksın, bence normal yapmaya çalış
sezaryan çok zor bilioyor musun
aaaa be kadın buna sen mi karar veriyorsun, buna dr bile karar veremiyor
cocuk karar veriyor, bebek ve anne sağlıklı olsunda normal sezaryan kime ne
ki gelip sen mi bakacaksın bana