2022 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    251
Önceki doğumlarım epidural oldu ve hiç anesteziden kaynaklı ağrım olmamıştı. Bu doğumum spinal oldu daha doğum salonunda iken kahve,kola ve çikolata tüketmemi söylediler ama ben önemsemedim ağrım olmaz diye. İlk gün bişeyim yoktu ama 2.günden itibaren felaket bir baş ağrısı oluştu resmen kafamın içinde ateş yanıyor gibi. En sonunda dayanamadım kahve içtim ve hemen etkisini gösterdi,ara ara da çikolata yedim. Sana da çok geçmiş olsun umarım bir an önce diner ağrıların.

Ballikko Ballikko hayırlı olsun paşanın sünneti. Bez olduğu için çabuk toparlanır Allahın izniyle. Sana sabır bebişe de şifa diliyorum.
Allah razı olsun canım çok sağol🥰😍

Bayanlar terleme yaşıyor musunuz? Sezeryandan mi lohusaliktan mi bilmiyorum, özellikle geceleri aşırı terliyorum yastık çarşaf her yer su gibi oluyor, normal mi, ne zaman geçecek
Evet canım benm yeni yeni geçti. Bi gecede 6 pjama değiştiğimi biliyorum. Hepsini asıp kurutuyordum yetiştiremiyordjm pjama . Şuan 48 günlüğüz geçti

Kavanozla sıcakken biz öyle yapıp 40 güne kadar dolapta tutuyoruz bir şey olmuyor cnm evet 2 kere kaynatılır tülbent gibi bireyin varsa süzebşlirsin tortu kalmıyor o zaman
Canım bana da anlatırmısınız bu nedir süt çoğaltıcımı😊 benm de sütüm hala az. Solgarın bira mayası takviyesini kullanıyorum ama çok kilo aldırdı bana doğum kiloma geri döndüm resmen

Canım bana da anlatırmısınız bu nedir süt çoğaltıcımı😊 benm de sütüm hala az. Solgarın bira mayası takviyesini kullanıyorum ama çok kilo aldırdı bana doğum kiloma geri döndüm resmen
Mersin ve Adana tarafında yapılır cnm doğumdan sonra lohusa şerbeti gibi ama biraz daha farklı ismi kaynar havlıcan zencefil tane karabiber kakule karanfil çubuk tarçın kaynatılır kaynayınca şeker katılıp biraz daha kaynatılır üstüne ceviz atılır. Şekerden midir bilmem süt yapar içindeki karabiber bizim oğlan da gaz yaptı karabibersiz yapsan daha iyi sanki ceviz de gaz yapıyorsa atma derim. Buradaki arkadaşımıza da dr tavsiye etmiş. Bizde gelenek olduğu için misafire yapılır 40 gün boyunca

Kızlar benim bugün doğum olucak hemşire çok moralimi bozdu kuvezde kalabilir siz eve gidebilirsiniz için acıyor şuan pat diye söylenince çok kötü hissediyorum

Kızlar benim bugün doğum olucak hemşire çok moralimi bozdu kuvezde kalabilir siz eve gidebilirsiniz için acıyor şuan pat diye söylenince çok kötü hissediyorum
Neye dayanarak bunu söylüyor? Ben 34. haftada erken doğum riskiyle hastanede yattım iki gün. Beni bile böyle korkutmadılar. Aksine dediler ki "En en kötü senaryoda bir hafta yenidoğan yoğun bakımında kalabilir ama o da yetişkin yoğun bakımı gibi değil. İsmi seni korkutmasın. Sadece bebeği yakından takip ediyoruz. Gelişimini, tepkilerini takip ediyoruz, gün gün neyi yapabilir hale geldiğine bakıyoruz" Senin ihtiyacın olan şey moral. Güzel düşün. Hayırlısıyla, sağlıkla gelsin. İnşallah hiç öyle bir şeye gerek kalmadan taburcu olursunuz birlikte

Neye dayanarak bunu söylüyor? Ben 34. haftada erken doğum riskiyle hastanede yattım iki gün. Beni bile böyle korkutmadılar. Aksine dediler ki "En en kötü senaryoda bir hafta yenidoğan yoğun bakımında kalabilir ama o da yetişkin yoğun bakımı gibi değil. İsmi seni korkutmasın. Sadece bebeği yakından takip ediyoruz. Gelişimini, tepkilerini takip ediyoruz, gün gün neyi yapabilir hale geldiğine bakıyoruz" Senin ihtiyacın olan şey moral. Güzel düşün. Hayırlısıyla, sağlıkla gelsin. İnşallah hiç öyle bir şeye gerek kalmadan taburcu olursunuz birlikte
İşte bende buna takıldım olumlu şeylerden bahset sonra olumsuzu kibarca anlat yada doktoru bekle asabim sıfır giriyorum doguma

İşte bende buna takıldım olumlu şeylerden bahset sonra olumsuzu kibarca anlat yada doktoru bekle asabim sıfır giriyorum doguma
Sıkma canını. Benimki 36+5'te epey minik doğdu. Sonra düzgün beslenemediği için beklenenden fazla kilo verdi. Yine de küvöze girmedi. Daha geç doğup başka sebeplerle küvöze giren bebek de oluyor. Belli bir kuralı yok yani bu işin. Sen içini ferah tut, duanı et, her şeyin yolunda gideceğine inanarak gir doğuma

Her yeni doğan bebeğin küveze girme ihtimali var. Bu ihtimali düşünerek doguma girmek yıpratıcı olur. Haftanız da küçük değil artık,korkmayın.

Ballikko Ballikko canım bi türlü yazamadım sana. Geçmiş olsun , büyük adam olduğu günleri de görün inşallah ❣

Çok merak ediyorum , bende epidural sezeryan oldum, ameliyat sırasında çekme bastırma gibi şeyleri hissediyoruz ya spinal de de hissediliyor mu bunlar ?
Canım anestesi uzmanı açıkladı bana spinal epidural aynı şey diye ,halk arasına inmiş bu terimler boşa kafa karışıklığı dedi 😅 hissediliyo yani 👍

Bayanlar terleme yaşıyor musunuz? Sezeryandan mi lohusaliktan mi bilmiyorum, özellikle geceleri aşırı terliyorum yastık çarşaf her yer su gibi oluyor, normal mi, ne zaman geçecek
Evtttt, hemde nasıl 🥴 çabuk geçer umarım bu terlemeler

Ballikko Ballikko hayırlı olsun canım 🌺😇

Çok merak ediyorum , bende epidural sezeryan oldum, ameliyat sırasında çekme bastırma gibi şeyleri hissediyoruz ya spinal de de hissediliyor mu bunlar ?
Ben çok hissetmedim açıkçası. İlk doğumumda resmen sallanmıştım bebeği aldıkları sırada.
Terleme olayı bende de var sabah akşam duş alsam yeridir.

Allahım böyle dengesizleri sen bildiğin gibi yap. Sıkma canını güzelce gir çık inşallah. Bebeğinizle birlikte sıkıntısız gidin evinize Rabbimin izniyle.

Canlar,kızımın emme araliklari uzadı ve emme süresi kısaldı. Bu durum beni endişelendiriyor, sizde durumlar nasıl? Daha hızlı emiyor artık ondan mı acaba?

Canlar,kızımın emme araliklari uzadı ve emme süresi kısaldı. Bu durum beni endişelendiriyor, sizde durumlar nasıl? Daha hızlı emiyor artık ondan mı acaba?
Kilosu iyiyse korkma cnm büyüyorlar artık maşallah diyelim demekki güzel doyuyor ki süre uzadı 🧿🧿🥰

Kilosu iyiyse korkma cnm büyüyorlar artık maşallah diyelim demekki güzel doyuyor ki süre uzadı 🧿🧿🥰
Kilosunu p.tesi öğreneceğim. Önceden devamli memede beklerdi,yarım saatte en fazla 1 saatte 15 dk emerdi. Şimdi eğer sık emiyorsa,3 dk filan emiyor, 2 saatte bir emerse 10 dk maksimum 15 dakika. Kendi bırakıyor bidaha almıyor sanırım doyuyor o zaman.
Ay havuz problemi gibi oldu🤭

canım dr tavsiye etti bana, sütüm yetmiyormuş, attığı sekli ekleyim buraya..bunun dışında her gün duş ve 15 di hic oturmadan yorulursan yavaşlayarak devam ederek yürüyüş yapmamı söyledi, birde bebek uyudukça mutlaka uyuycaksin dedi..sut geliyor aslında ama yetmiyor demek..tarifi deneyemedim henüz, bebegimin çok gazi var , iyice gaz yaparsa diye korktum..dun mama verdim bugün bebeğim hem aşırı gazlı hem halsiz gibi dua edin baska bisey olmasın, bugün mamayı değiştirip sma aldım bakalim ins iyi gelir

Eklentiler

• IMG-20220228-WA0003.webp
    IMG-20220228-WA0003.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 56
  • Screenshot_20220302-174136_1.webp
    Screenshot_20220302-174136_1.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 56
Back
X