Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Benim oğlan da böyleydi ama son 2 haftadır emmesi azaldı süresi kısaldı belki senin de zamanla böyle olacaktır ...biraz dış dünya dikkatini çekmeye başladı.. bende memeye çok düşkün olduğu zamanlarda dikkatini dağıtmaya çalışıyordum mesela konuşuyordum birkaç kez televizyonu açıp seyrettirdim o da memeyi unutturdu arada balkona çıkarttım sen de istersen bu tür yöntemler dene çok zor mehmet'e sürekli olması insanın her tarafı ağrıyor bir şey yiyemiyor başından kalkamıyor ki Allah yardım etsin

Ben migrosun bezini beğenmedim pişik ve sızdırma yapmadı ama sert
Baby turco daha yumuşak
Paket bitene kadar dönüşümlü kullanıyorum ama geçiş yapıp kullanılmaz
Onu dememistim o zaman hiç denemeyin. Yumuşaklık deyince bir daha bakayım gerçi rossman kalmadı elimde. Niye hepsini yanyana koyup resim çekmedim ki

Onlara hala inanıyor musunuz siz ?onların çoğunun bakıcısı var .yoksa öyle nasıl olacak .yok 1.uykuya yatırdım yok 2.uykuya yatırdım. Tabiki öyle yazacakki trendyol linkleri tiklansin para kazansın. Biri emzirme yastigi kullanımı diye video cekmis .Kaç bin kişi beğenmiş. Allah razı olsun diyenler bilmem neler .kendimde denedim çocuk mal oldu bildiğin.
Ya da belki hep mama veriyor ama emziriyor gibi gösteriyor. Neden çünkü emzirirken çok şey alıyorsun. Gıda desteği, göğüs ucu kremi, silikon uc gibi .ama mama verdiğini söylese sadece mama biberon başka bir şey yok .
Evine bakıyorsun süper lüks. Baby turco reklamı yapıyor. Kucumsemiyorum ama asla baby turco kullanmaz belli.
Ben salliyorum kundak yapıyorum emzik veriyorum pusette sallıyorum. Bunları yapmasam da 4.ayda beni neyin beklediğini bilmiyorum. Belki ilk 3 ay kendi kendine uyuyacak .Ben öyle gidecek sunacağım ama bozulacak.
Tabiki bunlara öcü diyecekler, sallanmaya beyni hasar görür diyecekler .çünkü bundan para kazanan bir sektör var .Sen diyeceksin ki sallanmak öcü ben bir uyku egitimi alayım .güzel olanlar var ama çoğu bir şey bilmiyor.
Bir tane denk geldim mesela. Neymiş bebek kucağında emerek uyumussa uyandirakmissin öyle koyacakmissin .desteksiz olacakmış. Tee Allahim

Çoğu uyku egiticisi iyileri söylemiyorum emzirmeyi bırak diyor .emzirme uyandırıyor diyor .mama verdiriyor .e tabi mama cocugun mideye taş gibi oturuyor uyanmıyor.
Ben zamanla düzeleceğine inanıyorum .şu dönemde yapmamız gereken en önemli şey gece gündüz ayrımı. Gunduzler şekerleme şeklinde olmalı, geceler uzun ve sessiz .onun harici fasa fiso

O saatlere kadar nasıl oyaliyorsunnuz ki ? Bizimki 2 saat bile durmuyor .kucagimda tasisam kaç saat olacak ,oyun oynasan oynamaz .
Canım oyalamiyoruz aslında bazen kendi uyumuyor mizirdayip gündüz uyuyor hiç sorun çıkarmadan gece uykuya gecemiyor. 21 den sonra ben biraz emzirmeye çalışıyorum mizirdiyor istemiyor. Bazen pusete koyup salliyoruz uyumuyor ama sakın duruyor. Biraz babası kucağında gezdiriyor dizinde sallıyor. 22.30 a kadar oyaliyoruz. Genelde 21 gibi uyanıyor 1.5 saat oyaliyoruz. Sonra banyoya sokuyoruz orda biraz zaman geçiriyoruz. Ilık siluyun altında. Sonra giyinme taraama pudralanma derken 23 oluyor emmeye geçiyoruz. Ama her zaman uyutmayi basaramiyorum gündüz çok uyuduğu için. Bugünde öyle oldu emdi emdi kalktı. Şimdide babası dizinde sallıyor. Böyle oyaliniyor uyutmaya çalışarak.

Canım inanmıyorum hic birine ama o kadar takipçisi olanlar varki işte acaba bizmi yanlış yapıyoruz dedirtiyorlar adama.. ben hiç öyle fenomenleri takip etmem ama anasayfaya sürekli düşüyor reelslere ozaman görüyorum.
Dediklerin çok doğru ben taaaa bebekler doğmadan öncede yazmıştım buraya gereksiz hicbirsey almam bebek için yapmam diye çünkü dediğin gibi pazarı çok büyük bir derya hep pazarlama stratejisi

2 ay aşısı ateş yaparmı kesin kolu bacagı acıyor dokununca hissediyorum ağlıyor sürekli durmadan kaç gün sürer bu
Bize yapmadı bazı bebeklerde yapiyor... ama huzursuzdu bir çay kaşığı calpol verdim iyi geldi doktor ver demişti istersen sende ver yazık çocuğa güzel bir uyur

Oğlumu 7 aya kadar ayakta sallayarak uyuttuk. Çalıştığım için kv gündüz sallardı, ben gece

Gece emmeye uyanıp uyuyamazsa sallardım. 7. aydan sonra sallamayı bıraktırmak için tracy hogg yöntemini uyguladım.
İlk geceden sallamadan uyutmayı başardım. Çocukta ışık vardı yani. Hemen ilk denemede olmayabilir bu da çok normal.
Ama benim kv gündüz sabredemedi ve sallamaya devam etti. Benim yöntem çöp oldu yani.
Tabi ben bunu birkaç ay sonra yanımda yatırarak uyutmaya çevirdim

4 aydan sonra uyku eğitimi verilebilir. Ama sallamayı bir anda unutmayacaklar tabi ki. Bir yöntem deneyip ona alışacaklar. Önemli olan bebekle çok inatlaşmadan yumuşak ama ısrarlı geçiş yapmak.

Ben de sallıyorum. Ama ilk çocukta istediğim yöntemin kabul edilebilirliğini gördüm. İnşallah bunda da zamanı gelince uygulamaya sokucam

O takipçilerin çoğu çekilişle falan gelenler .kimisi de karşılıklı yorum yazıyor .en basiti ya reflu yatagi diyor 30 derece açıyla dik olmalı diyor ben o beyazlarda öyle bir acı görmedim. Bebeği en üste yatirirsan belki 30 derece ama herkes reflu yatagi gerekli diyor .Ben ne gereksiz şeyler aldım ordan görüp.mesela bizimki sallanarak uyuyor ya.gecen gün uykusu vardi uyumadı. Banyo yaptıralım dedik .eşim de ben de odadan çıktık. Banyoyu hazırlıyoruz. Kendi kendine kundaksiz uyumuş. Normalde hayatta uyumaz .Bir yarım saat sonra elleri kolları oynayınca uyandi tabi .ileride onlara da hakim olacak.
Napiyim hep yatağına mi koyayım. Ondan sonra da sinirli bir bebek olacak uyuyamadigi için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…