Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    273
Akıntı normal. Hormonelmiş
Bende şimdi görüştüm 3 haftaya kadar anne hormonunundan kaynaklı normal kabul ederiz ama 4 aylık tekrar olursa resmini çek at idrarın veya akıntısı kokuluysa bildir dedi kokulu değil sanırım olsa farkederdim şimdi izlicem
Kendimce öyle düşündüm belki de 3 numarayı deneyince taşma vs olacak tekrar 2 ye dönerim o zaman
Benim stogumda 2 numara var suan 1 kullaniyodum ama bi açıp deneyim taşacakmi

Bugün çok soru sordum ama bisey daha sormak istiyorum biliyorsunuz bebeğim prematüre şuan yaşıtlarindan geriliği varmi yada ne derece onun takibini yapıyorum ve araştırmalarıma gore motor becerileri ayını takip ediyor ama sosyal duygusal gelişim geriliği var kronolojik 4 ay duzeltilmis 1bucuk aylik. Sizin bebeklerinizin sosyal gülümsemesi varmi her seferinde size gülümsüyor mu yada ne çeşit sesler cikariyor karşılaştırmak maksatlı sormuyorum ama bunun için ek destek almalimiyiz yada neler yapabilirim bunun araştırmasındayim

Kendi başına dursa ayağını bacağını oynatır yorulur .uyuyan bebeği taşa koy uyur ,uyumayan uyumuyor .benim de bütün vaktim onunla geçiyor. Dün çok az uyudu ..gece de 9.30 da yattı
Aynen kendi başina durmuyor agliyor oyun halısına koydum baya orda debelendi aglamadi. Artk sklyr mu acaba öyle durmaktan. Önceden dururdu ben skldgnı düşünürdüm. Yazık yaa der laf atardm falan. Simdi de maşallah durmuyor hemen agliyor. Oyalayacak biseyler istiyor. Biraz yoruldu sanrm sonra uyudu ama uykularimiz yarim saat anca. Bi banyo yaptrdm sonrasinda isitici actm ev biraz serin onun sesine uyudu. Tabi paket ettim cocugu kundak gozleri kapa agza emzik falan. Onda bile 40 dk anca uyumuş. Yetiyor bu kadar demekki. O esnada az biraz biseyler yapabldm bugün. En azndan yemegi ocaga koydum sükür

Haklısın bende istemiyordum ama kolum onu taşımaktan mahvoldu. Uyumuyor bi türlü ayaktada salladık çarşafta da salladık valla bizde her şeyi denedik
Her zaman tutan bi yontem olsaydı hep o şekilde uyusaydı memnun olacaktm ama sanrm hepsi bir arada kombo seviyor benimki. Emzik sallama kundak beyaz gürultü hepsini yağdırıyorum. Takldgm şeyse her defasinda tilki uykusu uyuması. Yoksa ne var ne yok denemekten de gocunmuyorum artk. O konuyu da aştım. Anca 30 dk uyku sonra pıt uyaniyor o kadar uğraşiya ayip yani

Az önce bebeğimin altını degistiriyordum vajinasinda çok minik uzayan krem bi akıntı farkettim doktorunu aradım ama açmadı böyle bi durumla karşılaşan varmi yada bilgisi olan enfeksiyon filan belirtisi mi
Benim bebişte de olmustu. Ilk dogdugu zamanlar. Hormonlardan kaynakli diye biliyrm.

Ben de sevyrm da gel bi gör yollar etraf Allahim ilcesi iyi degil yoksa deniz 10 dk cok iyi beklerim assos kucukkuyu taraflarini mi dusunuyorsun
Assosa sanmam gelelim zaten gördük, denize girmeyince bir anlamı kalmaz yeşilyurt taraflarına gidicez sanırım. Çok beğeniliyor

Düzeltilmiş olarak bakarsak aynı aydalar. Yaklaşık iki haftadır sosyal gülümseme var bizim. Ben sürekli konuşup duruyorum. Size tek tavsiyem bol bol göz teması kurup konuşmanız. Bebek ne kadar uyarana maruz kalırsa o kadar gelişimi iyi olur. Oyun halısı kullanabilirsiniz. Zeka kartı alıp gösterebilirsiniz

Ses çıkartma tam anlamıyla yoktu, bugün epey değişik sesler duydum. Ağu, ingi, hı gibi

Canım benimki de prematüre. 5 hafta erken doğdu. 3 aylık ama düzeltilmiş 1 ay 3 haftalık..

Bu hafta daha sık gülüyor.
Birinin kucağındayken onunla konuşulmasa da gülüyor.
Benim sesime daha duyarlı.
Yüz yüze durunca cevap verir gibi seslendirmeleri var.
Odada bazen takip ediyor. Almam için ağlıyor.
Önündeki asılı oyuncaklara gülüyor.
Nadiren uzanmaya çalışıyor.
Henüz ellerini keşfetmedi. Keşfedince bilinçli uzanmaya başlayacaktır.

Canım gazdan olmasın. Benimkide bu aralar emmeye nazlanıyor doktor karnını dinledi bugün aşırı gazı var aşırı dedi. O yüzden karnı dolu olur emmek istemez dedi

Yaklaşık 30-40 dk dik pozisyonda durması gerekir . Benimki de fışkırdı bugün 2 kez .. Elimizden gelen sadece beslemek ve dikkat etmek .
Ve inan bu gece ben kucağımda uyuttum , yatağına koyduğum anda çocuğun ağzına geliyor midesi . Bi yandan da gaz sıkıştırıyor ..
Tek yaptığım şey gücümün yettiğince emzirme sonrası dik pozisyonda tutabilmek ..
Kilo kaybı olmadığı müddetçe inşAllah ilaçlar şifa niyetine olsun

Hepsini aldım rutine alıştırmaya çalışıyorum hergun aynı saatte masaj aktivite. Süt içerken sürekli göz temasindayiz maşallah göz teması kurması iyi muhabbeti konuşmayı da çok seviyor çok dinliyor ama bize gülmüyor yani çok nadir . Oyun halısı da henüz dikkatini çekmiyor hisirtili kitap aldım yeni yeni onunla ilgileniyor terapi almalimiyiz acaba biraz daha zaman mi vermeliyim
Beni sürekli takip ediyor birinin kucagindayken de gözü bende.
Önündeki oyuncakları dikkatle izliyor ama gülmüyor.
Ellerini yeni yeni keşfediyor herseye dokunmak istiyor dönünceye oyuncaklara uzanıyor vuruyor.
Gülümseme var ama sosyal değil çok nadir bize gülümsüyor yada denk geliyor çözemedim.
Bazen süt icirirken veya başka bisey yaparken istemiyomusun içmek artık dediğimde ıı ıı diyor hayır der gibi bunu sık yapıyor bilinçli mi yapıyor anlıyor mu takip ediyorum

Terapi için erken olabilir bence. Biraz daha zaman verip aynı şekilde devam ederseniz değişiklik olacaktir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…