- Konu Sahibi kahvetutkunu1
-
- #4.101
Estağfurullah olur mu öyle şeyİlk gebeliğinizde ne kadar sürmüştü kanamanız lekelenmeleriniz. Nasıl bitmişti. Düşük riskiniz var mıydı. Doğumunuz zamanında mı oldu.
Ayy çok soru sordum kusura bakmayın
Anladim canim, azalmis olmasi iyiye isaret merak etme. Hayirlisiyla azalarak duracaktir insallahBenim normal bir pedi dolduracak kadar oldu, daha bile fazla olabilir, su gibi aktı diyebilirim çok afedersinlavaboya gittim kasık ağrısıyla birlikte geldi, kesin düştü dedim şu an yatarken yok ama lavaboda peçeteye geliyor devam eder dedi doktor sonra kahverengiye dönecek dedi
ELLERİNEE YÜREĞİNİZE SAĞLIK UMUT OLMAK ADINA NE GÜZEL ANLATMIŞSINIZ... ÇOK TEŞEKKÜR EDERİİMMerhabalar
Durumunuz nedir tam olarak bilmiyorum ama şu mesajinizdan yola çıkarak kendi tedavi surecimi anlatmak istedim
11 senelik evliyim. Bende pko eşimde varikosel vardı gözle görünen sorun olarak.(asıl sorun labaratuvar ortamında çıktı )
7 sene boyunca çeşitli il hastane doktor doktor gezme serüvenimiz oldu. 2 defa iğne tedavisi oldum 3 aşılama 4.tup denememde ilk kızımı kucağıma aldım.
İstanbul'un en meşhur hastanelerinden birisine ilk tüp bebek için gittiğimizde 60 tane yumurtam toplandı bunlardan 5.gune 2 tane bir tanesi de 4.gun görünümde kalarak transfer edildi. Merkeze neden 2 embriyomuz kaldığını yani embriyomuzun az dollenip ilerlemedigini sorunca bize aynen verdikleri cevap bu ay böyle denk gelmiştir hormonlar,stres gibi ele avuca sığmayan basit nedenler saydılar. Esimin omzuna Dr elini atarak olmazsa bir sonraki ay tekrar deneriz diyerek alayca bir konuşma şeklinde bulundu. Tabiki o deneme olumsuz oldu. 1 sene ara verdik merkez degistirdik İzmir'de bir merkeze geçtik durumumuzu anlattık.
Labaratuvar ortamindaki sonuçları görmedikleri için bize ilk başta ilaç dozunda kaynaklı çok yumurtamin olusabilecegine bu yüzden kalitede düşüklük olabileceğini söyleyip ilaç dozumu düşük tuttular. Sonra yumurtalarim toplandı döllenme aşamasına gecildi. 2.gun merkezden telefon geldi doktor bizi görüşmeye çağırdı. Döllenen 9 tane yumurtam vardı 2.gune gelen 2 tane bunlarında gelişimi iyi degildi. Ben şimdi sana bunu transfer etsem biliyorum ki ilerlemeyecek boşuna hayal kırıklığına kapilacaksin. Sizin sorununuz dollenmede, ne pko etken nede varikosel demisti. Tıpta bir adı var hatta bunun tedavinizi iptal ediyorum muhasebeden paranızın yarısını alın demişti bize. Yeni tedavi için neler yapacağımiz hangi araştırmalar yapılması gerek tüm onların bilgisini vermişti. Başladık farklı yollarla yeni tedaviye 3.gune güzel kalitede 4 tane embriyom oluştu donduruldu.
Donmuş transferi için rahim estrofemle hazırlanıp 2 tanesi çözüldü birisinin transferi oldu diğerinin gelişimini takip edip geri donduracaklarini söylediler tamam dedik.
Embriyo çok kaliteli olmasına rağmen tutmadı vücudum yabancı bir etken olarak karşılıyor diğer donmuslarini natural tedavide hazırlayıp transfer edeceğiz dedi. Tamam dedik. Normal döngüde adet olduktan sonra başladık yumurta takibine kendi yumurtami geliştirdi çatlattı doktor daha sonra bize gün verdi transfer için embriyonun günü sayılarak veriliyor bu gün.şükür o denememde tuttu.
Merkez cidden çok önemli 1.merkezde kalsak bizi sömürmeye devam edeceklerdi 2.merkezin ilk denemede gördüğü sorunu nasıl oluyorda 1.si göremüyor bizi düzgün bir şekilde bilgilendiremiyorlar. Kızım 2 yaşını doldurunca tekrar aynı merkeze gidip aynı tedaviyle 2.kizimi kucağıma aldım çok şükür
Rabbim bu yolda isteyen dileyen herkesin yardımcısı olsun karşısına doğru insanlar çıkarsın
Bu kanamaların sebebi rahim ağzı yetmezliği mi acaba. Benim bi kaç yerde okuduğum da öyle yazıyordu. Peki kaçıncı hafta öğrendiniz rahim ağzı yetmezliğiniEstağfurullah olur mu öyle şeytransferden sonra 10. Gün başladı ilk 3 ay ara ara devam etti. Bir kez kırmızı renkli kanama yaşadım sonra hep kahverengi lekelenme oldu. Kanama alanı vardı ama sonra geçti. 12. Haftadan sonra hiç olmadı. 27 haftalık erken doğum yaptım ama rahim ağzı yetmezliğinden dolayı oldu doğum.
Yani şu an doktorumun söylediği şey kan sulandırıcıların kanamayı tetiklediği yönünde. Rahim ağzını tamamen tesadüfen öğrendim. 25. Haftada kontrole gittiğimde rahim ağzının açıldığını söylediler, ağrı sızı hiçbirşeyim yoktu hatta inanmadım. Ama yetmezlik tam olarak öyle oluyormuş ağrısız sızısız bir anda rahim açılıyor. Dikiş atıldı ama zaten biliyorduk çok ilerlemeyeceğini, 2 hafta sonra doğum oldu. Teşhis edilmesi zor bir problem, genellikle bir bebek kaybı yaşandıktan sonra teşhis ediliyormuş. O yüzden rahim ağzı ölçümü çok önemli demişti doktorum. Tedbir olarak bu hamileliğimde 12. Haftadan sonra dikiş atılacak.Bu kanamaların sebebi rahim ağzı yetmezliği mi acaba. Benim bi kaç yerde okuduğum da öyle yazıyordu. Peki kaçıncı hafta öğrendiniz rahim ağzı yetmezliğini
Özeller bakar bence. Onların laboratuvarlar genelde 24 saat çalışıyor. Olmadı önden arayıp bir sorun.Benim kan testi günüm pazar.
Pazar gunu kandan bakar mı hastaneler? Nasıl olacak.
27 haftalık bebeğiniz şu an ne durumdaEstağfurullah olur mu öyle şeytransferden sonra 10. Gün başladı ilk 3 ay ara ara devam etti. Bir kez kırmızı renkli kanama yaşadım sonra hep kahverengi lekelenme oldu. Kanama alanı vardı ama sonra geçti. 12. Haftadan sonra hiç olmadı. 27 haftalık erken doğum yaptım ama rahim ağzı yetmezliğinden dolayı oldu doğum.
Aslında her doktor kontrolünde sormak lazım. Bazen doktorlar atlayabiliyor bu durumu. Benmde hep aklımda yarın kontrolümde sorucam mutlaka. Erken teşhis edilmesi gerekiyormuş. Ne kadar erken teşhis olursa o kadar avantajlı. İnşallah bu gebeliğizde bi problem yaşamazsınız sağlıkla kavuşursunuzYani şu an doktorumun söylediği şey kan sulandırıcıların kanamayı tetiklediği yönünde. Rahim ağzını tamamen tesadüfen öğrendim. 25. Haftada kontrole gittiğimde rahim ağzının açıldığını söylediler, ağrı sızı hiçbirşeyim yoktu hatta inanmadım. Ama yetmezlik tam olarak öyle oluyormuş ağrısız sızısız bir anda rahim açılıyor. Dikiş atıldı ama zaten biliyorduk çok ilerlemeyeceğini, 2 hafta sonra doğum oldu. Teşhis edilmesi zor bir problem, genellikle bir bebek kaybı yaşandıktan sonra teşhis ediliyormuş. O yüzden rahim ağzı ölçümü çok önemli demişti doktorum. Tedbir olarak bu hamileliğimde 12. Haftadan sonra dikiş atılacak.
Merhaba benimde kan testim pazar, 28nde transfer oldum.. Bugun erken gebelik testinde pozitifi gordum.. Insallah sizde pozitif sonuclar alirsiniz:)Benim kan testi günüm pazar.
Kanamanız kahverengili mi kırmızı mı oluyor
Benm hep kahverengili oluyordu, bazen kesilip bazen devam ediyordu.
Geçen hafta ilk kez avuç içi kadar kanamam oldu. Bidaha gelmedi. Ama bebek gayet sağlıklı görünüyor. Kanama alanı da yok. Bugünde yine kahverengi akıntı başladıhiç bitmicek herhalde hep bi korkuyla uyanıyorum her sabah
Gercekten bizimkiler zaten kendiliginden kolayca olan gebelikler olmadigi icin, herhalde bu tarz durumlari daha fazla yasiyoruz. Rabbim zorluklar yasasak da hepimize saglikla kucagimiza almayi nasip etsin insallah7. Haftaya girdim bugün bende de az önce lekelenme başlamış.doktora yazdım bakalım ne diyeceksanırım hep böyle heyecan dolu geçecek gebeliklerimiz
Canim Seray Sever’in hikayesini okudun mu? 49 yasinda ikizlerini kucagina aldi biliyorsundur. Hikayesini okumadiysan okumani oneririm. Onun da sorunu yumurta olusmamasiydi. Bir sure bir butuncul tip uzmaniyla sadece kaliteli yumurta olusumuna odaklanip ondan sonra tekrar denemisler. Boyle bir yolu da deneyebilirsin - bir arastir istersenELLERİNEE YÜREĞİNİZE SAĞLIK UMUT OLMAK ADINA NE GÜZEL ANLATMIŞSINIZ... ÇOK TEŞEKKÜR EDERİİM
BENIMDE SORUN AZ YUMURTA OLMASINDAN KAYNAKLI KALITESIZ OLUSAN EMBRIYOLAR.
SEBEP OLARAK BUNU GOSTERIYORLAR. KENDIMI AŞIRI MUTSUZ HISSEDIYORUM.
SANIRIM GECEN HAFTA OLUMSUZ SONUCTAN SONRA KENDIMI GUCLU GOSTERMEK ADINA FAZLA GÜLDÜM GÜÇLÜ OLMAYA CALISTIM AMA ŞU İKİ GÜNDÜR HALSİZİM YORGUN BİTKİN AĞLAMAKLI MUTSUZ VE HASTA.
ASLA KENDIMI TELKIN EDEMIYORUM. BU ARADA DA ETROFEM KULLANIYORUM VE SUAN 3. İÇİN HAZIRLIK ASAMASINDAYIM. BUDA TUTMAZ İSE BIRAZ ARA VERMEK ISTIYORUM MENTAL OLARAK BİTİK DURUMDAYIM. AMA DOKTORLAR VAKTIN YOK ERKEN MENEPOZ ARA VERMEZSIN DIYORLAR BOYLE DEDIKCE ONLAR UMUTLARIM TÜKENİYOR. BAK SUAN YAZARKENDE BASIMA AGRI GİRDİİ
ALLAHIM NOLUR HERKESIN YAR VE YARDIMCISI OL
Ben de bi proluton depot u yaptirmaya gidip geldim acile, hemen yine lekelenmeler basladi…Anladim canim, azalmis olmasi iyiye isaret merak etme. Hayirlisiyla azalarak duracaktir insallah
Bende 26sında oldum:) yarın sabah yapacagıö erken gebelik testinden:) insallah pozitifi görurum. Hayırlı olsun gozunuz aydın saglıkla ilerlesinMerhaba benimde kan testim pazar, 28nde transfer oldum.. Bugun erken gebelik testinde pozitifi gordum.. Insallah sizde pozitif sonuclar alirsiniz:)
Acil yapıyo benimde hafta sonuna geldi yaptırdımBenim kan testi günüm pazar.
Canım moralini neden bozuyorsun enaz 2 katı olacak diyor yani şuan artmış artmaması sorun herkeste hcg hormunu aynı sevıyede artmıyor korkma bir sonraki testinde inşallah daha da artacakKızlar ilk değerim 46ydı şimdi yani iki gün sonra 65 olmuş moralim bozuldu açıkcası pozitif diye sevinmiştim ama neden böylr olmuş olabilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?