2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Kızımdan bulaştı bana canım, o da kreşten getirdi. O kusmadı karın ağrısı iştahsızlık ve ishal oldu 3-4 gün sürdü. Benim biraz daha farklı oldu
Evet yapayım canım sağol çok

ben öğrenmeyi çok isterim gerçekten müsait bir zamanında

Kızımdan bulaştı bana canım, o da kreşten getirdi. O kusmadı karın ağrısı iştahsızlık ve ishal oldu 3-4 gün sürdü. Benim biraz daha farklı oldu
Evet yapayım canım sağol çok
Tekrardan geçmiş takıp de kalın kendinizi gecmez olursa bir dr a görünün

Sefika bu doktorlar napsın söylemeyince birşey de bu sefer de söylemiyor diye kızıyoruz
Belli değil göstermedi diye bende tahminde bile bulunmadilar gostermedi dediler ben sabirliyim galiba oğlumun cinsiyetini doğumda öğrendim düşün doğar doğmaz kizmi erkekmi diye sordum du

ben öğrenmeyi çok isterim gerçekten müsait bir zamanında
Sen yine google dan tüm detayına bak ama özeti olayın şu: bebeklerin ve çocukların başarılı bir birey olması için konsantrasyon yeteneği çok kıymetli. Çünkü konsantre olan bebek hem keyif alır hem de kendini tanır. Mobiller en temelde bunu sağlıyor. Ve bebekler için herşey çok yeni olduğu için herşeyden dikkatleri dağılabilir o yüzden de fazla uyaran olmaması gerekiyor. Her haftası için farklı bir mobil kullanıyor onun gelişimine göre mesela ilk haftalarda siyah beyaz mobiller sonra renkleniyor sonra hareketleniyor.

3. Haftadan itibaren kullanılabilir. İlgisi geçtikçe bir sonraki mobile geçiliyor. Bir yandan da az uyaranlı ama bebeğin becerilerini arttırarak ( uzanma, görme vs) beyin ile bağlantısını kuruyor ve bildiğiniz gibi bebek ne kadar konuşulursa ne kadar ilgilenilirse o kadar beyni gelişen bir canlı. Beyinle bağlantısı kurulduğunda da hem yetenekli hem de duyuları sağlamlaştırılmış oluyor. Peki dönencelerle farkı ne derseniz burda konu az ama yeterli uyarak olması. Çok renkli ve sesli dönenceler bebeği uyarmaktan ziyade uyuşturuyor ve bebeğin birşeyde tekrarlı hareketlerde uzun süre kalması allah korusun otizm e kadar yol açabiliyor.

Yukarıdaki siteler çok faydalı a’dan z’ye herşey var.

Yine pinterest’e girip Montesori mobiller yazarsanız milyon tane çeşit ve ölçüleriyle birlikte nasıl yapılacağını gösteriyor.

Normalde bu setler çok pahalı ama ufak bir el becerisiyle yapılabilecek şeyler. Birde bebeğime bunları elimle hazırlama hissi bana inanılmaz huzur veriyor o yüzden ben kendim yapacağım. Ama el becerim olmasaydı veya uğraşmak istemeseydim de paraya kıyar alırdım

Eklentiler

• 74CEEF8F-7825-4B5F-8C06-44AEB7CEF5E7.webp
    24,6 KB · Görüntüleme: 78
Canım ben bibs in aldım bitane blogger çok memnundu kauçuk ve damaklıymıs fotosunu ekliyormm
Damaklılar damak yapısını ve diş yapısını bozuyor diye biliyorum ben. Ondan hep uzak durdum gerçi emzik ve biberon kullanmak istemediğim için aşırı bilimsel araştırmadım. Sizin bilginiz var mı? Zararı yok mu

Mobilleri diyorsun sanırım, onlar için buradan bir şey götüremicem canım onları artık gidince alacağım ama ahşap oyuncak aldım bi kaç tane, ahşap ürünler de çok pahalı mesela yurtdışında. Daha çokk araştırmam gerek montesoriyi, fazla bakmadım. Okumam gereken o kadar çok kitap var ki. Yaptığın zaman buraya mutlaka yaz

Onlar yabancı marka değil mi canım? Ben türk markalarından alışveriş yaptığım için bana daha ucuz geliyor burası canım. Bir de bizim ürünlerin, pamuğun kalitesi çok iyi bence. Civili çok beğendim mesela, yumuş yumuş. Hemen büyüyecek diye çok para harcamak istemiyorum kıyafetlere. Yabancı olarak name it i beğeniyorum ama bir tane yağmurluk beğenmiştik 50 euro, asla vereceğim bir para değil çocuk kıyafetine.

Bir de üründen ürüne çok değişiyor, örneğin lierac çatlak kremi türkiyede 10 euro daha pahalı, burts bees mama da keza türkiyede çok daha pahalı. Katlanır küvet maşrapa kova setiyle 18 euro gibi bir şey türkiyede ama yurtdışında sadece küveti 50 eurodan başlıyor. Ne nerede daha ucuzsa oradan almaya çalışıyorum.

diyetisyenle görüşüyorum kuzum ekmekte yiyorum herşeyi de yiyorum aslında am şu son bir hafta kıtlıktan çıkmış gibiyim tutmazsam sonum fena olabilir

En doğrusunu yapıyorsun canım. Devir ekonomi devri. Bende kıyafetleri o yüzden çok sallamıyorum ya evet önemli ama daha önemli şeylerde var ya ahşap oyuncaklara bayılıyorum bende. Geçende bir oyuncak aldık ses kulesi diye geçiyor babamla anneme bideosunu attık ama çok güzel inanılmaz ama 3-4 yaş arası ancak oynayabilir annemle babam siz bebeği bıraktınız kendinize oyuncak alıyosunuz gibi geliyor dedi biryerdne sonra kendi zevkime araştırmalarıma göre alıyorum. İnşallah oğluşta sever yüzlerine bakmazsa kalbim kırılır pıt

Aynen öyle canım, yurtdışında da öyle herkes ekonomi yapmaya çalışıyor. Orda da sürekli katalog takip ediyorum başka türlü içim acıyor o paraları vermeye. Şimdi oto koltuğu bulmaya çalışıyorum mesela indirimden.

O ses kulesi nasıl bir şey, link atar mısın? İnfluencer gibi oldun sen bugün link ata ata ben de taa 3 yaş kıyafetlerine kadar bakıyordum annem de o yaşa gelince beğenmez giymez belki dedi. O yüzden almadım. Pastel renkleri beğeniyorum en çok çocuk gelip canlı canlı yeşil sarı kırmızı istiyorum da diyebilir. Biz de kendi zevkimize göre aldık ama sevmezse çok üzülürüm

Bende kullanmak istemiyorum aslında ama ilk 6 ay uykuya rahat geçişi için belki kullanabilirim canım ben diş yapısı falan diye araştırmadm hiç, sadexe daha rahat tutuyor cocuklar die okumustum ondan onu tercih ettim bide açıkcası bebeği öprenimce ilk aldıgım şey hüç düşünmeden emzk oldu

Ben indirimde olduğu için avent almıştım ama ortodontik emziklere bakıyorum şimdi, aventin varmış. Onların silikon kısmı dümdüz. Ben anlamıyorum böyle damaklı falan terimlerden ama ortodontik önerildiği için onlara bakıyorum şimdi. Keşke hiç gerek kalmasa emziğe

Gidişat kötü çünkü nereye gidiyor halimiz bilmiyorum. İndirimleri takip etmek şart nerede olursan ol. Ben aslında az şey alcam bilmem ne dedim ama biraz ucu kaçtı herhalde ya kitapları ve oyuncakları biraz fazla oldu. Ama rotasyonlu kullanacağım için dert değil. Napayım şimdi almasam hepsi çoşuyor üzülüyorum sonra neden almadım diye.

Evet kıyafette öyle bir risk var ben valla beyaz önünde desenli şeyler aldım ilk zamanları için. Hem leke kalmaz hem ferah olur diye düşündüm birde cinsiyet belli değildi o zaman ucuza bulunca ben kapmıştım. June marka bak onlarda iyi çoktı yumuş yumuş be ucuzdu 5 liler 200 tl civarıydı. Şimdi de şu alt üst komple tulumlardan almak istiyorum ama kararsızlık içerisinde debelenip duruyorum. Sanırım onları zamana bırakacağım ama biliyorum ki x2 olacak fiyatları

Ben bebek arabası oto koltuğu ve pusetinde biraz abarttım. Eşimle benim kaza geçmişimiz var uzun süre araca rahatça binemedim ben. Şimdi geçti çok şükür atlattım. Ama O tecrübeden dolayı valla en pahalı kalemi o hiç acımadım cybex i yapıştırdım. Arada acaba almasamıydım diyorum ama alınca da bir huzurlandım o his için bile değermiş Bu ara çok görüyorum ama o grupta güzel indirimler. Maxi cosi va adac testine mutlaka dikkat et ama o kritik.

Ben bebekte müzik aletlerini de önemli buluyorum. Çıngıraktan tut ksilifona kadar. Buldukça almaya çalışıyorum. 2 link koydum

wudie Ses Ağacı Waldorf Ses Ağacı Eğitici Oyuncak Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Bebişlere belli olmuyor ki o kadar emzik deneyip market emziği tutan da oluyormuş ben çok ağlarsa vericem artık dayanamadığım noktada. Ben sigarayı bırakamıyorumbağımlılık ne kadar zor 30 yaşında işinde gücünde kadınım o benek nasıl bıraksın o emziği o yüzden çok mecbur kalmadıkça vermemeyi planlıyorum. Ama dün indirimdeyken o aventin gece parlayanından aldım. Nolur nolmaz
Keşke tek temennim o. Şöyle uyuyan minnoş uyumlu bebekler olsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…