- 28 Mayıs 2020
- 2.658
- 8.198
- 108
- 32
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #22.641
Benim babada seker var olmasaydida yaptircaktim. Bence cok abartilan bisey testin zarari yok. Hicmi bi oturusta 3 dilim baklava tatli yas pasta yemiyoruz. Yada meyve suyu 2 3 bardak icmiyoruz. Alt tarafi sekerli icecek. Eltim yaptirdi bikac ay once meyveli gazoz gibi tadi dedi ayni. Ama inan seker hastaligi bebege daha zarar. Benim yengemde boyle boyle reddetti doktor kizdi meger gebelik sekeri varmis ve cocugun gözlerine vurmak uzereydi. Kuzenim.suan 10 yasinda ama gozleri bozuk kucuk yastan numarali gozluk kullaniyor seker azda olsa gozunu etkiledigi icin. Bilipte diyetle ustesinden gelebiliriz riske atmayin derimKızlar soruldu mu bilmiyorum, şeker yüklemesi hakkında ne düşünüyorsunuz? 3 hafta sonra doktorum şeker yüklemeye gel dedi. Kendisi biraz rahattır ve bir şeyi gerçekten gerekli görmezse önermez. Yine de yaptırmasam olmaz mı, pek içim istemiyor dedim ona rağmen benin fikrimi sorarsan olmaz, her ihtimali düşünüp hareket etmeliyiz dedi. Yine de düşünüyorum işte vücuda o kadar şeker yüklemek ne derece mantıklı, ailede şeker hastası yok, annem gebeliğinde böyle bir şey yaşamamış, hatta annem de yükleme yaptırmamış. Sizler ne yaptınız ya da yapacaksınız?
Mide konusu benim içinde aynı daha ultrasona giderken bir parça çikolatadan zorlanıyorum ama mecbur yaptıracağım anne tarafında genetik şeker var kaç ay istifra ettim en kötü bigünde onun için edicem artık yapcak bişey yokBen açıkcası yapılan işlemden korkuyorum. Midem çok hassas olduğu için ve kan verme fobim olduğu için. Zaten normalde de kan verdikten sonra en iyi ihtimalle uzun bir süre bulantı yaşarım. Çoğunlukla da ufak baygınlıklar yaşarım. Yükleme öncesi ve sonrası toplam 3 kere kan alıncak denince iyice rahatsız oldum. Bir de içilen şeker miktarı çok fazla geliyor bana ya 100 gr yakın saf şeker içiyorsun. Normalde baklavada bile 1 dilim zor yerim ağır şekerlerle aram pek yok. Kararsızlığımın bir kaç sebebi var, sadece beni etkileyecek bir şey olsa diyeceğim ki sağ olun kalsın. Ama işin içine bebiş girince herkesten fikir almak istiyorum.
24 28. Haftalar arasi dedi bana 2 farkli doktorda.Arkadaşlar kimilerinin şeker yüklenmesini yaptıracakmış ben de yaptıracağım ama tam yapılma zamanı var mı bu hafta detaylım var sonra şehir dışına çıkıcam geldiğimde doktoruma gitmeyi düşünüyordum geç mı olur 25 haftalık olucam o zamanlar.
Sen bunu yazinca bi sasirdim çünkü bende de bugun adet olacakmisim gibi agri var dün aksamdan beri. Satlarimiz da ayni sayilir. Aslinda onceki aylarda adet zamanimda böyle bir sey olmamisti ya da ben fark etmedimHayırlı pazarlar kızlar
Bu sabah karın ağrısı ve bacak ağrısı ile uyandım adet olcam gibi bi ağrıvar mı böyle bir şey yaşayan
doktorun sana yaptirmamiz gerekiyor dedi mi peki canım? Benim doktorum bana yaptirma ihtiyaci duymadigini söyledi. Ailede de şeker hastaligi yok, bunu da sordu. Ben de doktoruma güvenip yaptirmayacagım sanırım. Sadece aclik tokluk sekerime baktirdi o kadarBen açıkcası yapılan işlemden korkuyorum. Midem çok hassas olduğu için ve kan verme fobim olduğu için. Zaten normalde de kan verdikten sonra en iyi ihtimalle uzun bir süre bulantı yaşarım. Çoğunlukla da ufak baygınlıklar yaşarım. Yükleme öncesi ve sonrası toplam 3 kere kan alıncak denince iyice rahatsız oldum. Bir de içilen şeker miktarı çok fazla geliyor bana ya 100 gr yakın saf şeker içiyorsun. Normalde baklavada bile 1 dilim zor yerim ağır şekerlerle aram pek yok. Kararsızlığımın bir kaç sebebi var, sadece beni etkileyecek bir şey olsa diyeceğim ki sağ olun kalsın. Ama işin içine bebiş girince herkesten fikir almak istiyorum.
Ben kilerden getirdim ayıkladım hepsini iimdi yıkayıp kaldırcam, doğuma yakın tekrar yıkıcam canım şuan bence de çok erkenDene bakalım yumuşar bence biraz erken yıkamadın mi cnm doguma yakın yine mi yikicaksin tozlanmasın
Evet yavrum böyle bir şey yaptırmıştı arkadaşım. Bu da aklımda. Dediğin gibi kendime eziyet etmeden bebeği de düşünmem lazım. Doktora danışıp böyle kabul ederse böyle yapayım.Canım açlık tokluk baktır o zaman kendine bu kadar eziyet etme, bana göre de şaibeli bir konu ama daha önceden de demiştim kimseyi yanlış yönlendirmek istemem, ben açlık tokluga baktiracağım
Cok güzeller maşallah. Bunlar da benim yavrularım .patates geçen senenin hasılatıBunlabunla
Bunlar da benim uğraşim. Bu sadece merdivendeki kısmı daha asagi bahçede yerde olanlar da var yaz geldimi güzellik geliyor evime bahceme.
Eki Görüntüle 3226825
Ben yiyemiyorum işte öyle baklavalar, pastalarBenim babada seker var olmasaydida yaptircaktim. Bence cok abartilan bisey testin zarari yok. Hicmi bi oturusta 3 dilim baklava tatli yas pasta yemiyoruz. Yada meyve suyu 2 3 bardak icmiyoruz. Alt tarafi sekerli icecek. Eltim yaptirdi bikac ay once meyveli gazoz gibi tadi dedi ayni. Ama inan seker hastaligi bebege daha zarar. Benim yengemde boyle boyle reddetti doktor kizdi meger gebelik sekeri varmis ve cocugun gözlerine vurmak uzereydi. Kuzenim.suan 10 yasinda ama gozleri bozuk kucuk yastan numarali gozluk kullaniyor seker azda olsa gozunu etkiledigi icin. Bilipte diyetle ustesinden gelebiliriz riske atmayin derim
Kıyamam sanaMide konusu benim içinde aynı daha ultrasona giderken bir parça çikolatadan zorlanıyorum ama mecbur yaptıracağım anne tarafında genetik şeker var kaç ay istifra ettim en kötü bigünde onun için edicem artık yapcak bişey yok
Benim doktorum genetikle ilgisi var ama ailede olmayanlarda bile rastlanabildiği için yaptırmanı tavsiye ederim dedi. Kendisi epey de rahat biridir yani, ikili testte bile karar tamamen senin burada çıkan sonuçlar her zaman çok doğru çıkmaz, ne istersen onu yap gibi konuşmuştu. Şeker yüklemede böyle şiddetle tavsiye edince bende zaten araştırmaya başladım. Bir şekilde gebelik şekeriyle ilgili kesin sonuca varacak bir yöntem seçeceğim ama bakalım ne yaptıracağım.doktorun sana yaptirmamiz gerekiyor dedi mi peki canım? Benim doktorum bana yaptirma ihtiyaci duymadigini söyledi. Ailede de şeker hastaligi yok, bunu da sordu. Ben de doktoruma güvenip yaptirmayacagım sanırım. Sadece aclik tokluk sekerime baktirdi o kadar
Benim doktorum 50 gram şeker dedi bana.bazı doktorlar 100 gram yükleme istiyormuş .Yani bende çok güveniyorum doktoruma ,herkese yapıyoruz genetikle ilgisi yok dedi ki yakın bi arkadaşımda ailede hiç şeker olmamasına rağmen gebelik şekeri çıktı.doktorlar arası da görüş ayrılıkları olabiliyor demek ki.Umarım içine sinen bi çözüm yoku bulursunKıyamam sanaBizi en iyi biz anlarız, midesinden şanslı olan arkadaşlara işlem çok kolay geliyor. Ailede olmasıyla alakası yok demişler ama ben doktorumla konuştuğumda gayet de alakası var, ailede olana kıyasla olmayanda daha az rastlıyoruz gebelik şekerine dedi. Baklava konusu da asla 2 3 dilime eş değil, istersen ayrıca bir gün gel aynı testi baklavayla tekrarlayalım sonuçlarına kendin bak farkı gör dedi, daha ne desin adamcağız. Bakalım ne çözüm bulacağım. Doktoruma çok güveniyorum, o yüzden sonuç olarak o ne derse onu yapacağım.
Bende de daha önce böyle bir şey olmadı valla sabahtan beri bir acayiptim yatıyorumSen bunu yazinca bi sasirdim çünkü bende de bugun adet olacakmisim gibi agri var dün aksamdan beri. Satlarimiz da ayni sayilir. Aslinda onceki aylarda adet zamanimda böyle bir sey olmamisti ya da ben fark etmedim
doktorun sana yaptirmamiz gerekiyor dedi mi peki canım? Benim doktorum bana yaptirma ihtiyaci duymadigini söyledi. Ailede de şeker hastaligi yok, bunu da sordu. Ben de doktoruma güvenip yaptirmayacagım sanırım. Sadece aclik tokluk sekerime baktirdi o kadar
Maşallah cok tatlıymış tır o patates kendin ekince ve yiyince o kadar tatlı oluyorki anlatmam bahce bizim de var evin onunde kışlık icin sera yazlik için çevrili bahcemiz vardır çok zevkli oluyor.. Yaprak güzellerin güzelmiş kapalı alanda olunca renkleri daha güzel duruyor yapraklarıCok güzeller maşallah. Bunlar da benim yavrularım .patates geçen senenin hasılatı
Teşekkürler geç kalmıyorum o zaman sevindim ☺24 28. Haftalar arasi dedi bana 2 farkli doktorda.
Aynisini bende yaptim cnm kilerden çıkardım kızımınkileri oglumunda giyecekleri baya çıktı ama daha yıkamadım hic halim yok haziran sonuna dogru yikarim yaBen kilerden getirdim ayıkladım hepsini iimdi yıkayıp kaldırcam, doğuma yakın tekrar yıkıcam canım şuan bence de çok erken
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?