- 18 Eylül 2022
- 577
- 1.903
- 28
- 34
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #23.061
Ben evden çalışıyorum bi sağlık sorunu olmadikca son 37. Haftama kadar calisirim diye dusunuyorum. Heyet raporu almam cok zor hicbir tanidigim vs yok maalesef yardimci olabilcek. Ucretsiz izinde belki kullanabilirdim ama 1.5 senelik yuksek odemeli bi krediye girdik. O olmasa alirdim ama simdi bizi cok cok cok zorlucak o odeme durumu. Mecburen bana is baslangici gorunuyor gibi. Rapor olsaydi keske diyorum ama hep. Ilk 6 ay gunde 3 saat mi sut izni bunu bilmiyordum.Kurumsal yerlerde calisanlar daha şanslı 32 hafta rapor eğer çalışabilirsiniz 37 hafta rapor alacaksınız 112 gün rapor hakkımız var sonrasında hastaneden 1 aylik heyet raporu sonra 6 ay ücretsiz izin alabilirsiniz özel şirketler çoğunlukla sadece rapor kullandiriyor sadece günde 1.5 saat süt izni var ilk 6 ay 3 saat sonraki 6 ay 1.5 saat
Canım bende bazen aşağıda bazen yukarıda hissediyorum yerleri bol o yüzden normal :) benımde alt karnımda batma gibi bir ağrı varKızlar 19+3 deyim bugün. 2 3 gündür bebisi o kadar aşağıda hissediyorum ki sanki fırlayıp çıkıvercek. Hafif de alt karnımda ağrı gibi kasilma gibi değişik bir his oluyor . Bu haftalarda göbek deliği hizasına çıkması gerekiyormuş
Deneyeyim canım teşekkür ederimBol yeşillik ye cnm kıvırcık roka nane vs baya iyi geliyor
Benim favorilerimde green clean var cok kiside duydum iyiymis ondan almayi dusunuyorum icerigi temizmisKızlar kuzular nasılsınızzz? Ben şimdi bebek kıyafetleri için deterjan stoklama işine giricem ama seçenek çok. Sırf bilindik marka diye Dalin almak istemiyorum, içime iyice sinsin istiyorum. Yumuşatıcı kullanmayacağım. Kendi çamaşırlarımıza da pek kullanmıyorum. O yüzden yalnızca deterjan önerebilirseniz çok sevinirim. Alkol, paraben, sls vb. cilde zararlı maddeler olmaması en önemli kriterim. Ek detayları sizden öğrenmeye açığım.
Gıdıklıyor sadece kızım tam bir hareket hissetmiyorumCanım bende bazen aşağıda bazen yukarıda hissediyorum yerleri bol o yüzden normal :) benımde alt karnımda batma gibi bir ağrı var
Evet kuzum bende bugün e bebekten baktım granüllere, 2 3 markanın içeriği içime sindi sadece. Diğerleri sanki sadece yok demek için yok gibiydi.Benim favorilerimde green clean var cok kiside duydum iyiymis ondan almayi dusunuyorum icerigi temizmis
Bebeğim endişelenme hiç. Burada daha önce ben anlatmıştım gülmüştük kızlarla, evham dedin miydi fıstıklı reis gelir akıllara malum. Acile hamileliğim boyunca ilk gidişim 20.haftada sanki bebeğin yeri yokmuş gibi her saniye tekmelemesini bekleyerek günü geçirirken aniden hareketleri kesilmesi sebebiyle oldu. Kendi doktorum nöbetçiydi, yüzüme bir süre bakıp baya dalga geçti benimle çünkü bebek ekrana götünü dönmüş yatıyodu. Tüm gün organlarımı tekmelediği için ben sadece arada bi karnıma değen götünü hissedebilmişim onu da o panikle kaçırmışım. Bence senin bebiş de içeride öyle bi yere yatmıştır sana çok dokunmuyordur. Zaten bebeğin düzenli olarak hareketleri hissedip saymaya başlamamız 24.haftadan sonra bekleniyormuş. O yüzden strese sokma kendini derim. Hem zaten az da olsa hissediyormuşsun, Allah korusun bir problem olsa çok daha farklı semptomlarımızın olacağını düşünmekle beraber seni anlıyor ve göbüşündeb öbüyorum.Selam tatlış anneler. Ay yazmayayım yazmayayım dedim duramadım. Daha önce sorulmuştu çünkü.Ama tam cevaplarınızı unuttuö açıkçası. Ben normalde bebeği hissetmeye başlamıştım orta şiddetli tıklama olarak en çok. Tatlı yedikten sonra uzanınca oluyodu. Hatta bir ara o kadar hareketliydi ki hamileliğim nasıl geçecek böyle diye kara kara düşündüm. Neyseeee son 3 gündür hissediyor muyum emin değilim böyle çoooook derinden arada bir, bir ya da iki tık geliyor. Aklım karıştı. Önceden hareket etmeye başladığında üst üste baya bi tıklatırdı ve çok daha şiddetliydi. Evham mı bu yoksa endişelenmem gerekir mi
Peeee. Yani pozisyon değiştirdi sıpa demek ki. Ya insan bi haber verir biz de burda anlamadan deliriyoruz. Dün eşime söyledim hissetmedim tüm gün diye,adam gece uyuyamamış, bana da belli etmemişti ama korkmuş o da. Bugün de bir hava almaya çıktım, kendimi acile atmamak için zor tuttum, hayır gitsem ne dicem şikayet olarak onu bulamadımBebeğim endişelenme hiç. Burada daha önce ben anlatmıştım gülmüştük kızlarla, evham dedin miydi fıstıklı reis gelir akıllara malum. Acile hamileliğim boyunca ilk gidişim 20.haftada sanki bebeğin yeri yokmuş gibi her saniye tekmelemesini bekleyerek günü geçirirken aniden hareketleri kesilmesi sebebiyle oldu. Kendi doktorum nöbetçiydi, yüzüme bir süre bakıp baya dalga geçti benimle çünkü bebek ekrana götünü dönmüş yatıyodu. Tüm gün organlarımı tekmelediği için ben sadece arada bi karnıma değen götünü hissedebilmişim onu da o panikle kaçırmışım. Bence senin bebiş de içeride öyle bi yere yatmıştır sana çok dokunmuyordur. Zaten bebeğin düzenli olarak hareketleri hissedip saymaya başlamamız 24.haftadan sonra bekleniyormuş. O yüzden strese sokma kendini derim. Hem zaten az da olsa hissediyormuşsun, Allah korusun bir problem olsa çok daha farklı semptomlarımızın olacağını düşünmekle beraber seni anlıyor ve göbüşündeb öbüyorum.
Benden ilk azarını bu vesileyle yemişti çocum zaten. Acilden döner dönmez bi hışımla çikolata yedim uyansın da dinlesin beni diye, sonra başladım sen böyle yaparsan ben nasıl uyuyacam, sıpalık etme dışarı doğru tekmele, anneyi korkutmak çok günah, sabaha tekmelerinle uyanmazsam ayvayı yedin çabuk uyu sabaha beni uyandır diye yattım uyudum. Allah'tan beni iyice anlamış ertesi gün içeride fıldır fıldır dolandı. Hayır zaten toplasan 30 cm alan yoktur, nereye dönüyorsun be yavrum, suyun içindesin işte ne kadar rahatsız olabilir tek taraflı yatmak.Peeee. Yani pozisyon değiştirdi sıpa demek ki. Ya insan bi haber verir biz de burda anlamadan deliriyoruz. Dün eşime söyledim hissetmedim tüm gün diye,adam gece uyuyamamış, bana da belli etmemişti ama korkmuş o da. Bugün de bir hava almaya çıktım, kendimi acile atmamak için zor tuttum, hayır gitsem ne dicem şikayet olarak onu bulamadımyoksa gidecektim valla son anda durdum ben de. Seni o kadar iyi anladım ki
Ufff bana da. Dun randevumuz vardi doktorda, esimle beraber yenidogan katina ciktik orda dogumhaneyi gordum kalbim nasil carpti. Hic korkum yoktu normal dogurcam ben ya diye geziniyodum ortalikta.. gormez olaydim dogumhaneyiBizi neler bekliyor acaba
Ben doğumdan korkuyorum sanırım ya. Daha tam oturup düşünmedim ne hissettiğimi ama böyle kıyıdan kıyıdan geliyorlar bana
Benim de asagida sorun olsa doktorum soylerdi. Hatta dun aksamdan beri mesanemi tekmeledikce idrarim fiskircak gibi oluyoKızlar 19+3 deyim bugün. 2 3 gündür bebisi o kadar aşağıda hissediyorum ki sanki fırlayıp çıkıvercek. Hafif de alt karnımda ağrı gibi kasilma gibi değişik bir his oluyor . Bu haftalarda göbek deliği hizasına çıkması gerekiyormuş
Sabah ac karnina 1 kasik zeytinyagi icmeni tavsiye ederim bende ise yariyo baya zor gunler gecirmistimKuzular bugün hiç giremedim iki üç gündür keyfim pek yok.Tuvalet sorunum çok fena ,sol kasığıma kadar ağrım oldu bebiş de sıkıştı sanırım ki çok fazla hareket ve tekme hissettim.sıkıştım sanırım artık.bugün duphalac aldım doktorumun tavsiyesiyle.birazdan içeceğim inşallah işe yarar.23.haftadan sonra çok yavaşlıyormuş bağırsak hareketleri.Suyunuzu içmeyi ihmal etmeyiiiiin
Ben happymom da okumustum ama cok onceden okudum tam haftayi hatirlamiyorum ama 20 kusurlerde olduguna eminim. O donemde bebek cok derin uykuya dalabiliyomus endise etmemek gerekiyomus. Az da olsa hissediyosaniz sorun yoktur insallahSelam tatlış anneler. Ay yazmayayım yazmayayım dedim duramadım. Daha önce sorulmuştu çünkü.Ama tam cevaplarınızı unuttuö açıkçası. Ben normalde bebeği hissetmeye başlamıştım orta şiddetli tıklama olarak en çok. Tatlı yedikten sonra uzanınca oluyodu. Hatta bir ara o kadar hareketliydi ki hamileliğim nasıl geçecek böyle diye kara kara düşündüm. Neyseeee son 3 gündür hissediyor muyum emin değilim böyle çoooook derinden arada bir, bir ya da iki tık geliyor. Aklım karıştı. Önceden hareket etmeye başladığında üst üste baya bi tıklatırdı ve çok daha şiddetliydi. Evham mı bu yoksa endişelenmem gerekir mi
Ayyy tam benim düşünceler oturdum içerdeki alanı hesaplıyorum sonra hangi açıya girse hissedilmez falan. Bu arada hissetti galiba buraya yazdığımı güm bam vurdu BEN ŞOK. Sen tam korkutmak için çocuğun götürüldüğü teyze oldun şuan, bak sana iğne yapar bu teyze eğer akıllı olmazsan çok kızar dedikleriBenden ilk azarını bu vesileyle yemişti çocum zaten. Acilden döner dönmez bi hışımla çikolata yedim uyansın da dinlesin beni diye, sonra başladım sen böyle yaparsan ben nasıl uyuyacam, sıpalık etme dışarı doğru tekmele, anneyi korkutmak çok günah, sabaha tekmelerinle uyanmazsam ayvayı yedin çabuk uyu sabaha beni uyandır diye yattım uyudum. Allah'tan beni iyice anlamış ertesi gün içeride fıldır fıldır dolandı. Hayır zaten toplasan 30 cm alan yoktur, nereye dönüyorsun be yavrum, suyun içindesin işte ne kadar rahatsız olabilir tek taraflı yatmak.Bebeksin diye rahatsın sanıyolar
Ya keşke o bacağımızı ayıran şeye yatmadan yapabilsek doğumu. Ben normal doğumdan değil de o yataktan tırsıyorum. Zaten çok uygun değil bence itmeye bebeği. Aşağı eğimli bişe olması daha mantıklı gibi. Hatta öne eğilerek ayakta bile doğurmak bence daha kolay olur çünkü yer çekimini kullanmış olursun. Hangi ülkede unuttum istediğin pozisyonda doğurabiliyordun hastanede, keşke öyle olsa ben çok isterimUfff bana da. Dun randevumuz vardi doktorda, esimle beraber yenidogan katina ciktik orda dogumhaneyi gordum kalbim nasil carpti. Hic korkum yoktu normal dogurcam ben ya diye geziniyodum ortalikta.. gormez olaydim dogumhaneyi
Ay valla nasıl bir uykuysa en son karnıma vuracaktım hafif de olsa ses veeer diyeBen happymom da okumustum ama cok onceden okudum tam haftayi hatirlamiyorum ama 20 kusurlerde olduguna eminim. O donemde bebek cok derin uykuya dalabiliyomus endise etmemek gerekiyomus. Az da olsa hissediyosaniz sorun yoktur insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?