- 26 Haziran 2010
- 689
- 1.409
- 313
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.041
Ben insanların bu konuda şımarık olduklarını düşünüyorum. Anneden anneye göre değişir heralde ama böyle bir zamanda daha önce beni kardeşlerimi büyütmüş annem yardımcı olsun isterim bana tabii ki, annem de bir hastalık zorunluluk yoksa aylarca kalacak değil sonrasını eşimle ben hallederiz, annelerimiz bize öğretirBen de böyle düşünüyorum ama insanlar kafamı karıştırıyorannem gelirse bize evle ilgili hiçbir şey bırakmaz zaten yemek temizlik her şeyi halleder biz de bebekle ilgileniriz rahatça.
Canimm herkesin annesiyle iliskisi farklidir, ama sen iliskinizin cok iyi oldugunu soylemissin. Bence sana cok katkisi olacak. Bi düşün, çocuğunla annen varken mi daha cok ilgilenebilirsin, annen yokken mi. Bence ona göre kararını verBen de böyle düşünüyorum ama insanlar kafamı karıştırıyorannem gelirse bize evle ilgili hiçbir şey bırakmaz zaten yemek temizlik her şeyi halleder biz de bebekle ilgileniriz rahatça.
Göğüslerim bu aralar benimde cok agriyor hatta aksam sol göğüsüm baya sancıda ve bu dururm bende aşırı stres yapiyor cok sinirli vir haldeyimKızlar merhaba 22 haftalık gebeyim bende Ağustos annesiyim :) bu aralar göğüslerim çok feci şekilde ağrıyor sırt ağrısı da var sizde durumlar nasıl? Bu arada enfeksiyon bitmek bilmedi vücudumda surekli artıyor halbuki doktorun verdiği antibiyotiği kullanıyorum bu durumu yaşayan var mı?
Ne güzel yazmışsın gözlerim dolduAblam kendi evladına baktı, annem de kendi evladına.
10Kızlar kaç kilo aldınız gebeliğin başından bu yana ???
Annenin karismiycagini dusunuyosan bence gelmeli. Bebekle biz bizle annemiz ilgilenir. Yemekti ev toplamaydi falan. Bi de ilk bebeler oldugu icin ben annemi istiyorum yikarken vs ogrenicegimiz cok sey varKızlar doğumdan sonra yanınızda kim kalacak ve ne kadar süre? Sadece eşiyle olmayı planlayan var mı?
Geçen gün eşimin dayısının eşiyle konuşuyordum o kimseyi istemedim yalnızdık, bebekle geçirdiğimiz zaman eşimle bana özel istedim dedi. Gerçi annesi hemen alt katında oturuyoryemeklerini vs yapıp getirmiş sadece onun dışında kalmamış ya da yardım etmemiş. Annesi sürekli her şeye laf ediyormuş sütün yok vs. Şimdi benim annemle ilişkim mükemmel diyebilirim, tek çocuğum zaten hep çok yakın olduk annemle. Asla bana lohusa halimle eleştiri yapacak biri değil, hiç karışmaz. Ben fikir istersem söyler ama asla şöyle yap diye diretmez. Yani annemden yana bir korkum yok gelirse çok yardımcı olur yemeğimizi vs yapar istersem bebekle ilgilenir. Ama şimdi tereddüt ettim biraz, eşimle bebekle yalnız olmamız daha mı iyi olur bir aile olarak diye düşündüm. Sonuçta biz bebekle odamızda yalnız vakit geçirmek isteyeceğiz o zaman annem tek başına mı oturacak içeride. Biraz kafam karıştı bu konuda. Bir yandan da tecrübesizim, sezaryen de olursam iyice zorlanırım ve yardıma ihtiyacım olur. Hem de yurtdışındayım, annemin önceden biletini alması gerek, önce gelme deyip sonra zorlanınca kalk gel diyemem, baştan karar vermem lazım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Ben de annem gelsin diye kendim istedim baştan ama o akrabamız öyle konuşunca kafam karıştı, ben bir tek eşime güvenirim kimseyi istemedim vs. dedi. Ben eşime güvenmiyor muyum diye kendimi sorguladımSonuçta ikimiz de tecrübesiziz. Eşim de sen istiyorsan rahat edeceksen annen gelsin ama ikimiz de yapabiliriz bence dedi. Bebeğin bakımını tamamen ben ve eşim yapsın istiyorum zaten, annemi psikolojik destek için istiyorum en çok. Belki doğumdan bir iki hafta sonra gelebilir o zamana kadar idare ederiz hem de ilk haftalarını üçümüz beraber geçirmiş oluruz.
Yani açıkçası arkadaslarım cevremdekıler hep baska markalarla baslayıp baby turcpyla devam ediyor memnunlardaa onların tavsiyesi üzerine ve birazda mantıken sonucta bir ıkı ay kullanacagımı bısey degıl bu yuksek fıyatla baslayıp degsıtırmekte ıstemedım bu yuzden aldım benNeden baby turco canım? Seçim sebebiniz neydi? İyi almışsın valla depola tabi bu ara ondan hep 2. Si 1 tl görüyorum onuda kaçırma.
Bende şaşkınım hastaneye ortak olucaz sanki
Bende aynı durumdayım sırt ağrısı da yapıyor ayağa bile kalkmak istemiyorum bazen daha bu aylarda böyleysem son aylarda ne yapacağım diyorumGöğüslerim bu aralar benimde cok agriyor hatta aksam sol göğüsüm baya sancıda ve bu dururm bende aşırı stres yapiyor cok sinirli vir haldeyim
Çok teşekkür ederimAyy soyisminizle gerçekten çok uyumlu ve isim de çok güzel. Hehheeh ya biz sevgiliyken 10 yıl sonra evleniriz deyip 3 yıla evlenmiş insanlarız, evlenip en az 5 sene çocuk yok deyip 2.senemizde hamile falan kaldım. Bizim zaman kavramında bu büyük konuşmalarımız yüzünden bırakın isim hayali kurmayı, cinsiyeti bile hiç konuşmamıştık öğrenene kadar o yüzden bizde öyle şeyler yok kdlskdlasl
Ay kabızlık çok zor. Yakvarıyorum ıkınmayın hemoroid veya çatlağa zemin hazırlamayın Allah'ım hepimizi korusun bu illetlerden. Şekersiz kuru meyve kompostoları için, doktorunuza danışarak 2 3 günde bir sabah aç karnına Duphalac şurup alın olmadı ama ıkınmayın.
Cok teşekkür ederimm gercekten xok zor hamilelıkten oncede yasıyodım hamilelikle bırlesınce cekılmez oluyor heleki o gaz sancılarıSana da çok geçmiş olsun canım kabız da çok aşırı zorkivi yeme düzenli iyi geliyor demişti burda bir arkadaş eşime yedirdim onda işe yaramıştı dene istersen canım
İlk üç ay 1 kilo almıştım son iki ayda 5 kilo almışım. Birden iştahım açıldı hamurişini abarttım sanırım, böyle giderse bebişim karbonhidrat bağımlısı olarak doğucakKızlar kaç kilo aldınız gebeliğin başından bu yana ???
Bende araba arastırıyorımm bizde tayinci olarak cok hantal ağır bişey istemiyorum kimsede önermiyorr zaten bu yuzeen daha hafif ve uzun sureli kullanacağım bısey ıstıyorum bendeKızlar bebek arabası arayışı içindeyiz karar veremiyoruz travel alıp almamak konusunda çok kararsızız seveni de var kullanıp ağırlığı yüzünden memnun kalmayanıda var bana da biraz hantal gibi geliyor siz ne düşünüyorsunuz ebebekteki şu model gibi olanlar da kafama yatmıyor değil hafif ve kullanışlı gibi sanki 6 aydan sonra rahatça kullanılır gibi siz nasıl araba almayı düşünüyorsunuz
Ben 1 kg almısım saglık ocagında tartıldımda aslında cok zayıf degılım zaten cok almadıgıma sevındım ama yan simitlerimin cok cıktıgını hıssediyorum cok rahatsız ediyor ve goguslerKızlar kaç kilo aldınız gebeliğin başından bu yana ???
Açıkçası ilk gebelikse ilk etapta kesinlikle birine ihtiyacımız olur diye düşünüyorum heleki anneyle ilişki cok ıyıyse yani ben suan her alısverıste bıle anneme danısıyorum ediyorum mutalaka telefonun dıger ucunda hep o var suan bile en büyük destekcım her anlamda. Allahın iznilye zaten bebiş ve eşimizle yuvamızda basbasa cokça özel vakit geçirecegımız zamanlarımız elbette olacak ama ilk zamanlar bir destek almamız gerekecek diye dusunuyorum en azından ev için yoksa eşimizden aldıgımız destek bana görede bambaska ben wc dus olsun onun bana yardımcı olmasını ısterim zaten ama toparlanana kadar anneler kesinlikle olmalıı özellikle psıkolojik desteklerineKızlar doğumdan sonra yanınızda kim kalacak ve ne kadar süre? Sadece eşiyle olmayı planlayan var mı?
Geçen gün eşimin dayısının eşiyle konuşuyordum o kimseyi istemedim yalnızdık, bebekle geçirdiğimiz zaman eşimle bana özel istedim dedi. Gerçi annesi hemen alt katında oturuyoryemeklerini vs yapıp getirmiş sadece onun dışında kalmamış ya da yardım etmemiş. Annesi sürekli her şeye laf ediyormuş sütün yok vs. Şimdi benim annemle ilişkim mükemmel diyebilirim, tek çocuğum zaten hep çok yakın olduk annemle. Asla bana lohusa halimle eleştiri yapacak biri değil, hiç karışmaz. Ben fikir istersem söyler ama asla şöyle yap diye diretmez. Yani annemden yana bir korkum yok gelirse çok yardımcı olur yemeğimizi vs yapar istersem bebekle ilgilenir. Ama şimdi tereddüt ettim biraz, eşimle bebekle yalnız olmamız daha mı iyi olur bir aile olarak diye düşündüm. Sonuçta biz bebekle odamızda yalnız vakit geçirmek isteyeceğiz o zaman annem tek başına mı oturacak içeride. Biraz kafam karıştı bu konuda. Bir yandan da tecrübesizim, sezaryen de olursam iyice zorlanırım ve yardıma ihtiyacım olur. Hem de yurtdışındayım, annemin önceden biletini alması gerek, önce gelme deyip sonra zorlanınca kalk gel diyemem, baştan karar vermem lazım. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?
Benim kararını değiştirmezse kayınvalidem gelecek. Annem yaşlı hasta gelemez. Ama kayın validem de ne derece yardimci olur emin değilim . Eşim de tatil olduğu için evde olacak o süreçte inşallah. .Ben de annem gelsin diye kendim istedim baştan ama o akrabamız öyle konuşunca kafam karıştı, ben bir tek eşime güvenirim kimseyi istemedim vs. dedi. Ben eşime güvenmiyor muyum diye kendimi sorguladımSonuçta ikimiz de tecrübesiziz. Eşim de sen istiyorsan rahat edeceksen annen gelsin ama ikimiz de yapabiliriz bence dedi. Bebeğin bakımını tamamen ben ve eşim yapsın istiyorum zaten, annemi psikolojik destek için istiyorum en çok. Belki doğumdan bir iki hafta sonra gelebilir o zamana kadar idare ederiz hem de ilk haftalarını üçümüz beraber geçirmiş oluruz.
Canım işte ben de tecrübesizim yani bebekler çok küçük, onları tutması altını değiştirmesi, özellikle ilk banyo vs ben tırstım zaten bebek tutarken ürkerim ben küçücük bişe olur vs diye o yüzden alışana kadar bunlara, bence gerekli yani yoksa ben de isterim eşimle baş başa halledelim. Herşeyi geçtim yukarda da söylenmiş, ilk başlarda ev işlerini yemeği yapacak biri de gerek artı psikolojik destek gerek sonuçta doğum sonrası hormonlar da alt üst olacak ağlarsın sinirlenirsin depresif olursun vs yani bir sürü sebebi var iyi düşün bence ama sonuçta nasıl istersen en mutlu öyle olacaksın demektir. Neye karar verirsen mutlu olacağına inanıyorumBen de annem gelsin diye kendim istedim baştan ama o akrabamız öyle konuşunca kafam karıştı, ben bir tek eşime güvenirim kimseyi istemedim vs. dedi. Ben eşime güvenmiyor muyum diye kendimi sorguladımSonuçta ikimiz de tecrübesiziz. Eşim de sen istiyorsan rahat edeceksen annen gelsin ama ikimiz de yapabiliriz bence dedi. Bebeğin bakımını tamamen ben ve eşim yapsın istiyorum zaten, annemi psikolojik destek için istiyorum en çok. Belki doğumdan bir iki hafta sonra gelebilir o zamana kadar idare ederiz hem de ilk haftalarını üçümüz beraber geçirmiş oluruz.
Kolda ağrı ve ateş yapacağı için yaptırma dedi, 2019 dan kalma aşım var zaten o zaman da baya kötü etkilemişti beniNeden?
Hee tamamKolda ağrı ve ateş yapacağı için yaptırma dedi, 2019 dan kalma aşım var zaten o zaman da baya kötü etkilemişti beni
Ben vurunduğumda çok kötü olmuştum hiç abartmıyorum oturup çocuk gibi ağrıdan ağlamıştım kolumu kullanamadım 1 hafta 10 gün falan. Belki ikiz olduğu için doktorum riske atmak istememiştir ateş falan olmasın diyeHee tamamsenin var sen daha once vurulmuşun,ben ilk defa,ama bana hic bisey yapmadı ilk doz,hafif bir kol agrisi sadece inşallah ikincide de bisey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?