- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.061
Bunu bir YouTuber de görmüştüm oda almış.sanki cook kocaman duruyordu onda bilmedim set olarak güzelmiş herşeyi içinde de cok kaba kalıyor sirtta takilani sanki.Ben set olarak sipariş verdim incele istersen. Doğum çantası, bebek arabasina asılan çanta, sırt çantası olarak kullanılan bebek bakım çantası, emzik ve biberon çantaları ve alt açma matı da içinde
Ay bende çıkar diye düşünüyordum şeker açıkçası.çok kilo aldım ve çok yiyorum ama gerçekten genetik yatkınlık da önemliymiş sanırım.yolunda gitmesine sevindim herşeyin umarım böyle devam eder canımBenim kararını değiştirmezse kayınvalidem gelecek. Annem yaşlı hasta gelemez. Ama kayın validem de ne derece yardimci olur emin değilim . Eşim de tatil olduğu için evde olacak o süreçte inşallah. .
Hamileliğin başından bu yana 7 kilo verip 3 unu geri aldım. Almaya şişmeye başlıyorum bu durumdan rahatsızım ama yemedigim günlerin acısını çıkarıyirum bı yandan da.
C Cerito şeker için takipteyim ölçüm yapıyorum bu ara düzenli şükür ama beslenme yetersiz olduğu için düzeldi sanırımyağlı kızartma tatlı abur cubur hamur iis yiyemiyorum açıkçası. Tek sıkıntım patates pirinç ve ekmek onlar da olmasa Miss gibi geçecek.
Ben 19 haftalıgum sağlık ocağı yarın aşi için gel dedi bakalım. Erken değil dimi?
Kııız şunları okuyunca valla normal doğurasım geliyorGünaydın hanımlar
Kızlar yanınızda kalacak kişinin doğum şekliyle alakası olduğunu düşünüyorum, normal dogumsa eşinizle rahat halledersiniz, ama sezeryan olursa çevremde gördüğüm kadarıyla ilk bir hafta anne veya kv şart, kendi bakımınızı bile yapamayabilirsiniz
Hayırlı olsun canım güzel günlerde kullanın. Ben de baston aldım içine de puset alacağım..ben joie aldım e bebekten kullanan eltim gorumcemlerim yeni Doğan'dan beri kullanıp memnunlarKizlar bizim park beşik geldi uyku seti yatagida geldi berabernde. Bu isi hallettk şükür. Beşigi kurduk esimle sonra yerimiz dar daha erken diye geri söktük kaldirdkama cok memnun kaldk besikten yukarida sallanan oyuncagi var muzikli muzik calinca ben bi agladm duygusallik tavan eşimde yastigini öpüyor felan seviyor annelik babaliik duygusu cidden cok baskaymis. Rabbim isteyen herkese nasip etsin... Bi kaldi gozume buyuk gelen bebek arabasi onuda yenidoganin kullanabilrcegi baston alacagim. Puseti de ayri olarak alacagiz. Guzel baston araba önerilerine acigim
Ben de bayramdan sonra gideyim o zaman zaten bu hafta işlerim var kolum ağrır falan nazliyim yapamam işlerim kalirAy bende çıkar diye düşünüyordum şeker açıkçası.çok kilo aldım ve çok yiyorum ama gerçekten genetik yatkınlık da önemliymiş sanırım.yolunda gitmesine sevindim herşeyin umarım böyle devam eder canımtetanoz için de benim doktorum tam 21.haftada ol demişti bana da bi tık erken gibi geldi
Sagolasin tamamdir canim bakayimHayırlı olsun canım güzel günlerde kullanın. Ben de baston aldım içine de puset alacağım..ben joie aldım e bebekten kullanan eltim gorumcemlerim yeni Doğan'dan beri kullanıp memnunlar
Ben insanların bu konuda şımarık olduklarını düşünüyorum. Anneden anneye göre değişir heralde ama böyle bir zamanda daha önce beni kardeşlerimi büyütmüş annem yardımcı olsun isterim bana tabii ki, annem de bir hastalık zorunluluk yoksa aylarca kalacak değil sonrasını eşimle ben hallederiz, annelerimiz bize öğretirAnnem çok yakın oturuyor bana yürüme mesafesinde, daha büyük bir şans olamaz heralde.
Canimm herkesin annesiyle iliskisi farklidir, ama sen iliskinizin cok iyi oldugunu soylemissin. Bence sana cok katkisi olacak. Bi düşün, çocuğunla annen varken mi daha cok ilgilenebilirsin, annen yokken mi. Bence ona göre kararını ver
Annenin karismiycagini dusunuyosan bence gelmeli. Bebekle biz bizle annemiz ilgilenir. Yemekti ev toplamaydi falan. Bi de ilk bebeler oldugu icin ben annemi istiyorum yikarken vs ogrenicegimiz cok sey varhem bence suan annelerimiz bizim kadar hevesli heyecanli yanimizda olsunlar ya
Canım acemi bir anne isen kesinlikle biri yanında olması çok iyi olur, sallıyorum en basitinden bebeği yıkayacaksın, göbek kordonuna alt değiştirirken dikkat edeceksin yada ne bileyim hiçbir sorun yok rahat bir uyku çekersin eşin işte falan olunca, birde yemek falan yapan Kv ise ooooo öpte başına koy;yeni doğan bebek minnacık birşey önceden bebek ile çok haşir neşir olmadı isen seni o ufaklığı ürkütebilir
(ben çok fazla yeğen büyüktüğüm için bende öyle olmamıştı ama bebek görmeyen birisi için gerçekten bir mucize bebek)
Açıkçası ilk gebelikse ilk etapta kesinlikle birine ihtiyacımız olur diye düşünüyorum heleki anneyle ilişki cok ıyıyse yani ben suan her alısverıste bıle anneme danısıyorum ediyorum mutalaka telefonun dıger ucunda hep o var suan bile en büyük destekcım her anlamda. Allahın iznilye zaten bebiş ve eşimizle yuvamızda basbasa cokça özel vakit geçirecegımız zamanlarımız elbette olacak ama ilk zamanlar bir destek almamız gerekecek diye dusunuyorum en azından ev için yoksa eşimizden aldıgımız destek bana görede bambaska ben wc dus olsun onun bana yardımcı olmasını ısterim zaten ama toparlanana kadar anneler kesinlikle olmalıı özellikle psıkolojik desteklerine
Benim kararını değiştirmezse kayınvalidem gelecek. Annem yaşlı hasta gelemez. Ama kayın validem de ne derece yardimci olur emin değilim . Eşim de tatil olduğu için evde olacak o süreçte inşallah. .
Canım işte ben de tecrübesizim yani bebekler çok küçük, onları tutması altını değiştirmesi, özellikle ilk banyo vs ben tırstım zaten bebek tutarken ürkerim ben küçücük bişe olur vs diye o yüzden alışana kadar bunlara, bence gerekli yani yoksa ben de isterim eşimle baş başa halledelim. Herşeyi geçtim yukarda da söylenmiş, ilk başlarda ev işlerini yemeği yapacak biri de gerek artı psikolojik destek gerek sonuçta doğum sonrası hormonlar da alt üst olacak ağlarsın sinirlenirsin depresif olursun vs yani bir sürü sebebi var iyi düşün bence ama sonuçta nasıl istersen en mutlu öyle olacaksın demektir. Neye karar verirsen mutlu olacağına inanıyorum
kikelomo bence çevrenin kafanı karıştırmasına izin verme. Eşe güvenmek başka birşey. Ayrıca senin nasıl ki hayallerin varsa onun da var oda bebişle en az senin kadar ilgilenmek ister. Ama kimse olmaz ise o ev işi yapmak zorunda kalır ve yorulur. Yazık. Destek olacağınıza inandığınız birisi yanınızda olursa mental olarak rahatlarsınız. Evi ne yiyeceğinizi ne giyeceğinizi düşünmenize gerek kalmaz ve bebişle full konsantre şekilde ilgilenebilirsiniz. Böyle bir seçeneğiniz olmasaydı tek olacak olsaydınız sorun değildi tabiki siz size yetersiniz karı-koca ama nasılsa böyle bir imkan var neden değerlendirilmesin ki.
Bende ailem burda şimdi annem ilk gün hastanede kalacak mıyım dedi dedim gerek yok. Zaten 1 saat görüp eve gelirsiniz biz tentene temas yapıcazbende bir sağlık sorunum olmaz ise hastanede ki ilk geceyi birlikte geçirmek istiyorum bebeğim kocam ben. Ama o gün nasıl olur bilemiyorum yaşayıp göreceğim. Ama şunda eminim ki birilerinin ama sana destek olacak birilerinin yanında olması inanılmaz bir konfor ve fırsat varken değerlendirmek lazım
Ne denir öyle insanlara yani diycek çok sey varda allah akıl fikir versin iki kisi öldü diye sendemi öleceksin yani ne demek istemiski terbiyesizlik etmis seni bu hald hamileyken bu duruma düşürdüğü için. Aklinida icinide karatma canim tam bitiyor az kalıyor diyoruz çevreden çıkan laflara bak hiç takma da moralinide bozmada herkez kendi kafasından konuşup laf atıyor ortaya derdini düşüncesini sen çekiyorsun onlar degilTek tek cevap yazamadım kızlar kusura bakmayın. Hepinizin yazdıklarını okudum ve çook teşekkür ederim, evet annemi kesinlikle istiyorum yanımda, onun desteğine ve sıcaklığına ihtiyacım varO akrabamızın annesiyle ilişkisi çok iyi değil zaten, altlı üstlü oturuyorlardı ama sırf anneden kaçmak için başka şehirde kiraya çıktılar. Annemle altlı üstlü otursak dünyalar benim olurdu. İşte bu derece farklı bir ilişki. O yüzden annesini istememesi normal. Zaten akrabamız bi garip, tutup bana ne dedi biliyor musunuz, işte burada doğumda iki kadın ölmüş. Normal doğum olsun diye zorluyorlar ya yurtdışında. Googleladım buldum gerçekten de iki kişi ölmüş 2-3 yıl önce, hem de biri benim doğum yapacağım hastanede. O kadar korktum ki. Hamile birine söylenecek bir şey mi bu, ne yararı var bana bu bilginin. Günlerdir eşime vasiyet veriyorum doğumda ölürsem böyle böyle yap diye. İçime bir korku geldi, psikolojim bozuldu. İnsanların düşünmeden söylediği şeyler benim kafamın içinde günlerce dönüp duruyor, ağlayıp duruyorum. Keşke kimse bana bi şey demese, elleşmese şu süreçte.
Ne denir öyle insanlara yani diycek çok sey varda allah akıl fikir versin iki kisi öldü diye sendemi öleceksin yani ne demek istemiski terbiyesizlik etmis seni bu hald hamileyken bu duruma düşürdüğü için. Aklinida icinide karatma canim tam bitiyor az kalıyor diyoruz çevreden çıkan laflara bak hiç takma da moralinide bozmada herkez kendi kafasından konuşup laf atıyor ortaya derdini düşüncesini sen çekiyorsun onlar degil
Birde benim gibi üç aylık gebelik ve hayatım boyunca çok tatlı sevmeyen yemeyen tuzlu hayranı olan birinin bu son on gündür şerbetli tatlı batağına düşen baklavaciya gidip tüm tepsilerin altını yalayasim var öyle bir tatlı şerbetli asermesi yaşayan var mı
Şeker ölçüm cihazı ile olcuyorum şekerimi açlık ve tokluk şükür normal ama icimde aşırı tatlı isteği var
Günaydın canımm yarın benimde görüş günü doktora bir soracağım bugünde devam ederseeGünaydiiiin kizlarr
mydreams93 olur oyle canim bende bazi günler cok sık idrara cikiyorum ama benimde 2 gundur vajinada sızılti var enfeksiyon oldum sanirim gene. Cumartesi idrar tahlili yaptircam. Sende yaptir bi istersen icin rahat eder
Yaaaa ne güzelllKizlar bizim park beşik geldi uyku seti yatagida geldi berabernde. Bu isi hallettk şükür. Beşigi kurduk esimle sonra yerimiz dar daha erken diye geri söktük kaldirdkama cok memnun kaldk besikten yukarida sallanan oyuncagi var muzikli muzik calinca ben bi agladm duygusallik tavan eşimde yastigini öpüyor felan seviyor annelik babaliik duygusu cidden cok baskaymis. Rabbim isteyen herkese nasip etsin... Bi kaldi gozume buyuk gelen bebek arabasi onuda yenidoganin kullanabilrcegi baston alacagim. Puseti de ayri olarak alacagiz. Guzel baston araba önerilerine acigim
Bence annenin gelmeli. Dusunsenize bebegin kiyafetleri yikancak asilcak utulencek defalarca. Her aksam yemek yapilcak. Dikisli olursaniz bi yandan bebegi emzirip bi yandan ev islerine bakmaniz gerekecek. Kaldi ki benim mesela migrenim tutmustu. Az uyumaktan vs hic halim dermanim yoktu. Bebek sarilik oldu uyanmadi defalarca hastaneye uyandirmaya goturduk vs. Esinizle yalniz kalirsiniz emin olun kapinizi kapatinca kimse hadi bi gireyim rahatlarini bozayim demiyor. Ama sunu da belirtmek isterim ki yakin bi arkadasimin kayinvalidesi bu gece bebek sen ben yatalim demis. Oglunu salona koymus. Birakin 3 kisilik aile olmayi kizcagiz kayinvalidesi ile uyudu ilk zamanlar. Burda esinizin tutumu olsun bunu demicek kayinvalide olsun elinizdeki bilgilere de bakmak gerekBen de böyle düşünüyorum ama insanlar kafamı karıştırıyorannem gelirse bize evle ilgili hiçbir şey bırakmaz zaten yemek temizlik her şeyi halleder biz de bebekle ilgileniriz rahatça.
Evet aslında yedıklerımızden zıyade depolarımızdan beslenıyor bebısler , bılmıyorum bugun devlette haftaya ozel de kontrolum var bu durumu soyleyıp tahlıllerıme baktıracagımKalsiyum alımına dikkat et , diyetlerimde falan kalsiyum eksikliğini giderdiğimde tatlı isteğim de geçerdi benim. Bir yerde de okumuştum. Şu an öyle değilim ben tablet kullanıyorum Newcall D3 diye bir kalsiyum tablet. Sonuçta bebek bizim depoları sömürüyor kızlae
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?