2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bunu bir YouTuber de görmüştüm oda almış.sanki cook kocaman duruyordu onda bilmedim set olarak güzelmiş herşeyi içinde de cok kaba kalıyor sirtta takilani sanki.

Ben erken yasta anne oldum 17 yasinda kaçarak evlendim düşün annem yok eşimin annesi yok evde kimse yok esim ise gidiyo devamli doğum izni bir hf di. dogumda odada sadece teyzem vardi yanimda o aldi verdi kucagima falan emzirmeyi gösterdi tamam birde eve gelirken arabada yanımdaydı düşünün gerisini ben o yaşta hiiicc bilgim birşeyim ogrencen kimse yokken kendim yaptım banyo konusunda eşimi bekledim akşamları onunla yıkadım bebek duracak kendk başına oluncaya kadar öyle devam etti ondan sonra kendim yikadim kızımda kırk çıkartırken oğluma su döktürdüm hani her türlü yanlızdim ben o yasta baktiysam inanın kızlar sizde bakarsınız kendinizi şimdiden böyle yüklemeyin bakarmiyim bakmazmyim tamam anne başka yardımı faydask olurda o gidince yine bı dagilcaniz Aliscaniz rahata herseye is basa düşünce zorluklarla yine siz bas etceniz oda zor olucak piskoloji olarak falan en iyisi ben yapabilirim deyin ve kendinize bu güzel ani yasatin evde rahatca bebeginizle zaman gecirin oglum bir ikiz aylik oluncaya kadar koyun guttum ben evde bırakıp hfnin belirli zamanları geri zaman esim baktiydi da o derece yani hani herşeyi yapabilen basaran biz kadinlar onuda yaparız kendinize güvenin. Düşünün o seneki imkânlarla şimdiki imkanları bu zamanda bakması daha rahat eskiden zordu herşey elimizin altinda market desen bir telden siparişe sirtlar bezler öyle herşey oturduk yerden oluyor artık

Günaydın hanımlar
Kızlar yanınızda kalacak kişinin doğum şekliyle alakası olduğunu düşünüyorum, normal dogumsa eşinizle rahat halledersiniz, ama sezeryan olursa çevremde gördüğüm kadarıyla ilk bir hafta anne veya kv şart, kendi bakımınızı bile yapamayabilirsiniz

Ay bende çıkar diye düşünüyordum şeker açıkçası.çok kilo aldım ve çok yiyorum ama gerçekten genetik yatkınlık da önemliymiş sanırım.yolunda gitmesine sevindim herşeyin umarım böyle devam eder canım tetanoz için de benim doktorum tam 21.haftada ol demişti bana da bi tık erken gibi geldi

Kııız şunları okuyunca valla normal doğurasım geliyor ben napcam 10 gün kv ve annemle harp çıkar ayol evde

Kizlar bizim park beşik geldi uyku seti yatagida geldi berabernde. Bu isi hallettk şükür. Beşigi kurduk esimle sonra yerimiz dar daha erken diye geri söktük kaldirdk ama cok memnun kaldk besikten yukarida sallanan oyuncagi var muzikli muzik calinca ben bi agladm duygusallik tavan eşimde yastigini öpüyor felan seviyor annelik babaliik duygusu cidden cok baskaymis. Rabbim isteyen herkese nasip etsin... Bi kaldi gozume buyuk gelen bebek arabasi onuda yenidoganin kullanabilrcegi baston alacagim. Puseti de ayri olarak alacagiz. Guzel baston araba önerilerine acigim

Hayırlı olsun canım güzel günlerde kullanın. Ben de baston aldım içine de puset alacağım..ben joie aldım e bebekten kullanan eltim gorumcemlerim yeni Doğan'dan beri kullanıp memnunlar

Ben de bayramdan sonra gideyim o zaman zaten bu hafta işlerim var kolum ağrır falan nazliyim yapamam işlerim kalir şeker babam da var maalesef.

Benim kararını değiştirmezse kayınvalidem gelecek. Annem yaşlı hasta gelemez. Ama kayın validem de ne derece yardimci olur emin değilim . Eşim de tatil olduğu için evde olacak o süreçte inşallah. .

Tek tek cevap yazamadım kızlar kusura bakmayın. Hepinizin yazdıklarını okudum ve çook teşekkür ederim, evet annemi kesinlikle istiyorum yanımda, onun desteğine ve sıcaklığına ihtiyacım var O akrabamızın annesiyle ilişkisi çok iyi değil zaten, altlı üstlü oturuyorlardı ama sırf anneden kaçmak için başka şehirde kiraya çıktılar. Annemle altlı üstlü otursak dünyalar benim olurdu. İşte bu derece farklı bir ilişki. O yüzden annesini istememesi normal. Zaten akrabamız bi garip, tutup bana ne dedi biliyor musunuz, işte burada doğumda iki kadın ölmüş. Normal doğum olsun diye zorluyorlar ya yurtdışında. Googleladım buldum gerçekten de iki kişi ölmüş 2-3 yıl önce, hem de biri benim doğum yapacağım hastanede. O kadar korktum ki. Hamile birine söylenecek bir şey mi bu, ne yararı var bana bu bilginin. Günlerdir eşime vasiyet veriyorum doğumda ölürsem böyle böyle yap diye. İçime bir korku geldi, psikolojim bozuldu. İnsanların düşünmeden söylediği şeyler benim kafamın içinde günlerce dönüp duruyor, ağlayıp duruyorum. Keşke kimse bana bi şey demese, elleşmese şu süreçte.

Ne denir öyle insanlara yani diycek çok sey varda allah akıl fikir versin iki kisi öldü diye sendemi öleceksin yani ne demek istemiski terbiyesizlik etmis seni bu hald hamileyken bu duruma düşürdüğü için. Aklinida icinide karatma canim tam bitiyor az kalıyor diyoruz çevreden çıkan laflara bak hiç takma da moralinide bozmada herkez kendi kafasından konuşup laf atıyor ortaya derdini düşüncesini sen çekiyorsun onlar degil

Kendisi de zor doğum yapmış da işte ordan ona bağladı, ben doğum korkumdan bahsediyordum tutup kendi zor doğumunu ve bu olayları söyledi Doğumun da riski var ben bunu biliyorum tabii ki ama hiç gerek yoktu söylemesine. Evet canım herkes bir şeyler diyor normalde bu kadar kafaya takan biri değilim ben de hamilelikten hormonlardan çok değiştim, her şeyden hemen etkileniyorum .

Herkes eksikleri almış sanırım yavaştan ben daha birşey almadım nasipse bayramdan sonra alacağım inşallah oda yapmayacağım için park yatak alacağım da Ana kucağı alan onerisi olan var mı acaba

Birde benim gibi üç aylık gebelik ve hayatım boyunca çok tatlı sevmeyen yemeyen tuzlu hayranı olan birinin bu son on gündür şerbetli tatlı batağına düşen baklavaciya gidip tüm tepsilerin altını yalayasim var öyle bir tatlı şerbetli asermesi yaşayan var mı
Şeker ölçüm cihazı ile olcuyorum şekerimi açlık ve tokluk şükür normal ama icimde aşırı tatlı isteği var

Kalsiyum alımına dikkat et , diyetlerimde falan kalsiyum eksikliğini giderdiğimde tatlı isteğim de geçerdi benim. Bir yerde de okumuştum. Şu an öyle değilim ben tablet kullanıyorum Newcall D3 diye bir kalsiyum tablet. Sonuçta bebek bizim depoları sömürüyor kızlae

Günaydın canımm yarın benimde görüş günü doktora bir soracağım bugünde devam edersee
Yaaaa ne güzelll bizde iki gündür bebiş videoları izleyerek ağlıyoruz eşime diyorum anane dedeler gibi olduk bunlar gelince bakıp bakıp ağlarız sadece diye Rabbim sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin isteyen kimseninde kucağını boş bırakmasın

Ben de böyle düşünüyorum ama insanlar kafamı karıştırıyor annem gelirse bize evle ilgili hiçbir şey bırakmaz zaten yemek temizlik her şeyi halleder biz de bebekle ilgileniriz rahatça.
Bence annenin gelmeli. Dusunsenize bebegin kiyafetleri yikancak asilcak utulencek defalarca. Her aksam yemek yapilcak. Dikisli olursaniz bi yandan bebegi emzirip bi yandan ev islerine bakmaniz gerekecek. Kaldi ki benim mesela migrenim tutmustu. Az uyumaktan vs hic halim dermanim yoktu. Bebek sarilik oldu uyanmadi defalarca hastaneye uyandirmaya goturduk vs. Esinizle yalniz kalirsiniz emin olun kapinizi kapatinca kimse hadi bi gireyim rahatlarini bozayim demiyor. Ama sunu da belirtmek isterim ki yakin bi arkadasimin kayinvalidesi bu gece bebek sen ben yatalim demis. Oglunu salona koymus. Birakin 3 kisilik aile olmayi kizcagiz kayinvalidesi ile uyudu ilk zamanlar. Burda esinizin tutumu olsun bunu demicek kayinvalide olsun elinizdeki bilgilere de bakmak gerek

Evet aslında yedıklerımızden zıyade depolarımızdan beslenıyor bebısler , bılmıyorum bugun devlette haftaya ozel de kontrolum var bu durumu soyleyıp tahlıllerıme baktıracagım

Kızlaaaaarrr merhabalar herkese, bende ağustos ayında anne olacağım nasipse. Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah.
Mesajlarınızı okudum ne güzel alışverişlere başlayanlar var.
Biz başlayamadık henüz hala eşimle isim konusunda fikir birliğine varamıyoruz. Her ismi kızıma yakıştıramıyorum, benim beğendiklerimi eşim beğenmiyor. Aranızda benzer sorunlar yaşayanlar var mı Kız isim önerilerinizi alabilir miyim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…