- 22 Mayıs 2012
- 11.012
- 30.607
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.101
Çok şükür canım en önemli nokta bebeğin gelişimi şuanda o iyiyse gerisini her türlü hallederler. O progestanı bir kullan sen anlayacaksın onu o bir değişik için kalınlaşıyor resmenGelişimi iyi canım çok şükürRahim duvarım incelmeye başlamış sanırım öyle anladım ama o an şaşkına döndüm tam olarak ne dedi onu bile dinleyemedim
Doğru diyorsun canım çok teşekkür ederim moral verdinÇok şükür canım en önemli nokta bebeğin gelişimi şuanda o iyiyse gerisini her türlü hallederler. O progestanı bir kullan sen anlayacaksın onu o bir değişik için kalınlaşıyor resmenburda da çok muhabbeti döndü onun belki kaçırmışsındır. Allahım şifa cersib inşallah. Sen strese girip kendini ve bebeğini yorma şu aşamada. Önlemi alınmış çok şükür ki farkedilmiş
Kuzum insan kendisi yaşayınca duygusala bağlıyor ve üzülüyor ben seni çok iyi anlıyorum . Beynim devreye girene kadar bende olsam şimdi kendimi duvardan duvara vuruyor olurdum ne yalan söyleyeyim. Ama doğru değil. Üzülmen çok normal ama stres oluşturacak boyuta çıkmamak lazım bence bebekleri en çok o yoruyor. Çok şükür ki sağlığı, gelişimi iyi. Erken farkedilmiş. Bunlar olumlu şeyler sen strese girerek bunların artısını yok etme hiç. Annenin sorunlarını rahatlıkla çözebilecek imkan var. Doktorun nasıl? İlgili mi? Böyle cevval birisiyse hele de hiç korkma. Hepimiz sağlıkla sıhhatle mutlulukla neşeyle doğru zamanda doğru yerde bebişlerimizr kavuşacağız Allahın izniyleDoğru diyorsun canım çok teşekkür ederim moral verdin
Canım sana katılıyorum ancak ben ebeveyn gibi davranan büyüklerin çocuğun algısını bozduğunu düşünüyorum. Bilinçaltının etkilendiğine inanıyorum. Ben mesela çocuğum herkesin kim olduğunu bilsin, doğru konumlandırsın istiyorum. Babanne veya anneane benim izin vermediğin şeylerde bir kaçış noktası olsun istemiyorum. Yoksa çok sevsin çok sevilsin onlar çok kıymetli. Ama evladıma kime benim oğlum vs diyemez bunu kabul etmem ama kıskandığım için değil doğru olmadığı için. Bir babanne veya anneanne veya dede farketmez onun tarafından çok sevilmesi ve çok sevmesi beni rahatsız etmez aksine bebeğim için çok mutlu olurum çünkü gelişimi içinde önemli. Aile bağları kıymetli ama herkes kendi konumunda olduğu sürece.
biz canım oBenim hamilelik günlüğüme bakın kızlar
Geçen konusu olmuştu bir arkadaş eşi çocuk orda diye yanaşamıyordu tam da ona denk gelmiş
Doktorumu yeni değiştirdim canım profa gidiyordum xaten iyi ki de buraya geçmişim diğeri olsa belki farketmediKuzum insan kendisi yaşayınca duygusala bağlıyor ve üzülüyor ben seni çok iyi anlıyorum . Beynim devreye girene kadar bende olsam şimdi kendimi duvardan duvara vuruyor olurdum ne yalan söyleyeyim. Ama doğru değil. Üzülmen çok normal ama stres oluşturacak boyuta çıkmamak lazım bence bebekleri en çok o yoruyor. Çok şükür ki sağlığı, gelişimi iyi. Erken farkedilmiş. Bunlar olumlu şeyler sen strese girerek bunların artısını yok etme hiç. Annenin sorunlarını rahatlıkla çözebilecek imkan var. Doktorun nasıl? İlgili mi? Böyle cevval birisiyse hele de hiç korkma. Hepimiz sağlıkla sıhhatle mutlulukla neşeyle doğru zamanda doğru yerde bebişlerimizr kavuşacağız Allahın izniyle
İşte tamamen niyet devreye giriyor. Ben mesela rahatsız olursam o an ve bunu söylersem dinlenilsin isterim. Dinlemezse art niyet sezerim, hoşlanmam. Ama takıntı haline de getirilmemeli orda %100 aynı fikirdeyim. Onların evladı değil ama ilk torunları hevesleri, istekleri var. Bununda farkındayım. Mesela benim kayınpederim bebekleri yastıkla tutarmış incinmesin diye kayınvalidem de mıncırır ısırırmış. Bunaltarak severmiş. Eşim anne böyle sevmezsen sevinirim tarzında çok yumuşakça dile getirdi karışma bana ben severim dedi. Şimdi ben devreye girmedim. Bacağını göbeğini tamam öpsün ama eli yüzü boynu yok. Olmamalı bebeğin sağlığı için. Ayrıca sevgi hırpalamalı birşey değil bunu çocuğuma kodlatmam yani. Bakıcam kabul edilebilir ölçülerdeyse sesimi çıkartmam sevsin benimsesin hoşuma gider. Ama kabul edilemez ölçülerdeyse bir kere uyarıcam ve gayet normal neden böyle istediğime dair ha hala mı anlamadı kucağına vermemKuzum ben de onu diyorum işte. Dese de çocuk biliyor sen ne dersen de çocuk kimin nerde olduğunu hissediyor. Ama tabi bu kayınvalideye göre değişebilir. Duruma göre davranmakta fayda var. Benimki arada der yani sürekli değil. Sevdiğinden, hissediyorum ben. Yoksa tabii ki herkes yerini bilecek, ama çocuk ananeye babanneye şımarır ve keeesssssinlikle naparsan yap yanlarında huy değiştirir.Siz net olun ama kalp kırmayın. O insanlara ihtiyacınız olacak ve hayat çok kısa, bazı takıntılara değmez inan bana. Ben de yaptım zamanında , yapmazsanız daha rahat ve huzurlu olacaksınızBu aile içi huzura bile yansıyor inan ki...
Çok şükür işte her işte bir hayır var. Sen bol bol inşirah oku canım. Birde ilaçları düzenli kullan allahın izniyle düzelecek ben inanıyorum şuanDoktorumu yeni değiştirdim canım profa gidiyordum xaten iyi ki de buraya geçmişim diğeri olsa belki farketmedi
Hsjshsh ya dreams yabiz canım oama iyiki yanaşmamışız ikiz çoğul gebeliklerde kaçının demiş
Canim bugun doktordan geldim. Bende de cok akinti var. Hatta bazen ayaga kalktigim amda 4 5 damla kadar sivi geliyor. Soledim. Suyuna bakti suyu iyi dedi. Idrar kaciriyorsundur dedi. Bazen kirec gibi beyaz bazen de sefaf sekilde oluyor ama gun icinde illa camasir degistirmem gerekiyor ole az buz degil gelen. Online olarakta farkli bi doktorla gorusmustum ozaman da doktor cok normal hamilelik akintisidir demisti. Ama gene de doktora sormakta yarar olabilir suyuna bakilmasi acisindan..Arkadaşlar sizde de akıntı yoğun mu? Ben de sürekli akıntı oluyor iç çamaşırımı değiştiriyorum hep . Normal mi bilemedim
Bana da koku sordu varsa fitil vermem gerekiyor yoksa sıkıntı yapma dedi. Sanırım belirleyici olan şey koku. Kokusu olanlar mutlaka söylesin arkadaşlarımCanim bugun doktordan geldim. Bende de cok akinti var. Hatta bazen ayaga kalktigim amda 4 5 damla kadar sivi geliyor. Soledim. Suyuna bakti suyu iyi dedi. Idrar kaciriyorsundur dedi. Bazen kirec gibi beyaz bazen de sefaf sekilde oluyor ama gun icinde illa camasir degistirmem gerekiyor ole az buz degil gelen. Online olarakta farkli bi doktorla gorusmustum ozaman da doktor cok normal hamilelik akintisidir demisti. Ama gene de doktora sormakta yarar olabilir suyuna bakilmasi acisindan..
Canımm gececek insallah, ne kadar sanslisin fark edilmis ve önlem alinmis, bu tarafindan bakmaya calis. Bol bol da dinlenirsin rabbim korurKızlar biz kontrolden çıktık. Tahliller 1 de çıkacak ama durumlar biraz kötü erken doğum riski oluşmuş hatırlıyorsanız kasıklarımda batma tarzı ağrı yaşamıştım bundan kaynaklıymış sabah aksam progestana başladı dr dualarınızda bizi de eksik etmeyin
İşte tamamen niyet devreye giriyor. Ben mesela rahatsız olursam o an ve bunu söylersem dinlenilsin isterim. Dinlemezse art niyet sezerim, hoşlanmam. Ama takıntı haline de getirilmemeli orda %100 aynı fikirdeyim. Onların evladı değil ama ilk torunları hevesleri, istekleri var. Bununda farkındayım. Mesela benim kayınpederim bebekleri yastıkla tutarmış incinmesin diye kayınvalidem de mıncırır ısırırmış. Bunaltarak severmiş. Eşim anne böyle sevmezsen sevinirim tarzında çok yumuşakça dile getirdi karışma bana ben severim dedi. Şimdi ben devreye girmedim. Bacağını göbeğini tamam öpsün ama eli yüzü boynu yok. Olmamalı bebeğin sağlığı için. Ayrıca sevgi hırpalamalı birşey değil bunu çocuğuma kodlatmam yani. Bakıcam kabul edilebilir ölçülerdeyse sesimi çıkartmam sevsin benimsesin hoşuma gider. Ama kabul edilemez ölçülerdeyse bir kere uyarıcam ve gayet normal neden böyle istediğime dair ha hala mı anlamadı kucağına vermemyani olabildiğince rahat ve açıkcası öğrenerek geçiricez onlarda bende. Kayınvalidemi severim bu arada ben bebeklerde el örgüsünü çık severim sevdipimi bildiği için bilekleri ağrımasına rağmen neler neler yapıyor ben bu kadına gidip direkt vay efendim öyle yapamazsın diyemem kalbini kırmak istemem yani sadece oda öğrenecek bende
sormadık bile arkadaşımHsjshsh ya dreams yadoktorunuz ne dedi size?
İnşallahEvet o konularda haklısın balım. Önlemini al tabii... İnşallah kaynanan da kendinden geçmez severken de durduk yere kötü olmazsınızBen de kıvamında sevilmesi taraftarıyım bit kadar çocuk neresini öpecen ... Ben şimdiden benim sıpalar zırt pırt öpecekler elleyecekler diye kaygılanıyorum
Jsjshshjsj Allahım koptumsormadık bile arkadaşımilk 3 ay yasaktı sonrasında doktor birşey demedi bizde hiç sormadık çok afedersin adam bana yer yok orda diyo ama görür gününü doğumdan sonra yalvarcak ben yanaşmıcam geceleri sarılıyo git şurdan işime yaramazsın diyorum
İnşallahoğlu deyince naza çekiyor kendisini de ben deyince hemen uyguluyor ona güveniyorum biraz. Kırgınlık olmadan hallederiz diye düşünüyorum. Hshsjsj ağlayıp duygu sömürüsü yaparmışım bide ters psikoloji her zaman işe yarar
Oyy annesi tabi öpüp ellerler kucaklarına almak isterler, eee kız abisi olmak kolay değil. Onlardan kaygılanma kuzum. Kayınvalidelerden daha çok laf dinleyeceklerine eminim
Jsjshhsj icraate geçmediği sürece sonuç benim istediğim gibi olduğu sürece sıkıntı yok dil de çıkartsa umrum değilO kesin canım zaten sana bana tamam deseler de arkalarını dönünce burun kıvırıyorlar kaynanalar
Ben insanların bu konuda şımarık olduklarını düşünüyorum. Anneden anneye göre değişir heralde ama böyle bir zamanda daha önce beni kardeşlerimi büyütmüş annem yardımcı olsun isterim bana tabii ki, annem de bir hastalık zorunluluk yoksa aylarca kalacak değil sonrasını eşimle ben hallederiz, annelerimiz bize öğretirBen de böyle düşünüyorum ama insanlar kafamı karıştırıyorannem gelirse bize evle ilgili hiçbir şey bırakmaz zaten yemek temizlik her şeyi halleder biz de bebekle ilgileniriz rahatça.
Tek tek cevap yazamadım kızlar kusura bakmayın. Hepinizin yazdıklarını okudum ve çook teşekkür ederim, evet annemi kesinlikle istiyorum yanımda, onun desteğine ve sıcaklığına ihtiyacım varO akrabamızın annesiyle ilişkisi çok iyi değil zaten, altlı üstlü oturuyorlardı ama sırf anneden kaçmak için başka şehirde kiraya çıktılar. Annemle altlı üstlü otursak dünyalar benim olurdu. İşte bu derece farklı bir ilişki. O yüzden annesini istememesi normal. Zaten akrabamız bi garip, tutup bana ne dedi biliyor musunuz, işte burada doğumda iki kadın ölmüş. Normal doğum olsun diye zorluyorlar ya yurtdışında. Googleladım buldum gerçekten de iki kişi ölmüş 2-3 yıl önce, hem de biri benim doğum yapacağım hastanede. O kadar korktum ki. Hamile birine söylenecek bir şey mi bu, ne yararı var bana bu bilginin. Günlerdir eşime vasiyet veriyorum doğumda ölürsem böyle böyle yap diye. İçime bir korku geldi, psikolojim bozuldu. İnsanların düşünmeden söylediği şeyler benim kafamın
Ay ne mübasebet ya kayınvalideyle uyumakAnnem gelecek son kararım bu yönde, zaten baştan anneme gel demiştim işte kafam karıştı sadece biraz ama geçtiAnnem asla bizi rahatsız edecek , karışacak bir kadın değil hem de çok yardımı olur, içim çok rahat o konuda.
Kv ile uyumak mı nasıl izin vermiş böyle bir şeye ya eşi de hiç sesini çıkarmamış
Benim kv iyidir hoştur ama yanında rahat edemem zaten o da kalayım diyecek biri değil biz çağırana kadar bebeği görmeye bile gelmez büyük ihtimalle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?