- 26 Haziran 2010
- 689
- 1.409
- 313
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.121
Kızlar biz kontrolden çıktık. Tahliller 1 de çıkacak ama durumlar biraz kötü erken doğum riski oluşmuş hatırlıyorsanız kasıklarımda batma tarzı ağrı yaşamıştım bundan kaynaklıymış sabah aksam progestana başladı dr dualarınızda bizi de eksik etmeyin
Şu anki hormonlarımla kayınvalidem yavruma benim çocuğum dese aslan gibi kükrer pençe atarım heraldeValla kaynanam benim yanımda kalacak zaten halen de kalıyor. Evet bazı konularda tahammül zorlaşıyor ama annem de olsa bir şeyler zor olacaktı. Takmıyorum artık. İki çocuğum daha var. Onların yemeğini suyunu gönlünü görürse oooh daha ne ala benden iyisi yok. İlk bebekte de sağ olsun o da beni sıkmadı. Ben de ona bir yere kadar takıldım sonra saldım gitti. Rahat olmakta huzur var kızlar. Kasmayın kendinizi. İsteseniz de istemeseniz de bir süre sonra o bebekle baş başa kalacaksınız ve kaynana olsun anne olsun varlıklarını çok arayacaksınız. Şunu da aklınıza kazıyın. NE kadar kim yardım ederse annesi gibi davranırsa davransın çocuğunuza, o çocuk annesi olan sizi bilecek ve sizi isteyecek. Kaynanam diyor bazen. Yiğit senin Osman benim oğlum , başta biraz takıldım tuhafsadım falan. Sonra dedim bırak desin. Hoşuna gidiyor Osman ın ona olan düşkünlüğü.( Kimin önce öleceğini bir tek Allah bilir ama, Allah sıralı ölüm versin) Ne kadar görecek ki Osman babannesini. Doya doya sevişsinler :) Gece Osman bana sarılıp uyuyor ne de olsa, kanını çekip kendi kanını sokmuyor ya damarlarına
Şu anki hormonlarımla kayınvalidem yavruma benim çocuğum dese aslan gibi kükrer pençe atarım heraldetecrübeli analık başka oluyor işte ben napcağımı şaşırmış durumdayım. Anneannem ısrarla beni her gördüğünde normal doğum yapcaksın normal doğum yapcaksın dedikçe soğudum resmen, göresim gelmiyo artık
İnşallah canım ama o dönemde çok fazla alınganlık olabiliyor düşüncesizlikte aynı şekilde benim kv beni çok sever omzumu saçımı sever öper ama bazı hassas noktalar var sonuçta birde benim annem yengemin yanında 3 gün falan kalmıştı yengem sütü gelmediği halde geldi emiyor falan demiş hastanede sonra yalanı ortaya çıkmış o anki ruh halinden öyle söyledi yüksek ihtimalle neyse annemde teyzemleri falan aramış sütü gelmiyor ne yapsak ne yedirsek falan diye yengem mesela o konuda çok üzülüp rahatsız olmuştu niye millete söylüyor kendinde bunu eksiklik olarak görmüştü.ama annemi tanıyorum yani kötülüğüne dedikodu olması için asla yapmaz. Kalabalıkta seni en çok yoran her kafadan bir ses çıkması olur yüksek ihtimalle herkes tecrübesini aktarmaya çalışıyor olcak ama biz o dönemde çok bunalcaz çevredekilerden gördüğüm kadarıylaYa böyle şeyler yapar mı kayınvalidem sanmıyorum ama belli de olmaz. Daha lohusa kafasıyla ben kendim nasıl olurum bilmiyorum, çevreyi de kestiremiyorum. Bizde iki tarafta gelicek. Anne ve babalı. Sonrası kaç gün nedir ne değildir belli değil. Ev biraz kalabalık olacak. Aslında istemiyorum o kadar kalabalık ama gönül kırmakta istemiyorum. İki tarafında ilk torunu. Ama şu dediğin olsa benim canımı sıkacak birşey yapılsa uyardığım halde inat edilse benimle o zaman işte dananın kuyruğu kopar. Muhtemelen bir daha biraraya gelemeyiz. Bir kere uyarırım ikinci yapılıyorsa tamam ondan sonrasını karşısı düşünsün. Anne rolüne bürünmesine kimsenin izin veremicem herkes sırasını savmış. Sıra bende hiçte rol çaldıramam. Doğru veya yanlış çocuk benim. Kocam benimle hemfikir olduğu sürece kimseyi ilgilendirmiyor. İnşallah anlayışlılıkları torun sevgisinin coşkusuyla bozulmaz.
Ay niye ne fark varmış? Sinir oluyorum ben böyle şeylere ya herşeye bir anlam yüklenmesine. Sen ne istersen o olucak bir türlğ bunu anlamadılar. Anne pekala sezaryenı da istiyor olabilir ne var bundaŞu anki hormonlarımla kayınvalidem yavruma benim çocuğum dese aslan gibi kükrer pençe atarım heraldetecrübeli analık başka oluyor işte ben napcağımı şaşırmış durumdayım. Anneannem ısrarla beni her gördüğünde normal doğum yapcaksın normal doğum yapcaksın dedikçe soğudum resmen, göresim gelmiyo artık
Kuzum işte beni yanlış anlama ama ne kadar iyi niyette olsa böyle şeyler yapılmamalı. Yengen derse ki anne birilerine soralım sormalı ama o demeden özel konularını iyi niyetli de olsa sormamalı. Bende olsam üzülürdüm.İnşallah canım ama o dönemde çok fazla alınganlık olabiliyor düşüncesizlikte aynı şekilde benim kv beni çok sever omzumu saçımı sever öper ama bazı hassas noktalar var sonuçta birde benim annem yengemin yanında 3 gün falan kalmıştı yengem sütü gelmediği halde geldi emiyor falan demiş hastanede sonra yalanı ortaya çıkmış o anki ruh halinden öyle söyledi yüksek ihtimalle neyse annemde teyzemleri falan aramış sütü gelmiyor ne yapsak ne yedirsek falan diye yengem mesela o konuda çok üzülüp rahatsız olmuştu niye millete söylüyor kendinde bunu eksiklik olarak görmüştü.ama annemi tanıyorum yani kötülüğüne dedikodu olması için asla yapmaz. Kalabalıkta seni en çok yoran her kafadan bir ses çıkması olur yüksek ihtimalle herkes tecrübesini aktarmaya çalışıyor olcak ama biz o dönemde çok bunalcaz çevredekilerden gördüğüm kadarıyla
Ayyy ne densiz insanlar varTek tek cevap yazamadım kızlar kusura bakmayın. Hepinizin yazdıklarını okudum ve çook teşekkür ederim, evet annemi kesinlikle istiyorum yanımda, onun desteğine ve sıcaklığına ihtiyacım varO akrabamızın annesiyle ilişkisi çok iyi değil zaten, altlı üstlü oturuyorlardı ama sırf anneden kaçmak için başka şehirde kiraya çıktılar. Annemle altlı üstlü otursak dünyalar benim olurdu. İşte bu derece farklı bir ilişki. O yüzden annesini istememesi normal. Zaten akrabamız bi garip, tutup bana ne dedi biliyor musunuz, işte burada doğumda iki kadın ölmüş. Normal doğum olsun diye zorluyorlar ya yurtdışında. Googleladım buldum gerçekten de iki kişi ölmüş 2-3 yıl önce, hem de biri benim doğum yapacağım hastanede. O kadar korktum ki. Hamile birine söylenecek bir şey mi bu, ne yararı var bana bu bilginin. Günlerdir eşime vasiyet veriyorum doğumda ölürsem böyle böyle yap diye. İçime bir korku geldi, psikolojim bozuldu. İnsanların düşünmeden söylediği şeyler benim kafamın içinde günlerce dönüp duruyor, ağlayıp duruyorum. Keşke kimse bana bi şey demese, elleşmese şu süreçte.
Anlamıyorlar işte eski kafa, ben hem normal doğum travmasını atlatamam hem myomum var hem de istemiyorum normal doğum ama anlatamıyorum. Annem sağolsun yasakladı bu konuda konuşmasını ama :))Ay niye ne fark varmış? Sinir oluyorum ben böyle şeylere ya herşeye bir anlam yüklenmesine. Sen ne istersen o olucak bir türlğ bunu anlamadılar. Anne pekala sezaryenı da istiyor olabilir ne var bunda
Yok canım ne yanlış anlaması .Kesinlikle bende üzülürdüm benim özelimi paylaşmasına o sadece bir örnekti ama bazı şeyleri kötü niyetle yapmasalar bile bizim buna tepkilerimiz ister istemez farklı olcak bunu söylemek istedim.umarım en güzel şekilde atlatırız o günleriKuzum işte beni yanlış anlama ama ne kadar iyi niyette olsa böyle şeyler yapılmamalı. Yengen derse ki anne birilerine soralım sormalı ama o demeden özel konularını iyi niyetli de olsa sormamalı. Bende olsam üzülürdüm.
Muhtemelen ya iki ucu boklu değnek yeminle. Ama ben tamamen başbaşa kalmaktansa birileriyle olmaktan daha çok hoşlanacağımı düşünüyorum. Tek sorun ben gerekirse sütyen kilot gezerim yani. Yazın ortası bunalabilirim. Evde çok kişi olunca o zor olucak. Kalabalıkla ilgili tek derdim bu.
Desinler bebeğim benim özel alanıma girilmediği sürece ben hayır ben öyle istemiyorum diyip kendi bildiğimi yaparım. O kadar alışıklar ki buna. O yüzden sıkıntı çıkmaz. Ama işte öngöremiyorum bir yandan da. Bakalım inşallah güzellikle geçer.
Ay özel alan demişken o göğsüme dokunma konusunda istemiyorum dediğim halde ben yaparım dedi ya bir anda dokunamazsın diye çok sert tepki verdim yemek masasında biz 4 eltiyiz ben en küçüğüm diğer 3 ü terslenmeme şok oldularKuzum işte beni yanlış anlama ama ne kadar iyi niyette olsa böyle şeyler yapılmamalı. Yengen derse ki anne birilerine soralım sormalı ama o demeden özel konularını iyi niyetli de olsa sormamalı. Bende olsam üzülürdüm.
Muhtemelen ya iki ucu boklu değnek yeminle. Ama ben tamamen başbaşa kalmaktansa birileriyle olmaktan daha çok hoşlanacağımı düşünüyorum. Tek sorun ben gerekirse sütyen kilot gezerim yani. Yazın ortası bunalabilirim. Evde çok kişi olunca o zor olucak. Kalabalıkla ilgili tek derdim bu.
Desinler bebeğim benim özel alanıma girilmediği sürece ben hayır ben öyle istemiyorum diyip kendi bildiğimi yaparım. O kadar alışıklar ki buna. O yüzden sıkıntı çıkmaz. Ama işte öngöremiyorum bir yandan da. Bakalım inşallah güzellikle geçer.
Soruşturma açılmış canım, kendi jinekologundan sezaryen tavsiyesi ile gitmiş ama hastanede doğumu yaptıran doktor notu dikkate almamış, bebek tersmiş dönsün diye bekletmişler en son durumu ağırlaşınca sezaryene almışlar. Bebek yaşamış ama kadın iç kanamadan ölmüş… Doktor sezaryen kararını geç mi verdi diye soruşturma başlatmışlar işte. Benim bir arkadaşım da geçen sene doğum yaptı aynı hastanede, onu da acil doğuma almışlar yüksek tansiyon nedeniyle. 16 saat doğurtmaya çalışmışlar en son hem bebeğin hem onun durumu çok kötüleşmiş acil sezaryene almışlar, saatlerce beni sezaryene alın diye yalvardım doktora, ölümden döndük dedi bana. Bunları duydukça korkuyorum, ya gerçekten ihtiyacım olduğu halde beni sezaryene geç alırlarsa diye. Umarım her şey yolunda gider.Ayyy ne densiz insanlar varkotu dusunme ama, yarina cikicagimizin bile garantisi yok onun suresi o kadarmis dogumda zorladiklari icin oldugunu sanmiyorum..
İnşallah canım teşekkür ederimÇok geçmiş olsun vaktinde gelsin kuzucuk inşallah
Kızlar bende kv den sıkıntılıyım maalesef, bende bu süreçte annemle kalmayı tercih ederim ama kv baskın biri bebeği bırakacağını pek sanmıyorum, işin kötü yanı kocam annesine aşırı düşkün bir şey desem evliliğimiz sallantıya giriyor, alttan alan ve katlanan ben olmak zorunda kalıyorum. Tek temennim normal doğum yapıp biran önce toparlanmak, herkesi eve gönderip bebeğimle kendim ilgilenmek. Toparlanamazsam kv bebeği anneme bırakmaz. Ben de darlanırım. İnşallah doğumumuz kolay geçerBen insanların bu konuda şımarık olduklarını düşünüyorum. Anneden anneye göre değişir heralde ama böyle bir zamanda daha önce beni kardeşlerimi büyütmüş annem yardımcı olsun isterim bana tabii ki, annem de bir hastalık zorunluluk yoksa aylarca kalacak değil sonrasını eşimle ben hallederiz, annelerimiz bize öğretirAnnem çok yakın oturuyor bana yürüme mesafesinde, daha büyük bir şans olamaz heraldel
Ay ne mübasebet ya kayınvalideyle uyumakbiz gelin kaynaya acayip mesafeli sizli bizliyizdir bi an hayal bile edemedim birlikte uyuduğumuzu D
Anlamıyorlar işte eski kafa, ben hem normal doğum travmasını atlatamam hem myomum var hem de istemiyorum normal doğum ama anlatamıyorum. Annem sağolsun yasakladı bu konuda konuşmasını ama :))
Kesinlikle oluyor ya. Allahım inşallah herkes için en güzel şekilde geçer süreçlerimiz. Kalp kırgınlığı istemem çocuğuma aktarılabilir. Neticesinde büyük aileleri. Birde kırgın ortamda neden bulunsun, sevgi dolu el üstünde tutulduğu bir ortam olsunYok canım ne yanlış anlaması .Kesinlikle bende üzülürdüm benim özelimi paylaşmasına o sadece bir örnekti ama bazı şeyleri kötü niyetle yapmasalar bile bizim buna tepkilerimiz ister istemez farklı olcak bunu söylemek istedim.umarım en güzel şekilde atlatırız o günleri
Yaa öyle bir ihtiyaç olmaz da hadi oldu diyelim kocan ne güne duruyor hadi yapamadı hemşire ne güne duruyor. Herşeyi hak görmesinler kendilerinde. Ne münasebet. Hsjshsh 4 elti mi duck aşirete fln mı gelin gittin yavrum senAy özel alan demişken o göğsüme dokunma konusunda istemiyorum dediğim halde ben yaparım dedi ya bir anda dokunamazsın diye çok sert tepki verdim yemek masasında biz 4 eltiyiz ben en küçüğüm diğer 3 ü terslenmeme şok oldularağzı açık kaldılar bildiğin onlar bana göre daha ses çıkarmayan tipler mesela ilk gelinde kv bebek öpülmez falan demiş annesi olduğu halde öptürmemiş kıza tabi cahillikle kız da inanmış sonra bi gün odaya bi girmiş kv m bebeğin ağzını burnunu yiyor
Canım ilk aklıma gelen yediklerine dikkat etmen gerektiği. Ve probiyotikleri arttırman gerektiği. İlerlemeden. Kabızlık olmasa bile ıkınıyorsan oda yapabiliyor. Hamilelikte olağan şeyler ve kusuru. Ama mutlaka doktorunla konuş canım. İhmal etme.Kizlar utanarak soruyorum simdiden kusuruma bakmayin ama şu hemoroid mi basur mu ne oluyor bilmiyorum ama bugun fark ettim. Dha once hic yaşamadığım icin bilmiyorum afedersiniz ama makat bolgemde sişkinlik var agrim sizim yok oyle ahım şahım bi kabızlığımda yoktu. Nasil gececek bu? Ne yapmam gerekiyor?
Arkadaşım kocanla güzel güzel konuşunca ne diyor? Bebeğimizle ben ilgilenmek istiyorum. Annene çok güveniyorum(!) neticede seni yetiştirmiş ama bende anneyim. Ve bunu sonuna kadar yaşamak istiyorum diyip sonrada bir yakın münasebetler içine girseniz meselam kandırılmaz mıKızlar bende kv den sıkıntılıyım maalesef, bende bu süreçte annemle kalmayı tercih ederim ama kv baskın biri bebeği bırakacağını pek sanmıyorum, işin kötü yanı kocam annesine aşırı düşkün bir şey desem evliliğimiz sallantıya giriyor, alttan alan ve katlanan ben olmak zorunda kalıyorum. Tek temennim normal doğum yapıp biran önce toparlanmak, herkesi eve gönderip bebeğimle kendim ilgilenmek. Toparlanamazsam kv bebeği anneme bırakmaz. Ben de darlanırım. İnşallah doğumumuz kolay geçer
Çok teşekkür ederimÖncelikle hayırlı olsun ve Kız isim sorunsalına hoş geldin, bende hala bir isime ısınamadım
Biz hamile kalmadan önce anlasmistk erkek olursa o kiz olursa ben koyacagim saygi duycaktk birbirimizekız cinsiyetimiz. Aslinda begenmiyor isim önerilerimi farkindym ama cokta karismiyor. Benim miray koyacagim fikrim degismesse sona kadar. Enerjiside güzel bir isimmiş. Miroşum diye seviyorum karnimi bazen bakalim ama arastirmaya devam tabikide gökçe, duru, defne, deren, simay, çise, öykü bunlarda hosuma gidenler arasinda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?