- 22 Mayıs 2012
- 11.011
- 30.595
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.701
Evet zaten akış bize gösterecek doğrusunu. Ama yine de üzüldüm. Bende aynı cümleyi kurdum eşime. İşyerime 10 ay kullanacağımı söyledim. Olursa uzatmak istersem onlarıda zorda bırakmayayım diye. Bir iş arkadaşım 4 ayda döneceğim dedi planlar ona göre yapıldı. Ama uzattı birkaç kez 1. Yıla doğru yaklaşıyor. Ve çok zor durumda kaldı herkes. Böyle bir durum olmasın diye ben maksimumda kullanacağım dedim. Ama baktım olmuyor sıkılıyorum bunların hepsi çok normal ve doğal o zaman erken dönerim. Ama yine de içim tuhaf oluyor. Birde o denk geldiğim konuda doktoralı kadın bebeği olunca eşiyle ortak karar almışlar çalışmaması yönünde. Kadın oğluna bağımlı olmuş resmen, servise bile bindiremeyecek kadar ve artık eşi sen ne işe yararsın gibi nahoş cümleler kurmaya başlamış. O onun yolu üzerime almıyorum tabiiki ama herşey hayatta insanlar için. Ben işe başladığımdan beri ailemden bile para almıyorum, evlenirken herşeyimizi kendimiz yaptık. Aileler vermediği için değil asla onlarda şaşırdılar biz kendimiz yapacağız deyince. Ama ben onuda doğru bulmuyorum. Annem babam ömrü billah bana bakmamalı. Çol şükür eğitimimi aldırdılar en iyi şekilde ve gerisini kendim yapabildim.Aylardır bu fikirle cebelleşiyorum özellikle ikiz olduğunu öğrendiğim andan beri. Çünkü terfi alacağım ayda nasip olursa doğum yapacağım. 2-3 yıl ara verirsem birdaha yükselemeyeceğim biliyorum ama bir yandan da çocuklarımın büyümesi. Bir yandan da çalışmalarımız onların geleceği için. Bizim ailelerimiz yakın ama kayınvalidem çalışıyor annem ikize yanaşmıyor. Bu sorular çok içimi yedi bitirdi. Bence akışına bırakalım feti evlatlarımız bize süreci göstersin. Belki kendimiz evde mutsuz olup dönmek isteyeceğiz 0-2 yaş kreşleri de var artık, belki de onları büyütmekten çok çok keyif alıp aza kanaat edip 3 yıl molamızı vereceğiz
Fındıkkuşu beni yönlendirecek ama benim kontrolcülüğüm ve herşeyin net olmasını isteme huyum beni zorluyor şuandaCanım seni çok iyi anlıyorum. Dediğin gibi bebeğin en çok ihtiyacı olan dönem 2-3 yaşına kadar ama eğer olur da çalışmaya karar verirsen artık daha erken yaşta bile kabul eden kreşler var yaşadığın yerde de muhakkak vardır. Bence bebiş doğup biraz büyüdükten sonra en doğru kararı verecek olan yine sensin kendini üzme
Benimde aynı canım, 2-3 gündür çok hareketsiz, ama pozitif düşünmeye çalışıyorum. Bu aylarda çok güçlü hareketi olmayabilir bence. İnşallah iydir bebişlerimiz, benim kontrole 3 hafta var2 gündür az atiyor canim doktora giderdimde yarin zaten kontrolum var diye sabrediyorum. Gayet iyidi 2 gündür bi azalma var anlamadm. Plesnta arkada demisti perinatolog yani yeri güzeldi sikinti görmedi ama umarm.hersey yolundadirda benimki tembelliginden böyle yapiyodurannem hep diyor kizlarn poposu agir olur diye sende öyleydn diyor yani erkekler daha hareketli olurmus ne kdr dogru bilemiuorum her kontrol öncesi beni böyle evhamlar sariyor zaten
Duru ve doğa isimleri çok güzelGecen paylastigin cok hosuma gitmisti duru doğa mesela cok guzel gelmisti bana canim
Canim bende şuan seninle ayni olmasada benzer sürecteyim. Mezun olali 5 sene oldu ve ögretmenlik veya baska kurumlar icin cabaladim olmadi. Gecen hafta mülakata cagrildm ögretmenlik aliminda ve mülakatm iyi gecti tercihlermde dogru olursa atanabilirim cunku önümdeki kisi sayisinda ciddi boşluk olusmus. Kara kara dusunuyorum normalde sevincten havalara ucmam lazm bunca yil beklemisim. Ama gel görki aileler uzakta ben baska sehire tasincam bebekle atama olursa. Ve eşim.dogudaki mecburi kalan 1 senesini tamamlamadan gelemicek. Her halükarda onla 1 sene ayri yasicaz bebegim ilk yilini babasi yaninda olmadan gecircek belkide. Kaynanam cocuga bakarm bakarm.diyen kadin simdi yan ceviriyor. Kendi annem zaten hasta yaşıda var napicam bilmiyorum. Meslekle cocuk arasinda sıkıştm kaldim bendeArkadaşlarım ben yine bir moda girdim, yüce rabbim sonumu hayır etsin. Ben çalışan bir anneyim. Okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım sonra staja girdim ve stajda iş teklifi aldım ve işe başladım. Hiç iş arama vs durumum olmadı ama çalışmaktan çok inanılmaz memnunum. Hep kendimi geliştirmeye adadım kendimi. Kariyerim her zaman çok çok önemliydi, aile hayatımdan bile. Sonrasında endometriozis hastası oldum. Ameliyat olacağım doktor bana sen bilirsin böyle hırslı devam edersen zarar göreceksin 3-5 yıla çocuğum olmuyor diye gelirsin, sen bilirsin dedi. Çocuğum olmayacağını hiç düşünmedim. Sağlıklı insanlarında olmayabilir, sağlıksız görülen insanların da olabilir. Bebek konusu allahtan. O yüzden bilinçaltımı ve zihnimi kirletmedim.
Ama tabiki eski hırslı günlerim bitti. Odağım aile hayatıma kaydı, çocukları sevmeyen ben sevmeye başladım. Sonra 2-3 yıl sonra evlendik bugüne de hamilelik nasipmiş, çok şükür allahım aratmadı.
Ancak ben çalışmak hiç istemiyorum artık. İşi için ölen ben, gece gündüz çalışan gık demeyen ben artık yok içimden gelmiyor. Bir yanım biliyor ki asla ve asla evde oturamam elbet çalışmalıyım bir yanımda diyor ki festii ama bebeğinin sana ihtiyacı var ve 3 yaşına kadar çok kıymetli.
Erken bunları düşünmek için biliyorum ama bugün kendime ben bunu dert ettim. Mesleğim öyle 2-3 yıl arayı kaldırmaz. Dönüşüm çok zor olur. Ama bursada da yalnızız biz ailelerimiz başka illerde. Ben bu bebeği kime bırakabilirim ki. Bakıcı da içime sinmiyor. Ay bilemedim ben ya
Ne güzel yetiştirilmişsin, yetiştirmişsin kendiniEvet zaten akış bize gösterecek doğrusunu. Ama yine de üzüldüm. Bende aynı cümleyi kurdum eşime. İşyerime 10 ay kullanacağımı söyledim. Olursa uzatmak istersem onlarıda zorda bırakmayayım diye. Bir iş arkadaşım 4 ayda döneceğim dedi planlar ona göre yapıldı. Ama uzattı birkaç kez 1. Yıla doğru yaklaşıyor. Ve çok zor durumda kaldı herkes. Böyle bir durum olmasın diye ben maksimumda kullanacağım dedim. Ama baktım olmuyor sıkılıyorum bunların hepsi çok normal ve doğal o zaman erken dönerim. Ama yine de içim tuhaf oluyor. Birde o denk geldiğim konuda doktoralı kadın bebeği olunca eşiyle ortak karar almışlar çalışmaması yönünde. Kadın oğluna bağımlı olmuş resmen, servise bile bindiremeyecek kadar ve artık eşi sen ne işe yararsın gibi nahoş cümleler kurmaya başlamış. O onun yolu üzerime almıyorum tabiiki ama herşey hayatta insanlar için. Ben işe başladığımdan beri ailemden bile para almıyorum, evlenirken herşeyimizi kendimiz yaptık. Aileler vermediği için değil asla onlarda şaşırdılar biz kendimiz yapacağız deyince. Ama ben onuda doğru bulmuyorum. Annem babam ömrü billah bana bakmamalı. Çol şükür eğitimimi aldırdılar en iyi şekilde ve gerisini kendim yapabildim.
Ama işte bebeğim konu olunca beynim devre dışı kalıyor benim. Bir yanım çalışıp didinip çok başarılı olmak istiyor, bir yanım festi yaptığın şimdilik yeter bebeğine odaklan diyor. Hep soru işaretleriyle boğuşuyorum. İyi bir anne olacak mıyım diye asla düşünmüyorum çalışmaktan/çalışmamaktan çok bağımsız birşey iyi bir anne olmak allahtan onun bilincindeyim.
Arkadaşım sende üzülme kısmetinde yükselmek var ise ne olursa olsun yükseleceksin
Gecen paylastigin cok hosuma gitmisti duru doğa mesela cok guzel gelmisti bana canim
üstünden zaman geçince Doğa kulağıma kaba gelmeye başladıDuru ve doğa isimleri çok güzel
Kızlar saç boyatma hakkında ne düşünüyorsunuz
15. Haftamdayım.
Saçlarım röfleli sarıydı şimdi dipler koyu çıkınca moralim iyice bozuldu zaten kilo almak vs eklenince de kendimi çirkinleşmiş hissediyorum
En çok da bu psikolojiden çıkmak için saçlarımı boyatmaya ihtiyacım var ama tedirginim
Bazı doktorlar boyatma bazıları sorun yok boyatabilirsin diyor siz ne düşünüyorsunuz saç boyatan oldu mu bu dönemde?
Ne koyarsan koy dünyaya gelince bebişine çok yakışcak emin olüstünden zaman geçince Doğa kulağıma kaba gelmeye başladıçok araştırmamak lazımmış kafa allak bullak kalıyor sonra
Birde muhtemelen beni gerdikleri için işyerinde tansiyonum vs çıkıyor ondan dolayı da soğudum. Bebeğime birşey olsun istemiyorum. Bu kadar stresli bir ortamda da büyümesini de istemiyorum. O da etkiliyor şuan. Evde kalamayacağımı biliyorum ama işte hormonlarım mı tavan nedir bilemedim bugün çok dertlendim. Birde kk da bir konuya denk geldim oda etkiledi beni.
Ben boyuyorum kendim cok arastirdim kesinlikle etkiler diye bir bilgi bulamadim. Sadece sıklığını biraz azalttim.Kızlar saç boyatma hakkında ne düşünüyorsunuz
15. Haftamdayım.
Saçlarım röfleli sarıydı şimdi dipler koyu çıkınca moralim iyice bozuldu zaten kilo almak vs eklenince de kendimi çirkinleşmiş hissediyorum
En çok da bu psikolojiden çıkmak için saçlarımı boyatmaya ihtiyacım var ama tedirginim
Bazı doktorlar boyatma bazıları sorun yok boyatabilirsin diyor siz ne düşünüyorsunuz saç boyatan oldu mu bu dönemde?
Kuzucuğum bence senin durumun tamamen bebeğinin kısmetiyle gelmesiCanim bende şuan seninle ayni olmasada benzer sürecteyim. Mezun olali 5 sene oldu ve ögretmenlik veya baska kurumlar icin cabaladim olmadi. Gecen hafta mülakata cagrildm ögretmenlik aliminda ve mülakatm iyi gecti tercihlermde dogru olursa atanabilirim cunku önümdeki kisi sayisinda ciddi boşluk olusmus. Kara kara dusunuyorum normalde sevincten havalara ucmam lazm bunca yil beklemisim. Ama gel görki aileler uzakta ben baska sehire tasincam bebekle atama olursa. Ve eşim.dogudaki mecburi kalan 1 senesini tamamlamadan gelemicek. Her halükarda onla 1 sene ayri yasicaz bebegim ilk yilini babasi yaninda olmadan gecircek belkide. Kaynanam cocuga bakarm bakarm.diyen kadin simdi yan ceviriyor. Kendi annem zaten hasta yaşıda var napicam bilmiyorum. Meslekle cocuk arasinda sıkıştm kaldim bende
O kadar bensin kiFındıkkuşu beni yönlendirecek ama benim kontrolcülüğüm ve herşeyin net olmasını isteme huyum beni zorluyor şuanda
Teşekkür ederim canımNe güzel yetiştirilmişsin, yetiştirmişsin kendinitabi ki evlat denince akan sular duruyor ama sen şimdiden bile okuduklarınla kendini geliştirmenle güvenli bağlanmayı sağlayacağını düşünüyorum. Bırak akış göstersin yolunu, eski müdürüm çok güzel konuşmuştu evde olduğumda psikolojimin bozulduğunu ve çocuğuma bu durumun yarardan çok zarar verdiğini hissettiğim anda işime döndüm. İşten geldiğimde ona verdiğim odağımla geçirdiğim süre, evde tüm gün birlikte geçirdiğim zamandan daha verimliydi diye. Kim bilir belki onun gibi olacağız belki de o bağ bize daha verimli gelecek insan hayatında es verilmiş 2-3 yıl nedir ki deyip evimize odaklanacağız
Boşuna ağustos anası değiliz kuşumO kadar bensin ki
Oda diğer bir dert. Alışınca bu rahata, maaşını kazanmaya acaba oda gerer mi? Bide psikolojimizin hassas olduğu bir dönemde ay bilemedim yüce rabbim doğrusunu doğalını nasip etsin.Ahh bende 2009dan beri çalışıyorum arada çok az boş kalmisimdir. Hatta 6 yil sonra anca cocuk yapmamin sebebi de bu yüzdendir. Bakicak insanim da yok kayinvalidem gönül rahatlığıyla ben bakarım vs demiyor hiç. Bana kalsa kreş yasina kadar ben bakiyim ama bir kisinin calismasiyla geçinmek de iyice zorlasti. Eskiden hep derdim ben cocuk da yapsam calisirim vs ama artik psikolojik olarak da istemiyorum, yiprandim, is yerine ayaklarim geri gide gide geliyorum
Ben de 18. haftada hissetmiştim aynısını, bir de bu sabah 4-5 kez oldu. Göbek deliğinin altında baya bi aşağılarda, pıt pıt attı hem de bi kayma hissi oldu öncesinde. Çok değişikti.Kızlar merhaba,
Birkaç arkadaş sormuştu daha önceden ama, bende emin değilim, 20+, dün sanki iki üc kere bebeği hissettim ilk kez. Birkaç kişi burada farklı his oluyor demişti. Göbek delikten daha aşağıda birkaç parmak sanki karnımda bir nabız attı (kücük bir 'pat' seklinde), aynı yerde 2-3 kere, ama baya belirgin sekilde.
Daha önce his öyle bir his yasamadim o bölgede. Bebek midir acaba, sizin hissettiniz tekmeler tam nasil hissettiriyor?
Başa gelmeyince bilemeyiz, çok zor birkac doktora da gitmistin degil mi?Kızlar merhaba.... Sonuclar hiç degismiyor her sey yine aynı bebegimin suyu geri gelmiyor organ taraması susuzluktan yapılamıyor..... Doktorlar neyi bekliyorsun dogumun zorlasacak yasamaz bebegin diyor.....dyelim her sey yolunda gitti bu bebegn cigerleri kuculmus daha calısmaya da baslamamısken zaten islev görmesi imkansız dogsa da yasamaz kuveze giderken olür hadi diyelim orda da ölmedi entübe ve engelli olur diolar... Enfeksiyon riskim de artıyormus 11 oldu crp..... kordosentez yaptıralım diger cocuklarımız icin dedik basarılı olmadı kordon kacti.... En son care fetal doku kaldı araştırmalarda kullanılması icn.... Napcam bilmiyorum...
Benim de ilk hamileligim ilk basta cok hafif pit pit gelmisti emin olamamistim , ama sonra büyüdükce gücü artti. Bebektir muhtemelenKızlar merhaba,
Birkaç arkadaş sormuştu daha önceden ama, bende emin değilim, 20+, dün sanki iki üc kere bebeği hissettim ilk kez. Birkaç kişi burada farklı his oluyor demişti. Göbek delikten daha aşağıda birkaç parmak sanki karnımda bir nabız attı (kücük bir 'pat' seklinde), aynı yerde 2-3 kere, ama baya belirgin sekilde.
Daha önce his öyle bir his yasamadim o bölgede. Bebek midir acaba, sizin hissettiniz tekmeler tam nasil hissettiriyor?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?