- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.741
Hastalandığımda evde kalmak bana çok zor gelmişti ama evde bir bebek olunca bu işler değişecek canım evde bebekle kalmış olacağız çünkü örnek vermek gerekirsede lisede ve ünideyken bile ihtiyacı olmadığı halde çalışan ablam bile üç çocuk yaptı oturuyor evinde şu anda onlarla meşgul olmaktan evde sıkılmaya vakti yok zaten birde o kadar uğraştı mali müşavir oldu kızBirde muhtemelen beni gerdikleri için işyerinde tansiyonum vs çıkıyor ondan dolayı da soğudum. Bebeğime birşey olsun istemiyorum. Bu kadar stresli bir ortamda da büyümesini de istemiyorum. O da etkiliyor şuan. Evde kalamayacağımı biliyorum ama işte hormonlarım mı tavan nedir bilemedim bugün çok dertlendim. Birde kk da bir konuya denk geldim oda etkiledi beni.
Seni o kadar iyi anlıyorum ki ,bende çalışmayı seviyorum beni zinde tuttuğunu düşünüyorum.ama bebeği öğrendiğimden beri bende hiç gitmek istemiyorum.3 yaşına kadar bende kendim bakacağım ki maddi olarak beni zorlayacak bu durum. kendi istediğim gibi yetiştirebilirim bebişimi.bakıcı olayı beni hiç sarmıyor.Yok yani kime güveneyim de bırakayım.annem çalışıyor ,kv çalışıyor .kendini kötü hissetme ,3yaşına kadar bakmak bence çok mantıklı canım.Annelik yüklenirken bu duygu karmaşaları çok normalArkadaşlarım ben yine bir moda girdim, yüce rabbim sonumu hayır etsin. Ben çalışan bir anneyim. Okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım sonra staja girdim ve stajda iş teklifi aldım ve işe başladım. Hiç iş arama vs durumum olmadı ama çalışmaktan çok inanılmaz memnunum. Hep kendimi geliştirmeye adadım kendimi. Kariyerim her zaman çok çok önemliydi, aile hayatımdan bile. Sonrasında endometriozis hastası oldum. Ameliyat olacağım doktor bana sen bilirsin böyle hırslı devam edersen zarar göreceksin 3-5 yıla çocuğum olmuyor diye gelirsin, sen bilirsin dedi. Çocuğum olmayacağını hiç düşünmedim. Sağlıklı insanlarında olmayabilir, sağlıksız görülen insanların da olabilir. Bebek konusu allahtan. O yüzden bilinçaltımı ve zihnimi kirletmedim.
Ama tabiki eski hırslı günlerim bitti. Odağım aile hayatıma kaydı, çocukları sevmeyen ben sevmeye başladım. Sonra 2-3 yıl sonra evlendik bugüne de hamilelik nasipmiş, çok şükür allahım aratmadı.
Ancak ben çalışmak hiç istemiyorum artık. İşi için ölen ben, gece gündüz çalışan gık demeyen ben artık yok içimden gelmiyor. Bir yanım biliyor ki asla ve asla evde oturamam elbet çalışmalıyım bir yanımda diyor ki festii ama bebeğinin sana ihtiyacı var ve 3 yaşına kadar çok kıymetli.
Erken bunları düşünmek için biliyorum ama bugün kendime ben bunu dert ettim. Mesleğim öyle 2-3 yıl arayı kaldırmaz. Dönüşüm çok zor olur. Ama bursada da yalnızız biz ailelerimiz başka illerde. Ben bu bebeği kime bırakabilirim ki. Bakıcı da içime sinmiyor. Ay bilemedim ben ya
Gizlice halledebilirsin benceBende çok götürmek istiyorum yedek annem de oldu eve götür dedi koydurtmuyor
Evet her ayrıntı var aklımda... İnanc evet inanclıyız ama bu bebek inancına gunaha sevaba kalmamıs suyu olmyan bebegin sonu yok dedi dr da..Canım seni etkilemekten kararını değiştirmekten inan ki çok korkuyorum. Ama her iki seçeneğin de artılarını ve eksilerini düşündün mü iyice? Farkındasın değil mi bunların? Duygusal olmanı anlıyorum ama bu kalple verilebilecek bir karar gibi değil. Kalp ve beyin birarada verilmesi gereken bir karar. Ah arkadaşım ah çok üzüldüm. O kadar haklısın ki kalbinin durmasına sen sebep olmamak istemekte ama sebebi sen değilsin ama maalesef kararın kaldığı kişisin.
Canim peki bu durum sana zarar verecek mi? Seni cok iyi anliyorum hala kalbi atiyor, dayanir, direnir diye düşünüp kiyamazdim ben de. Dogmadilar ama ilk günden beri evlat, can ciğer onlar. Ama beklettikce rahmine ya da senin sagligina zarar veriyorsa bilemedimEvet her ayrıntı var aklımda... İnanc evet inanclıyız ama bu bebek inancına gunaha sevaba kalmamıs suyu olmyan bebegin sonu yok dedi dr da..
Enfeksiyyon dgerim artıyor surekli ona bakıolar sık sık ultrasona git diyorlar kalbi durur da farketmezsen zehirler gibi seyler..Canim peki bu durum sana zarar verecek mi? Seni cok iyi anliyorum hala kalbi atiyor, dayanir, direnir diye düşünüp kiyamazdim ben de. Dogmadilar ama ilk günden beri evlat, can ciğer onlar. Ama beklettikce rahmine ya da senin sagligina zarar veriyorsa bilemedim
Yani benim bahsettiğim aslında sürekli bir kabızlık, her tuvalette zorlanma yani. Yoksa ara ara kabız olmamız hepimiz için çok normalCanım ilaçtan önce de ara ara olduğu için ilaca bağlayamıyorum. Ama ben baktım sıkıntı olacak gibi kayısıyı suya koyup sabah yiyorum ve suyuna zeytinyağı damlatıp içiyorum. Diyetisyenim önermişti. Normalde kayısı çayı ve kendisi fayda etmezdi ama bu şekilde ediyor.
enfeksiyon tedavisi uygulamıyorlar mı pekı sanaEnfeksiyyon dgerim artıyor surekli ona bakıolar sık sık ultrasona git diyorlar kalbi durur da farketmezsen zehirler gibi seyler..
Bi dr da kalbi durmadıgı surece sana zararı olmaz demisti...
Benimde hamilelikten beri sıkıntılı ama sabah ve gece aç karnına kuru kayısı yemek iyi geliyor. Ve aç karnına 1 avuç Antep fıstığı yemek hepsinden iyi geliyor, yediğimin 2-3 saat sonrası lavobaya çıkartıyor, deneyin derimYani benim bahsettiğim aslında sürekli bir kabızlık, her tuvalette zorlanma yani. Yoksa ara ara kabız olmamız hepimiz için çok normalKayısıyı suya koymak, kuru inciri koymak, tüm kuru meyveleri koymak, zeytinyağı direkt içmek vs hiç fayda etmiyor bana maalesef. Artık etkisini yitirdi. İnşallah hepimiz bu süreci sıfır sıkıntıyla atlatırız artık ya bu mide bağırsak sorunlarından dolayı benim akıl sağlığım sallanıyor.
Bende aynı konuyu okudum bugün. İşleyen demir pas tutmaz kanısına vardım. En azından 1 yıl ara veririm diyordum ama okuduklarimdan sonra hepsine yetisebilecegimi düşünüyorum çalışmak eminim beni daha zinde tutacaktır. Doktor kontrollerimde iş yerinden izin alıyorum tüm gün evde oluyorum ama verim sıfır. Mutfağa gidiyorum bisküvi açıp maden suyuyla öğle yemeği yiyorum koltuğa geçip dizi izliyorum .hatta uyuyakaliyorum .el yüz şişmiş uyanıp Bi yemek yapayım diyorum onu bari yapıyorumEvet zaten akış bize gösterecek doğrusunu. Ama yine de üzüldüm. Bende aynı cümleyi kurdum eşime. İşyerime 10 ay kullanacağımı söyledim. Olursa uzatmak istersem onlarıda zorda bırakmayayım diye. Bir iş arkadaşım 4 ayda döneceğim dedi planlar ona göre yapıldı. Ama uzattı birkaç kez 1. Yıla doğru yaklaşıyor. Ve çok zor durumda kaldı herkes. Böyle bir durum olmasın diye ben maksimumda kullanacağım dedim. Ama baktım olmuyor sıkılıyorum bunların hepsi çok normal ve doğal o zaman erken dönerim. Ama yine de içim tuhaf oluyor. Birde o denk geldiğim konuda doktoralı kadın bebeği olunca eşiyle ortak karar almışlar çalışmaması yönünde. Kadın oğluna bağımlı olmuş resmen, servise bile bindiremeyecek kadar ve artık eşi sen ne işe yararsın gibi nahoş cümleler kurmaya başlamış. O onun yolu üzerime almıyorum tabiiki ama herşey hayatta insanlar için. Ben işe başladığımdan beri ailemden bile para almıyorum, evlenirken herşeyimizi kendimiz yaptık. Aileler vermediği için değil asla onlarda şaşırdılar biz kendimiz yapacağız deyince. Ama ben onuda doğru bulmuyorum. Annem babam ömrü billah bana bakmamalı. Çol şükür eğitimimi aldırdılar en iyi şekilde ve gerisini kendim yapabildim.
Ama işte bebeğim konu olunca beynim devre dışı kalıyor benim. Bir yanım çalışıp didinip çok başarılı olmak istiyor, bir yanım festi yaptığın şimdilik yeter bebeğine odaklan diyor. Hep soru işaretleriyle boğuşuyorum. İyi bir anne olacak mıyım diye asla düşünmüyorum çalışmaktan/çalışmamaktan çok bağımsız birşey iyi bir anne olmak allahtan onun bilincindeyim.
Arkadaşım sende üzülme kısmetinde yükselmek var ise ne olursa olsun yükseleceksin
Canım seni etkilemek istemem ama kendi düşüncelerimi söylemeden edemeyeceğim. Bence eğer iyi bir kariyerin varsa ve ara vermek buna zarar verecekse ara verme derim. Memur olsan aynı şeyi demezdim bak. Çünkü bende senle aynı noktadayım. Bir kariyerim var ve devlet işi değil, bırakırsam en başa döneceğim. Çalışan annelerinde çocukları çok iyi yetişebiliyor. İlla yanında olunca harika olacak diye düşünme. Benim ablamda çalışıyordu 2 oğlan çocucuğu büyüttü işe ara vermeden çokta harika çocuklar oldular. Şimdi annelerinin kariyeriyle gurur duyuyolar. Bence bir annenin çocuğuna verebileceği en güzel hediye kendi ayaklarının üstünde durabilen güçlü bir anne olmaktır. Çocuk anneden ne görürse onu öğrenir. Ev hanımı arkadaşlarımdan özür dileyerek söylüyorum, herkesin imkanları farklı. Ama sizin fırsatınız var. 6 aydan sonra ek gıdaya başlıyor. Bakıcı tutup kamera taktırabilirsin evineArkadaşlarım ben yine bir moda girdim, yüce rabbim sonumu hayır etsin. Ben çalışan bir anneyim. Okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım sonra staja girdim ve stajda iş teklifi aldım ve işe başladım. Hiç iş arama vs durumum olmadı ama çalışmaktan çok inanılmaz memnunum. Hep kendimi geliştirmeye adadım kendimi. Kariyerim her zaman çok çok önemliydi, aile hayatımdan bile. Sonrasında endometriozis hastası oldum. Ameliyat olacağım doktor bana sen bilirsin böyle hırslı devam edersen zarar göreceksin 3-5 yıla çocuğum olmuyor diye gelirsin, sen bilirsin dedi. Çocuğum olmayacağını hiç düşünmedim. Sağlıklı insanlarında olmayabilir, sağlıksız görülen insanların da olabilir. Bebek konusu allahtan. O yüzden bilinçaltımı ve zihnimi kirletmedim.
Ama tabiki eski hırslı günlerim bitti. Odağım aile hayatıma kaydı, çocukları sevmeyen ben sevmeye başladım. Sonra 2-3 yıl sonra evlendik bugüne de hamilelik nasipmiş, çok şükür allahım aratmadı.
Ancak ben çalışmak hiç istemiyorum artık. İşi için ölen ben, gece gündüz çalışan gık demeyen ben artık yok içimden gelmiyor. Bir yanım biliyor ki asla ve asla evde oturamam elbet çalışmalıyım bir yanımda diyor ki festii ama bebeğinin sana ihtiyacı var ve 3 yaşına kadar çok kıymetli.
Erken bunları düşünmek için biliyorum ama bugün kendime ben bunu dert ettim. Mesleğim öyle 2-3 yıl arayı kaldırmaz. Dönüşüm çok zor olur. Ama bursada da yalnızız biz ailelerimiz başka illerde. Ben bu bebeği kime bırakabilirim ki. Bakıcı da içime sinmiyor. Ay bilemedim ben ya
Doktorunla konuştunmu hiç bu sorunu canım probiyotik kullanmak gerekiyor bağırsak florası bozulunca? Ben demir takviyesine başlayınca mahfolmuştum kabızlıktan afedersin resmen hemoroid olmuştum. Kayısı falan hiç fayda etmedi bana tek fayda eden kuru meyve üzüm oldu nedense. Mfk nın Flora diye bi takviyesi var hamilelikten önce kullanıyordum kabız olduğumda çok iyi geliyordu ona sordum kendi hesabından kullanabilirsin dedi, kendi doktoruma sordum gösterdim kutusunu gerek yok böyle şeylere dedi evde kefir mayala iç hergün düzelir dedi. Ben de arada kaldım bikaç gün kullandım florayı sonra kefir içmeye başladım üzüm falan derken düzeldiYani benim bahsettiğim aslında sürekli bir kabızlık, her tuvalette zorlanma yani. Yoksa ara ara kabız olmamız hepimiz için çok normalKayısıyı suya koymak, kuru inciri koymak, tüm kuru meyveleri koymak, zeytinyağı direkt içmek vs hiç fayda etmiyor bana maalesef. Artık etkisini yitirdi. İnşallah hepimiz bu süreci sıfır sıkıntıyla atlatırız artık ya bu mide bağırsak sorunlarından dolayı benim akıl sağlığım sallanıyor.
İnternete baktim simdi 23 haftalik dogup yasayan cok bebek varEnfeksiyyon dgerim artıyor surekli ona bakıolar sık sık ultrasona git diyorlar kalbi durur da farketmezsen zehirler gibi seyler..
nila ve nilda güzel isimler bence düşünülebilir kız içinKızlarına isim bulamamış biri olarak paylaşında azıcık bizde esinlenelimisimsiz kaldı yavrularım
Kıyamam sana.. çok üzgünüm arkadaşım.. inşallah hiç ummadığın güzel şeyler olur rabbim yardımcın olsun..Enfeksiyyon dgerim artıyor surekli ona bakıolar sık sık ultrasona git diyorlar kalbi durur da farketmezsen zehirler gibi seyler..
Aaaaa seninle aynı bebişlerimizin günleriiiinila ve nilda güzel isimler bence düşünülebilir kız için
evet aynıymışAaaaa seninle aynı bebişlerimizin günleriiii
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?