2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Başa gelmeyince bilemeyiz, çok zor birkac doktora da gitmistin degil mi?

Benim de ilk hamileligim ilk basta cok hafif pit pit gelmisti emin olamamistim , ama sonra büyüdükce gücü artti. Bebektir muhtemelen
Gıtmez olur muyuz çok gittik en az 12 13 dr gördü..

Ya sana ne desem bilemiyorum arkadaşım. Ne akıl verilebilecek ne de fikir verilebilecek bir konu değil ki. Seni anlıyorum desem de anlamam mümkün değil dua edicem elimden tek gelen bu. Allahım en doğrusunu içine doğdursun ve kararını öyle vermeni sağlasın. Pişmanlık yaşamadan karar vermen nasip olsun. Ben kursn okuyamıyorum ama annemden rica edicem senin için fetih duası okusun. En doğru kararın ve seçeneğin içine doğması için. Eşin ne diyor canım?

Allah razı olsun.... Sana zarar verecekse doktorları dinlemek dogru ama her turlu kararında arkandayım diyor.. Ben o secenegi kullanmak istemiyorum cok zor ama kalbinin durmasına ben sebep olmak istemiyorum zaman da geçiyor dogumdan da korkuyorum.. Kafam karışık...

İlk bebegimi de kaybettim ben.. Sonlandırmak zorunda kalmıştım trizomi 18di..

Canım seni etkilemekten kararını değiştirmekten inan ki çok korkuyorum. Ama her iki seçeneğin de artılarını ve eksilerini düşündün mü iyice? Farkındasın değil mi bunların? Duygusal olmanı anlıyorum ama bu kalple verilebilecek bir karar gibi değil. Kalp ve beyin birarada verilmesi gereken bir karar. Ah arkadaşım ah çok üzüldüm. O kadar haklısın ki kalbinin durmasına sen sebep olmamak istemekte ama sebebi sen değilsin ama maalesef kararın kaldığı kişisin.

Teşekkür ederim ya bu benim için inanılmaz bi soru işaretiydi.Anneme sordum hatırlamıyorum ki dedi bana e normal 28 yıl geçmiş .o zaman iyi uyku tulumu özellikleri diye Google aratmamı başlatayım
Başlat kuzum zaten 1-2 de üstlerini açtıkları için uyku tulumu en iyisi battaniye yetmiyor

Dua etmekten başka destek veremiyoruz maalesef öyle zor ki Allahım en kolay şekilde atlatmanı sağlasın her şeyi yoluna koysun

Kızlar kaçar takım yeni doğan aldınız? Zıbın aldınız? Ben şimdi sadece 2 tane yeni doğan tulum, 3 tane 3 aylık tulum aldım. Yenidoğan seti alacağım 1 tane. Acaba diğerlerini tulum mu alsam yoksa 2 li 3 lü set mi? Hangisi kullanışlı olur?

aynen canim dogum izni meselesi devlette daha esnek. 1 eylulde goreve baslamaymis.Arastircaz bakalim sonuca göre. Yan cizme olayi söyle cocuk olmadan evvel sen kazan yeterki calis bakarm felan diyodu sonra bu isler ciktktan sonra biraz annen bakar biraz ben kaldiki annemden 12 yas kucuk kendisi ve annem cidden hastaligi cok olan bir kadin beyin anevrizmasi var daha bisuru seyler. Sonra parasiyla bakilir bakici tutulura getirdi lafi..bende bu denli dönmesini esime dedim zaten oda sasirdi ama ne yapalim diyor zorla baktiramayz hakli bakmak zornda degil ama bastanda oyle konusmayacakti aman bakmasnda Allah verir bi kolayligini. Bence sende suan sürecin ilerlemesine göre kafanda sekillendirirsin streslenme simdiden bi yol buluruz elbet canim dur bakaljm

Çok üzgünüm canım, allah sabır versin en iyisini doktorların bilir bence onlara bırak, ne gelirse allahtan

Davulun sesi uzaktan hoş gelir, yapacağınızı düşünmedi herhalde bol bol konuşup durdu. İş başa düşünce de tabi ağır geldi. Büyükler içinde çocuk bakması zor aslında ya. Ben torun bakan bir babanne olmam gibi geliyor ama yaranıcam diye de ben bakarım demem yani

Ben onu her Allahın günü düşünüyorum ama memurum. Memurluk da kolay bırakılmıyor. Hele ki borçlarımız var ve günümüz şartlarında tek maaş la ev çevirmek çok zor. Diye diye çocukları büyüttüm. Ama Güneş konusunda çok tereddütteyim. Çocuk gelişimi okuyorum. Ordan atanırsam Anaokulu öğretmeni olarak, belki zamanım daha verimli, olabilir diye düşünüyorum çocuklarım için. Alında lise matematik mezunuyum ama devlete atanmam imkansızlaştı sayı da az alıyorlar. Artık başka yollara kaydım. Analık zor iş , her yolu deneyeceğim...

ah ahh kızlarr, şu konu yüzünden çocuk yapmayı ertelemiştim hep ben de. hala da uykularım kaçar. iki anne de bana çok yakınlar ve çok hevesliler. sen yeter ki doğur biz bakarız aklın kalmasın dediler. biliyorum iyi bakarlar, hatta kayınvalidem annemden de iyi bakar ama ilk 3 yaşı çok önemli diyorlar. ben uykusuzluk ve yorgunluk ile işe gelmeye hazırım ama çocuğum nasıl tepki verir hiç bilmiyorum, ileride sonuçları nasıl olur. bir daha hiç bu yaşlarını göremeyeceğiz. ilk adımını attığında ilk anne dediğinde duyamayacağız belki. duygusallığım ağır basınca hiçbir şey ondan önemli değil diyorum ama onun geleceği için çalışıyoruz sonuçta.
bir de işin şu kısmı var ki ananeler babaneler çocuğa kıyamayıp beslenme konusunda çok serbest olacaklar. makarna/pilav seviyor onu vereyim derler. iyisiyle kötüsüyle çocuk büyüyecek tabi ama kendi yetiştirdiğimiz çocuğun ileride beğenmediğimiz bir davranışı olursa evet ben yaptım, ben şımarttım, sorumlusu benim diyebilirsin. ama anane veya babane büyütünce, işte onlarla büyüdü o yüzden böyle diyip üzülebilir insan.
anneler için daha da zor durum artık yaşları hastalıkları var 1-2 günlük bir şey değil 3-4 yıl bakacaklar belki sabah karanlığından akşam karanlığına kadar.
en iyisi bakıcı gibi duruyor bu seçenekler arasında ama ona da güvenmek zor, bir de annemler bana küserler biz dururken elin yabancısını evine aldın diye öfff.....

ben de senin gibi kararsızlıklar içerisindeyim festicim hatta bunu hamileliğin başından beri ara ara yaşıyorum.
bebeğimin bana ihtiyacı var diyorum onu yalnız bırakamam diyorum. zaten kimsenin bakmasını de istemiyorum kim bilir oğlumu nasıl yetiştirecekler. bir yandan iş yerinde hiç mutlu değilim işe dönmek istemiyorum, ayrıca eşimle aynı kurumda çalışıyoruz bir yandan onu bu ortamda çok uzun süre yalnız bırakmamalıyım diyorum, bir yandan eşime maddi anlamda destek olmalıyım diyorum (maddi durumumuz türkiye şartlarına göre çok şükür oldukça iyi ama yine de gelirin uzun süre yarıya düşmesini istemiyoruz sonuçta bundan sonra üç kişilik bir hayatımız olacak)

kafamda sürekli böyle şeyler dönüyor. üzülüyorum sonra diyorum şu an bunları düşünüp oğlumu üzmemeliyim ama ister istemez ara ara gelip gidiyor düşünceler

Yegenim 5 yasinda hala tulumla uyuyor üstünde yorgan tutmuyor. O yüzden yorgana yatırım yapmak riskli olabilir hava durumuna gore icine uzun kollu, kisa kollu, kalin ince kafasina gore giydiriyor ablam

Canım kontrol öncesi bende panik çok oluyorum ama bence iyidir daha kontrol etmek için erken hareketleri saymak için falan bence .mutlulardır inşallah

Valla ben çocuklarımda pamuk yorgan yastık kullandım. Öyle reflü yastıgı falan da kullanmadım. Yastıgı beline denk getirerek o eğimi yaptım ben yorganı da biraz büyüyünce kullandım yani zaten tepip açıyorlar belli aydan sonra. Öncesi örtüler müslinler penye battaniyeler kalınlar sizi idare eder. Ev içi sıcaklıgı da çok önemli bir faktör. Şu anki evim kalorifersiz. Kışa (Şubat Marta) yorgana geçerim sanırım, ama şu an örtüsüz bile uyur Adana da :)

Canim muhtemelen oğlun biraz büyüyüp toparlayinca calismak isteyeceksindir. İs basarisindan ziyade, kendin icin, psikolojin icin iyi gelecek. Bizim isyerinde dogum izninden dönen herkes ohh bee sonunda döndük ne iyi geldi, sosyallesmis oluyoruz deyip duruyor. İşe gelince dinleniyoruz diyorlar bide bebisin bakimina gelince dee bir sekilde bakilacak, büyüyecek. Onu düşünmeye gercekten cok var

Canım ben uyku tulumunu da LCW aldım tog değeri 2.5 alırsan üstüne yorgan örtmeye hiç gerek yok Bi araştır istersen
Ona baktım ama kalmamış sanırım
Başlat kuzum zaten 1-2 de üstlerini açtıkları için uyku tulumu en iyisi battaniye yetmiyor
Çok teşekkür ederim
Bi 10lu 2 5li hastane çıkışı aldım .yenidoğan tulumu 4 tane aldım.alt üst olarak da kendi yaptığım 2 takım var .hepsini hastaneye götüreceğim.bi arkadaşım yeni doğum yaptı 5 takım değişmiş 2 günde toplam

Bende çok götürmek istiyorum yedek annem de oldu eve götür dedi koydurtmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…