- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.721
Gıtmez olur muyuz çok gittik en az 12 13 dr gördü..Başa gelmeyince bilemeyiz, çok zor birkac doktora da gitmistin degil mi?
Benim de ilk hamileligim ilk basta cok hafif pit pit gelmisti emin olamamistim , ama sonra büyüdükce gücü artti. Bebektir muhtemelen
Ya sana ne desem bilemiyorum arkadaşım. Ne akıl verilebilecek ne de fikir verilebilecek bir konu değil ki. Seni anlıyorum desem de anlamam mümkün değilKızlar merhaba.... Sonuclar hiç degismiyor her sey yine aynı bebegimin suyu geri gelmiyor organ taraması susuzluktan yapılamıyor..... Doktorlar neyi bekliyorsun dogumun zorlasacak yasamaz bebegin diyor.....dyelim her sey yolunda gitti bu bebegn cigerleri kuculmus daha calısmaya da baslamamısken zaten islev görmesi imkansız dogsa da yasamaz kuveze giderken olür hadi diyelim orda da ölmedi entübe ve engelli olur diolar... Enfeksiyon riskim de artıyormus 11 oldu crp..... kordosentez yaptıralım diger cocuklarımız icin dedik basarılı olmadı kordon kacti.... En son care fetal doku kaldı araştırmalarda kullanılması icn.... Napcam bilmiyorum...
Allah razı olsun.... Sana zarar verecekse doktorları dinlemek dogru ama her turlu kararında arkandayım diyor.. Ben o secenegi kullanmak istemiyorum cok zor ama kalbinin durmasına ben sebep olmak istemiyorum zaman da geçiyor dogumdan da korkuyorum.. Kafam karışık...Ya sana ne desem bilemiyorum arkadaşım. Ne akıl verilebilecek ne de fikir verilebilecek bir konu değil ki. Seni anlıyorum desem de anlamam mümkün değildua edicem elimden tek gelen bu. Allahım en doğrusunu içine doğdursun ve kararını öyle vermeni sağlasın. Pişmanlık yaşamadan karar vermen nasip olsun. Ben kursn okuyamıyorum ama annemden rica edicem senin için fetih duası okusun. En doğru kararın ve seçeneğin içine doğması için. Eşin ne diyor canım?
İlk bebegimi de kaybettim ben.. Sonlandırmak zorunda kalmıştım trizomi 18di..Ya sana ne desem bilemiyorum arkadaşım. Ne akıl verilebilecek ne de fikir verilebilecek bir konu değil ki. Seni anlıyorum desem de anlamam mümkün değildua edicem elimden tek gelen bu. Allahım en doğrusunu içine doğdursun ve kararını öyle vermeni sağlasın. Pişmanlık yaşamadan karar vermen nasip olsun. Ben kursn okuyamıyorum ama annemden rica edicem senin için fetih duası okusun. En doğru kararın ve seçeneğin içine doğması için. Eşin ne diyor canım?
Canım seni etkilemekten kararını değiştirmekten inan ki çok korkuyorum. Ama her iki seçeneğin de artılarını ve eksilerini düşündün mü iyice? Farkındasın değil mi bunların? Duygusal olmanı anlıyorum ama bu kalple verilebilecek bir karar gibi değil. Kalp ve beyin birarada verilmesi gereken bir karar. Ah arkadaşım ah çok üzüldüm. O kadar haklısın ki kalbinin durmasına sen sebep olmamak istemekte ama sebebi sen değilsin ama maalesef kararın kaldığı kişisin.Allah razı olsun.... Sana zarar verecekse doktorları dinlemek dogru ama her turlu kararında arkandayım diyor.. Ben o secenegi kullanmak istemiyorum cok zor ama kalbinin durmasına ben sebep olmak istemiyorum zaman da geçiyor dogumdan da korkuyorum.. Kafam karışık...
Başlat kuzum zaten 1-2 de üstlerini açtıkları için uyku tulumu en iyisi battaniye yetmiyorTeşekkür ederim ya bu benim için inanılmaz bi soru işaretiydi.Anneme sordum hatırlamıyorum ki dedi banae normal 28 yıl geçmiş .o zaman iyi uyku tulumu özellikleri diye Google aratmamı başlatayım
Dua etmekten başka destek veremiyoruz maalesef öyle zor ki Allahım en kolay şekilde atlatmanı sağlasın her şeyi yoluna koysunKızlar merhaba.... Sonuclar hiç degismiyor her sey yine aynı bebegimin suyu geri gelmiyor organ taraması susuzluktan yapılamıyor..... Doktorlar neyi bekliyorsun dogumun zorlasacak yasamaz bebegin diyor.....dyelim her sey yolunda gitti bu bebegn cigerleri kuculmus daha calısmaya da baslamamısken zaten islev görmesi imkansız dogsa da yasamaz kuveze giderken olür hadi diyelim orda da ölmedi entübe ve engelli olur diolar... Enfeksiyon riskim de artıyormus 11 oldu crp..... kordosentez yaptıralım diger cocuklarımız icin dedik basarılı olmadı kordon kacti.... En son care fetal doku kaldı araştırmalarda kullanılması icn.... Napcam bilmiyorum...
aynen canim dogum izni meselesi devlette daha esnek. 1 eylulde goreve baslamaymis.Arastircaz bakalim sonuca göre. Yan cizme olayi söyle cocuk olmadan evvel sen kazan yeterki calis bakarm felan diyodu sonra bu isler ciktktan sonra biraz annen bakar biraz ben kaldiki annemden 12 yas kucuk kendisi ve annem cidden hastaligi cok olan bir kadin beyin anevrizmasi var daha bisuru seyler. Sonra parasiyla bakilir bakici tutulura getirdi lafi..bende bu denli dönmesini esime dedim zaten oda sasirdi ama ne yapalim diyor zorla baktiramayz hakli bakmak zornda degil ama bastanda oyle konusmayacakti aman bakmasnda Allah verir bi kolayligini. Bence sende suan sürecin ilerlemesine göre kafanda sekillendirirsin streslenme simdiden bi yol buluruz elbet canim dur bakaljmKuzucuğum bence senin durumun tamamen bebeğinin kısmetiyle gelmesi
Birsürü çözüm bulunabilir. Doğu görevi varsa eşin güvenlikle ilgili bir meslekte. Jandarma/polis/askerlerde eş kocasının yanına tayin aldırabiliyormuş. Şimdi cahil cahil konuşucam pek teknik bilgim yok ama sne zaten doğum yapacağın için atandan bile izinde olacaksın. Belki bir müddet çalışıp iznine döneceksin. Ne zaman olacak bu atama? O süreçte biraz uzun izin alırsın eşinin 1 yılı bitmiş olur sonrası ya senin atamanın olduğu yere gelir ya da sen ondan dolayı tayin isteyecebileceğin için biraraya elbet gelirsiniz. İyice araştırmak lazım senin durumunu. Devlete bir atandın mı zaten maşallah 2 yıla kadar izni oluyormuş. Sen gönlünü ferah tut kızce Kısmetiyle geliyor
Kayınvalidene ne oldu da yan çiziyor? Tamam bakmak zorunda değil ona yorumum yokta niye yani kararı değiştirdi
Çok üzgünüm canım, allah sabır versinKızlar merhaba.... Sonuclar hiç degismiyor her sey yine aynı bebegimin suyu geri gelmiyor organ taraması susuzluktan yapılamıyor..... Doktorlar neyi bekliyorsun dogumun zorlasacak yasamaz bebegin diyor.....dyelim her sey yolunda gitti bu bebegn cigerleri kuculmus daha calısmaya da baslamamısken zaten islev görmesi imkansız dogsa da yasamaz kuveze giderken olür hadi diyelim orda da ölmedi entübe ve engelli olur diolar... Enfeksiyon riskim de artıyormus 11 oldu crp..... kordosentez yaptıralım diger cocuklarımız icin dedik basarılı olmadı kordon kacti.... En son care fetal doku kaldı araştırmalarda kullanılması icn.... Napcam bilmiyorum...
Davulun sesi uzaktan hoş gelir, yapacağınızı düşünmedi herhalde bol bol konuşup durdu. İş başa düşünce de tabi ağır geldi. Büyükler içinde çocuk bakması zor aslında ya. Ben torun bakan bir babanne olmam gibi geliyoraynen canim dogum izni meselesi devlette daha esnek. 1 eylulde goreve baslamaymis.Arastircaz bakalim sonuca göre. Yan cizme olayi söyle cocuk olmadan evvel sen kazan yeterki calis bakarm felan diyodu sonra bu isler ciktktan sonra biraz annen bakar biraz ben kaldiki annemden 12 yas kucuk kendisi ve annem cidden hastaligi cok olan bir kadin beyin anevrizmasi var daha bisuru seyler. Sonra parasiyla bakilir bakici tutulura getirdi lafi..bende bu denli dönmesini esime dedim zaten oda sasirdi ama ne yapalim diyor zorla baktiramayz hakli bakmak zornda degil ama bastanda oyle konusmayacakti aman bakmasnda Allah verir bi kolayligini. Bence sende suan sürecin ilerlemesine göre kafanda sekillendirirsin streslenme simdiden bi yol buluruz elbet canim dur bakaljm
Ben onu her Allahın günü düşünüyorum ama memurum. Memurluk da kolay bırakılmıyor. Hele ki borçlarımız var ve günümüz şartlarında tek maaş la ev çevirmek çok zor. Diye diye çocukları büyüttüm. Ama Güneş konusunda çok tereddütteyim. Çocuk gelişimi okuyorum. Ordan atanırsam Anaokulu öğretmeni olarak, belki zamanım daha verimli, olabilir diye düşünüyorum çocuklarım için. Alında lise matematik mezunuyum ama devlete atanmam imkansızlaştı sayı da az alıyorlar. Artık başka yollara kaydım. Analık zor iş , her yolu deneyeceğim...Arkadaşlarım ben yine bir moda girdim, yüce rabbim sonumu hayır etsin. Ben çalışan bir anneyim. Okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım sonra staja girdim ve stajda iş teklifi aldım ve işe başladım. Hiç iş arama vs durumum olmadı ama çalışmaktan çok inanılmaz memnunum. Hep kendimi geliştirmeye adadım kendimi. Kariyerim her zaman çok çok önemliydi, aile hayatımdan bile. Sonrasında endometriozis hastası oldum. Ameliyat olacağım doktor bana sen bilirsin böyle hırslı devam edersen zarar göreceksin 3-5 yıla çocuğum olmuyor diye gelirsin, sen bilirsin dedi. Çocuğum olmayacağını hiç düşünmedim. Sağlıklı insanlarında olmayabilir, sağlıksız görülen insanların da olabilir. Bebek konusu allahtan. O yüzden bilinçaltımı ve zihnimi kirletmedim.
Ama tabiki eski hırslı günlerim bitti. Odağım aile hayatıma kaydı, çocukları sevmeyen ben sevmeye başladım. Sonra 2-3 yıl sonra evlendik bugüne de hamilelik nasipmiş, çok şükür allahım aratmadı.
Ancak ben çalışmak hiç istemiyorum artık. İşi için ölen ben, gece gündüz çalışan gık demeyen ben artık yok içimden gelmiyor. Bir yanım biliyor ki asla ve asla evde oturamam elbet çalışmalıyım bir yanımda diyor ki festii ama bebeğinin sana ihtiyacı var ve 3 yaşına kadar çok kıymetli.
Erken bunları düşünmek için biliyorum ama bugün kendime ben bunu dert ettim. Mesleğim öyle 2-3 yıl arayı kaldırmaz. Dönüşüm çok zor olur. Ama bursada da yalnızız biz ailelerimiz başka illerde. Ben bu bebeği kime bırakabilirim ki. Bakıcı da içime sinmiyor. Ay bilemedim ben ya
ben de senin gibi kararsızlıklar içerisindeyim festicim hatta bunu hamileliğin başından beri ara ara yaşıyorum.Arkadaşlarım ben yine bir moda girdim, yüce rabbim sonumu hayır etsin. Ben çalışan bir anneyim. Okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım sonra staja girdim ve stajda iş teklifi aldım ve işe başladım. Hiç iş arama vs durumum olmadı ama çalışmaktan çok inanılmaz memnunum. Hep kendimi geliştirmeye adadım kendimi. Kariyerim her zaman çok çok önemliydi, aile hayatımdan bile. Sonrasında endometriozis hastası oldum. Ameliyat olacağım doktor bana sen bilirsin böyle hırslı devam edersen zarar göreceksin 3-5 yıla çocuğum olmuyor diye gelirsin, sen bilirsin dedi. Çocuğum olmayacağını hiç düşünmedim. Sağlıklı insanlarında olmayabilir, sağlıksız görülen insanların da olabilir. Bebek konusu allahtan. O yüzden bilinçaltımı ve zihnimi kirletmedim.
Ama tabiki eski hırslı günlerim bitti. Odağım aile hayatıma kaydı, çocukları sevmeyen ben sevmeye başladım. Sonra 2-3 yıl sonra evlendik bugüne de hamilelik nasipmiş, çok şükür allahım aratmadı.
Ancak ben çalışmak hiç istemiyorum artık. İşi için ölen ben, gece gündüz çalışan gık demeyen ben artık yok içimden gelmiyor. Bir yanım biliyor ki asla ve asla evde oturamam elbet çalışmalıyım bir yanımda diyor ki festii ama bebeğinin sana ihtiyacı var ve 3 yaşına kadar çok kıymetli.
Erken bunları düşünmek için biliyorum ama bugün kendime ben bunu dert ettim. Mesleğim öyle 2-3 yıl arayı kaldırmaz. Dönüşüm çok zor olur. Ama bursada da yalnızız biz ailelerimiz başka illerde. Ben bu bebeği kime bırakabilirim ki. Bakıcı da içime sinmiyor. Ay bilemedim ben ya
Yegenim 5 yasinda hala tulumla uyuyorCanım ben hem anne yanı hem odasına beşik aldığım için alıyorum nevresimleri.odasındaki beşik boş durmasın diyeama 70x130 nevresim de bakabilirsin bence .ben de anne yanında nasıl yatırcam bilmiyorum şu an yorgansız bilemedim uyutulur mu üstünü örtmeyecek miyiz yatarken boğulma riski var da uyku tulumu yeterli olur mu ya hasta olursa bilmiyorum deneyimli anneler nasıl yatırdınız bebişleri ses verin
Canım kontrol öncesi bende panik çok oluyorum2 gündür az atiyor canim doktora giderdimde yarin zaten kontrolum var diye sabrediyorum. Gayet iyidi 2 gündür bi azalma var anlamadm. Plesnta arkada demisti perinatolog yani yeri güzeldi sikinti görmedi ama umarm.hersey yolundadirda benimki tembelliginden böyle yapiyodurannem hep diyor kizlarn poposu agir olur diye sende öyleydn diyor yani erkekler daha hareketli olurmus ne kdr dogru bilemiuorum her kontrol öncesi beni böyle evhamlar sariyor zaten
Canim muhtemelen oğlun biraz büyüyüp toparlayinca calismak isteyeceksindir. İs basarisindan ziyade, kendin icin, psikolojin icin iyi gelecek. Bizim isyerinde dogum izninden dönen herkes ohh bee sonunda döndük ne iyi geldi, sosyallesmis oluyoruz deyip duruyor. İşe gelince dinleniyoruz diyorlar bideEvet zaten akış bize gösterecek doğrusunu. Ama yine de üzüldüm. Bende aynı cümleyi kurdum eşime. İşyerime 10 ay kullanacağımı söyledim. Olursa uzatmak istersem onlarıda zorda bırakmayayım diye. Bir iş arkadaşım 4 ayda döneceğim dedi planlar ona göre yapıldı. Ama uzattı birkaç kez 1. Yıla doğru yaklaşıyor. Ve çok zor durumda kaldı herkes. Böyle bir durum olmasın diye ben maksimumda kullanacağım dedim. Ama baktım olmuyor sıkılıyorum bunların hepsi çok normal ve doğal o zaman erken dönerim. Ama yine de içim tuhaf oluyor. Birde o denk geldiğim konuda doktoralı kadın bebeği olunca eşiyle ortak karar almışlar çalışmaması yönünde. Kadın oğluna bağımlı olmuş resmen, servise bile bindiremeyecek kadar ve artık eşi sen ne işe yararsın gibi nahoş cümleler kurmaya başlamış. O onun yolu üzerime almıyorum tabiiki ama herşey hayatta insanlar için. Ben işe başladığımdan beri ailemden bile para almıyorum, evlenirken herşeyimizi kendimiz yaptık. Aileler vermediği için değil asla onlarda şaşırdılar biz kendimiz yapacağız deyince. Ama ben onuda doğru bulmuyorum. Annem babam ömrü billah bana bakmamalı. Çol şükür eğitimimi aldırdılar en iyi şekilde ve gerisini kendim yapabildim.
Ama işte bebeğim konu olunca beynim devre dışı kalıyor benim. Bir yanım çalışıp didinip çok başarılı olmak istiyor, bir yanım festi yaptığın şimdilik yeter bebeğine odaklan diyor. Hep soru işaretleriyle boğuşuyorum. İyi bir anne olacak mıyım diye asla düşünmüyorum çalışmaktan/çalışmamaktan çok bağımsız birşey iyi bir anne olmak allahtan onun bilincindeyim.
Arkadaşım sende üzülme kısmetinde yükselmek var ise ne olursa olsun yükseleceksin
Ona baktım ama kalmamış sanırımCanım ben uyku tulumunu da LCW aldım tog değeri 2.5 alırsan üstüne yorgan örtmeye hiç gerek yok Bi araştır istersen
Çok teşekkür ederimBaşlat kuzum zaten 1-2 de üstlerini açtıkları için uyku tulumu en iyisi battaniye yetmiyor
Bi 10lu 2 5li hastane çıkışı aldım .yenidoğan tulumu 4 tane aldım.alt üst olarak da kendi yaptığım 2 takım var .hepsini hastaneye götüreceğim.bi arkadaşım yeni doğum yaptı 5 takım değişmiş 2 günde toplamKızlar kaçar takım yeni doğan aldınız? Zıbın aldınız? Ben şimdi sadece 2 tane yeni doğan tulum, 3 tane 3 aylık tulum aldım. Yenidoğan seti alacağım 1 tane. Acaba diğerlerini tulum mu alsam yoksa 2 li 3 lü set mi? Hangisi kullanışlı olur?
Bende çok götürmek istiyorum yedek annem de oldu eve götür dedi koydurtmuyorOna baktım ama kalmamış sanırım
Çok teşekkür ederim
Bi 10lu 2 5li hastane çıkışı aldım .yenidoğan tulumu 4 tane aldım.alt üst olarak da kendi yaptığım 2 takım var .hepsini hastaneye götüreceğim.bi arkadaşım yeni doğum yaptı 5 takım değişmiş 2 günde toplam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?