- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.761
Hayir yapacak bise kalmamis su bittiği icinenfeksiyon tedavisi uygulamıyorlar mı pekı sana
Oyle bi sansim malesef yok su an ztn 23 hafta ligim bi cok uzvu tehlike altinda ciger gelismio en başta...İnternete baktim simdi 23 haftalik dogup yasayan cok bebek varyaa insallah organlari sorunsuz gelisiyordur yavrunun da kucagina saglikla alirsin neden olmasın ki rabbim büyük
Amin..Kıyamam sana.. çok üzgünüm arkadaşım.. inşallah hiç ummadığın güzel şeyler olur rabbim yardımcın olsun..
Cok yukselmesi lazm sanrm brde uygulanması icin 100 200 gbienfeksiyon tedavisi uygulamıyorlar mı pekı sana
Acil de kan verip öğrenebilirsin canım,galiba bebis geliyorum diyorKızlar bugün adetimin 2.günü ama henüz olmadım ara ara gün içinde karnıma ağrı giriyor ama adet sancısı gibi değil daha hafif 5-6 dakika sonra geçiyor. Bugün evde test yaptım çok aşırı silik bir çizgi çıktı.
İnşallahhAcil de kan verip öğrenebilirsin canım,galiba bebis geliyorum diyor
benim de cok cok silikti 2 gün sonra felan tekrar yaptigimda yavas yavas koyulastiKızlar bugün adetimin 2.günü ama henüz olmadım ara ara gün içinde karnıma ağrı giriyor ama adet sancısı gibi değil daha hafif 5-6 dakika sonra geçiyor. Bugün evde test yaptım çok aşırı silik bir çizgi çıktı.
Hurç seti almıştım instamamlardan özenip bunlar ne taşınıyo gibi rezil etme diye çığlık attıGizlice halledebilirsin bence
Aman benimki de öyle kızım koca bavulla tatile mi gidiyorsun bi gece kalıp çıkcan ay diyoHurç seti almıştım instamamlardan özenip bunlar ne taşınıyo gibi rezil etme diye çığlık attı
Ya benimde böyle çıkmıştı adete bi hafta kalaKızlar bugün adetimin 2.günü ama henüz olmadım ara ara gün içinde karnıma ağrı giriyor ama adet sancısı gibi değil daha hafif 5-6 dakika sonra geçiyor. Bugün evde test yaptım çok aşırı silik bir çizgi çıktı.
Kız kuzucumm ismi da Ada :))
Ben 3 gün önce verdim kan testi bişey çıkmadı normalde günü gününe adet olurum gecikmez ama gün geçti öyle bir test yapayım dedim böyle silik çıktı anlamadımYa benimde böyle çıkmıştı adete bi hafta kalaanılarııııım kan verin isterseniz ,sanki geliyorum demiş gibi
Allahım inşallah hayırlıysa kariyerinin o yöne yönelmesini nasip eder pozitif, çok güzel olur. Heran yanında olabilirsin. Çocuk gelişimi okumak çok mantıklı bir karar aslında ve sen şefkatli birisiisn en güzel şekilde yapacağına eminimBen onu her Allahın günü düşünüyorum ama memurum. Memurluk da kolay bırakılmıyor. Hele ki borçlarımız var ve günümüz şartlarında tek maaş la ev çevirmek çok zor. Diye diye çocukları büyüttüm. Ama Güneş konusunda çok tereddütteyim. Çocuk gelişimi okuyorum. Ordan atanırsam Anaokulu öğretmeni olarak, belki zamanım daha verimli, olabilir diye düşünüyorum çocuklarım için. Alında lise matematik mezunuyum ama devlete atanmam imkansızlaştı sayı da az alıyorlar. Artık başka yollara kaydım. Analık zor iş , her yolu deneyeceğim...
Canım annende kayınvaliden de olsa güzelce konuşacaksın. Tek sebep buysa eğer hani istediğin şekilde büyütemeyeceğinden korkuyorsan büyüklerin o zaman hiç dert etme. Muhtemelen benim ailem yanımda olsa ben dert etmem. Listeleri çıkartır veririm. Kv uyar mıydı bilmiyorum ama annemin %100 uyacağına eminim. Minnoş annem maşallah diyip ip gerip koltukların arasına mandal taktıran bir kadınah ahh kızlarr, şu konu yüzünden çocuk yapmayı ertelemiştim hep ben de. hala da uykularım kaçar. iki anne de bana çok yakınlar ve çok hevesliler. sen yeter ki doğur biz bakarız aklın kalmasın dediler. biliyorum iyi bakarlar, hatta kayınvalidem annemden de iyi bakar ama ilk 3 yaşı çok önemli diyorlar. ben uykusuzluk ve yorgunluk ile işe gelmeye hazırım ama çocuğum nasıl tepki verir hiç bilmiyorum, ileride sonuçları nasıl olur. bir daha hiç bu yaşlarını göremeyeceğiz. ilk adımını attığında ilk anne dediğinde duyamayacağız belki. duygusallığım ağır basınca hiçbir şey ondan önemli değil diyorum ama onun geleceği için çalışıyoruz sonuçta.
bir de işin şu kısmı var ki ananeler babaneler çocuğa kıyamayıp beslenme konusunda çok serbest olacaklar. makarna/pilav seviyor onu vereyim derler. iyisiyle kötüsüyle çocuk büyüyecek tabi ama kendi yetiştirdiğimiz çocuğun ileride beğenmediğimiz bir davranışı olursa evet ben yaptım, ben şımarttım, sorumlusu benim diyebilirsin. ama anane veya babane büyütünce, işte onlarla büyüdü o yüzden böyle diyip üzülebilir insan.
anneler için daha da zor durum artık yaşları hastalıkları var 1-2 günlük bir şey değil 3-4 yıl bakacaklar belki sabah karanlığından akşam karanlığına kadar.
en iyisi bakıcı gibi duruyor bu seçenekler arasında ama ona da güvenmek zor, bir de annemler bana küserlerbiz dururken elin yabancısını evine aldın diye öfff.....
Benzermiş canım hikayelerimiz. Şuda bir gerçek ki rahata alıştığımız için eşimin maaşı bize yetecek olsa bile yine de bir yanım acabalarla dolu. Bu çocuk büyüyecek yemesi, içmesi, giymesi, evin masrafları, özel harcamalar. Eee ben şimdi nereden keseyim. Zaten herşeyi önden önden alıyor olmamın bir sebebi de bu çekince. Bebeğim olduğunda taksitimiz alacağımız olmasın büyük eşyalardan diye. Ay bilemiyorum altan napacağız. Bu ülkeyi sahiplenememe sebeplerimin başında gelir bu konu. Ben daha evli bile değildim bunu savunurken. Ne babalık izni ne analık izni. Doğru düzgün çocuk büyütmeye elverişli ortam yok paran yok ise.ben de senin gibi kararsızlıklar içerisindeyim festicim hatta bunu hamileliğin başından beri ara ara yaşıyorum.
bebeğimin bana ihtiyacı var diyorum onu yalnız bırakamam diyorum. zaten kimsenin bakmasını de istemiyorum kim bilir oğlumu nasıl yetiştirecekler. bir yandan iş yerinde hiç mutlu değilim işe dönmek istemiyorum, ayrıca eşimle aynı kurumda çalışıyoruz bir yandan onu bu ortamda çok uzun süre yalnız bırakmamalıyım diyorum, bir yandan eşime maddi anlamda destek olmalıyım diyorum (maddi durumumuz türkiye şartlarına göre çok şükür oldukça iyi ama yine de gelirin uzun süre yarıya düşmesini istemiyoruz sonuçta bundan sonra üç kişilik bir hayatımız olacak)
kafamda sürekli böyle şeyler dönüyor. üzülüyorum sonra diyorum şu an bunları düşünüp oğlumu üzmemeliyim ama ister istemez ara ara gelip gidiyor düşünceler
Yani bu ihtimal her zaman var. 10 ay dedim ama erkende dönebilirim fikrim, planım var. Ben evde bunalıyorum. Bu dönemde işsel sıkıntılarım olduğu için birazda bu şekilde düşünmeye başladım. Stresli ve yoğun bir işim var haliyle de şuan bana ağır geliyor. Ama elbet dediğin gibi oğlumunda bir nasibi var ve ona kavuşucazCanim muhtemelen oğlun biraz büyüyüp toparlayinca calismak isteyeceksindir. İs basarisindan ziyade, kendin icin, psikolojin icin iyi gelecek. Bizim isyerinde dogum izninden dönen herkes ohh bee sonunda döndük ne iyi geldi, sosyallesmis oluyoruz deyip duruyor. İşe gelince dinleniyoruz diyorlar bidebebisin bakimina gelince dee bir sekilde bakilacak, büyüyecek. Onu düşünmeye gercekten cok var
Bende işte evde uzun kalırsam kocama sararım, kendime sararım, kilo alırım. Vallahi hiç dengeleyen birisi olmadım onu. Ruhum bunalınca tamam bitti. Yatar uyurum garip garip hallere girerim. Ha bebekle bunlar zor bunlar çocuksuz festi davranışlarıydı. Ya o konu beni çok etkiledi. Öyle olmak istemiyorum. Dediğin gibi işleyen demir pas tutmuyor. Ama ben 10 ay iznimi kullanıcam 1 ayda yıllık izinler. Rapor almayı planlamıyorum allah sağlık versin. Toplam 11 ay kullanıcam bunun 6 ayı ücretsiz olucak ama olsun bidaha geri gelmeyecek. En azından yemeğe alışır, hafif yürür ne bileyim doyarım. 2. Bebeğim olur mu olmaz mı nasip o yüzden birazda kayfini almak istiyorum ben. 3-4 yıl ara vermek demek benim birdaha iş bulamamam demek bulduğum işide beğenmemem demekBende aynı konuyu okudum bugün. İşleyen demir pas tutmaz kanısına vardım. En azından 1 yıl ara veririm diyordum ama okuduklarimdan sonra hepsine yetisebilecegimi düşünüyorum çalışmak eminim beni daha zinde tutacaktır. Doktor kontrollerimde iş yerinden izin alıyorum tüm gün evde oluyorum ama verim sıfır. Mutfağa gidiyorum bisküvi açıp maden suyuyla öğle yemeği yiyorum koltuğa geçip dizi izliyorum .hatta uyuyakaliyorum .el yüz şişmiş uyanıp Bi yemek yapayım diyorum onu bari yapıyorumeşim geliyor Bi sohbet konum bile olmuyor naptin nasıl geçti diyor hiç diyorum çünkü hiçbir şey yapmadım. Düşünsenize tüm gün evdeyiz 1 gün değil 2 gün değil 3 4 yil belki de .sonrasına ise dönüp donemeyecegimiz meçhul. Ben kendimi eminim salarım ve çekilmez Bi tip olurum .açıkçası benimde kafam karıştı. Ama sağlık problemi vs olmazsa ise dönerim diye kendimi odaklicam
Kuzum çok şükür iyi bir noktadayım, biraz stratejik davrandım açıkcası ben. Ufaktan geri çekildim. Bir terfi bir pozisyon değişikliği gelmesin diye. Çünkü öyle bir durum olsa ve ben 1 ay bile ayrılsam o iş yatar. Ve birdaha gelmez. O yüzden ben rölantiye almıştım kendimi zaten. Dönüşümde bir pozisyon değişikliği talebi edicem ve ondan sonra oğluşta yanımda zaten uuu durdurabilene aşk olsun. 11 ay kadar izin kullanabileceğim bu fazlasıyla yeterli bir süre olacak inşallah dediğin gibi yemek yemesi güvenli bağlanması uykusu düzene girmiş oluşmuş olur bende rahat bırakırım. Valal sizlerle konuşunca bir iyi geldi ki. İzinlerimi kullanıp sonra dönüp kaldığım yerden devam etme fikri çok iyi geldi.Canım seni etkilemek istemem ama kendi düşüncelerimi söylemeden edemeyeceğim. Bence eğer iyi bir kariyerin varsa ve ara vermek buna zarar verecekse ara verme derim. Memur olsan aynı şeyi demezdim bak. Çünkü bende senle aynı noktadayım. Bir kariyerim var ve devlet işi değil, bırakırsam en başa döneceğim. Çalışan annelerinde çocukları çok iyi yetişebiliyor. İlla yanında olunca harika olacak diye düşünme. Benim ablamda çalışıyordu 2 oğlan çocucuğu büyüttü işe ara vermeden çokta harika çocuklar oldular. Şimdi annelerinin kariyeriyle gurur duyuyolar. Bence bir annenin çocuğuna verebileceği en güzel hediye kendi ayaklarının üstünde durabilen güçlü bir anne olmaktır. Çocuk anneden ne görürse onu öğrenir. Ev hanımı arkadaşlarımdan özür dileyerek söylüyorum, herkesin imkanları farklı. Ama sizin fırsatınız var. 6 aydan sonra ek gıdaya başlıyor. Bakıcı tutup kamera taktırabilirsin evinememur olsaydın ara ver derdim ama özelde şartlar farklı maalesef
Ay annelere de birşey oldu zaar. Bende dün sigara içiyordum bıktım sigarandan bilmem ne söylendi yıllardır nefret eder söylenir alışığım. Ayol demesin mi torunumu alıp götürcem bu ne böyle diye ben şokAman benimki de öyle kızım koca bavulla tatile mi gidiyorsun bi gece kalıp çıkcan ay diyoya anne yapma ama kv olsa okey konuşsun da bari sen yanımda dur ponçik kadın
Ayy ada ismini de çok severim ya adıyla yaşasın minik kuşKız kuzucumm ismi da Ada :))
Kızlar bugün adetimin 2.günü ama henüz olmadım ara ara gün içinde karnıma ağrı giriyor ama adet sancısı gibi değil daha hafif 5-6 dakika sonra geçiyor. Bugün evde test yaptım çok aşırı silik bir çizgi çıktı.
O pişmanlıktan da korkuyorum işte. Yıllar sonra ben erken döndüm vs diye üzülmek daha ağır geliyor. 3-4 yıllık bir ara benim kariyerimi ve en önemlisi psikolojimi mahveder. Şuanki durumda 11 ay maksimum kullanabileceğim süre onu kullanacağım sonrasını son dönemlerde değerlendireceğim. En azından ek gıda, güvenli bağlanması ve uykusu bir miktar oluşmuş ve düzene girmiş olur. Ama onu bırakma hissi hoşuma gitmiyor. Fakat tamamen evde kalma hissi de beni boğuyor. Benim ana derdim aslında şuanlar.. ayaklarım geir geri gidiyorffestinalente canlarr haklısınız iki arada kalmakta. Çocuklarımızın geleceği için paraya ihtiyaç var fazlasıyla ama eğer ki bir mesleğiniz varsa, ara verin derim. Çünkü o zamanlara bir daha geri dönemeyeceğiz. İşle beraber inanın yürümüyor, hep birşeyleri eksik kalıyor ve insan sonra ilgilenemedim yeterince diye çok pişman oluyor.. karar her birimizin hepsi makul ama bebeler içinse düşünceniz iş 2. Planda kalabilir
Kuzum nasıl çıkacaksın mayıs sonunda? Komple işten mi ayrılacaksın yoksa izin mi?Hastalandığımda evde kalmak bana çok zor gelmişti ama evde bir bebek olunca bu işler değişecek canım evde bebekle kalmış olacağız çünkü örnek vermek gerekirsede lisede ve ünideyken bile ihtiyacı olmadığı halde çalışan ablam bile üç çocuk yaptı oturuyor evinde şu anda onlarla meşgul olmaktan evde sıkılmaya vakti yok zaten birde o kadar uğraştı mali müşavir oldu kızbirde benimde bırakacak kimsem yok bakıcıya da güvenip asla bırakamam kreşe başladığı zaman elbet bir şekilde döneriz işimize. Hiç canını sıkma ben de ofiste sıkıldım artık muhasebe işindeyim bu aylar hep stres bizde 32.haftayı beklemeden mayıs sonunda çıkıcam çocuğumdan ve rahatımdan kıymetli değil hiç birşey valla
Evet sosyalleşiyoruz bir yandan da ama işte bebişi bırakma hissi zor kalma hissi de zor. Ayol duygularımı tanımlayamıyorum ben bu konuda evde kal diyenlere ya evet kalmalıyım diyorum çalış diyenlere yaa evet evet keisn çalışmalıyım diyorum dengesizimSeni o kadar iyi anlıyorum ki ,bende çalışmayı seviyorum beni zinde tuttuğunu düşünüyorum.ama bebeği öğrendiğimden beri bende hiç gitmek istemiyorum.3 yaşına kadar bende kendim bakacağım ki maddi olarak beni zorlayacak bu durum. kendi istediğim gibi yetiştirebilirim bebişimi.bakıcı olayı beni hiç sarmıyor.Yok yani kime güveneyim de bırakayım.annem çalışıyor ,kv çalışıyor .kendini kötü hissetme ,3yaşına kadar bakmak bence çok mantıklı canım.Annelik yüklenirken bu duygu karmaşaları çok normal
Ne tesadüf canım benim de annem hemşire ama yine ne tesadüftür ki benim de tam tersi içim hiç rahat değil onunlayken, yazık canı çekti ver çocuğa kafasında diyen biri hepAllahım inşallah hayırlıysa kariyerinin o yöne yönelmesini nasip eder pozitif, çok güzel olur. Heran yanında olabilirsin. Çocuk gelişimi okumak çok mantıklı bir karar aslında ve sen şefkatli birisiisn en güzel şekilde yapacağına eminim
Canım annende kayınvaliden de olsa güzelce konuşacaksın. Tek sebep buysa eğer hani istediğin şekilde büyütemeyeceğinden korkuyorsan büyüklerin o zaman hiç dert etme. Muhtemelen benim ailem yanımda olsa ben dert etmem. Listeleri çıkartır veririm. Kv uyar mıydı bilmiyorum ama annemin %100 uyacağına eminim. Minnoş annem maşallah diyip ip gerip koltukların arasına mandal taktıran bir kadınkendisi hemşire olduğu içinde içim çok rahat olurdu. Gel desem gelirler buraya taşınırlar ama bunu istemeye hakkım yok gibi hissediyorum. Zaman içerisinde karar vericem. Belki gelirler onlara evi biz açar herşeylerini biz öderiz o zaman belki içime siner. Canım ben en iyi bakıcının bir annane bir babanne yapmayacağını düşünüyorum. Tabi bu laftan sözden anlayan anneler için geçerli verecekleri o sevgi çok kıymetli.
Benzermiş canım hikayelerimiz. Şuda bir gerçek ki rahata alıştığımız için eşimin maaşı bize yetecek olsa bile yine de bir yanım acabalarla dolu. Bu çocuk büyüyecek yemesi, içmesi, giymesi, evin masrafları, özel harcamalar. Eee ben şimdi nereden keseyim. Zaten herşeyi önden önden alıyor olmamın bir sebebi de bu çekince. Bebeğim olduğunda taksitimiz alacağımız olmasın büyük eşyalardan diye. Ay bilemiyorum altan napacağız. Bu ülkeyi sahiplenememe sebeplerimin başında gelir bu konu. Ben daha evli bile değildim bunu savunurken. Ne babalık izni ne analık izni. Doğru düzgün çocuk büyütmeye elverişli ortam yok paran yok ise.
İşte evladım hissediyor ama üzülmediğini ne düşünceli anam var dediğini düşününce bana iyi geliyorkendimi kandırıyor olabilirim ama bilemiiciiiim
Yani bu ihtimal her zaman var. 10 ay dedim ama erkende dönebilirim fikrim, planım var. Ben evde bunalıyorum. Bu dönemde işsel sıkıntılarım olduğu için birazda bu şekilde düşünmeye başladım. Stresli ve yoğun bir işim var haliyle de şuan bana ağır geliyor. Ama elbet dediğin gibi oğlumunda bir nasibi var ve ona kavuşucaz
Bende işte evde uzun kalırsam kocama sararım, kendime sararım, kilo alırım. Vallahi hiç dengeleyen birisi olmadım onu. Ruhum bunalınca tamam bitti. Yatar uyurum garip garip hallere girerim. Ha bebekle bunlar zor bunlar çocuksuz festi davranışlarıydı. Ya o konu beni çok etkiledi. Öyle olmak istemiyorum. Dediğin gibi işleyen demir pas tutmuyor. Ama ben 10 ay iznimi kullanıcam 1 ayda yıllık izinler. Rapor almayı planlamıyorum allah sağlık versin. Toplam 11 ay kullanıcam bunun 6 ayı ücretsiz olucak ama olsun bidaha geri gelmeyecek. En azından yemeğe alışır, hafif yürür ne bileyim doyarım. 2. Bebeğim olur mu olmaz mı nasip o yüzden birazda kayfini almak istiyorum ben. 3-4 yıl ara vermek demek benim birdaha iş bulamamam demek bulduğum işide beğenmemem demekbenim öyle bir ara şansım yok maks 1 yıl ya da sonsuza kadar çalışmamak arasındayım mutlu bir kadın olacağımı bilsem yine belki ama asla olamam bulamam birşey hobilerde bir yere kadar
Kuzum çok şükür iyi bir noktadayım, biraz stratejik davrandım açıkcası ben. Ufaktan geri çekildim. Bir terfi bir pozisyon değişikliği gelmesin diye. Çünkü öyle bir durum olsa ve ben 1 ay bile ayrılsam o iş yatar. Ve birdaha gelmez. O yüzden ben rölantiye almıştım kendimi zaten. Dönüşümde bir pozisyon değişikliği talebi edicem ve ondan sonra oğluşta yanımda zaten uuu durdurabilene aşk olsun. 11 ay kadar izin kullanabileceğim bu fazlasıyla yeterli bir süre olacak inşallah dediğin gibi yemek yemesi güvenli bağlanması uykusu düzene girmiş oluşmuş olur bende rahat bırakırım. Valal sizlerle konuşunca bir iyi geldi ki. İzinlerimi kullanıp sonra dönüp kaldığım yerden devam etme fikri çok iyi geldi.
Ha bu arada yine bir yüksek lisansa başladım hamileliğimi bilmiyordum tani o zaman. Ordan da yürüyeceğim biraz. Bir bakmışsınız akademisyen olmuşumdua edin kızlar doğru yolu nasibimi çok aramadan kolaylıkla mutlulukla bulayım, hepimiz bulalım amin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?