- 3 Kasım 2017
- 4.601
- 7.881
- 158
- 36
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.781
Canım bunların hepsine spontane karar vericeksin. Zaten öyle bir bunalıyor ki çocukla insan evde. Uykusuydu, karın ağrısıydı ağlamasıydı derken kaçacak yer aranıyor.. ben de 1,5 yaşına kadar ses çıkartmadan dayandım ama sonrasında artık çalışmam lazım demeye başlamıştım. Çünkü değişik bi ortam bebekten uzaklaşıp biraz da olsa kafa dinleme. Düşün çalışmaktan kafa dinleme olarak bahsediyorumO pişmanlıktan da korkuyorum işte. Yıllar sonra ben erken döndüm vs diye üzülmek daha ağır geliyor. 3-4 yıllık bir ara benim kariyerimi ve en önemlisi psikolojimi mahveder. Şuanki durumda 11 ay maksimum kullanabileceğim süre onu kullanacağım sonrasını son dönemlerde değerlendireceğim. En azından ek gıda, güvenli bağlanması ve uykusu bir miktar oluşmuş ve düzene girmiş olur. Ama onu bırakma hissi hoşuma gitmiyor. Fakat tamamen evde kalma hissi de beni boğuyor. Benim ana derdim aslında şuanlar.. ayaklarım geir geri gidiyor
Kuzum nasıl çıkacaksın mayıs sonunda? Komple işten mi ayrılacaksın yoksa izin mi?
Evet sosyalleşiyoruz bir yandan da ama işte bebişi bırakma hissi zor kalma hissi de zor. Ayol duygularımı tanımlayamıyorum ben bu konuda evde kal diyenlere ya evet kalmalıyım diyorum çalış diyenlere yaa evet evet keisn çalışmalıyım diyorum dengesizim
Jsksjshsj ya ekmek miNe tesadüf canım benim de annem hemşire ama yine ne tesadüftür ki benim de tam tersi içim hiç rahat değil onunlayken, yazık canı çekti ver çocuğa kafasında diyen biri hepilk ekmeğini ondan yedi. 6 aylık olmuştu türkiyeye gittik, daha h ekmek falan vermemiştim yeni yeni havuç kabak yoğurt falan yiyordu. Neyse geldik annemlere sarılma faslı falan, sonra mutfağa bi girdim baktım ki ne göreyim. Vermiş eline ekmeği yesin kızım yesin ekmek iyidir diyo. Ne diyim şimdi
Bakalım neler olacak. Bulut bebeğimden kopamama ihtimalim de var yaşayıp görücezCanım bunların hepsine spontane karar vericeksin. Zaten öyle bir bunalıyor ki çocukla insan evde. Uykusuydu, karın ağrısıydı ağlamasıydı derken kaçacak yer aranıyor.. ben de 1,5 yaşına kadar ses çıkartmadan dayandım ama sonrasında artık çalışmam lazım demeye başlamıştım. Çünkü değişik bi ortam bebekten uzaklaşıp biraz da olsa kafa dinleme. Düşün çalışmaktan kafa dinleme olarak bahsediyorumartık nasıl uygum olucaksa hepiniz için o şekilde ilerliceksin, onu zaman ve bebiş göstericek
Bizde de tam tersi, annem yüz göz oluşumuza güvenip sınırları aşar hiç takmaz. Kv de de tam tersi dediğimden dışarı asla çıkmazJsksjshsj ya ekmek mi
Canım ben aslında sevgi pıtırcığıyımdır herkesle konuşurum, önemserim, dinlerim. Ama çizgilerim nettir. Bende bu arada çevremdeki insanların çizgilerini aşmam ama kendiminkini de aştırmam. Öyle birşey olsa mesela kudururum yani bende bırakamam ama annemden onu beklemiyorum. Kayınvalide olabilir ama arkamdan yapar yaparsa da onuda evi kamerayla donatınca ben zor yapar
Jsjshhsj işte hafif bir babannelik yükleniyor demek kiBizde de tam tersi, annem yüz göz oluşumuza güvenip sınırları aşar hiç takmaz. Kv de de tam tersi dediğimden dışarı asla çıkmazama şimdi şimdi çıkmaya başladı biraz, gizli gizli güya bazen tatlı yiyolar, kızıma söyleme diyormuş, kızım da anında yetiştirir anne ben süt dilimi yediiiim kız ben sana söyleme demedim mi der o da sonra güleriz.
Antepfıstığını deniyim en kısa zamandaBenimde hamilelikten beri sıkıntılı ama sabah ve gece aç karnına kuru kayısı yemek iyi geliyor. Ve aç karnına 1 avuç Antep fıstığı yemek hepsinden iyi geliyor, yediğimin 2-3 saat sonrası lavobaya çıkartıyor, deneyin derim
Şu an eniştemin yanında çalışıyorum canım mali müşavirlik ofisi kendi defterlerimde var onların geliri bana gelicek işte olmasamda bizde uzun süre izin söz konusu değil çünkü burda ben bir ay olmasam işler yürümez benim seviyemde personel almak zorunda evden uzaktan yardımda falan buluncam işlerden uzak kalırsam asla başladığım yere dönemem çünkü sürekli yeni kanunlar yeni sistemler var takipte olmam lazım 3 yıl sonra tekrar geri dönerim ihtiyaç olduğunda ablama bebişi bırakıp desteğe gelirim kendi işim gibi .normalde haziran sonunda 32. Haftalık oluyorum ben mayıs sonu çıkmak istediğimi söyledim rahat rahat Alışveriş yapmak bebeğin gelişine hazırlanmak istiyorum şuanki işimde hiçbirine vaktim olmuyor çok yoğunum ben birde alacağım şeyleri dıdısına kadar araştırmadan asla almam eniştem hadi gel bebek eşyası alalım diyor ben gitmiyorum cumartesi pazar bile çalışıyoruz yeri gelince çok yoğun oluyor sıkıldım ya valla pöff yaniO pişmanlıktan da korkuyorum işte. Yıllar sonra ben erken döndüm vs diye üzülmek daha ağır geliyor. 3-4 yıllık bir ara benim kariyerimi ve en önemlisi psikolojimi mahveder. Şuanki durumda 11 ay maksimum kullanabileceğim süre onu kullanacağım sonrasını son dönemlerde değerlendireceğim. En azından ek gıda, güvenli bağlanması ve uykusu bir miktar oluşmuş ve düzene girmiş olur. Ama onu bırakma hissi hoşuma gitmiyor. Fakat tamamen evde kalma hissi de beni boğuyor. Benim ana derdim aslında şuanlar.. ayaklarım geir geri gidiyor
Kuzum nasıl çıkacaksın mayıs sonunda? Komple işten mi ayrılacaksın yoksa izin mi?
Evet sosyalleşiyoruz bir yandan da ama işte bebişi bırakma hissi zor kalma hissi de zor. Ayol duygularımı tanımlayamıyorum ben bu konuda evde kal diyenlere ya evet kalmalıyım diyorum çalış diyenlere yaa evet evet keisn çalışmalıyım diyorum dengesizim
Off ben çok sınırlar koymaya çalıştım. Bizim mesela haftada 2 gün tatlı günümüz. O 2 günde 3 çeşit tatlı bişey yiyebiliyor. Uymaya çalışıyoruz ama onun dışında kaçamaklar da oluyor. Bazen söylüyor kreşte verdiler anne diyor. Hani çocuk sağlıksız şeylerin ne olduğunun bilincinde, çok tatlı yememesi lazım biliyor onu öğrendi, ammma velakin vazgeçemiyor çok seviyor ama 99% seviyordur heralde çocukların.Bizde de tam tersi, annem yüz göz oluşumuza güvenip sınırları aşar hiç takmaz. Kv de de tam tersi dediğimden dışarı asla çıkmazama şimdi şimdi çıkmaya başladı biraz, gizli gizli güya bazen tatlı yiyolar, kızıma söyleme diyormuş, kızım da anında yetiştirir anne ben süt dilimi yediiiim kız ben sana söyleme demedim mi der o da sonra güleriz.
Canım daimi bir problemim olmadı. Öncesinde de var mıydı sende hamilelikle mi başladı? Bir damla varmış baya iyiymiş bebeklerde de kullanılıyormuş. Ciddi kabızlığı bile ertesi güne çözmüştü, burda da kullananlar da vardı.Yani benim bahsettiğim aslında sürekli bir kabızlık, her tuvalette zorlanma yani. Yoksa ara ara kabız olmamız hepimiz için çok normalKayısıyı suya koymak, kuru inciri koymak, tüm kuru meyveleri koymak, zeytinyağı direkt içmek vs hiç fayda etmiyor bana maalesef. Artık etkisini yitirdi. İnşallah hepimiz bu süreci sıfır sıkıntıyla atlatırız artık ya bu mide bağırsak sorunlarından dolayı benim akıl sağlığım sallanıyor.
Bir fıstık olarak bunu denememiş olmanı hiç düşünmezdim zira nickini her okuduğumda aklıma antepfıstığı geliyorAntepfıstığını deniyim en kısa zamandaÇok teşekkür ederim
İşte o haftasonu çalışmaları bilmem neleri zorlayıcı. Hele hamileyken ooo. Bence güzel bir fırsatın varmış, değerlendirmekle en güzelini yaparsın. Oohhh misler gibi 2.5 ay herşeye yeter de artar da. Hem mental olarak hazırlanırsın hem de herşeyi tamamlarsın.Şu an eniştemin yanında çalışıyorum canım mali müşavirlik ofisi kendi defterlerimde var onların geliri bana gelicek işte olmasamda bizde uzun süre izin söz konusu değil çünkü burda ben bir ay olmasam işler yürümez benim seviyemde personel almak zorunda evden uzaktan yardımda falan buluncam işlerden uzak kalırsam asla başladığım yere dönemem çünkü sürekli yeni kanunlar yeni sistemler var takipte olmam lazım 3 yıl sonra tekrar geri dönerim ihtiyaç olduğunda ablama bebişi bırakıp desteğe gelirim kendi işim gibi .normalde haziran sonunda 32. Haftalık oluyorum ben mayıs sonu çıkmak istediğimi söyledim rahat rahat Alışveriş yapmak bebeğin gelişine hazırlanmak istiyorum şuanki işimde hiçbirine vaktim olmuyor çok yoğunum ben birde alacağım şeyleri dıdısına kadar araştırmadan asla almam eniştem hadi gel bebek eşyası alalım diyor ben gitmiyorum cumartesi pazar bile çalışıyoruz yeri gelince çok yoğun oluyor sıkıldım ya valla pöff yani
HsjshsjjOff ben çok sınırlar koymaya çalıştım. Bizim mesela haftada 2 gün tatlı günümüz. O 2 günde 3 çeşit tatlı bişey yiyebiliyor. Uymaya çalışıyoruz ama onun dışında kaçamaklar da oluyor. Bazen söylüyor kreşte verdiler anne diyor. Hani çocuk sağlıksız şeylerin ne olduğunun bilincinde, çok tatlı yememesi lazım biliyor onu öğrendi, ammma velakin vazgeçemiyor çok seviyor ama 99% seviyordur heralde çocukların.
Zaten tatlılarda özellikle benden yememiştir ilk kez hiÇ birşeyi, baba babaanne anneanne dede hep bunlar yüzünden oluyor ne oluyorsa
Nasıl yaaaDetaylı ultrason da yüzde yüz kız denilen bebeğim yüzde yüz erkek çıktı bugun
Ay yarın böyle bir haberle gelirsem bende hiç şaşırmam benim hem eltimde hem görümcemde hep kız denilen çocuklar erkek çıktı ilk kız torunu ben vercem gibi iki doktorda kesin kız dedi ama sürpriz bekliyorumDetaylı ultrason da yüzde yüz kız denilen bebeğim yüzde yüz erkek çıktı bugun
Yaaa bide bana sorun bebeğim zaten 20 haftaya kadar hep gizledi göremedik 21 haftada detayliya girdik doktor yüzde yüz kız dedi bugün rutin muayeneye girdik doktora kızımız nasıl diyince kizmi ne kızı dedi bariz erkek bu dedi yaaaNasıl yaaadetaylıdan sonra nasıl erkek çıktı ay dur şok oldum. Hani erken olunca değişir de 24+2 de nasıl yeni anlamışlar bide erkek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?