- 25 Şubat 2023
- 97
- 214
- 8
- 32
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #24.801
Vala bana 2 doktorda kesin kız demişti onu geçtim detaylida kız dedi bizde emzik dahil birçok eşyayı pembe aldık sonuccc ogluss geliyor yaaaAy yarın böyle bir haberle gelirsem bende hiç şaşırmam benim hem eltimde hem görümcemde hep kız denilen çocuklar erkek çıktı ilk kız torunu ben vercem gibi iki doktorda kesin kız dedi ama sürpriz bekliyorum
Aynen canımm. Zaten belli bi yaşta istesek de karışamıcaz tanışcak yicek kafasında ilerlemeye çalıştım hep ama işte etraftakiler yok mu etraftakilerHsjshsjj
Çocuğun bunun bilincinde olması bunu ona aşılayabilmiş olman bence en kıymetlisi. Hiç yemeden de olmaz kendimizi kandırmamamız lazım. Bende elimden geldiğince hurmalı tatlılar, ahududu sularıyla beslerim, hazır paketli ürün olmaz kafasındayım ama nereye kadar elbet biryerde deneyip onları da sevecek. Ama ne kadar geç ve ne kadar kontrollü o önemli.
Ay ne desem bilemedimYaaa bide bana sorun bebeğim zaten 20 haftaya kadar hep gizledi göremedik 21 haftada detayliya girdik doktor yüzde yüz kız dedi bugün rutin muayeneye girdik doktora kızımız nasıl diyince kizmi ne kızı dedi bariz erkek bu dedi yaaa
Amaniiin deme kıızVe bidunya alışveriş yaptım herşey pembe
Eee haftalar boyunca kız diye bildiğin için normal arkadaşım birden alışamaman ama olsun minikkuş sağlıkla gelsinHala tuhaf hissediyorum kızım diye seviyorum çocuğu alışamadım ya erkek fikrine herkese 2. Kızım geliyo diye hava atiyodum
Kız benim oğlum eşek sıpası yüzünü bile göstermiyor daha şimdiden bi pozlar veriyor anne git başımdan der gibi. Eli yüzünde, yüzüstü yatıyor. Ben dokunuyorum doktor dokunuyor ayağını sallıyor yüzüstü devam.. daha şimdiden çocuk beni dinlemiyor o yüzden hiç ümidim yokAynen canımm. Zaten belli bi yaşta istesek de karışamıcaz tanışcak yicek kafasında ilerlemeye çalıştım hep ama işte etraftakiler yok mu etraftakilerişin komik yanı da ne biliyo musun beni 30umdan sonra jelibona alıştırdılar eskiden hiç sevmezdim şimdi seviyorum
Nasıl ya detaylıda kız denip sonradan mı erkek çıktı o nasıl oluyo yaaYaaa bide bana sorun bebeğim zaten 20 haftaya kadar hep gizledi göremedik 21 haftada detayliya girdik doktor yüzde yüz kız dedi bugün rutin muayeneye girdik doktora kızımız nasıl diyince kizmi ne kızı dedi bariz erkek bu dedi yaaa
benim de en çok eleştirdiğim konu ücretli iznin kısacık olmasıBenzermiş canım hikayelerimiz. Şuda bir gerçek ki rahata alıştığımız için eşimin maaşı bize yetecek olsa bile yine de bir yanım acabalarla dolu. Bu çocuk büyüyecek yemesi, içmesi, giymesi, evin masrafları, özel harcamalar. Eee ben şimdi nereden keseyim. Zaten herşeyi önden önden alıyor olmamın bir sebebi de bu çekince. Bebeğim olduğunda taksitimiz alacağımız olmasın büyük eşyalardan diye. Ay bilemiyorum altan napacağız. Bu ülkeyi sahiplenememe sebeplerimin başında gelir bu konu. Ben daha evli bile değildim bunu savunurken. Ne babalık izni ne analık izni. Doğru düzgün çocuk büyütmeye elverişli ortam yok paran yok ise.
İşte evladım hissediyor ama üzülmediğini ne düşünceli anam var dediğini düşününce bana iyi geliyorkendimi kandırıyor olabilirim ama bilemiiciiiim
Ha bu arada yine bir yüksek lisansa başladım hamileliğimi bilmiyordum tani o zaman. Ordan da yürüyeceğim biraz. Bir bakmışsınız akademisyen olmuşumdua edin kızlar doğru yolu nasibimi çok aramadan kolaylıkla mutlulukla bulayım, hepimiz bulalım amin
Evet ya bir hesap takip ediyorum almanyadalar. Yoldabiblog ismi. Oğulları doğdu yalan olmasın 6 ay anne 5 ay baba mı aldı ne öyle birşey. Ya bizim çocuklarımızın günahı ne. Benim işyerimde kısmi çalışma var. Haftanın yarısı çalışıyorsun çocuk 66 ay olana kadar. Bir ara o kadar sıcaktım ki 3 gün çalışır 4 gün evde olurum ama işte anlamazlar o çalışmadığım güne iş gelirse sıkıntı olur. Birde daima stresten arınamam. Ama bir yanımda onu düşünüyorum. Hem ben bunalmam hem de bebekle ilgilenirim.benim de en çok eleştirdiğim konu ücretli iznin kısacık olmasıkeşke daha uzun süre izin hakkımız olsa içimiz rahat bir şekilde büyütsek bebişlerimizi
Yüksek lisans da mükemmel bir girişim benceben kitap görmekten bıktığım için hiç yl düşünmedim ama yapanla da gurur duyarım inşallah akademisyenlik için çok güzel bir adım olur
olsun canım bir kızın varmış zaten birde oğlun olcak ne güzelVala bana 2 doktorda kesin kız demişti onu geçtim detaylida kız dedi bizde emzik dahil birçok eşyayı pembe aldık sonuccc ogluss geliyor yaaa
Vala detaylida ben bişey gormedim ama bugün bariz gördümNasıl ya detaylıda kız denip sonradan mı erkek çıktı o nasıl oluyo yaabayaaa bi detaylı bakmış bakan maşallah
Peki detaylıda sen görmedin mi canım ultrasonda. Çünkü bariz bi şekilde gösteriyor orda bak burası işte kız diye
Ayyyy canimmbenjm yollarım tabi kalcak çünkü elimdeolsun canım bir kızın varmış zaten birde oğlun olcak ne güzelsağlıkla gelsin oğluşun inşallah benimki kesin kız olursa bana yollarsın ben sana mavişlerini alırım daha ben bişey almadım
Valaha heralde uzun süre kendime gelemem Allah'tan doğumda öğrenemedikEee haftalar boyunca kız diye bildiğin için normal arkadaşım birden alışamaman ama olsun minikkuş sağlıkla gelsin
İşte ya öyle olsaydıValaha heralde uzun süre kendime gelemem Allah'tan doğumda öğrenemedik
Canım aile büyükleriniz yardım etmez mi? Ben de bu ara bu ikilemdeyim ve çok bunaldım, çalışıyorum işler Can sıkıcı, bir de doktora yapıyorum vize teslimlerim var, bıraksam mı diye düşünüyorum çünkü stres yapıyor, bir yandan da kendime yediremiyorum,Arkadaşlarım ben yine bir moda girdim, yüce rabbim sonumu hayır etsin. Ben çalışan bir anneyim. Okulumu bitirdim, yüksek lisansa başladım sonra staja girdim ve stajda iş teklifi aldım ve işe başladım. Hiç iş arama vs durumum olmadı ama çalışmaktan çok inanılmaz memnunum. Hep kendimi geliştirmeye adadım kendimi. Kariyerim her zaman çok çok önemliydi, aile hayatımdan bile. Sonrasında endometriozis hastası oldum. Ameliyat olacağım doktor bana sen bilirsin böyle hırslı devam edersen zarar göreceksin 3-5 yıla çocuğum olmuyor diye gelirsin, sen bilirsin dedi. Çocuğum olmayacağını hiç düşünmedim. Sağlıklı insanlarında olmayabilir, sağlıksız görülen insanların da olabilir. Bebek konusu allahtan. O yüzden bilinçaltımı ve zihnimi kirletmedim.
Ama tabiki eski hırslı günlerim bitti. Odağım aile hayatıma kaydı, çocukları sevmeyen ben sevmeye başladım. Sonra 2-3 yıl sonra evlendik bugüne de hamilelik nasipmiş, çok şükür allahım aratmadı.
Ancak ben çalışmak hiç istemiyorum artık. İşi için ölen ben, gece gündüz çalışan gık demeyen ben artık yok içimden gelmiyor. Bir yanım biliyor ki asla ve asla evde oturamam elbet çalışmalıyım bir yanımda diyor ki festii ama bebeğinin sana ihtiyacı var ve 3 yaşına kadar çok kıymetli.
Erken bunları düşünmek için biliyorum ama bugün kendime ben bunu dert ettim. Mesleğim öyle 2-3 yıl arayı kaldırmaz. Dönüşüm çok zor olur. Ama bursada da yalnızız biz ailelerimiz başka illerde. Ben bu bebeği kime bırakabilirim ki. Bakıcı da içime sinmiyor. Ay bilemedim ben ya
Aman benimki de öyle kızım koca bavulla tatile mi gidiyorsun bi gece kalıp çıkcan ay diyoya anne yapma ama kv olsa okey konuşsun da bari sen yanımda dur ponçik kadın
Canım asla bırakma bu aşamaya kadar gelmişsin. Çok zorlanırsan dondur ama bırakmaCanım aile büyükleriniz yardım etmez mi? Ben de bu ara bu ikilemdeyim ve çok bunaldım, çalışıyorum işler Can sıkıcı, bir de doktora yapıyorum vize teslimlerim var, bıraksam mı diye düşünüyorum çünkü stres yapıyor, bir yandan da kendime yediremiyorum,
Aileden yakının varsa işini de bebeğini de en az "ihmal" le halledebilirsin, çünkü bebeklerimiz buyuyucekler ve biz elbet kendi hayatımıza döneceğiz o zaman ne olacak? Kaldı ki onların geleceği için çalışmaya devam etmek gerek diye düşünüyorum. Belki bir sure evden çalışmaya devam edebilirsin, süt izinlerini kullanabilir misin mesela
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?