2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Valla arkadaşın biri bak o kadar kız bebek istedin bari sen yapma dedi bana. Bunun en çok farkında olan benim merak etmeyin dedim.Ben de hiç memnun değilim ama, depremden once Cat diye kestim dedim. Hatta cayır cayır kilo aldım dedim. Arkasına deprem gelince dayanamadım bir iki derken yine içmeye başladım dedim. Şu an bana iyi gelen bu dedim.Boşuna bı dolu kilo aldım başa döndüm dedim. Hiç meraklı değilim şu laneti bırakmışken yeniden batağına düşmeye dedim. Ben iyi hissedersem bebek de iyi bir yerde dedim . İşyerinde hiç içmiyorum zaten ama eve gelince biseyler oluyor dedim. Engel olamıyorum

pozitifbiri kuzum ben dudak tiryakisiyim. Günde 2 3 tane içiyorum. Dönem dönem cogalttigim oluyor. Ama genelde 1 2 3 şeklinde. Tedavinin başından bu haftaya kadar tiksindim ..ama şimdi günde 1 tane de olsa içiyorum. Çok içmememe rağmen içenlere de laf edilmesine karşıyim. Hamilelikte biraz azaltmakta fayda var tabi

Ya kuzum beni yoran eşimin "bebegin sağlığında bir sorun olursa senden bilirim, karnın burnunda hala fosur fosur sigara iciyorsun" demesi. Demiştim belki ben 2. Oğlumda hep içtim. Oğlum çok ciğer sorunu yaşadı. Buharlar falan çok zorlandık. Beni bu durum geriyor. Allah esirgesin inşallah bunda olmaz. Eşime de bişey diyemiyorum adam haklı bir yerde.

Ama yazıyorum buraya bir gün diyecegim ki 'kizlar şükür kurtuldum yeniden...' Ben yazana kdr kim ne dese boş.
Eşim çok içerdi Sonra emre üstünucar adlı terapistin bırakmak istiyorum adlı sigara bağımlılığı adlı gösterisine gitti 1 yıl boyunca ağzına sürmedi. Bıraktı . Askere gitti evliydik o zaman tekrar başladı maalesef.

İnşallah canım. Bunda hiç bir problem olmaz. Bazen olacağı varsa oluyor.

Ohooo ben bikere 1.5 yıl içmedim ilk gebeligimde sonra başladım. Sonra tam bıraktım kardeşim vefat etti. Sonra iki sene içtim yine bıraktım 5 ay. Yine başladım. Hamile olduğumu öğrendim 6 haftalıkken bıraktım. 16. Haftada yeniden içmeye başladım. Geldik 25 haftaya hala tam bırakamadım...

Başınız sağ olsun canım. İnşallah bir gün temelli kurtulursun.

Ah bu mide yanmalari bende de başladı. Dondurma değil ama şeker olabilir . Ben de bu kez kontrolde gav.s n şurup isteyeceğim Dr dan

Bu cidden çok kişisel bir şey ben gebeliğimi öğrendiğim gün iki tane peş peşe içip bıraktım ama depremin olduğu gün içtim mesela ki ben istanbulda yaşıyorum sen depremin ortasındasın pozitifbiri seni çok iyi anlıyorum. Hastaneye kaldırıldığım gün karnımı belli etmeyen bi kıyafet giymiş olsaydım yine içerdim insanlardan utancıma içemedim. Sigara içmemiş bir insanın anlaması çok zor. Ben şükür içmiyorum umarım siz de o motivasyonu yakalarsınız, çok zor hala rüyalarımda içiyorum bazen :)))

Günaydın kızlar sigara konuları dönmüş annem en küçük kardeşime hamileyken bırakamadı sigarayı çok şükürde bişey olmadı. Ben 2 buçuk yıl önce bırakmıştım. Ama birinin bırak baskısı daha çok stres yapıp daha çok içmeme sebep oluyordu kimseye söylemeden kesmiştim. Şöyle bişey var onları biz içimizde taşıyoruz bizden çok iyiliklerini kim düşünebilir zararı aşırı olan şeyleri olmayan şeyleri biliyoruz hiç stres yapmayın siz zaten en doğru zamanı ya da belkide zarar denilen boyutunu biliyorsunuz. Ona bakarlarsa fast foodta tüketmemeliyiz kola da içmemeliyiz. Ben arada içiyorum açık konuşucam Erkekler bu konuda anlayışsız olabiliyorlar. Geçen gün istifra ediyorum eşim önüme kefir getiriyo bunu iç sonra süt içicez şunu yapıcaz bunu yapıcaz dedi ama bulantıdan geberiyorum. En son dayanamadım ağlayarak bazen acımasız olduğunu düşünüyorum dedim. Benim o sırada istifra etmemin çektiğim acının bir önemi yok yeterki çocuklarıma iyi bak. Ben anneleri olarak zaten kendimi zorlamıyo olabilir miyim bazı şeylerin oluru vardır bazılarının yoktur. Sinir oldum gene yanımda uyuyo ümüğünü sıkcam

Anneme hamileliginde doktor gunde en fazla 3 tane iç kesemiyorsan fazla içme demişti etrafımda çogu hamile kişide doğuma kadar 2/3 tane hep içti bende basen her gün basen 2/3 günde bir 1 tane içiyorum ama midemi bulantırıyor en fazla yarım içebiliyorum. Bi arkadaşım vardı hamileliginde hic dikat etmedi 1 paket sigara içiyordu kahve içiyordu hiç saglıklı beslenmedi ama allaha şükür çocuğu çok salıklı doğdu anladıgım kadarıyla sigara bebeği değil plasentanın incelmesine etkiliyor doktor oyle demişti

Gerçekten okadarda zarar vermiyor sadece plasentanın incelesine ve renginin koyulaşmasına zarar veriyor etrafımdaki sigara kulanmış hamişlerden biliyorum bende içiyorum günde 1 bazende 2-3 günde 1 tane kocam da her gün bana 1 tane sigara brakıyor fazla braksa belki fazla d aiçebilirim bilmiyorum

İnsahlah kuzum evet işyerinde o yüzden içmiyorum zaten insanlarla karşılaşmamak için. Herkes bilirkişi olduğundan malum

Arkadaşım hamileliğin ilk donemlerinde aldatildigini öğrendi. İçtiği sigaranın haddi hesabı yoktu öyle diyim size. Maşallah bir akıllı bir güzel bebeği var ... Ne diyeyim Allah bizi kurtulanlardan eylesin yine de , kokusu balgamı , çocuğa gelene kadar ben kendim için içmek istemiyorum yani...

İnşallah beakabilirisin canım ben yakıyorum 2/3 defa çektikten sonra suçluluk duygusu oluyor sonduruyorum ama içemiyorumda zaten kokusu tadi midemi kaldırıyor size tadı değişik gelmiyor mu

Sevdiğimden değil ki arsizligimdan içiyorum canım eski keyfi yok zaten...
İnşallah beakabilirisin canım ben yakıyorum 2/3 defa çektikten sonra suçluluk duygusu oluyor sonduruyorum ama içemiyorumda zaten kokusu tadi midemi kaldırıyor size tadı değişik gelmiyor mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…