- 25 Temmuz 2022
- 1.656
- 3.251
- 83
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #26.741
Ceriitoom sen ve bebiş iyi ve sağlıklı olsundaa göbüşü sonra görürüzzzGöbüşler çok güzel maşallah kızlarbenim biraz küçüldü gibi geliyor bu ara.Sanki sindi gibi .bi ayağa kalkarsam size de atarım Allah korusun bebişleri de sizi de maşallah
Olabilirrr beybm bende duymamıstm ama sağlık sigortamın anlaşmalı hastanelerini araştırdıgımda buldum orayıAy duymamısım kızzzz bende karsıyakada oturuyorum yaaa o yuzden herhal hahahaah değer değerrr bende doktorum için aynı kafadayım ama doğumda istediği paralar bizi biraz üzdü
Haklisin canim bende senin gibiyim. Surayada gideyim daha gidemem mantigindayim ama oyle olmak bizi daha kotu yapar dedign gibiAçlık 115lerde toklukta 140 üstü çıkıyor hep ve gerçekten tatlıyla ilgisi yok bence çünkü ben hamile kaldığımdan beri hep ekşi bağımlısıyım
Kız ben geçen gün prematüre zıbın aldım parmağım kadarkatlayamadım bile düşün bu endişeler bu dönemde hepimizde var sanırım kötüyüm ama eve girmek istemiyorum eşime diyorum bidaha çıkamıcam zaten nolur şuraya gidiyim buraya gidiyim her çocuğun karakteri tabiki farklı ama çevremden gözlemlediğim yetiştirmeyle de ilgili mesela geçen gün iftara gittik eşimin arkadaşı geldi 1.5 aylık bebekle ve yavrum bütün akşam yanımızda arabasında uyandı hiç mızmızlanmadı bir tarafta da bir tanıdığım ağlar eder diye 40-45 gün kapı dışarı çıkarmamış. Artık özgürlüklerimiz onlarla olucak
Canim kadin dogum dr zaten tetkiti istiyor sonucun riskli cikarsa dahiliyeye direkt yönlendiriyorlar diye biliyorum.Canım birşey sorucam, ben kendi doktoruma gidemicem uzak olduğu için, bizim burdali devlet hastanesine gidicem kadın doğuma randevu aldım, dahiliyeye falan randevu almam gerekiyormuydu beybm?hiçbi filrim yok çünkü bişi demedi doktor
Tamam tatlım tesekkur ederimmmHaklisin canim bende senin gibiyim. Surayada gideyim daha gidemem mantigindayim ama oyle olmak bizi daha kotu yapar dedign gibi
Canim kadin dogum dr zaten tetkiti istiyor sonucun riskli cikarsa dahiliyeye direkt yönlendiriyorlar diye biliyorum.
Kız mıydı canım seninkiKızlar göbüşler çok tatlı olmuş maşallah. Göbeğim çok değil ama kalça, basen kısmından çok kilo aldım
Tok gitme sebebim yersem o glukozu içtiğimde çikaracağim içinDoktordan doktora bile fark varken ülkeler arası fark olması çok normal. Türkiyede standart uygulamadır. Açlık şekeri bakılırken su bile içmemelisin. Ağzına birşey koyduğun anda insülin için gerekli çalışmaları vücut başlatır ve doğal olarak yanıltır. Şeker yüklemesinde mide bulantısı riski olduğu için ve almanlar naz çekmediği için muhtemelen esnetmişler biraz. Kusarsa başımıza dert alırız bari hafifte olsa birşeyler yemiş olsun diye düşünüyor olabilirler
Sen zaten aç gittiğine göre doğrusunun bu olduğunu biliyormuşsun.
Benim de annem çatlamamış ama halama çekmişim. İnanır mısınız 4-5 gün yoğunluktan yağ krem süremedim çatlak o dönem oluştuCanımm eskilerde derler ya için geniştir diye belki öyledirgenetik gibi geliyor bana anneminde kardeşimde cok çıkmıştı göbeği ikiz sanıyolardı.
Benim göbeğim çatlamadı canım ama göğüslerim çok kötü çatladı kıpkırmızı
İkinci gebelik her açıdan daha rahat galibaÜzme cnm kendini büyür son aylarda benim ikinci gebelik oldugundan bunda catlak oluşmadı zaten harita karnim
Yaa canımmZayıflığına bir nilüfermaşallah canımm benim. Ben 9 kg aldım. Almadım almadım son 2 ayda bi aldım , diğer aylar kaç alcaz bakalım zaten kilolu hamile kalmıştm , yeni evlenince kilo alınıyormus
Haklisin canim...güzel dusunelim guzel olsun insallah cok sagolKuzum bilmediğin bir süreci deneyimleyip yaşayacaksın, ben kendimden örnek vereyim 20 günlük iken 5 saatlik yola bile çıkmıştım bazen çok sakin bazen gazı falan olunca yada sebepsiz çok yorucu geçmişti ama o canı eline alınca annelik modu tamamen sana yüklenecek hepsinin üstesinden de geleceksin merak etme (mesela örnek olsun diye bir arkadaşım 3.5 aylık iken işe dönmesi gerekti, annesi bakacaktı o zaman diliminde annesi düşündüğünü hemen söyler dedi ki bizimki çok sakin büyük ihtimal kızım emzirir işe gider gelinceye kadar 1 defa uyanır o zaman stoktan süt veririm böyleleri de varo nedenle hiç stres yapma bebekler her şeyi hisseder biz evrene mi dersin rabbime mi dersin iyi dileklerimizi iletiyoruz inşallah herşey güzel olacak)
Dogru diyorsun canim. eltimde oyle diyor korkmasn gözün Allah kuvvetini veriyor herseye dayaniyorsun diyor...Korkma cnm doğum yaptıktan sonra kedi gibi oluyorsun kedi hic yavrularını elletiyor mu onun gibi başından 1 sn ayrilamiyorsun Allahım veriyor gücünü sabrını
bende bir yere kadar katılıyorum buna canim çünkü sonuçta cocuk bizden besleniyor extra kilo almaya gerek duymuyorumValla sen yurtdisinda yasiyodun galiba anlamadm sizin doktorlar bizimkilere hep zit seyler soyluyolar demekönce bebegin kilo almasinin yedigimzle alakali olmamasi (buna bende katilmiyorum. @Cerito dedigi dogru bende son kontrolumde bebegim 1 kilo 57 gr gecmisti doktor bunun gayet guzel bisi oldugunu bu haftada söyledi. Artı 50 kiloyla dogum yapan arkadasimin tosun gibi bebegi oldu yedigi bebege yaradi vb cok ornek var. cevremde kaldiki doktorlarda ayni seyi diyor) sonra seker olcümundeki kisitlamalar vs ilginc. Ama ben 2 dr takipli gidiyorum. Biri kendi kuzenim kendisi ben dogarken daha yeni meslege girmis yasim 30:) digeri kendi sehrimdeki doktorum. Ve ikiside seker yukleme icin bana bu uyarilarda bulundular ayni sekilde. Her bölgenin olayi farkli demek kaldiki kendi ablam vs hamilelikte ayni sureclerden gecti sürec böyle isliyor anlayacagn. İdrar yasagi Konusuna gelince mantikli cunku vucuttan atilmasini engelliuosun o an icecegin ve dogru ölcüm yapiyor. Yani mantikli
Genetik çok önemli. Annemde olmamış ama ben halama çekmişim.Ben ilk gebeliğimde de ailem çok çatladığı çatlak kremi sürümüne çok dikkat etmiştim ama yine de çatlaklarım oldu ama ailedeki diğerlerine göre az oldu
Şimdi yine forumda takip etmişsindir kızlar çatlak kremi sürmeyi ihmal etmiyoruz diye arada paylaşım yapıyordum hele bu aylardan sonra düzenli mümkünse yağlanalım
(benim göbekteki eski çatlaklar göbek büyüdükçe daha gözle seçilir hale geldi normalde böyle değildi, birde kızlar kasık yanında aşağı doğru bacak kısmını ve sırtınızı da yağlamayı unutmayın orası da çok çatlıyor) sonuç olarak genetik yatkınlık varsa yağlansanda az da olsa çatlıyorsın, bazıları da hiç kremlenmez çatlamaz bu işlerde biraz şans ama biz yine de işi şansa bırakmayalım
Hayır vallaha bunda daha zorlaniyorum hala sabahları yeri geliyor kusuyorum her gebelik zor benceİkinci gebelik her açıdan daha rahat galiba
Toklugunsaa gayet iyi masallah. Ama o ilacli suyun etkisi baska tabi ama bence degerin guzel :)Tamam tatlım tesekkur ederimmmgeçen akşam yemekten sonra tokluk şekerimi ölçtü annem alet vardı, 87 cıkmıstı. Bilemiyorum onla bu şeker yükselemesi bağlantısı varmı ama hayırlısı olsun, çıkarsada bebiş için katlanırım herşeye allahın izniyle
Bu da bizden kızlarHaydi bakalımmm çıksın göbüşkolar ortayaaa
Ayy Allah kolaylık versin.şimdi ne zaman bir hamile ile karşılaşsam içimden ona dua ediyorum. Hani diyorlar ya ben seni 9 ay karnımda taşıdım diye. Ne haklı sözmüş:)Hayır vallaha bunda daha zorlaniyorum hala sabahları yeri geliyor kusuyorum her gebelik zor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?