- 18 Eylül 2022
- 577
- 1.903
- 28
- 34
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #27.221
Evet zaten 2 3 tane avukatla gorustum hakli sebepleri olsa eline yazi gelir fesh edildi denilir biter simdi durumun arabulucuya gitmesinin sebebi de bu dava acabilcegimi bilmeleri. Kaldi ki tazminat haklarim haricinde dava acarsam 4 ay ile 8 aylik maas arasinda extra odeme alirmisim. Ama o yola gitmeyeyim diye de simdiden bi kismini teklif edecekler. Bi rakam soylediler ama resmi olarak yarin sabah soyleyeceklermis. Bu rakamda extra 4 ay odeme gibi diyebilirim. Ama benim magdur oldugum nokta sadece devletten alacagim o 4 ay degil hemen onumdeki 3 ayda ise giremeyecek olmam. O sebeple bende yarin bi yuksek teklif daha verecegim ama sok oldum anlatamam. Dedigim gibi performans yazili olarak yuzde 90 olarak olumlu. Her ay gonderiyolar excel bu sekilde. Puanim 90. Kavgam yok yada baska garip bisi olmadi. Tek mantikli sey hamileligim. Geri doncem miyim donene kadar yogun bi donemdeyiz adam alirlarsa vs vs o nolcak diye bole sonuclandi sanirim.Çok üzüldüm canımama ne gerekçe ile çıkarıyorlar söylemediler mi? Hamileliği gerekçe gösteremezler yasal değil ki, sırf hamile olduğun için çıkarıp bir bahane bulacaklar, dava yolu açık olur sana bu şekilde
Masalalh ya top koymuş gibisinBu da benden bu akşamdanarkadaşa gittim ıslak kurabiye yedim benim deli yine dellendi, ya bir bebek anne karnında hiç uyumaz mi ya ne ara büyüyor ki bu sıpa aynam kirli kusura bakman gaari
Canım gebeyken işten çıkaramıyorlar diye biliyorumKizlar selam. Bugun sok oldum. Isyerimden aradilar ve yarin itibariyle son is gunum oldugunu soylediler aksamuzeri 4 gibi soylediler. Sok gecirdim. Ne performansta ne de baska durumda hakli durum olusturacak seyleri yok. Yarin sabah arabulucu ile gorusme yaptiracaklarmis. Bana bi fiuat teklifiyle geleceklermis tazminatlar vs. Sok oldum ve gercekten uzuntuden dort donuyorum. Nasil olur aklim almiyor. Taseron bi firmada calisiyorum ama buyuk bir firmaya calisiyorum aslinda. ( bordrom taseronda) onlarda cok uzgunuz bize de o is yaptigim buyuk firma bole olcak dedi dedi. Onlara girdi cikti yok yasal olarak sizden biz sorumlu oldugumuz icin dediler. Hamileyken bu sekilde isten cikartilabiliyor mu sok gecirdim ya. Suan onumde doguma 3 ay var. Yeni is bulamam ki yani dogun iznine ayrilacagim sonucta. Suan bulmam imkansiz 3 ay burdan 4 ayda dogum izninden alcagim ucretten oldum tazminatlarim haric. Cok magdurumaglamayayim dedim ama duramiyorum.
Evet arabulucu sebebi extra odeme yapcak olmalari. Dava yoluna gitme sana extra odeme diyorlar bi nevi. Ama o extra odeme zaten dava yoluna gidersem alacagim en az odeme. Ben orta noktada bi fiyat soyleyecegim. Umarim kabul edilir ve ugrasmak durumunda kalmam. Bide ben dava acsam o parayi alana kadar 1 sene gececek. Ama odemelerim olsun dogum masraflari olsun ihtiyacimda var.Yaa ne vicdansiz insanlar bunlarrama hamile oldugun icin seni bu sekilde isten cikaramazlar hukuki olarak. Arabulucuyla görüştürme sebepleri acaba sana ekstra bir teklifte bulunmak mi ki?
Sen de arastirmissindir ama internette böyle bilgiler var canım, link atiyorum, hic aglama uzulme kanunlar senden yana.
İşçinin Hamilelik Nedeniyle İşten Çıkarılması 2025 | Mıhcı Hukuk Bürosu
İşçinin hamilelik nedeniyle işten çıkarılması mümkün müdür? Hamilelik nedeniyle işten çıkarılma süreci ve işçinin haklarını iş hukuku avukatımız yazdı.mihci.av.tr
Masallah canım kocaman okmuş bile benım göbüş bu kadar değil ama şimdiden zorluyor hele akşamları sürekli gergin patlayacak gibiyimBu da benden bu akşamdanarkadaşa gittim ıslak kurabiye yedim benim deli yine dellendi, ya bir bebek anne karnında hiç uyumaz mi ya ne ara büyüyor ki bu sıpa aynam kirli kusura bakman gaari
Ah çok üzüldüm inşallah orta yol bulunur canımKizlar selam. Bugun sok oldum. Isyerimden aradilar ve yarin itibariyle son is gunum oldugunu soylediler aksamuzeri 4 gibi soylediler. Sok gecirdim. Ne performansta ne de baska durumda hakli durum olusturacak seyleri yok. Yarin sabah arabulucu ile gorusme yaptiracaklarmis. Bana bi fiuat teklifiyle geleceklermis tazminatlar vs. Sok oldum ve gercekten uzuntuden dort donuyorum. Nasil olur aklim almiyor. Taseron bi firmada calisiyorum ama buyuk bir firmaya calisiyorum aslinda. ( bordrom taseronda) onlarda cok uzgunuz bize de o is yaptigim buyuk firma bole olcak dedi dedi. Onlara girdi cikti yok yasal olarak sizden biz sorumlu oldugumuz icin dediler. Hamileyken bu sekilde isten cikartilabiliyor mu sok gecirdim ya. Suan onumde doguma 3 ay var. Yeni is bulamam ki yani dogun iznine ayrilacagim sonucta. Suan bulmam imkansiz 3 ay burdan 4 ayda dogum izninden alcagim ucretten oldum tazminatlarim haric. Cok magdurumaglamayayim dedim ama duramiyorum.
Avukatlar daha iyi bilir tabii de işe iade davası açamaz mısın canım haklı fesih durumu yok sonuçtaEvet zaten 2 3 tane avukatla gorustum hakli sebepleri olsa eline yazi gelir fesh edildi denilir biter simdi durumun arabulucuya gitmesinin sebebi de bu dava acabilcegimi bilmeleri. Kaldi ki tazminat haklarim haricinde dava acarsam 4 ay ile 8 aylik maas arasinda extra odeme alirmisim. Ama o yola gitmeyeyim diye de simdiden bi kismini teklif edecekler. Bi rakam soylediler ama resmi olarak yarin sabah soyleyeceklermis. Bu rakamda extra 4 ay odeme gibi diyebilirim. Ama benim magdur oldugum nokta sadece devletten alacagim o 4 ay degil hemen onumdeki 3 ayda ise giremeyecek olmam. O sebeple bende yarin bi yuksek teklif daha verecegim ama sok oldum anlatamam. Dedigim gibi performans yazili olarak yuzde 90 olarak olumlu. Her ay gonderiyolar excel bu sekilde. Puanim 90. Kavgam yok yada baska garip bisi olmadi. Tek mantikli sey hamileligim. Geri doncem miyim donene kadar yogun bi donemdeyiz adam alirlarsa vs vs o nolcak diye bole sonuclandi sanirim.
Bende bu tarz yapıcammm evde kendim yapmak istedim bi arkadasımdan yardım alıp bide yastık aynı sekildee biara gidip ip almam lazımm internetten kalıpları aldım işte bi ha gayret baslamayı beklıyorBen de bunun Güneş yazanini düşündüm ama nasıl kızlar
R rosemoon17 çok üzüldüm yaşadıklarına dava hakkın var ve şu anda hamile olduğun için kötü niyet tazminatı hakkın da var. Verdikleri teklifi asla kabul etmek zorunda değilsin, asıl sen onlara zorlayıcı bi teklifle gitmelisin. Şimdi aslında işe iade davası açma( çalışan sayısı 50 kişiden fazla ise), kötü niyet tazminatı gibi hakların var ama yıllar sürer sonuçlanması. Yarın karşılarında dimdik dur, bu sürecin seni çok yıprattığını özellikle stres sebebiyle bebeğin için endişelendiğini doktora gideceğini söyle. dokuz maaş ek ödeme ya da sana uyan bir tutar talep et. Ben senin yerinde olsam anlaşacağım noktaya kadar zorlardım, anlaşmadan işe iade davası vs. de açabilirsin ama dava sürerken bir yerde çalışamazsın ya da tamam işe gel geri dön derlerse hem alacağın tazminattan olursun hem de döndüğünde ne kadar çalışabilirsin orda bilemiyorum. İşe iade davasını kazanırsan ve sana gel çalış demezlerse sekiz maaşa kadar ödeme yapmak zorundalar sana. Ölç tart, arabulucuda verdikleri teklifi direkt kabul etme dediğim gibi işveren açısından en kötü sonuç; Sana köyü niyet tazminatı ve işe iadeyi kazanırsan, ki hamilesin yüzde doksan beş kazanırsın, 8 maaş ödeme yapmak zorundalar bu da hem prestij kaybı hem diğer çalışanların önünde küçük düşme olur. Sana kıdem, ihbar, yıllık izinlerin ve ek ödeme teklif edecekler. 7 maaş ek ödemenin altını kabul etme ve 7 maaşın altı olursa düşünüp araştıracağını söyle bence.Kizlar selam. Bugun sok oldum. Isyerimden aradilar ve yarin itibariyle son is gunum oldugunu soylediler aksamuzeri 4 gibi soylediler. Sok gecirdim. Ne performansta ne de baska durumda hakli durum olusturacak seyleri yok. Yarin sabah arabulucu ile gorusme yaptiracaklarmis. Bana bi fiuat teklifiyle geleceklermis tazminatlar vs. Sok oldum ve gercekten uzuntuden dort donuyorum. Nasil olur aklim almiyor. Taseron bi firmada calisiyorum ama buyuk bir firmaya calisiyorum aslinda. ( bordrom taseronda) onlarda cok uzgunuz bize de o is yaptigim buyuk firma bole olcak dedi dedi. Onlara girdi cikti yok yasal olarak sizden biz sorumlu oldugumuz icin dediler. Hamileyken bu sekilde isten cikartilabiliyor mu sok gecirdim ya. Suan onumde doguma 3 ay var. Yeni is bulamam ki yani dogun iznine ayrilacagim sonucta. Suan bulmam imkansiz 3 ay burdan 4 ayda dogum izninden alcagim ucretten oldum tazminatlarim haric. Cok magdurumaglamayayim dedim ama duramiyorum.
Şöyle yapmışlar canım yaz tatili başlamış oluyor ya fiili olarak işe gitmiyorum diye 37 haftayı baz almıyorlar ben şimdi 24 üncü haftadayım okul kapandığında 31 inci haftam olacak zaten tatil deyip o süreyi sonraya eklemiyorlar maalesef yani doğum sonrası 8 hafta var bakalım onun ne kadarını vereceklerHsjsjjs buda imkansız hale getiriyor işte
Kötü denk gelmiş bebeğim ya. Ama anlamadım bendur şimdi anlamam lazım. Mantığıma hiç yatmadı, gıcık oldum. Hak kaybı bu ama. Şimdi sen 1 ağustosta doğum yaptın diyelim. 37 de izne çıkarsan 15. Temmuz gibi çıkmış olucaksın. Dönüşünde 16 kasım gibi olmayacak mı? Yoksa 16 eylül mü olcak?
Bende evde yapmayı düşündüm bi ama ya beceremezsemBende bu tarz yapıcammm evde kendim yapmak istedim bi arkadasımdan yardım alıp bide yastık aynı sekildee biara gidip ip almam lazımm internetten kalıpları aldım işte bi ha gayret baslamayı beklıyoray pozitifim birde ben kız bebeler bi tık daha sabırsız diye duydum hep o kafama kazındı belki 10-15 gün erken gelir mi diye
Biraz daha orta fiyatta anlasmaniz cok daha iyi olacaktır, dogru düşünmüşsün canım. Çünkü dava hemen sonuclanmiyor ve 1 yil sonra bile sonuclansa ödenen para enflasyon karsisinda erimiş olacakEvet arabulucu sebebi extra odeme yapcak olmalari. Dava yoluna gitme sana extra odeme diyorlar bi nevi. Ama o extra odeme zaten dava yoluna gidersem alacagim en az odeme. Ben orta noktada bi fiyat soyleyecegim. Umarim kabul edilir ve ugrasmak durumunda kalmam. Bide ben dava acsam o parayi alana kadar 1 sene gececek. Ama odemelerim olsun dogum masraflari olsun ihtiyacimda var.
Bu kalca agrisi 3.aydan sonra basladi benim. 3 aydir burnumdan geldi. Yok mu bi caresi, dayanamiyorum artik. Bir de yuzuyuze egitime gectik, komadayim resmenBizimkilerde aynı bugün gör herkes karnımı seviyo falan ama artık oturup kalkamıyorum kalça ağrısından ölüyorum yine de iyisin diyorlar. Yabancı ilaç firması ama önümüzdeki hafta konuşucam yüzsüzlük olucak artık yapcak bişey yok
Beybim sadece o degilki bu devirde iş bulmak artık çok zor ya gerçekten, raporun bittiğinde dönecek hazır işin olmayacak sonra tekrar iş bulma süreci çok zor ya, peşini bırakma süründür alabildiğini al onlardan fazlasıyla ne kadar ayıp yaEvet zaten 2 3 tane avukatla gorustum hakli sebepleri olsa eline yazi gelir fesh edildi denilir biter simdi durumun arabulucuya gitmesinin sebebi de bu dava acabilcegimi bilmeleri. Kaldi ki tazminat haklarim haricinde dava acarsam 4 ay ile 8 aylik maas arasinda extra odeme alirmisim. Ama o yola gitmeyeyim diye de simdiden bi kismini teklif edecekler. Bi rakam soylediler ama resmi olarak yarin sabah soyleyeceklermis. Bu rakamda extra 4 ay odeme gibi diyebilirim. Ama benim magdur oldugum nokta sadece devletten alacagim o 4 ay degil hemen onumdeki 3 ayda ise giremeyecek olmam. O sebeple bende yarin bi yuksek teklif daha verecegim ama sok oldum anlatamam. Dedigim gibi performans yazili olarak yuzde 90 olarak olumlu. Her ay gonderiyolar excel bu sekilde. Puanim 90. Kavgam yok yada baska garip bisi olmadi. Tek mantikli sey hamileligim. Geri doncem miyim donene kadar yogun bi donemdeyiz adam alirlarsa vs vs o nolcak diye bole sonuclandi sanirim.
Yaa karpuz olmus ama bu kiz simdidenBu da benden bu akşamdanarkadaşa gittim ıslak kurabiye yedim benim deli yine dellendi, ya bir bebek anne karnında hiç uyumaz mi ya ne ara büyüyor ki bu sıpa aynam kirli kusura bakman gaari
Ay bunlara çok para istiyorlar bide sayfalar kızzz bu dolama işleri çok kolay bende acaba gökkuşağını yapabilcem mi korkusundayım ama o kadar çok youtubede video var kiii çevrende azcık bu işler elinden gelen biri var mıBende evde yapmayı düşündüm bi ama ya beceremezsemsürekli istirahat halinde olduğum İçin hem güzel bir aktivite olur diye düşünüyorum ama daha önce hiç böyle şeyler dr yapmadım
Canım hiç üzülme tüm haklar senin. Geri adım atma sonuna kadar haklısın . 3 ay doğuma var 4 ayda ücretli iznin minimum 7 8 maaş istersin Ayrıca işsizlik maaşıda bağlancak sana onuda almaya devam ediceksin hem baya şartları sağlıyosan 1 sene falan alıyosun o işsizlik maaşınıKizlar selam. Bugun sok oldum. Isyerimden aradilar ve yarin itibariyle son is gunum oldugunu soylediler aksamuzeri 4 gibi soylediler. Sok gecirdim. Ne performansta ne de baska durumda hakli durum olusturacak seyleri yok. Yarin sabah arabulucu ile gorusme yaptiracaklarmis. Bana bi fiuat teklifiyle geleceklermis tazminatlar vs. Sok oldum ve gercekten uzuntuden dort donuyorum. Nasil olur aklim almiyor. Taseron bi firmada calisiyorum ama buyuk bir firmaya calisiyorum aslinda. ( bordrom taseronda) onlarda cok uzgunuz bize de o is yaptigim buyuk firma bole olcak dedi dedi. Onlara girdi cikti yok yasal olarak sizden biz sorumlu oldugumuz icin dediler. Hamileyken bu sekilde isten cikartilabiliyor mu sok gecirdim ya. Suan onumde doguma 3 ay var. Yeni is bulamam ki yani dogun iznine ayrilacagim sonucta. Suan bulmam imkansiz 3 ay burdan 4 ayda dogum izninden alcagim ucretten oldum tazminatlarim haric. Cok magdurumaglamayayim dedim ama duramiyorum.
Şöyle bir dönemde seni bu kadar üzmelerinin bir karşılığı yok ama yine de içine sinen bir miktar olur inşallahEvet arabulucu sebebi extra odeme yapcak olmalari. Dava yoluna gitme sana extra odeme diyorlar bi nevi. Ama o extra odeme zaten dava yoluna gidersem alacagim en az odeme. Ben orta noktada bi fiyat soyleyecegim. Umarim kabul edilir ve ugrasmak durumunda kalmam. Bide ben dava acsam o parayi alana kadar 1 sene gececek. Ama odemelerim olsun dogum masraflari olsun ihtiyacimda var.
Arkadaşlarım belki becerebilir mi bilemedim yaeın biraz video izleyeyim benAy bunlara çok para istiyorlar bide sayfalar kızzz bu dolama işleri çok kolay bende acaba gökkuşağını yapabilcem mi korkusundayım ama o kadar çok youtubede video var kiii çevrende azcık bu işler elinden gelen biri var mı
Cok tesekkurler bugun agirlikli olarak cikisim uzerinde konustuk. Yarin arabulucuda rakamlar uzerinden doner. Ama rakam telafuz etti gene de ne teklifi ile geleceklerini. Ve 4 maas extra olaral soylediler bu rakama dahil olarak. Ama sunu da anlamadim. Internetten tazminat hesaplama yaptigimda cikan rakamda bugun tazminatlarin bu kadar diye sayarken soyledigi rakamdan daha fazla yani sunu demek istiyorum. 4 maas extra artu tazminatlatin arti yillik izin hakkin dedikleri rakam benim hesapladigimdan az ediyor. Ozellille tazminatlarin dedikleri konu. 1.5 yili 10 gun gectim. Hesapladigimda dediklerinden fazlasini buluyorum. Yarin arabulucu ile konusacagim ama yukseltirler mi bilemiyorum. Ve zaten deli dehset akintim geliyor. Ve cok kasiliyorum. Streslenmek istemesemde elimde degil bide bebege bisi olcak hissine burundum. Hepsini de dile getirecegim. Dava noktasina gitmek istemiyorum ama olmazsa gitmek zorunda kalacagim. Fazla mesai yapiyoruz heray ve ucret almiyorum bunlardan. Hemde fazla mesai oldugu sisteme calisma saati olarak kayitli sekilde duruyor. Buna ragmen vermediler. Vermiyolar. Hemde nasil kurumsal bi yer bilseniz. Onlari da dava da talep edebilcegimi soyleyecegim.R rosemoon17 çok üzüldüm yaşadıklarına dava hakkın var ve şu anda hamile olduğun için kötü niyet tazminatı hakkın da var. Verdikleri teklifi asla kabul etmek zorunda değilsin, asıl sen onlara zorlayıcı bi teklifle gitmelisin. Şimdi aslında işe iade davası açma( çalışan sayısı 50 kişiden fazla ise), kötü niyet tazminatı gibi hakların var ama yıllar sürer sonuçlanması. Yarın karşılarında dimdik dur, bu sürecin seni çok yıprattığını özellikle stres sebebiyle bebeğin için endişelendiğini doktora gideceğini söyle. dokuz maaş ek ödeme ya da sana uyan bir tutar talep et. Ben senin yerinde olsam anlaşacağım noktaya kadar zorlardım, anlaşmadan işe iade davası vs. de açabilirsin ama dava sürerken bir yerde çalışamazsın ya da tamam işe gel geri dön derlerse hem alacağın tazminattan olursun hem de döndüğünde ne kadar çalışabilirsin orda bilemiyorum. İşe iade davasını kazanırsan ve sana gel çalış demezlerse sekiz maaşa kadar ödeme yapmak zorundalar sana. Ölç tart, arabulucuda verdikleri teklifi direkt kabul etme dediğim gibi işveren açısından en kötü sonuç; Sana köyü niyet tazminatı ve işe iadeyi kazanırsan, ki hamilesin yüzde doksan beş kazanırsın, 8 maaş ödeme yapmak zorundalar bu da hem prestij kaybı hem diğer çalışanların önünde küçük düşme olur. Sana kıdem, ihbar, yıllık izinlerin ve ek ödeme teklif edecekler. 7 maaş ek ödemenin altını kabul etme ve 7 maaşın altı olursa düşünüp araştıracağını söyle bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?