2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Bakalim duruma. Benim yuklu bir kredim var. O canimi sikiyor. aylik odemesi yuksek. Suan bi anda betona cakildim gibi oldu.

Şöyle bir dönemde seni bu kadar üzmelerinin bir karşılığı yok ama yine de içine sinen bir miktar olur inşallah
Tam anlamiyla bu. Bi sekilde dogum sonrasi bunu yapsalar gene derdim ki ise basladim ve basima bu geldi calismaya hazirim suan ve yeni is arayayim madem. Hatta bu arada madem issizlik maasi vs var idare ederim bi sekilde derdim. Bulamadigim gunleri de dert etmezdim. Simdi basvuru bile yapamiyorum. Yapsam kim alir. Bizim mulakatlat genelde 2 3 asamali oluyor. Hepsini gectim demek zaten surecsel olarak en az 1 ay suruyor. 1 ay sonrasinda dogum iznine cikiyor durumda kalacagim isveren beni alir mi. Basvurmamin anlami yok bu asamada. Burdan gitti 3 ayim.

Masalalh ya top koymuş gibisin zayıf olunva böyle oluyto işte. Kızlar snairim aranızda en küçük bebiş benimkisi. Siz dogurunca selametle beni burda unututrsunuz he
Kız ne zayıfı 160 boyum var 75 kg oldum bacım Aşkolsun yazicaz gruba daha doğum hikayeleri anlatılacak dur en heyecanlı yerler şimdi geliyor

Valla oladabilü olmayadabilü bekleyip göreceğiz. Ben cuma gittiğimde soracam beklicek misiniz 38 i diye. Hafta olarak. Bir de doğum ücretini soracağım.
kuzu bunun kasnağını nereye yaptiracaz aslında ben de yaparım bu tarz bişey elimden gelir de bilemedim.

Yaa karpuz olmus ama bu kiz simdiden evin küçük kızı olsun o kadar bide doğduğunda gör sen onu annesiii bicir bicir olacak iki abi arasinda
Yaaa miniminnoş bakalım nasi bişey olcak teyzesi

Bak daha geçen hafta çok yakınımın başına geldi haftası dolmadan başka yerde işe başladı. Sakin ol, bir kapı kapanır bir kapı açılır hayat bu sağlık varsa gerisini az düşünmemiz lazım. Şimdi sen yarına odaklan elin çok güçlü tazminatlarının baştan hesaplanmasını rica et ayrıca iş bulmanın bu kadar zor olduğu bir dönemde hamile bir kadının bebek doğumu, bebeğin belli bir süre yetişmesi öncesinde iş arayamayacağının farkında olduğunu söyle. Ekonominin ve hayat pahalılığının bu derece yüksek olduğu bir dönemde haksız yere işten çıkarıldığını ve bunun bedelinin 4 ek maaş değil en az 7 ek maaş olduğunu söyle. Ben dava yoluna gitmek istemem ama fazla mesailerimin verilmediği bir şirkette, performansım 90 olarak rapor edilmişken 6 aylık hamileyken bir anda işten çıkarılıyorum söyleyebileceğim en ortak çözüm 7 maaş ek ödeme olur, altı olursa çok dha fazla stres yaşar zorlanırım sağlığım riske girer de bombayı kucaklarına bırak. Avukat bile seni haklı bulur zaten bir de en son tutanağı oku arabulucu ücretini senden kesmesin uyanıklar, 5bin gibi bir tutar oluyor genelde farkettirmeden çalışana iteliyorlar.
İşten çıkış bildirgende işten çıkış kodunun 04 olmasına dikkat et. İşten çıkarıldığın gün İşkur a git işsizlik maaşı başvurunu yap cebine koy. Bu şu yüzden çok önemli; Diyelim ki hayat bu ya yarın iş buldun işe girdin çalışmaya başladın bir baktın şartlar çok kötü çalışmak istemiyorsun işten istifa ettin, işsizlik maaşı hakkın yanar. Yarın çıkışın yapılır yapılmaz maaş başvurunu yap hakkını cebine koy, başvuru yaptıktan sonra iş bulup istifa etsen bile o hakkın devam eder.

çok geçmiş olsun hukuki bilgim yok ama onlar seni cikariyolarsa neden uzlaşasın ki tazminatini full vermek durumunda olmalilar. Bir avukata falan danışın bence

Evet issizlik maasi alabiliyorum. Aynen enflasyonda da eriyecek. Benim de davaya gidecek gitmek isteyecek halimde yok acikcasi. Ama extra odedikleri de en altta olmasaydi keske. Bu durumda kabul etmicem. Bide dedigim gibi dedikleri tum seyleri topladigimda su teklifle geliyoruz dedigi rakamdan daha fazla ediyor. Hem bu verdikleri rakam neden az hemde extra 4 ay degil 6 olsun seklinde yaklasacagim. Olmazsa mecbur dava

Kuzum trendyolda isimli kasnak yazınca cıkıyor yuvarlagı bulut gibi olanı vs ismini yorum olarak atıyorsun yolluyorlar

Tamamdir harfi harfine bu sekilde yapayim. Cok tesekkur ederim. arabulucu dedikleri arabulucu mudur peki neden derseniz bugun avukat o arabulucu olamaz daha isten yarin cikiyormussunuz is cikisi olmadan arabulucuya basvuramazlar dedi. Sirket avukati tarzi bisi mi ki acaba. Ama arabulucu dediler o konuda da devletim atadigi biri mi sirketin avukati mi onemli olabilir. Bana yaklasim seklinde diye dusundum.

İyi geceler kızlar, bugün de görümce terörüyle burdayım sizce haklı mıyım ben de mi tuhaflık var bir bakın lütfen Geçen hafta kuyumcudan bir set beğendim. Bana doğum hediyesi alır mısın dedim. Kolye ve bileklik. Bu zaten düğünde taktıklarının hepsini almıştı benden. Bu sonra fiyatını felan sordu ama almadı. Sonra bakarız felan dedi. Kaldı öyle. Şimdi bana başka bi hediye almış, sürpriz diyip duruyordu. Bugün getirdi. Dyson saç şekillendirici !! Görümcem istiyomuşta, bi ona bi bana almış. Şimdi ben buna sevineyim mi üzüleyim mi? Ben bunu duyunca moralim bozuldu tabi. Daha önce robot süpürge demiştim onu da almadı. İstediğim takiyı almadı. Görümcem bişey isteyince hemen alındı. Sinir oldum. Benim isteklerim hiç önemi yok. Bu kız isteyince hemen oluyo. Çok soğudum. Ama söylemedim. Kıskandı derler diye. Bi süre soğuk davrancam. Daha da bir şey istemem. Sizce haklı mıyım, yanlış mı düşünüyorum?

Yok arabulucu o, aynı gün gem işten çıkış hem arabulucu olur olmaz değil. Arabulucu dedikleri zaman aklınıza ikizin de hakkını gözeten gerçekten arabulucu gelmesin şirket avukatı olarak düşünün. Şirket gidiyor kendi avukatına bana bir arabulucu ayarla diyor ayarlanan arabulucu güya atanmış oluyor ama siz bilin ki onu şirket buldu, şirketten yana. Yarın siz yukarıdakileri söyleyince istersen dava aç yıllar sürer fln diyip sizi vazgeçirmeye çalışabilirler benim gözüm onu görmüyor bu bir hakkaniyet meselesi ben işsizlikten parasızlıktan korkmam gereken neyse o olsun diyin, gözü kara çalışandan korkar arabulucular. İyi de gözlemleyin 7 maaş artı diğer hakları almaya bakın.Bir de sık sık bu durum yüzünden rahatsız ve hasta hissettiğinizden bahsedin de korksunlar pisler.

Tekrar cok tesekkurler. Bide son kez bisi sorsam. Yarin isten cikis tarihimmis ya ben olurda kabul etmezsem arabulucuya biraz dusunmek istiyorum dersem ve haftaya karar vericem dersem cikisik yapildiktan sonra buna nasil karar verilecek. Yani parayi almamis olcam ve cikisim olmus olcak. Sonra davaya gitme durumu kesinlesmis mi olur ? Dava Acmadan verecekleri ucreti de mi alamicak durumda olurum ?

Bu da benden bu akşamdan arkadaşa gittim ıslak kurabiye yedim benim deli yine dellendi, ya bir bebek anne karnında hiç uyumaz mi ya ne ara büyüyor ki bu sıpa aynam kirli kusura bakman gaari
Maşallah canım ☘siz baya büyümüşsunuz günlerimiz ayni ama göbüsler değil

Bana gore benimkide baya büyümüş ama dışardan hala anlaşılmıyor herhaldegecen gün hastanede 1.5saat ayakta bekledim,bir allah'ın kulu kalkıp da yer vermedi banakendi kendime dedim ki demek okadarda hamile değilmişim

Eklentiler

• 20230428_002126.webp
    28,2 KB · Görüntüleme: 105
Maşallah bilginize hayran kaldım tabi ins ihtiyacımız olmaz piranna işverenler yüzünden R rosemoon17 geçmiş olsun canım bende çok ters bir zamanda işsiz kaldım gebelikle alakasız hala da zordayiz ama Bi şekilde ödeniyor vakit geçiyor kendini bunun için kasma üzme ama elinden ne geliyorsa kopar onlardan

Bu durumda işten çıkışınızı yapmak onlar açısından daha negatif bir durum çünkü davayı açarsınız ve kazanırsınız bir de üzerine kötü niyetten dava açarsınız uğraşırlar bütün çalışanlara da anlatırsınız herkesin motivasyonu bozulur ama diyelim ki siz imzalamadınız işten çıkış yaptılar o zaman hemen şikayet ve dava yoluna gidersiniz eliniz hala güçlü, bir hafta içinde arabulucu da yapılabilir ama bu teklif asla sizden gitmesin 4 maaş düşer 2 maaşa:)) Size 7 maaşta anlaşın dememin sebebi parayı almanız gecikmesin enflasyondan etkilenmeyin stres olmayın, moraliniz bozulmasın diye. Onlar zaten anlaşacak sizinle siz rahat ve özgüvenli olun, dik durun. Ben çalıştığım şirkette işe girişleri işten çıkışları yapıyorum hamile çalışana bırakın işten çıkarmak moralini bozan müdürleri bile uyarırız bu hem insani bir sorumluluk hem de şirketin çıkarlarına zıt bir durum. Akıl alır gibi değil 4 aycık doğum izni şunu yapıyor utanmaz arlanmazlar. 4 ay nedir ya alsın bi dönemsel çalışan 4 aylık sözleşme yapsın kafasızlar.

Çok sağolun ben de arabulucularla iş yapıyorum o yüzden

Merhaba canım işe iade dahil tüm haklarını iste vermezler ise dava için derhal bir avukat tut yok öyle sadece kıdemle yırtamazlar işe iade kazanırsın zaten maaşlarını da öderler paşa paşa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…