- 5 Kasım 2022
- 1.443
- 3.096
- 53
- 27
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #28.181
49.5 ile kaldım canım bendeTakma kuzum kac kilo ile hamile kaldın demek ki depoların güzelmiş ben 70 ile hamile kaldim 65 oldum daha yeni yeni 70 oluyorum
Korkulacak bir durum yok canım normalKızlar benimde gögüs ucum pul pul dökülüyor şimdiden, ebeme sordum göğüs ucu ile çok oynama doğumu tetikler dedi ama ben de çatlak kremini oraya da sürmeye başladım, geçen gebeliğimde öyle olmamıştı (çatlak oluşmadı ama kahverengi bölgem hamile kaldıktan sonra daha da kararmıştı sanki deri değiştiriyor)
Canim 5 kilo da az degil ki hatta ideal ve saglikli olan bence. Benim ablam da annem de tum hamileligi boyunca 7-8 kilo almislar, hep normal kilolu bebekler doğurdularHaha bir de çok kilo almadım ben ya onu da takıyorum herkes 8-10 arası ben hala 5-5.5 ben mı anormalim anlamadım
Ben de acıbadem takipliyim bana da hastanede yapılacak dediler tetanoz aşısını . Para alıyorlar mı tetanozdan ? Alacaklarsa ben gidip sağlık ocağında olayım bari .gerçekten para tuzağı ya .4 gundur giremiyorum cok hastayim ve 4 gunluk yazilarinizi okudum bi kisi de merak etmemis INCINDIM
Aklim hep sizdeydi @Cerito @Zzzzz00 insallah zamaninda saglikla alicaz hepimiz bebeklerimizi
Bugun bizim de kontrolumuz vardi da size bi sey sorucam. Ben acibadem takipliyim tam bi para tuzagi tetanoz asisini saglik ocaginda yaptirmicakmisim orda olucakmisim… ikincisi de haftaya seker yuklemem var 50 mg verilcekmis ac tok farketmiyomus. Duydunuz mu daha once boyle bi sey?
İlk gebeliğimde doğumdan sonra göğüs ucu yaralarından çok çekmiş biri olarak bu sefer önden başladı bir yol yöntem varsa diye yazdım, yoksa daha telaşe olmadım ama neler olabileceğini bilen bilirKorkacak birseu yok ki cnm neden bu kadar telaşe oldun normal bunlar
Cok tesekkur ederimGeçmiş olsun minikminiseker yüklemesi 50 mg önce aç kan alınıyor, yükleme yapılıyor sonrada 1 saat sonra tekrar kan alınıyor diye biliyorum . 75 ve 100 mg de 3. Defa kan alımı oluyor . Yükleme mi dediler yoksa normal kandan şekere mi bakacaklar ? Tetanoz aşısını neden orada yaptirman gerektiğini sordun mu ? Banada garip geldi açıkçası. Hastaya kalmış bisey kesinlikle bu . Benim gittiğim hastanede detaylı ultrason vardi gitmedim başka yerde yaptırdım, aşı sağlık ocağına yaptırdım. Seker yüklenmesini doktor gerekli bulmadı. Rutin tahlilleri de acil olmadığı müddetçe başka yerde yaptırıyorum genelde doktorlar bisey demezler bence seni zorluyorsa dayatmalarina izin verme .
50 mg miydi seninki deŞeker yüklemesı için benimde hemşire aynısını demişti sabah hafif birşeyler atıştırabilirsin ama tatli falan yeme diye ama ben normalde kahvalti etmediğim için aç gitmiştim
Boyle guzel devam eder insallahUzunluğu iyi canım zaten 30h sonra kısalmaya başlayacak hepimizde 2.5cm ustunde olması lazim zaten 2.5 cm nın altına duştuğu zaman risk başlıyor uzunluğu gayet iyi benimde en son 3.2 iydi
Benim doktorum gayet iyi hicbi sorun yok dedi bence de iyi yapmissin progestan kullanmayarak. Benimkini karindan olctu en kesin sonuc alttan mi oluyo peki?22. Haftamda 32 mmdi. 25. Haftada devlet hastanesinde olcturdm baska ildeydim. Asistan kiz bakti 28 mm dedi beni korkular aldi tabi. Bi anda nasil duser bu kdr diye. Ustune ceritonun olayi oldu ayni gün. Sonra baska doktora gittm asistan degildi daha deneyimli bir erkek doktordu. Anlattm durumu ölctü 3.00 mm cikti. Gayet iyi dedi. Asistan beni baya korkuttu anlayacagn. Ama internette daha uzun olmali yazisini bendr gordm canim. Tedirginim. Progestan verdiler ama kendi doktoruma gorunmeden kullanmadim. Bu cumartesi kendi doktoruma gidecegim bakalim o ne diyecek.
Kesin aliyolardirBen de acıbadem takipliyim bana da hastanede yapılacak dediler tetanoz aşısını . Para alıyorlar mı tetanozdan ? Alacaklarsa ben gidip sağlık ocağında olayım bari .gerçekten para tuzağı ya .
Kız bizimki de öyleydi kız en son gördüğümde suyumu içiyordu dediydik hattaYaa bizde ilk defa gülerken gördük canimcok mutluyum ,video çekti esim gülerken agizini acip kapiyordu,sanki konusuyordu gibi geldimden beri onu acip acip izliyorum,Allah'ım cok guzel bir an yakaladık
Inşallah sende daha güzelini yakalarsın☘
Bebeğim , bırak boşver, zamanı gelince güzel güzel sokarsın lafını innncitmeden...Öf gerçekten ben hem kayınvalideme hem kocama şu an sinir oluyorum.İkisi de bana çok gereksiz ve boş geliyor iki üç gündür.10 gündür hastanedeyim 3 kere geldi kv el gibi yarım saat oturdu gitti normal mi sizce ? Ve bunu eşime söyleyince bana bunları anlatma diyor.kime anlatıcam? 9 gün annem geldi baktı,bugün anneannem geldi kaldı tüm gün.kendisi de neymiş haftaya falan izin alacakmış da bakacakmış.Ve tüm bu olaylar bittiğinde gelip Cerene biz baktık deryapmadığı işleri üstüne alınmaya bayılır çünkü.bugün izinliydi kendisi, dün resmî tatildi insan bir gelip bakmaz mı ya.Anca akşam gelip ay güvenlikten zor kaçtık hemen inin dedi , çok duramicaz diye gelip yarım saatte pır tüyüyo.whatsapptan mesaj atar günde 1 Ceren iyi misin diye.Aynen çok iyiyim hastanede göbek atıyorum o derece iyiyim sağol. Zaten ben babaanne olacak kadar yaşlı değilim diye diye enerjimi emdi bu zamana kadar öf çok doldum ya .bu adamı da boşamak istiyorum bazen.anasının kuzusu.
Canım hayırlısı ile 28-30 ları görseniz risk azalır Allahın izniyle. Dualarımız yüreğimiz sizinle...Bendim canım.. Geçen crsamba su verilmişti bebeğime.. Bugun kontrolum vardı... Yine syyun azalmış dedi dr.. Nipt testi yaptırmışt sorun çıkmamıştı.. Şimdi tüm Ekzom testi istedi hoca genlere de baktiralim dedi kanı verdik özelde baktircaklar. Hemen apar topar kordosentezle kan aldılar kordondan. Bir de yine su verdiler bana. Döndüm hastaneden.....
Yok sana yükleyecekler diyecen de işte neeeyyyseAz önce kv aradı, bebek nasıl dedi, hâlâ isim bulamadınız mı dedi. (Yok bulduk, 18 yaşına gelene kadar kimseye söylemeyecez anne, diyemedim) İsim işi zor, illa ki içimize sineni bulucaz dedim, inşallah güzel isim bulursunuz dedi. Güzel isim konusunda yetkili kişi sanki kendisi ama hadi neyseSonra dedim Cuma şeker yüklemesi var, inşallah dua edelim güzel sonuçlar gelsin. Ne derse beğenirsiniz... ŞEKERİ SANA MI YÜKLEYECEKLER?...........
Bişi demiyorum ben ya, sonra oğlan anası arkadaşlarım kızıyo bana
Canım aynen, hamilelikte sanki her gün merkür retrosu var gibi@Cerito ay valla bosver kv gelmese daha iyi emin ol gelse daha çok sinir bozardıı. Geçen ben de kocamı boşamaya karar vermiştim. Artı olarak normalde mesele etmeyeceğim şeyleri fazlaca kafama taktığımı farkettim . Farkettim ama hala kafama takıyorumdemem o ki bence hormonlarımız tavanken önemli kararlar almamalıyız
Oy ne guzel fit anne olacaksın takma kafaya49.5 ile kaldım canım bende
Bilmem mi yaradan mastit olmuş biriyim bu sefer doguma 1 ay kala kremlere başlıcam insallah Allah yardımcımız olsunİlk gebeliğimde doğumdan sonra göğüs ucu yaralarından çok çekmiş biri olarak bu sefer önden başladı bir yol yöntem varsa diye yazdım, yoksa daha telaşe olmadım ama neler olabileceğini bilen bilir
Naptın ettin oldun aşıEvet de kuzu en ileri haftaya gore cagiriyoruz dese sikinti yok, kime denk gelirse vuruyormus. Haber vericez dedigi icin aramadim, bana nasil denk gelsin böyle. Belki ben 27 haftalik dogurucam, ki bi tanidigim var öyle doğuran. Bunlarinki ilgisizlikneyse asimi oldum rahatladim
Bence cok guzel cikmisBenim de dünkü kan sonuçlarım çıktı
Açlık Glukoz 85 (70-100 normal aralığı denmiş)
HbA1c 4.8 çıkmış (3.5-5.6 normal aralığı denmiş)
Doktora attım Cuma 15:30 da kontrol var bakalım göreceğiz.
Kızlar kontrolden çıktım, elimdeki Progestan bittikten sonra keselim bi şikayetin olacak mı bakalım dedi bebiş 700 gr olmuş biraz az mı sanki 24+6 dayız
Bende olmadım benim önceden 4 dozum var doktor en az 1 tane ol dedi herhalde olurum diye düşünüyorum ama burası TürkiyeNaptın ettin oldun aşıben kaldım daha olmayan bakalım ağrı sizi durumu nasil
Vajinadan daha netmis evet canim. Ama bu zamana kdr 4 farkli doktor ölcüm yapti. Hepside karindan bakti. Biride perinatologdu mesela. Vajinadan olmadi hicBenim doktorum gayet iyi hicbi sorun yok dedi bence de iyi yapmissin progestan kullanmayarak. Benimkini karindan olctu en kesin sonuc alttan mi oluyo peki?
Bence maşallah gayet iyi annesiKızlar kontrolden çıktım, elimdeki Progestan bittikten sonra keselim bi şikayetin olacak mı bakalım dedi bebiş 700 gr olmuş biraz az mı sanki 24+6 dayız
Onu istemedi cnm şeker yükleme değildi bu, sağlık ocağında bunlara baktır öyle gel demiştiBence cok guzel cikmistok sekerin kac?
Bir bakayım canım. Takım olarak mı aldınızcanım bizde 4 kapılı aldık Pier Cardinden istersen bakabilirsin
bizimde çocuk odası giyinme odasıydı elim kolumdu şimdi sığınamıyorum hiçbir yere
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?