- 26 Mart 2017
- 3.227
- 5.556
- 158
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #31.501
Canım benim merak etme bu günlerde geçecek her bebek doğumdan sonra kilo veriyor ve bu aslında olması gereken bir durum daha sağlıklı kilo alabilmesi için sarılıkta hemen hemen her bebekte olan birşey o yuzden icini ferah tut hersey iui olacakKuzum kiloları düşmüş diğeri sarılık olmuş solunum cihazına baglılar kuzum ağrım baya var beni çok zorluyor baharcim ya
Kuvözdeki bebisler ilk basta kilo kaybediyor, sonra yavaş yavaş alıyorlarmış canım adaptasyon süreci erken başladığı için hep öyle duyduk. Sen ciğer geliştirici iğne olmuş muydun doğumdan önceKuzum kiloları düşmüş diğeri sarılık olmuş solunum cihazına baglılar kuzum ağrım baya var beni çok zorluyor baharcim ya
Sana kıyamam Cerim Mahirtoş hissetmesin gözyaşlarınıGünaydın kızlar.Yine hiç uyuyamadım gece.Tüm gece ağladım ve kendimi harap ettim.Eşimle olan sorunları çözemiyorum kafamın içinde.O da çözmeye yanaşmıyor.2 haziranda askere gidecek 1 ay yok ,onun için iyi olacak sanırım yoksa böyle giderse biz birbirimizi boşayacağız galibagece ağladığımı duyduğu halde hiç bişey söylemedi ve uyudu.Kendimi artık ev arkadaşı gibi bile hissetmiyorum bırakın evli olmayı.Aman buraya da sürekli böyle yazıyorum sonra can sıktığım için konudan bağımsız yer kapladığım için pişman oluyorum.sadece kiminle paylaşacağımı bilemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun umarım herkes için güzel bir gün olur
Yurtdşndayım doktoruma sordum vurulmana gerek yok dedi 1 doz yeterliymiş haftaya tr gidiyorum orda vurulurum artık. 1. Gebeliğimde 2 doz vuruldum.30a kdr en gec ikinci dozu vurulmasi lazm diye biliyorum.Bence tek doz olabilirsnz sadece. iki doz arasinda 4 hafta zaman olmaliymis cunku. Saglik ocagi daha saglikli bilgi verir tabi. Daha önceki haftalarnzda neden olmadnz aşı mı yoktu saglik ocagnda? Tedark skntisi cok olduda
Onunda varmış bir çözümü dayanabildiniz yere kadar devam napican canim. Verebildikleri sürece sıkıntı yoksa bebekte iyiyse belli bi haftaya devam ederler bebek kendini toparlasin bir süre daha kaç haftalık oldunValla canım iyiyim çok skur de bebisin suyu bitiiyo sürekli..
çok geçmiş olsun gerçekten Allah iyi insanlarla karşılaştırsın şu dönemde böyle muamele nasıl yapabiliyorlar nasıl vicdan anlamıyorumGünaydın hanımlar
Dünden beri iyi değilim, kasılmam vardı, bir iki saat sürmüştür, şiddeti azalarak bitti, ben de kontrolümü bir hafta erkene çektim bu sabah dr a gittim ve salak bir asistana denk geldim, hayatımda hiç insanlıktan nasibini alamamış bu denli bir dr görünümlü mal ile karşılaşmadım neyse detaylara girmeyeceğim ama baya üzüldüm, akşamüstü tekrar kontrole gideceğim iş çıkışı, Rabbim hepimizi iyi vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın..
Canım belki bir ay sizden Uzak kalıcak senden bebekten belki oda o psikolojiye gitmiştir erkekelr heran herşeyi bizlere yansıtıp paylasamiyorlar belki öyle bir durum yaşıyor icinde hani. Zamanla düzelir böyle şeyler icin kendinide kendinizide ve bebeginide sitrese sokma. İlk zamanlar olur böyle şeyler sonra zaman geçtikçe bunlara kafanı yorduguna bile kizicaksin kendine bizde ilk evlilikte sorunlar çok yaşadık ama simdi kac seneyi geride bıraktık herseyimizi gözümüzden anlıyoruz ve hic takmiyoruz birşeyi bir aylık tanışma ile evlendim ben bide daha zordu sonradan onutanıdım herşeyini gördümGünaydın kızlar.Yine hiç uyuyamadım gece.Tüm gece ağladım ve kendimi harap ettim.Eşimle olan sorunları çözemiyorum kafamın içinde.O da çözmeye yanaşmıyor.2 haziranda askere gidecek 1 ay yok ,onun için iyi olacak sanırım yoksa böyle giderse biz birbirimizi boşayacağız galibagece ağladığımı duyduğu halde hiç bişey söylemedi ve uyudu.Kendimi artık ev arkadaşı gibi bile hissetmiyorum bırakın evli olmayı.Aman buraya da sürekli böyle yazıyorum sonra can sıktığım için konudan bağımsız yer kapladığım için pişman oluyorum.sadece kiminle paylaşacağımı bilemiyorum hakkımızda hayırlısı olsun umarım herkes için güzel bir gün olur
Canım benim eşine o kadar kızdım o kadar sinirlendim ki anlatamam hamile birine yapılacak tavır mı bunlar. Ya diyorum kötü biri mesela ama şu dokuz ay rol yapsın bari bu kadar mı zor nasıl bir vicdanC Cerito en baştan beri grubu takip etmeme rağmen içimden çok fazla yazmak gelmedi elim gitmedi bir türlü. Ama sizlerin hepinizi tanıyor gibiyim günde en az 5 kere sayfayı okuyorum kim ne yapmış nasil olmuş diye merak ediyorumEş konusu malesef sıkıntılı özellikle destek olan eşlere sahip olanlar kiymetlerini bilin. Biz eşimle bir süredir iş sebebiyle ayrı yaşıyoruz hamileligimi öğrendiğim ilk andan itibaren bana kan kusturdu psikolojisi bozuldu (başka sebeplerde vardı ) demedigini bırakmadı sorsan öncesinde o da istiyordu ama aldırmam konusunda psikolojik baskı bile yaptı. Hatta işi boşanmaya kadar götürdü ben de gittim açtım davayı sonra mahkeme günü yaklaştıkça geri adım atmaya başladı yok düzeltelim şöyle yapalım böyle yapalım diye. Ben de anlaşmalı boşanma davası açmıştım mahkemeye gelmediğinde bir anlamı olmuyor davanın o yüzden kaldı öyle. Ha ne oldu o ara beni oyaladı ama ocakta yanıma gelme durumu varken onu da geçirmiş oldu. Sonra da hiç bir şey yokmuş her şey yolundaymis gibi davranıyor. Bense bu süreçte hamileligimi neredeyse tek basima geçiyorum 26 haftayı tamamladım. Allah'a şükür her şey yolunda ama işte gonulde öyle değil. Günde 5 dk telde konuşuruz o kadar eğer biraz olumsuz birşeyden bahsedecek olsam sesi değişir mesela dün gece telefonu resmen suratıma kapattı ha bir de ayda bir kere falan 2 gün gelir o kadar. Şu ana kadar bebeğimin herşeyini kendim aldım her doktora ya yalnız ya da başka biriyle gittim. Hala bana bebekle ilgili bir şey sormaz sadece sen nasılsın der o kadar. Neyse yazacak çok şey varda ben yazdıkça anlattıkça kötü oluyorum. Ha bunları niye yazdım her zaman beterin beteri var sen güzel canını sıkma bebeğine odaklan bu süreçte eğer yan yana olsaydık eminim çok daha stresli ve zor bir hamilelik geçirecektim. Belki sizin de şu askerlik döneminde ayrı kalmanız iyi bile gelebilir. Zor bir hamilelik geçiriyorsun umarım her şey gönlünce olur başta dediğim gibi sen sadece mahir toprak a odaklan. Bu arada benimki de erkek ve adını toprak koymayı düşünüyorum
Umarım yanında sana destek olan insanlar vardır. Bu hassas dönemde yaşadıkların çok zor ama ne kadar güçlü bir kadın olduğun belli. Sende kendine iyi bak. İnşallah en yakın zamanda kocanın aklı başına gelirC Cerito en baştan beri grubu takip etmeme rağmen içimden çok fazla yazmak gelmedi elim gitmedi bir türlü. Ama sizlerin hepinizi tanıyor gibiyim günde en az 5 kere sayfayı okuyorum kim ne yapmış nasil olmuş diye merak ediyorumEş konusu malesef sıkıntılı özellikle destek olan eşlere sahip olanlar kiymetlerini bilin. Biz eşimle bir süredir iş sebebiyle ayrı yaşıyoruz hamileligimi öğrendiğim ilk andan itibaren bana kan kusturdu psikolojisi bozuldu (başka sebeplerde vardı ) demedigini bırakmadı sorsan öncesinde o da istiyordu ama aldırmam konusunda psikolojik baskı bile yaptı. Hatta işi boşanmaya kadar götürdü ben de gittim açtım davayı sonra mahkeme günü yaklaştıkça geri adım atmaya başladı yok düzeltelim şöyle yapalım böyle yapalım diye. Ben de anlaşmalı boşanma davası açmıştım mahkemeye gelmediğinde bir anlamı olmuyor davanın o yüzden kaldı öyle. Ha ne oldu o ara beni oyaladı ama ocakta yanıma gelme durumu varken onu da geçirmiş oldu. Sonra da hiç bir şey yokmuş her şey yolundaymis gibi davranıyor. Bense bu süreçte hamileligimi neredeyse tek basima geçiyorum 26 haftayı tamamladım. Allah'a şükür her şey yolunda ama işte gonulde öyle değil. Günde 5 dk telde konuşuruz o kadar eğer biraz olumsuz birşeyden bahsedecek olsam sesi değişir mesela dün gece telefonu resmen suratıma kapattı ha bir de ayda bir kere falan 2 gün gelir o kadar. Şu ana kadar bebeğimin herşeyini kendim aldım her doktora ya yalnız ya da başka biriyle gittim. Hala bana bebekle ilgili bir şey sormaz sadece sen nasılsın der o kadar. Neyse yazacak çok şey varda ben yazdıkça anlattıkça kötü oluyorum. Ha bunları niye yazdım her zaman beterin beteri var sen güzel canını sıkma bebeğine odaklan bu süreçte eğer yan yana olsaydık eminim çok daha stresli ve zor bir hamilelik geçirecektim. Belki sizin de şu askerlik döneminde ayrı kalmanız iyi bile gelebilir. Zor bir hamilelik geçiriyorsun umarım her şey gönlünce olur başta dediğim gibi sen sadece mahir toprak a odaklan. Bu arada benimki de erkek ve adını toprak koymayı düşünüyorum
Bana olan sevgisini sorguluyorum pozitifim.Evet muhakkak içinde endişeleri ,karmaşaları barındırıyor ama seven insan üstesinden gelemez mi ? Çok üzülüyorum Allah sonumuzu hayır etsinYaaa CerimmmmKuzum kendini yalnız hissediyorsun biliyorum ama, şu an gerçekten herşey olaganüstü hal gbi düşün o kadar karmaşık ve değişken ki... Ama biliyorsun geçecek, güzel günler gelecek, Mahirtoş parkta oynayacak siz yine beraber oturup çay kahve sohbet edeceksiniz, ne zor günlerdi şükür bugünümüze diyeceksiniz. Bana inan gerek hamilelik esnasında gerek sonrasında karı koca arasında gerginlikler olabiliyor. Çoook normal. Çocuktan önce ne vardı ki kaygı edilecek ?? Asıl hayat şimdi başlıyor. Sakin kalmaya çalış bebiktom, senin gözyaşına kıyamam
Ah evet bi çay kahveyle konuşmayı bende çok tercih ederdim.Gergin olmasını anlıyorum askerlik düşünüyor o askerdeyken belki ben doğuracağım onu düşünüyor ,işten çakacağım maddiyat var ama bi sarılıp göz yaşı silmek bu kadar zor olmamalı ya.Ben eşimi 10 yıldır tanıyorum köpek gibi aşık olarak evlendim.şimdi bunları yaşıyor olmak kabus gibi geliyor .ruhum emiliyor akşam eve geldiğini duyunca.aynı yatakta yatıp o horlayıp ben ağlayınca burnumdan geliyorCanım siz gebelikte bunu yaşadınız ben sana normal zamandan eşimle ilgili bir örnek vereyim, benim eşim Karadenizli duygularını belli etme noktasında özellikle ilk zamanlar çok sıkıntılar yaşamıştık ki hala geçti mi dersen yok geçmedi ama birbirimizi anlamaya başladık zamanla örnek olsun diye yazıyorum ben teması seven biriyim, eşim de öyle hep el ele kucak kucağa durmaktan adama kurdeşenler basar
böyle olunca da bana özellikle sadece yatak odasında mı birbirimize ilgi göstereceğiz triplerine girmeye başlıyordum ki ona göre ortada bir olay yok ama ben tripli bir eş oluyorum ki erkekler böyle durumlardan da hiç hoşlanmaz bu konuyu konuşunca da ilk yıllarda ilerleyemiyorduk
Ona göre o bana adımlar atıyor, bana göre ben sürekli birşeyler yapmaya çabalıyorum sonra baktık ki hele bir yaş grubu üzeri isen daha sert çizgilerin oluyor o çizgiler de kolay eğrimiyor
Demem o ki o da kendince çabalıyordur, erkek milleti belki bizim bu gebelik hormonları ile duygu geçişleri sırasında seni kendi halinle başbaşa bırakarak birşeyler yapmaya çalıştığını sanıyordur ama biz bayanlar öyle değiliz (kıyas kabul etmez ama bizde gebelik neyse erkekler de askerlık için öyledir, benim kardeşim bedelli 1 ay yaptı çocuk giderkende gelirken de sanki Kurtuluş Savaşı yaşadı görmen lazım kendine gelemedi belki o da senin onu bu konuda anlamadığını düşünüyordur)
Daha fazla uzatmayayım, senin evde farklı bir sese ihtiyacın var annen olur kız kardeşin varsa o olur biri yanına gelsin, zaten riskli süreçler geçirdin şuan senin tüm duygularını bebekte hissediyor ve strese giriyor bu evrede kendine de bebeğine de yapma bunu lütfen zamanla herşey oturacak yerine önce şu bebeğimizi bir elimize alalım, eşinde askere gitsin gelsin bak zamanla evinizin havası çok değişecek (yazmayı da sevmem, bunu yğzyüze konuşmak vardıböyle tam anlatılmıyor)
Yaaa isimdaş olacak bizim oğullar desene çok sevindimC Cerito en baştan beri grubu takip etmeme rağmen içimden çok fazla yazmak gelmedi elim gitmedi bir türlü. Ama sizlerin hepinizi tanıyor gibiyim günde en az 5 kere sayfayı okuyorum kim ne yapmış nasil olmuş diye merak ediyorumEş konusu malesef sıkıntılı özellikle destek olan eşlere sahip olanlar kiymetlerini bilin. Biz eşimle bir süredir iş sebebiyle ayrı yaşıyoruz hamileligimi öğrendiğim ilk andan itibaren bana kan kusturdu psikolojisi bozuldu (başka sebeplerde vardı ) demedigini bırakmadı sorsan öncesinde o da istiyordu ama aldırmam konusunda psikolojik baskı bile yaptı. Hatta işi boşanmaya kadar götürdü ben de gittim açtım davayı sonra mahkeme günü yaklaştıkça geri adım atmaya başladı yok düzeltelim şöyle yapalım böyle yapalım diye. Ben de anlaşmalı boşanma davası açmıştım mahkemeye gelmediğinde bir anlamı olmuyor davanın o yüzden kaldı öyle. Ha ne oldu o ara beni oyaladı ama ocakta yanıma gelme durumu varken onu da geçirmiş oldu. Sonra da hiç bir şey yokmuş her şey yolundaymis gibi davranıyor. Bense bu süreçte hamileligimi neredeyse tek basima geçiyorum 26 haftayı tamamladım. Allah'a şükür her şey yolunda ama işte gonulde öyle değil. Günde 5 dk telde konuşuruz o kadar eğer biraz olumsuz birşeyden bahsedecek olsam sesi değişir mesela dün gece telefonu resmen suratıma kapattı ha bir de ayda bir kere falan 2 gün gelir o kadar. Şu ana kadar bebeğimin herşeyini kendim aldım her doktora ya yalnız ya da başka biriyle gittim. Hala bana bebekle ilgili bir şey sormaz sadece sen nasılsın der o kadar. Neyse yazacak çok şey varda ben yazdıkça anlattıkça kötü oluyorum. Ha bunları niye yazdım her zaman beterin beteri var sen güzel canını sıkma bebeğine odaklan bu süreçte eğer yan yana olsaydık eminim çok daha stresli ve zor bir hamilelik geçirecektim. Belki sizin de şu askerlik döneminde ayrı kalmanız iyi bile gelebilir. Zor bir hamilelik geçiriyorsun umarım her şey gönlünce olur başta dediğim gibi sen sadece mahir toprak a odaklan. Bu arada benimki de erkek ve adını toprak koymayı düşünüyorum
Erkekler normalde de konuşmayı tercih etmiyorlar ya bu kadar sosyal yönden zayıf nasıl olabilirler benim aklım almıyor gerçekten ya.Neden ağlıyorsun demek bile nasıl bu kadar zor gelebilir bi insana ben bilmiyorum ya.ben hep istedim ki o da zorluğunu kaygısını benimle paylaşsın evlendik bitti olmasın .bi yemek sofrasında ,bi film izlerken herşeyi bırakıp iki dost olalım.Sevincini benimle çoğaltsın, üzüntüsünü de benimle azaltsın istedim ama inan ki artık istediğim tek şey konuşması .O kadar koptuk.ah inşallah bu yokuşun sonu denizdir de bende soğuk sularla bi buluşur feraha çıkarım.ekstra abartıyorum herşeyi zaten hormonlarım perişan bi de bu adam beni delirtmeden denize çıksın inşallahSana kıyamam Cerim Mahirtoş hissetmesin gözyaşlarınıkuzum cidden geçici artık iyice bunaldın yaşadığın hiç kolay değil sürekli yatmak hele aktif bir kızken çok zor geliyor biliyorum eşinde gözüne daha çok batıyor. Ama arkadaşım biz sorunlarımızı her ne kadar konuşarak çözmeye çalışsakta erkekler maalesef paylaşmıyor. İçinde o da kim bilir neler yaşıyordur senin yaşadığın tedirginlikleri, baba olma kaygısı illaki geçim kaygısı da vardır günümüz koşullarında. Kafası bu kadar doluyken belki istediğin gibi davranamıyor olabilir ama inan kendi de farkında değildir. Geçici bir süre Cerim burada paylaşım yapan çoğu arkadaşımızdan gördüğümüz bu dönemde hepimizin eşlerinin değiştiği. Ne kadar kendilerini yerimize koysalar da yapamıyorlar. İnan bizde de aynı sorunlar 3te 4te anca uyuyorum ama kendi telefonla oynarken uyuyakalıyor. E napabilirim ki diyor. Mesela hareket çok etmemem gerek ama dışarıdan bir şey isterken bile bazen çekiniyorum Allah razı olsun laf yapmıyor ama suratından yorulduğunu anlayabiliyorum ya da oflamasından. Ama iki tarafta bu sürece alışınca bu zorluklar geçince herşey çok güzel olacak inanıyorum. Evlilik bir yol değil miydi şu an yokuşlu dönemindeyiz öyle düşün ama yolun sonu denize çıkacak
Bu arada eşimle paylaşamadığım şeyleri burada sizinle paylaşıyorum her sıkıntını yaz çünkü hepimiz aynı dönemden geçiyoruz bizi en iyi biz anlarız
İnşallah birtsnem insalalhKüvezde kiloları düşüyor ama küvezden çıkınca çok hızlı kilo alıyorlarmış kelebeğim sen hiç korkmakendimde prematüre bebesiyim oradan biliyorum annem diyor ayda 2 kilo alıyordun küvezden çıktığında, paşalar bir çıksın bak nasıl toparlıcaklar annelerinin de ağrıları geçmiş olacak Allahın izniyle
Haklısın bizim gibi konuşma becerileri olmadığı için herşeyi yutup hödük gibi oturuyorlar.Ama keşke en azından bebeği karnımdayken biraz hassas davransa da üzmese bizi.Ne güzel bak bir bakışla birbirinizi tanıyacak kadar sağlamlaşmışsınız.Valla ben 10 yıldır tanıyorum eşimi 3 yıldır da evliyiz ama hala o seviyeye gelemedikCanım belki bir ay sizden Uzak kalıcak senden bebekten belki oda o psikolojiye gitmiştir erkekelr heran herşeyi bizlere yansıtıp paylasamiyorlar belki öyle bir durum yaşıyor icinde hani. Zamanla düzelir böyle şeyler icin kendinide kendinizide ve bebeginide sitrese sokma. İlk zamanlar olur böyle şeyler sonra zaman geçtikçe bunlara kafanı yorduguna bile kizicaksin kendine bizde ilk evlilikte sorunlar çok yaşadık ama simdi kac seneyi geride bıraktık herseyimizi gözümüzden anlıyoruz ve hic takmiyoruz birşeyi bir aylık tanışma ile evlendim ben bide daha zordu sonradan onutanıdım herşeyini gördüm
Doğum kilosu kaçtı canım bide kaç artı kaçta doğduİnşallah birtsnem insalalhAllah razı olsun
Doktoru belli değil mi kuzum senin? Şikayet et malı naptıysa...Günaydın hanımlar
Dünden beri iyi değilim, kasılmam vardı, bir iki saat sürmüştür, şiddeti azalarak bitti, ben de kontrolümü bir hafta erkene çektim bu sabah dr a gittim ve salak bir asistana denk geldim, hayatımda hiç insanlıktan nasibini alamamış bu denli bir dr görünümlü mal ile karşılaşmadım neyse detaylara girmeyeceğim ama baya üzüldüm, akşamüstü tekrar kontrole gideceğim iş çıkışı, Rabbim hepimizi iyi vicdanlı merhametli insanlarla karşılaştırsın..
Canım maşallah minnoşa :) Haftada bir nst neden peki risklli bir durum mu var ya da nst ücretli mi ??Şimdi doktordan çıktım oğluşum 1300gram 36cm olmuş yüzünü çok goremedik kapatıyordu suyu normal, rahim ağzı normal , nst normal şükürhaftada bir nst ye geleceğim ve 3 haftada bir kontrol dedi birdahaki geldigimde tetanoz aşısı isteğe bağlı yapacağını söyledi
Var canım evde yalnız yaşıyorum ama kendi aileme yakın sayilirim tek bir telefonla yanıma gelecek sevdiklerim var şimdiye kadar hiç acil ihtiyacım olmadı simden sonra da olmaz umarım. Bir süre de erkek kardeşim yanımda kalacak göz kulak olmak icinUmarım yanında sana destek olan insanlar vardır. Bu hassas dönemde yaşadıkların çok zor ama ne kadar güçlü bir kadın olduğun belli. Sende kendine iyi bak. İnşallah en yakın zamanda kocanın aklı başına gelir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?