- 18 Eylül 2022
- 577
- 1.903
- 28
- 34
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #32.701
Cok uzun yazdim ama inanin anlatmaya cok ihtiyacim var. O geri donus yolunda disariya bi tarafa bakarak geldim. Cok sinirlendim hakkaten. Ama aglasam bile arabada annem ve esimle tartismakta istemedim. Birinin densiz bi lafiyla birbirlerine de kizabilirlerdi cunku cok arada kaldim. Suan ikisinin arasinda bisi yok. Ama olan bana oluyor.Kizlar günaydin. Haftasonu sadece okumalara girebildim desem yeri. Sehirdisina gittik ankaraya 550 km yol cok yoruldum. Yakin arkadasimin dugunu vardi. Cifti ben tanistirdim gitmek istedim bu sebeple. Ama cidden cok yoruldum git gel derken. Annem oglum esim ve ben gittik. Geri donus yolunda bi kavga ettik size bu konuda danisacagim cunku cidden disaridan bakan bi goze ihtiyacim var. Afyona geldigimizde yemek yemek icin merkezde bi restaurant yorumu gordum ve onda yiyelim dedim. Bitiminde arabayi uzaga koydugumuz icin esim gidip alip geleyim sizi kapidan alirim dedi. Bu sirada annemde ozdil.k ten lokum alalim dedi. Esimde suratini bi dustu ben anliyorum cunku saat 18.00 ve daha 4 saatlik en az yolumuz var. (Yavas geliyoruz duruyoruz vs ) oraya gidersek gezinerek alicagimiz icin uzayacak. Oglumla gittiler. 1 dk sonra dondu surda disarda lokum atolyesi diye bi yer var ordan alsak olmaz mi dedi bana olurdu ama biliyorum annem illa bildigi marka olmus isticek. Hayir demicek ama sonra hep soyle oluyo hicte guzel degilmis vs diyor. Beni geriyor. Bende sen arabayi al gelde 2 dk ozdil.k e sapariz dedim. Gitti bizde disari ciktik 2 arabalik yer bosalmis. Annem o sirada (yakinda bi ünlü yer var mi umuduyla garsona sordu nerden alinir diye) oda arka sokakta var dedi. Annemde hadi ordan alalim dedi. Bendr hem yakin esimin istedigi gibi hemde zaman kaybetmeyiz diye tamam dedim.Esim gelmek uzereydi gelince gitmis olursak ben kendimde ayni durumda kalsam kizarim diye bekleyelim dedim. Annemde yaya olarak araba yerini tutalim park eder beraber gideriz dedi. Tam esim gelmeden 1 dk once bi araba geldi annem biz bekliyorz dedi. Adamda 2 araba sigar buraya dedi. Hakkatende sigar ama zor sigar yani. Adam park ederken esim geldi. Kalan yeri gordu buraya araba girmez dedi. (Park et lokuma gitcez diyince sinirlendi plan degisti diye gene) basti gitti. Kalakaldim. Annemde diger adama cikisti bu sefer park ettiniz bole biz bekliyoduk kizim hamile hamile dikildi falan diye. Ama ben annemse bile hakliya hakli haksiza haksiz derim. Bagirmadan solese belki ama adam bisi de yapmadi ki cevap olarak giremedim deseniz ben cikardim hanfendi dedi. Cok utandim ben adamdan ozur diledim. Haklisiniz vs dedim. Annemin arkasindan gittim. Baskasini savun sen diye bana cikisti. Arka sokaga lokumcuya bi gittik 20 kisi sira var. Beklerken oglum aradi. Hungur hungur agliyor noldu diyorum babam diyor sadece. Esim dedi yanina gelmek istiyormus. Dedim ozaman az once araba sokamadigin yere gel annem alsin ordan. Bu arada annem gitti hemen. Esim yok gelemem orasi bana uzak falan diyor. Ya arabalisin be adam ben yayayim. Inadina gelmiyosun. Annem gitmis. Ariyorum acmiyor. Esim oraya gitmem inadinda. Sinirden dort dondum. Lokumu inatla bekledim ama yapcak bisiyim de yok zaten. Tam sira bana geldi oglum aglaya aglaya geldi yanima annem alip gelmis. (Demek esim gidemem dedi ama gitti ki anneme birakabildi) noldu diyorum babama sor diyor(kesin annenleri biraktik biz gidiyoz gibi bisi dedi yalnizken sabah sorucaktim okula giderken unutmusum ama sorcam gene ogluma tekken soyler ne dediyse babasi) lokumlari aldim. Esimin surda beklicem dedigi yere gittik. Orda yok. Aradim bekliceksiniz ben orda duramadim arabayla gene gelicem dedi. Geldi ve sonuc 4 5 saat konusmadan eve geldik. Annemde hicbirsey yokmus gibi davraniyor. Esimde eve ciktiktan sonra hicbirsey yokmus gibi davraniyor. (Dusa gircek misin vs gibi gunluk sorular sordu) sabah gitmis ise suan konusmadik hic desem yeri. Olayi buyutmek istemiyorum ama annemin negatif enerjisi insanlara biseyi diretmesi beni cok geriyor. Insanlar kari koca yemege gelmisler. Senin araba konusunda bagrismanla basliyolar yemeklerine. Zorundalar mi. Yaya olarak yer tutmak bile ne kadar etikken biz ole yapmisin kiziyosun insanlara. Ve arkandan toplayan ben oluyorum. Yada illa ünlü bir yerden mi alinmali zaten lokumu ile unlu bi sehirdesin ha o magaza ha bu magaza olsa nolur. Esime zaten bisi diyemiyorum. Arabayla basip gitmek beni ole ortada birakmak nedir. Arkasindan bakakaldim. Elimde bisi olsa firlatirdim cok sinirlendim. Butun olayi bu yaptigi baslatmis oldu. Sonra bi ozur dilemek bile yok. Inanin aksam eve almak bile istemiyorum.
Aaaa gerçekten mi yaa. Bende hep instada görüyorum, tavır yapmayın işte erkekler net varlıklardır konuştuğunuzu anlar falan diye ondan ha babam konuşacam diye yoruyorum kendimi. Belledim anasını madem bundan sonra. Gerçi benim hep gülesim geliyo, hiç ciddi tavır alamıyorum ama du bakayım nası yapıcaz ya. Önce hangi hödüklüğüne tavır alsam acabaİlişki koçları erkeklerin konuşmaktan anlamadıklarını, konuşarak düzelmediklerini o an anladıklarını sanarak tamam dediklerini söylüyoranladıkları dil tavırmış. Hiçbir şey söylemeden tavrını koymak ve geri adım atmamak önemli olan. Yoksa konuşunca aa konuşuypr demek ki sorunu çözmeye çalışıyor aynen devam kafası . Ben evlenmeden önceki süreçlerimizde bunu bir ilişki koçundan seans alarak uyguladım ve ciddi anlamda geri adım atmadığında her şey düzeliyor. O yardım aldığım konudaki problemleri evlendiğimizde asla yaşamadık
Biz de çok zorlandık. En son 15 gün önce dedim ki içine sinen ismi bulmak için 1 ayın var. Haziranın başına kadar şu isim çok içime sindi diye bana fikirler gelmezsen yaptırırım kapı süsünü, yeter gari 7 ay oldu çocuk içeride biz bi isim bulamadık ya dedim. Tamam düşünücem dedi, Karla yı değerlendirmiş iyice. O süreçte 2 3 arkadaşımızla da paylaşmıştık onlar da çok beğenmişti o da etkili oldu sanırım. Benim eşimin kaygıları arasında ileride zorbalığa uğrayacak bir isim olması vardı, bence yeni nesil isimler çok gümbür gümbür geliyor, Karla zorbalığa açık bir isim gibi gelmedi bana. Bir de tabii Alman isminden gelmesi ve Müslüman ismi olmaması var. Alman kısmına pek bişi diyemem ama ismin dini mi olur ya, çocuk Allah korusun tabii ki istemeyiz ama belki Müslüman olmayı tercih etmeyecek ya da ismi Kuran'da geçen ateist, Hristiyan falan yok mu hiç? Neyi garantiliyoruz kendimizce yani deyip kendi fikrimi söyledim. Sanıyorum ki aklına yattı, ya da artık susmamı istiyorYaa cok sevindim gönlündeki ismi esinin de onaylamasinabiz hala pek orta yolu bulamadik eşimle mesela
Lohusa takımını falan at o gruba ya, terliklerini at, hamile donunu at, depend bezini at. Hiç moralini bozma bence cidden hem modeli çok güzel hemde onlarınki tamamen hasetlik bence. Vardır böyle tipler, ak dersin bok derler. Bi dahaki sefere bok dersin gönülleri olsun diye, bu sefer de bu çok kötü, ak olsun derler. İnsanların her zaman densiz bir lafı vardır köşesinde söylemek için.Öyle yaptım canım napayım. Eşim yorum yapmadı zaten. Israrla bunu vermedin demi diyorlar. Başka model atıyorlar. Dedim verdim gelmek üzere hatta. 1 günlük şey için fazla bile dedim. Çok lüzumsuzlar gerçekten
Bende şimdi yavaş yavaş çok yakın çevremizle, anne babalarla paylaşmaya başlıcam. Eminim bize de ağız burun kıvıracaklar. Ben 2 arkadaşı bozdum öyle, ben çok beğendim beğenmeyen doğurduğuna koymasın dedim, bi daha fikir belirtmediler. Hadi bizimkiler İzmir'li, alışkın yeni nesil isimlere. Kocamın Ağrı'lı akrabaları ne bilsin Karla' yı... Zeytin diye, Üzüm diye isim koyan adamların ne dediği önemli değil de gerçi benim için, işte eşimin canını sıkmasınlar maksat. Ha varsa ki şu ismi koy 2 tam altın takıcam diyen babayiğit, seve seve efenim, buyursun.Aynısını yaşadım arkadaşım isime herkes yorum yaptığı için kimseye demeden yaptırdım kapı süsünü sonra sen yeterki değiştir parasını ben veririm süsü değiştiririz muhabbetleri döndü sonra odalarını gösterdiklerimde bu olmuş mu falan lohusalığıma bahaneler cart curt canım böyle istedi siz doğururken daha iyisini yaparsınız en iyisi olma gibi çabam yok deyip geçiyorum bozuluyorlar ağızlarını açamıyorlar. Hepsini boşver eşinin senin içine ne siniyorsa önemli ola gerisi kapı dışarı
Hatta yardım aldığım konuyu uzun uzun anlatayımAaaa gerçekten mi yaa. Bende hep instada görüyorum, tavır yapmayın işte erkekler net varlıklardır konuştuğunuzu anlar falan diye ondan ha babam konuşacam diye yoruyorum kendimi. Belledim anasını madem bundan sonra. Gerçi benim hep gülesim geliyo, hiç ciddi tavır alamıyorum ama du bakayım nası yapıcaz ya. Önce hangi hödüklüğüne tavır alsam acaba
Biz de çok zorlandık. En son 15 gün önce dedim ki içine sinen ismi bulmak için 1 ayın var. Haziranın başına kadar şu isim çok içime sindi diye bana fikirler gelmezsen yaptırırım kapı süsünü, yeter gari 7 ay oldu çocuk içeride biz bi isim bulamadık ya dedim. Tamam düşünücem dedi, Karla yı değerlendirmiş iyice. O süreçte 2 3 arkadaşımızla da paylaşmıştık onlar da çok beğenmişti o da etkili oldu sanırım. Benim eşimin kaygıları arasında ileride zorbalığa uğrayacak bir isim olması vardı, bence yeni nesil isimler çok gümbür gümbür geliyor, Karla zorbalığa açık bir isim gibi gelmedi bana. Bir de tabii Alman isminden gelmesi ve Müslüman ismi olmaması var. Alman kısmına pek bişi diyemem ama ismin dini mi olur ya, çocuk Allah korusun tabii ki istemeyiz ama belki Müslüman olmayı tercih etmeyecek ya da ismi Kuran'da geçen ateist, Hristiyan falan yok mu hiç? Neyi garantiliyoruz kendimizce yani deyip kendi fikrimi söyledim. Sanıyorum ki aklına yattı, ya da artık susmamı istiyor
Lohusa takımını falan at o gruba ya, terliklerini at, hamile donunu at, depend bezini at. Hiç moralini bozma bence cidden hem modeli çok güzel hemde onlarınki tamamen hasetlik bence. Vardır böyle tipler, ak dersin bok derler. Bi dahaki sefere bok dersin gönülleri olsun diye, bu sefer de bu çok kötü, ak olsun derler. İnsanların her zaman densiz bir lafı vardır köşesinde söylemek için.
Bende şimdi yavaş yavaş çok yakın çevremizle, anne babalarla paylaşmaya başlıcam. Eminim bize de ağız burun kıvıracaklar. Ben 2 arkadaşı bozdum öyle, ben çok beğendim beğenmeyen doğurduğuna koymasın dedim, bi daha fikir belirtmediler. Hadi bizimkiler İzmir'li, alışkın yeni nesil isimlere. Kocamın Ağrı'lı akrabaları ne bilsin Karla' yı... Zeytin diye, Üzüm diye isim koyan adamların ne dediği önemli değil de gerçi benim için, işte eşimin canını sıkmasınlar maksat. Ha varsa ki şu ismi koy 2 tam altın takıcam diyen babayiğit, seve seve efenim, buyursun.
Biz bunlar galiba böyle sığır güder gibi eğiteceğiz burcumsu ya, mecbur kaldığımız şeye bak.Hatta yardım aldığım konuyu uzun uzun anlatayımeski ilişkilerinden aldığı yaraları sürekli bana yansıtıyordu. En ufak bir benzer olay da "X de böyleydi sen de öyşe yapıyorsun işte" gibi cümleler, ona yaptığı için bana yapmadığı şeyler vs gibi problemler yaşadık evlenmeden önce. Sürekli karşıma alıp sakince konuştum. Bunun beni üzdüğünü benimle yaşayacağı şeylerin sıfırdan olması gerektiğini kıyaslamamasını adını kullanmamasını defalarca söyledim ve bir sinir anında yine aynısını yaptı. Danıştığım kişi asla açıklama yapmadan iki- üç cümle bir mesaj yazarak tavrını koy çekil ve soğuduğunu göster dedi. Asla açıklama yapmadım eskiden yaptığım gibi karşısına geçip üzüldüğümü anlatmadım. İki cümle kurdım. Adeta bir duvarmışım gibi geçtim karşısına. Bu sefer o döküldü o başladı konuşmaya. Soğuk ve inanmaz bir ifade takınarak dinledim ama Asla açıklama yapmadım. Tavrının beni soğuttuğunu söyleyip telefonumla buz gibi bir şekilde oynamaya başladım. Asla üzgün kırılgan sorun çözmeye çalışan olmadım. Yemeğimi yiyip kalktım. İnan o yaptığı şeylerin son günü oldu. Bi daha ne adını anmaya ne kıyaslamaya cesaret etti
Annen konusunda gerçekten haklısın. Anlayışsız bir şekilde davranmış. Kerameti bir lokum. Sen eşinin rahatsız olduğunu görüyorsun ve yüzüne de yansımış adamın. O anlamıyor mu? Kaç yıllık damadı. Ben %90 anneni hatalı gördüm. Dediğin örneklerde de senin gibi düşünüyorum. Eşin fevri davranmış ama ben bu kadar eve alınmayacak kadar birşey görmedim. Adam sana çok kritik bir cümle kullanmış. Sen hep başkasının peşinden git gibi birşey. Farkında olmadan anneni çok önceliklendiriyor olabilir misin? Mesela eşin bu düğüne anneninde gelmesini nasıl karşıladı?Kizlar günaydin. Haftasonu sadece okumalara girebildim desem yeri. Sehirdisina gittik ankaraya 550 km yol cok yoruldum. Yakin arkadasimin dugunu vardi. Cifti ben tanistirdim gitmek istedim bu sebeple. Ama cidden cok yoruldum git gel derken. Annem oglum esim ve ben gittik. Geri donus yolunda bi kavga ettik size bu konuda danisacagim cunku cidden disaridan bakan bi goze ihtiyacim var. Afyona geldigimizde yemek yemek icin merkezde bi restaurant yorumu gordum ve onda yiyelim dedim. Bitiminde arabayi uzaga koydugumuz icin esim gidip alip geleyim sizi kapidan alirim dedi. Bu sirada annemde ozdil.k ten lokum alalim dedi. Esimde suratini bi dustu ben anliyorum cunku saat 18.00 ve daha 4 saatlik en az yolumuz var. (Yavas geliyoruz duruyoruz vs ) oraya gidersek gezinerek alicagimiz icin uzayacak. Oglumla gittiler. 1 dk sonra dondu surda disarda lokum atolyesi diye bi yer var ordan alsak olmaz mi dedi bana olurdu ama biliyorum annem illa bildigi marka olmus isticek. Hayir demicek ama sonra hep soyle oluyo hicte guzel degilmis vs diyor. Beni geriyor. Bende sen arabayi al gelde 2 dk ozdil.k e sapariz dedim. Gitti bizde disari ciktik 2 arabalik yer bosalmis. Annem o sirada (yakinda bi ünlü yer var mi umuduyla garsona sordu nerden alinir diye) oda arka sokakta var dedi. Annemde hadi ordan alalim dedi. Bendr hem yakin esimin istedigi gibi hemde zaman kaybetmeyiz diye tamam dedim.Esim gelmek uzereydi gelince gitmis olursak ben kendimde ayni durumda kalsam kizarim diye bekleyelim dedim. Annemde yaya olarak araba yerini tutalim park eder beraber gideriz dedi. Tam esim gelmeden 1 dk once bi araba geldi annem biz bekliyorz dedi. Adamda 2 araba sigar buraya dedi. Hakkatende sigar ama zor sigar yani. Adam park ederken esim geldi. Kalan yeri gordu buraya araba girmez dedi. (Park et lokuma gitcez diyince sinirlendi plan degisti diye gene) basti gitti. Kalakaldim. Annemde diger adama cikisti bu sefer park ettiniz bole biz bekliyoduk kizim hamile hamile dikildi falan diye. Ama ben annemse bile hakliya hakli haksiza haksiz derim. Bagirmadan solese belki ama adam bisi de yapmadi ki cevap olarak giremedim deseniz ben cikardim hanfendi dedi. Cok utandim ben adamdan ozur diledim. Haklisiniz vs dedim. Annemin arkasindan gittim. Baskasini savun sen diye bana cikisti. Arka sokaga lokumcuya bi gittik 20 kisi sira var. Beklerken oglum aradi. Hungur hungur agliyor noldu diyorum babam diyor sadece. Esim dedi yanina gelmek istiyormus. Dedim ozaman az once araba sokamadigin yere gel annem alsin ordan. Bu arada annem gitti hemen. Esim yok gelemem orasi bana uzak falan diyor. Ya arabalisin be adam ben yayayim. Inadina gelmiyosun. Annem gitmis. Ariyorum acmiyor. Esim oraya gitmem inadinda. Sinirden dort dondum. Lokumu inatla bekledim ama yapcak bisiyim de yok zaten. Tam sira bana geldi oglum aglaya aglaya geldi yanima annem alip gelmis. (Demek esim gidemem dedi ama gitti ki anneme birakabildi) noldu diyorum babama sor diyor(kesin annenleri biraktik biz gidiyoz gibi bisi dedi yalnizken sabah sorucaktim okula giderken unutmusum ama sorcam gene ogluma tekken soyler ne dediyse babasi) lokumlari aldim. Esimin surda beklicem dedigi yere gittik. Orda yok. Aradim bekliceksiniz ben orda duramadim arabayla gene gelicem dedi. Geldi ve sonuc 4 5 saat konusmadan eve geldik. Annemde hicbirsey yokmus gibi davraniyor. Esimde eve ciktiktan sonra hicbirsey yokmus gibi davraniyor. (Dusa gircek misin vs gibi gunluk sorular sordu) sabah gitmis ise suan konusmadik hic desem yeri. Olayi buyutmek istemiyorum ama annemin negatif enerjisi insanlara biseyi diretmesi beni cok geriyor. Insanlar kari koca yemege gelmisler. Senin araba konusunda bagrismanla basliyolar yemeklerine. Zorundalar mi. Yaya olarak yer tutmak bile ne kadar etikken biz ole yapmisin kiziyosun insanlara. Ve arkandan toplayan ben oluyorum. Yada illa ünlü bir yerden mi alinmali zaten lokumu ile unlu bi sehirdesin ha o magaza ha bu magaza olsa nolur. Esime zaten bisi diyemiyorum. Arabayla basip gitmek beni ole ortada birakmak nedir. Arkasindan bakakaldim. Elimde bisi olsa firlatirdim cok sinirlendim. Butun olayi bu yaptigi baslatmis oldu. Sonra bi ozur dilemek bile yok. Inanin aksam eve almak bile istemiyorum.
Cinsellik konusunda kelin ilacı olsa başına sürer. Ben dokunmayıp tavır alırsam canına minnetBiz bunlar galiba böyle sığır güder gibi eğiteceğiz burcumsu ya, mecbur kaldığımız şeye bak.Bu dediğini deneyeceğim ama bizim sorunlarımızın başında hepinizin bileceği üzere cinsellik geliyor, son zamanlarda neye kızdıysam bundan kaynaklanıyor çünkü aklımdan çıkaramıyorum mesele yemin ederim arzulamak tatmin olmak falan değil şimdi çaıkca yazmıyım da mesele tatmin olmak olsa elim ayağım tutuyor hallederim. Mesele arzulandığımı hissetmemek, artık bana şefkatli dokunuşları falan saymazsak hiç dokunmuyor oluştu geçen uzun zaman sonra dudağından öptü liseli kız gibi kızardım bozardım yuh yani anlatabiliyor muyum? Bu sefer sorunca sorun yok diyosun, problem yok seninle alakalı bişi yok diyosun o zaman neden düzeltmek için aksiyon almıyosuna geliyo olay kafamda. Onlaro düşünürken umursamazlığına kızıyorum, beni ne hale getirdiğini fark etmemesine kızıyorum e bunları konuşmadan nasıl anlatıcam tavır koyarak o konuda tavsiye verirsen çok iyi olur.
KDKSKDKSKSKDKD ya bizimkinin de öyle noldu bu adamlar bozuldular erkendenCinsellik konusunda kelin ilacı olsa başına sürer. Ben dokunmayıp tavır alırsam canına minnet
Aynen eşim bana hak veriyor allahtan. Oda anlamasa iyice dellenirdimCanimcimm esin bu durumu cozecektir sen kendini yipratmaama cok cok cok haklisin. Kimse istemez o donemde kayinpederini yaninda hatta kayinvalidemi bile istemeyebilirim ben ama dedigim gibi cozulecektir sen uzulup minnosunu da uzme
Öyle pozitifim malesef. Allahtan hep ayri sehirlerde yasayacagiz meslekten dolayi. Tek temennim bu kendimeYa eşim çözsün bu işi ya da sen kaynananı ara anlat durumu sütyensiz gezdiğini bile söyle. Kadın kadını anlar ama işte adam inatsa da gelir bacım. O zaman da sen hizmet falan etme at bacak bacak üstüne salla
NE tuhaf babalar var yaRabbi ya sabır...
ben bütün doğumlardan, durduk yere olabilecek her şeyden korktum, üstümüze pozitif pozitif doğum hikayeleri atalım :/güzel haberlerle gel kuşum
Valla o okuduklarım yüzünden doğumdan korkar oldum ben. Doğal doğumdan birde. Aklıma ne senaryolar geliyor, aramıyorum da. Gerçekten okumamak lazım
AminnGünaydın kızlar ağrısız sızısız bol enerjili bir hafta diliyorum hepinize
Kızlar 26+1 im bugün. Bebis 28 hafta çıktı. Şeker yüklemesi yaptırıyorum şimdi. Moralim bozuldu 2 hafta ileri olmasına inşallah şeker fln çıkmaz . Şeker cikan anneler sizinde mi boyleydi
Canim annen konusunda kesinlkkle haklisin. Insanlar yas ilerledkcea anlayissiz oluyorlar. En kotu seylerden biri aileyle es arasinda kalmak heleki esin hakliysa. Ama stres bize bebegimize zarar. Eşinde hakliyken haksiz duruma dusurmus kendini. Arada kalan sen olmussun.Kizlar günaydin. Haftasonu sadece okumalara girebildim desem yeri. Sehirdisina gittik ankaraya 550 km yol cok yoruldum. Yakin arkadasimin dugunu vardi. Cifti ben tanistirdim gitmek istedim bu sebeple. Ama cidden cok yoruldum git gel derken. Annem oglum esim ve ben gittik. Geri donus yolunda bi kavga ettik size bu konuda danisacagim cunku cidden disaridan bakan bi goze ihtiyacim var. Afyona geldigimizde yemek yemek icin merkezde bi restaurant yorumu gordum ve onda yiyelim dedim. Bitiminde arabayi uzaga koydugumuz icin esim gidip alip geleyim sizi kapidan alirim dedi. Bu sirada annemde ozdil.k ten lokum alalim dedi. Esimde suratini bi dustu ben anliyorum cunku saat 18.00 ve daha 4 saatlik en az yolumuz var. (Yavas geliyoruz duruyoruz vs ) oraya gidersek gezinerek alicagimiz icin uzayacak. Oglumla gittiler. 1 dk sonra dondu surda disarda lokum atolyesi diye bi yer var ordan alsak olmaz mi dedi bana olurdu ama biliyorum annem illa bildigi marka olmus isticek. Hayir demicek ama sonra hep soyle oluyo hicte guzel degilmis vs diyor. Beni geriyor. Bende sen arabayi al gelde 2 dk ozdil.k e sapariz dedim. Gitti bizde disari ciktik 2 arabalik yer bosalmis. Annem o sirada (yakinda bi ünlü yer var mi umuduyla garsona sordu nerden alinir diye) oda arka sokakta var dedi. Annemde hadi ordan alalim dedi. Bendr hem yakin esimin istedigi gibi hemde zaman kaybetmeyiz diye tamam dedim.Esim gelmek uzereydi gelince gitmis olursak ben kendimde ayni durumda kalsam kizarim diye bekleyelim dedim. Annemde yaya olarak araba yerini tutalim park eder beraber gideriz dedi. Tam esim gelmeden 1 dk once bi araba geldi annem biz bekliyorz dedi. Adamda 2 araba sigar buraya dedi. Hakkatende sigar ama zor sigar yani. Adam park ederken esim geldi. Kalan yeri gordu buraya araba girmez dedi. (Park et lokuma gitcez diyince sinirlendi plan degisti diye gene) basti gitti. Kalakaldim. Annemde diger adama cikisti bu sefer park ettiniz bole biz bekliyoduk kizim hamile hamile dikildi falan diye. Ama ben annemse bile hakliya hakli haksiza haksiz derim. Bagirmadan solese belki ama adam bisi de yapmadi ki cevap olarak giremedim deseniz ben cikardim hanfendi dedi. Cok utandim ben adamdan ozur diledim. Haklisiniz vs dedim. Annemin arkasindan gittim. Baskasini savun sen diye bana cikisti. Arka sokaga lokumcuya bi gittik 20 kisi sira var. Beklerken oglum aradi. Hungur hungur agliyor noldu diyorum babam diyor sadece. Esim dedi yanina gelmek istiyormus. Dedim ozaman az once araba sokamadigin yere gel annem alsin ordan. Bu arada annem gitti hemen. Esim yok gelemem orasi bana uzak falan diyor. Ya arabalisin be adam ben yayayim. Inadina gelmiyosun. Annem gitmis. Ariyorum acmiyor. Esim oraya gitmem inadinda. Sinirden dort dondum. Lokumu inatla bekledim ama yapcak bisiyim de yok zaten. Tam sira bana geldi oglum aglaya aglaya geldi yanima annem alip gelmis. (Demek esim gidemem dedi ama gitti ki anneme birakabildi) noldu diyorum babama sor diyor(kesin annenleri biraktik biz gidiyoz gibi bisi dedi yalnizken sabah sorucaktim okula giderken unutmusum ama sorcam gene ogluma tekken soyler ne dediyse babasi) lokumlari aldim. Esimin surda beklicem dedigi yere gittik. Orda yok. Aradim bekliceksiniz ben orda duramadim arabayla gene gelicem dedi. Geldi ve sonuc 4 5 saat konusmadan eve geldik. Annemde hicbirsey yokmus gibi davraniyor. Esimde eve ciktiktan sonra hicbirsey yokmus gibi davraniyor. (Dusa gircek misin vs gibi gunluk sorular sordu) sabah gitmis ise suan konusmadik hic desem yeri. Olayi buyutmek istemiyorum ama annemin negatif enerjisi insanlara biseyi diretmesi beni cok geriyor. Insanlar kari koca yemege gelmisler. Senin araba konusunda bagrismanla basliyolar yemeklerine. Zorundalar mi. Yaya olarak yer tutmak bile ne kadar etikken biz ole yapmisin kiziyosun insanlara. Ve arkandan toplayan ben oluyorum. Yada illa ünlü bir yerden mi alinmali zaten lokumu ile unlu bi sehirdesin ha o magaza ha bu magaza olsa nolur. Esime zaten bisi diyemiyorum. Arabayla basip gitmek beni ole ortada birakmak nedir. Arkasindan bakakaldim. Elimde bisi olsa firlatirdim cok sinirlendim. Butun olayi bu yaptigi baslatmis oldu. Sonra bi ozur dilemek bile yok. Inanin aksam eve almak bile istemiyorum.
"Kontrolden çıktım" deyince sen de kötü bişey anlatacaksın sandımHanımlar kontrolden çıktım hersey yolunda genel olarak 1 hafta önden gidiyor 1145 kg olmuş 37 cm boyu pek poz vermeyi sevmiyor beyfendi eli hep yüzündeydi. 08.08 doğum tarihine karar verdik tabi kendi önce gelmek isterse bilemeyiz ,suda eriyen magnezyum içemiyorum dedim hap olanı yazdı virde b12 düşünmüş dil altı sprey verdi kızlar
Kilom 70 cikti orda doktor çok mutlu kilo almadığım için bende kendimi üzüyordum bebek almıyor diye haftada nerdeyse 600 gram kaşar yiyorum
Benimki de önden gidiyor kuzum, 2. oğlum da önden giderdi. Şeker testi yapmaya gerek duymadı. Açlık tokluk ve son 3 aylık şekere göre gerek görmedi risk yok yani her önde gidende risk var diye bir şey yokki...benimkinin kafası bi hafta öndeydi, ama bazen önden gidebiliyolar burda aynı şekilde olup şekeri olmayanlar da var bir kıstas değil bence. Yükleme sonuçların bugün yarın çıkar inş. yoktur
Aslinda annemi bilerek gelmesini istedik. Dugune oglumu goturmeyecektik. Anitkabir e goturmek istiyorduk ama dugune zor olur diye istemiyorduk. Ankaraya kadar gitmisken de anitkabir durumundan dolayi yanimiza almak istedik oglumu da. Bide ankarada gene annemin arkadasinda kaldik. Bizim tanidigimiz yoktu. Yani o arkadasini da taniyorduk ama annem olmadan kalmak uygun olmayacakti. Maddi olarak 2 gece otelde kalmayalim diye de annem geleyim dugun zamani oglana bakarim benimde arkadasimda kalmis olursunuz dedi. Bide anitkabir seyini bile annem oglumu o yada bu sekilde gene anitkabir e goturecekti. Bigun goturcem seni bak diye cok soz veriyodu. Denk geldi boyle oldu.Annen konusunda gerçekten haklısın. Anlayışsız bir şekilde davranmış. Kerameti bir lokum. Sen eşinin rahatsız olduğunu görüyorsun ve yüzüne de yansımış adamın. O anlamıyor mu? Kaç yıllık damadı. Ben %90 anneni hatalı gördüm. Dediğin örneklerde de senin gibi düşünüyorum. Eşin fevri davranmış ama ben bu kadar eve alınmayacak kadar birşey görmedim. Adam sana çok kritik bir cümle kullanmış. Sen hep başkasının peşinden git gibi birşey. Farkında olmadan anneni çok önceliklendiriyor olabilir misin? Mesela eşin bu düğüne anneninde gelmesini nasıl karşıladı?
Aslinda aynen ole oldu. Esim hakliyken haksiz oldu. Bazen yeri geliyor annem bole yalti diye biz birbirimizle konusuyoruz. Onun annesi icinde ayni sekilde. Bazen biraz fazla tutuyor ama gene de hatali oldugunu kabul eder annesinde de. Ben zaten ederim kim hakliysa o haklidir benim icin.ben arada kaldim. Kimse halime de bisey demiyor bu kiz 2 gunde 1000 km yol gitti yoruldu dugune gitti. Ustune de gene gezilcek yerleri de gezdim. Bi kere geldik dedim oglumda oldugu icin gonlu olsun istedim. Nerelerde yemek yenilir arastirdim gittik gezdik yedik. Ama yani kimseyi bu yorgunlukta cekcek durumum yok ki. Insallah aksama esimde yanimda olur yaklasimiyla eger alttan alip duzgun konusmazsa bu aksam yatakodasina gidip sadece yaticam. Cikmicam bile. Konusulsun istiyorum benimle. Herkes kizsin triplerini bana yansitsin ama ben bu halimle herkesi anlayayim.Canim annen konusunda kesinlkkle haklisin. Insanlar yas ilerledkcea anlayissiz oluyorlar. En kotu seylerden biri aileyle es arasinda kalmak heleki esin hakliysa. Ama stres bize bebegimize zarar. Eşinde hakliyken haksiz duruma dusurmus kendini. Arada kalan sen olmussun.
İSTEDİĞİM POZİSYONDA DOĞUM YAPTIM - DOĞUM HİKAYELERİ - Blog | İstanbul Doğum Akademisiben bütün doğumlardan, durduk yere olabilecek her şeyden korktum, üstümüze pozitif pozitif doğum hikayeleri atalım :/
O kadar katılıyorum ki sana. Hepsi çok özel ve güzel. Ben sezaryen olursam normal olmazsa diye hiç çekinmiyorum. Sağlıksal yönden endişeliyim. Allah korusun ya birşey olursa diye. Ama haklısın içimizi ferah tutmamız lazım.İSTEDİĞİM POZİSYONDA DOĞUM YAPTIM - DOĞUM HİKAYELERİ - Blog | İstanbul Doğum Akademisi
bak bunları okuyabilirsin. inan kötü hikayeler, iyi hikayelere göre daha az yaşanıyor ama daha çok anlatılıyor. insanlığın başlangıcından beri içsel olarak en kötüyü düşünmeye daha meyilliyiz. bu doğum bizim içimizde var, ha olabilir yakın arkadaşım normal diye gidip sancıları düzensiz çıkınca bebeğin hayatını riske atmamak için sezeryana alınmıştı. hepimiz vajinal doğurmak zorunda değiliz, ama bir şekilde doğuracağız. hiçbir doğum şekli diğerinden daha az anne yapmıyor bizi, birinin öncesinde diğerinin sonrasında ağrılarımız olacak, çok normal. içimizden yavrumuz çıkaracağız ve ömür boyu verilen bir hediye için bence tolerans gösterebiliriz. yüreğimizi hoplatmayalım durduk yere, güzel şeylere inanalım, güzeli çekelim hayatımıza.BU KADAR ÇABUK DOĞUM BEKLEMİYORDUM - DOĞUM HİKAYELERİ - Blog | İstanbul Doğum Akademisi
hızlı doğum, çabuk doğum. DOĞUM HİKAYELERİwww.dogumakademisi.com
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?