- 31 Ağustos 2022
- 535
- 1.404
- 63
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #32.741
Bel fıtığı bende de var canım şuan daha hamilelikte etkisini göstermedi ama tetiklendiğinde yaşlı neneler gibi bir hafta iki büklüm dolanıyorum hamilelikte çok daha zorlayıcı olabilir o yüzden üzüldüm genç yaşta bu fıtık nerden buldu bizi yaKızcelerim üzülmeyin yahuben iyiyim sadece hafif bir ağrım var. Şifa dileyin, üzülmeyin
2 hafta ileri veya geri olabiliyor diye biliyorum canım, doğuma yakın düzeliyormuş indallah şeker yokturKızlar 26+1 im bugün. Bebis 28 hafta çıktı. Şeker yüklemesi yaptırıyorum şimdi. Moralim bozuldu 2 hafta ileri olmasına inşallah şeker fln çıkmaz . Şeker cikan anneler sizinde mi boyleydi
Geçmiş olsun canımmKızlar doktordan çıktım şimdi. 10 gün daha rapor verdi. Plasenta yerleşiminden dolayı bel fıtığım tetiklenmiş.
dogru diyorsun cok gevmis olsun. Mis gibi dinlenmek sana iyi gelsin insallahKızcelerim üzülmeyin yahuben iyiyim sadece hafif bir ağrım var. Şifa dileyin, üzülmeyin
Bir kendi doktoruna yaz istersen canım yazabilme durumun varsa ben yaşadım benım erken doğum riskim var sancı dedi ama enfeksiyonda yapabilirMerhaba hanımlar. Benimde cuma kontrolüm vardı.26+4 üm ama 1 hafta önden gidiyor 1070 gr olmuş kuzum. Gebelik şekeri ile takipteyim. Dün geceden beri karnımda sızı var adet ağrısı gibi.Bugün sağlık ocağına gittim idrar enfeksiyonu için test verdim.Benim gibi yaşayan var mı acaba korkuyorum erken doğum diye
Yaa gerçekten geri çıksa bu defa ayrı Bi dertKuzzzzuuummmmm. Geri çıksa neden geri ileri çıksa neden ileri? Bacım bu bebekler ne yapsın hdjdjjd maşallah fındığa.gelişimi iyi demek ki.
Şeker o kadar korkulacak birşey değil arkadaşım. Gebelikteki hormonların etkisiyle oluyor. Olsa bile önlemini aldıktan sonra dert etme. Kendine stres yükleme
Yıllardır doğru olanı yapıyor musum farkında olmadanHatta yardım aldığım konuyu uzun uzun anlatayımeski ilişkilerinden aldığı yaraları sürekli bana yansıtıyordu. En ufak bir benzer olay da "X de böyleydi sen de öyşe yapıyorsun işte" gibi cümleler, ona yaptığı için bana yapmadığı şeyler vs gibi problemler yaşadık evlenmeden önce. Sürekli karşıma alıp sakince konuştum. Bunun beni üzdüğünü benimle yaşayacağı şeylerin sıfırdan olması gerektiğini kıyaslamamasını adını kullanmamasını defalarca söyledim ve bir sinir anında yine aynısını yaptı. Danıştığım kişi asla açıklama yapmadan iki- üç cümle bir mesaj yazarak tavrını koy çekil ve soğuduğunu göster dedi. Asla açıklama yapmadım eskiden yaptığım gibi karşısına geçip üzüldüğümü anlatmadım. İki cümle kurdım. Adeta bir duvarmışım gibi geçtim karşısına. Bu sefer o döküldü o başladı konuşmaya. Soğuk ve inanmaz bir ifade takınarak dinledim ama Asla açıklama yapmadım. Tavrının beni soğuttuğunu söyleyip telefonumla buz gibi bir şekilde oynamaya başladım. Asla üzgün kırılgan sorun çözmeye çalışan olmadım. Yemeğimi yiyip kalktım. İnan o yaptığı şeylerin son günü oldu. Bi daha ne adını anmaya ne kıyaslamaya cesaret etti
Galiba burda bir tek ben anneni biraz masum buldumKizlar günaydin. Haftasonu sadece okumalara girebildim desem yeri. Sehirdisina gittik ankaraya 550 km yol cok yoruldum. Yakin arkadasimin dugunu vardi. Cifti ben tanistirdim gitmek istedim bu sebeple. Ama cidden cok yoruldum git gel derken. Annem oglum esim ve ben gittik. Geri donus yolunda bi kavga ettik size bu konuda danisacagim cunku cidden disaridan bakan bi goze ihtiyacim var. Afyona geldigimizde yemek yemek icin merkezde bi restaurant yorumu gordum ve onda yiyelim dedim. Bitiminde arabayi uzaga koydugumuz icin esim gidip alip geleyim sizi kapidan alirim dedi. Bu sirada annemde ozdil.k ten lokum alalim dedi. Esimde suratini bi dustu ben anliyorum cunku saat 18.00 ve daha 4 saatlik en az yolumuz var. (Yavas geliyoruz duruyoruz vs ) oraya gidersek gezinerek alicagimiz icin uzayacak. Oglumla gittiler. 1 dk sonra dondu surda disarda lokum atolyesi diye bi yer var ordan alsak olmaz mi dedi bana olurdu ama biliyorum annem illa bildigi marka olmus isticek. Hayir demicek ama sonra hep soyle oluyo hicte guzel degilmis vs diyor. Beni geriyor. Bende sen arabayi al gelde 2 dk ozdil.k e sapariz dedim. Gitti bizde disari ciktik 2 arabalik yer bosalmis. Annem o sirada (yakinda bi ünlü yer var mi umuduyla garsona sordu nerden alinir diye) oda arka sokakta var dedi. Annemde hadi ordan alalim dedi. Bendr hem yakin esimin istedigi gibi hemde zaman kaybetmeyiz diye tamam dedim.Esim gelmek uzereydi gelince gitmis olursak ben kendimde ayni durumda kalsam kizarim diye bekleyelim dedim. Annemde yaya olarak araba yerini tutalim park eder beraber gideriz dedi. Tam esim gelmeden 1 dk once bi araba geldi annem biz bekliyorz dedi. Adamda 2 araba sigar buraya dedi. Hakkatende sigar ama zor sigar yani. Adam park ederken esim geldi. Kalan yeri gordu buraya araba girmez dedi. (Park et lokuma gitcez diyince sinirlendi plan degisti diye gene) basti gitti. Kalakaldim. Annemde diger adama cikisti bu sefer park ettiniz bole biz bekliyoduk kizim hamile hamile dikildi falan diye. Ama ben annemse bile hakliya hakli haksiza haksiz derim. Bagirmadan solese belki ama adam bisi de yapmadi ki cevap olarak giremedim deseniz ben cikardim hanfendi dedi. Cok utandim ben adamdan ozur diledim. Haklisiniz vs dedim. Annemin arkasindan gittim. Baskasini savun sen diye bana cikisti. Arka sokaga lokumcuya bi gittik 20 kisi sira var. Beklerken oglum aradi. Hungur hungur agliyor noldu diyorum babam diyor sadece. Esim dedi yanina gelmek istiyormus. Dedim ozaman az once araba sokamadigin yere gel annem alsin ordan. Bu arada annem gitti hemen. Esim yok gelemem orasi bana uzak falan diyor. Ya arabalisin be adam ben yayayim. Inadina gelmiyosun. Annem gitmis. Ariyorum acmiyor. Esim oraya gitmem inadinda. Sinirden dort dondum. Lokumu inatla bekledim ama yapcak bisiyim de yok zaten. Tam sira bana geldi oglum aglaya aglaya geldi yanima annem alip gelmis. (Demek esim gidemem dedi ama gitti ki anneme birakabildi) noldu diyorum babama sor diyor(kesin annenleri biraktik biz gidiyoz gibi bisi dedi yalnizken sabah sorucaktim okula giderken unutmusum ama sorcam gene ogluma tekken soyler ne dediyse babasi) lokumlari aldim. Esimin surda beklicem dedigi yere gittik. Orda yok. Aradim bekliceksiniz ben orda duramadim arabayla gene gelicem dedi. Geldi ve sonuc 4 5 saat konusmadan eve geldik. Annemde hicbirsey yokmus gibi davraniyor. Esimde eve ciktiktan sonra hicbirsey yokmus gibi davraniyor. (Dusa gircek misin vs gibi gunluk sorular sordu) sabah gitmis ise suan konusmadik hic desem yeri. Olayi buyutmek istemiyorum ama annemin negatif enerjisi insanlara biseyi diretmesi beni cok geriyor. Insanlar kari koca yemege gelmisler. Senin araba konusunda bagrismanla basliyolar yemeklerine. Zorundalar mi. Yaya olarak yer tutmak bile ne kadar etikken biz ole yapmisin kiziyosun insanlara. Ve arkandan toplayan ben oluyorum. Yada illa ünlü bir yerden mi alinmali zaten lokumu ile unlu bi sehirdesin ha o magaza ha bu magaza olsa nolur. Esime zaten bisi diyemiyorum. Arabayla basip gitmek beni ole ortada birakmak nedir. Arkasindan bakakaldim. Elimde bisi olsa firlatirdim cok sinirlendim. Butun olayi bu yaptigi baslatmis oldu. Sonra bi ozur dilemek bile yok. Inanin aksam eve almak bile istemiyorum.
Canım bence bu bireysel bir öneri olmuş. Bu danışman seni ve anlattıklarından eşini tanımış. Ona göre öneride bulunmuş. Mesela benim psikologum anlatmak zorundasın diyor hdjdjjd tamamen karşı tarafın yapısına bağlı. Ama şu bir gerçekten nihayetinde burnundan getiricen ister konuşarak ister susarak. Doğru kişiye doğru metotla yaklaşmak lazım.Hatta yardım aldığım konuyu uzun uzun anlatayımeski ilişkilerinden aldığı yaraları sürekli bana yansıtıyordu. En ufak bir benzer olay da "X de böyleydi sen de öyşe yapıyorsun işte" gibi cümleler, ona yaptığı için bana yapmadığı şeyler vs gibi problemler yaşadık evlenmeden önce. Sürekli karşıma alıp sakince konuştum. Bunun beni üzdüğünü benimle yaşayacağı şeylerin sıfırdan olması gerektiğini kıyaslamamasını adını kullanmamasını defalarca söyledim ve bir sinir anında yine aynısını yaptı. Danıştığım kişi asla açıklama yapmadan iki- üç cümle bir mesaj yazarak tavrını koy çekil ve soğuduğunu göster dedi. Asla açıklama yapmadım eskiden yaptığım gibi karşısına geçip üzüldüğümü anlatmadım. İki cümle kurdım. Adeta bir duvarmışım gibi geçtim karşısına. Bu sefer o döküldü o başladı konuşmaya. Soğuk ve inanmaz bir ifade takınarak dinledim ama Asla açıklama yapmadım. Tavrının beni soğuttuğunu söyleyip telefonumla buz gibi bir şekilde oynamaya başladım. Asla üzgün kırılgan sorun çözmeye çalışan olmadım. Yemeğimi yiyip kalktım. İnan o yaptığı şeylerin son günü oldu. Bi daha ne adını anmaya ne kıyaslamaya cesaret etti
Narin kelebeğim sana kıyamam yaGaliba burda bir tek ben anneni biraz masum buldumsonuçta gezmeli bir yolculuk yapiyormussunuz canimm annen de bu sebeple ozdilege gitmek istemis olabilir. Ki eşinin istemedigini fark etmis bence, rotayi degistirmis, yakın bir yer bulmus. Baskasina park yerinizi kapti diye kizmasinin sebebi de esinin kizip basip gitmesi bence. Annen kimbilir ne kadar bozulmustur o sekilde gidisine, senin uzuldugunu görünce belki kizdi o insanlara o kadar. Ya da keske buraya getirtmeseydim de damadimi sinirlendirmeseydim diyerek kendine olan öfkesini yansitti onlara istemeden. Eski insanlar pismanliklarini belli edemeyip ofkeleniyorlar malesef. Ayrica dönüş yolunda da hicbir sey olmamis gibi davranmasi ortami normal hale getirme istegindendir diye düşünüyorum. Ben sadece anneni yorumlamak istedim, esini yorumlamak istemiyorum. Çünkü asiri yanlis buldum kendisini. Seni gaza getirmek istemem
Anne olucazz az kaldiiii ben her daim analarin tarafindayim. Tarafim belliNarin kelebeğim sana kıyamam ya
Sen erkek anasısın aslında ama sen bilirsin hdjdjdjdAnne olucazz az kaldiiii ben her daim analarin tarafindayim. Tarafim belli
Yaa dimiiSen erkek anasısın aslında ama sen bilirsin hdjdjdjd
Yaşadığın durumu çok iyi anlayabiliyorum çünkü ben de annemlerle aynı apartmanda yaşıyoruz evlerimiz ayrı sadece, bu tarz olaylar çok oldu oluyor bizde, ilk başta ben kendimi çok yıprattım ama şu bir gerçek kimseyi memnun edemiyorsun kendini de paralasan, görmemek, duymamak ve taraf tutmamak en güzeli, anneler belli bir yaştan sonra inatçı olabiliyor ama önemli olan niyet, eşler de biraz sakin olursa işler büyümeden çözülür, benim eşim çok anlayışlı biri ama biraz patavatsız laf nereye gider pek düşünmeden konusur onu dert eder bizimkiler de, ben de alışın işte klasik Çağatay derim, idare ediyoruz baktık annem sinirli saracak insan arıyor faz yakın olmadan evlerimize uzuyoruz bir kaç gün, zaten normale dönüyor, annelere anlayışlı olmak lazım, en nihayetinde yaşlanıyorlar, eşin de evde uzatmamis konuyu sen de hee de geç boş verAslinda annemi bilerek gelmesini istedik. Dugune oglumu goturmeyecektik. Anitkabir e goturmek istiyorduk ama dugune zor olur diye istemiyorduk. Ankaraya kadar gitmisken de anitkabir durumundan dolayi yanimiza almak istedik oglumu da. Bide ankarada gene annemin arkadasinda kaldik. Bizim tanidigimiz yoktu. Yani o arkadasini da taniyorduk ama annem olmadan kalmak uygun olmayacakti. Maddi olarak 2 gece otelde kalmayalim diye de annem geleyim dugun zamani oglana bakarim benimde arkadasimda kalmis olursunuz dedi. Bide anitkabir seyini bile annem oglumu o yada bu sekilde gene anitkabir e goturecekti. Bigun goturcem seni bak diye cok soz veriyodu. Denk geldi boyle oldu.
Yanlis anlasilan bisi olmus sanirim esim demedi arkasindan gidiyosun diye. Annem arabayi park eden adami hakli buldum diye bana soyledi o cumleyi. Hic beni tutma alakasiz elalemin adamini tut gibisine. Annemdeki genel sorun bu haksiz oldugunu kabul etmiyor ve o an hemen aglamakli garip boyle itici bi davranisa burunuyor. Kavgayi uzatsam bayilivercekmis gibi diyeyim. Yahu agzindan mesela ozdilek diye tutturma da duyamazsiniz. O soyleyis sekli ve havasiyla zaten oraya gidilmesi gerektigi baska yerden bakilcak hali yok ya izlenimi veriyor. Ve kac kere denedim mesela daha once de demistim lohusa takimimi koyu renk istiyorum ama anneme bi foto gosterince hmmm kasinda koyu kapatir seni. Hem matem mi bu vs gibisine yaklasir. Ama o gun giysem laf etmez tavirlariyla belli eder. Lokumda da ole yapicakti. Eve gelince hmmm hicte guzel cikmadi dicek. Yazik ettik bidaha tih burdan almam dicek mesela. Arada kaliyorum bole olunca. Beni bu duruma sokmasina sinirleniyorum.
Esimde kizdigim seyse yahu aslinda yakindan alip kurtulsak modunda yaklasan oydu. Annem garsona sorup yeni yakin yeri sey yapinca bi rahatladim bile. Istedigi oldu aslinda esimin bi nevi. Arabayi alip gelirken yollar dar ve arabalar tek seritte gerili ilerili gidince gerildigi icin aslinda bana orda atar yapti. O buraya araba girmez tavrinda basip gidisini gorseydiniz beni cok utandirdi. Kaldiki park etmeyi dene olmadiysa onde park eden cikicak yani. Denemedi bile. Sonrasinda oglumuz aglarken alalim onu diyorum oraya gelmem diyor. Yani 1 km uzakliktaysa bile ben yuruyerek onun yanina mi gidecegim. Ben gidene kadar onlar ordan ayrilacak. Inadina hayir diyor gene geriliyorum.
Eve almak istemiyorum deme sebebimde olay degil. Konusmamasi. Hala ve hala yazmadi mesela. Konusmadi da. Bi trip atip bi haraket yapiyosun anliktir tamam. Ama sonra konusmamak bu 3 degil 5 degil. Eskiden konusalim diye pesinden kosardim artik bundan biktim. Akisina birakiyorum ama eve aksam geldiginde o gerginlikle yasamak istemiyorum. Gormesem etmesem daha huzurluyum. Agzindan kizdim da yaptim ciksin bi kere.
Aynen tanıyarak önermiş de olabilir çünkü benimki bin kere anlatsam tamam deyip yine yapan birisiCanım bence bu bireysel bir öneri olmuş. Bu danışman seni ve anlattıklarından eşini tanımış. Ona göre öneride bulunmuş. Mesela benim psikologum anlatmak zorundasın diyor hdjdjjd tamamen karşı tarafın yapısına bağlı. Ama şu bir gerçekten nihayetinde burnundan getiricen ister konuşarak ister susarak. Doğru kişiye doğru metotla yaklaşmak lazım.
Senin birde ekstra olarak boğa burcunu irdelemen lazım jdjdjdjjdYaa dimiicok mu yanlış düşündüm ki ben. Valla da rosecugumun annesinde hic sikinti sorun bulamadim benim poncik dusuncelerimi bir kez daha irdelemem lazim sanirim
Gecen sene ameliyat oldum patlamıştı .. sanırım yine nuksettiBel fıtığı bende de var canım şuan daha hamilelikte etkisini göstermedi ama tetiklendiğinde yaşlı neneler gibi bir hafta iki büklüm dolanıyorum hamilelikte çok daha zorlayıcı olabilir o yüzden üzüldüm genç yaşta bu fıtık nerden buldu bizi ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?