- 22 Mayıs 2012
- 11.002
- 30.557
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #33.801
Valla Allahın gönlüne güç gitmesin ama söylemeden edemeyeceğim. Mesela bana şuan deseler ki 6 ay daha var doğuma, nasıl dayanırmışım inan ki bilmiyorum. Ben artık şaftı kaymış bir insan olarak bebeğime zamanında sağlıkla mutlulukla kavuşmak istiyorum. Hamilelik psikolojisi bana ağır geldi. Aslında güçlü bir insanımdır ama bu beni sarstı arkadaşım. Geçtim bulantısını kusmasını belini uyuşukluğunu, devamlı bir noldu ne olacak hali, ilaçlar içme, sigarayı bırakmak zorunda olma, uykuna hayatına herşeyine dikkat hali. Ben gerildim. Ben kendime bakan önem veren ama bunu abartmadan yormadan yapan bir insandım. Şuan yemin ederim bir halt yapmıyorum. Yoruldum ben.
Sağol canım bana da dedi doktor hamurişi falan kes dedi . Suyu içmeyi arttır dedi .Ben de 11 kilo aldımmCanım benim suyumda sınırın bi tık üstünde. Doktor bana az ye dedibelki suyu az olan varsa ne bileyim protein ağırlıklı beslenirse artar. Et tavuk balık abartma dedi, kuruyemiş süt peynir falan onlarıda azalt porsiyon küçült dedi. Xaten hamurişi yemiyordum , tatlıda meyveden almaya calısıyordum. Meyveyide kestirdi. Sadece erik yiyorm belki işinize yarar diye yaziyim dedm
Evet canım, bunu yazarken bile içiyorum :) Çok sevindim senin adına, bol bol iç yine riske atmayalım. Evet yarın kontrolüm bakalım ne duyacağımGünaydın canım amniyon sıvısı artmış benim . Gayet iyi suyu dedi . Doktor şaşırdı hatta su içmeyi mi arttırdın dedi ama ben havuç suyu içiyordum 10 gündür . Sen ne yaptın başladın mı havuç suyuna ? Yarın mı kontrolün?
Ha bide eklemeden geçemeyeceğim. Braxton kasılmaları mı başladı, gaz sancısı mı bu ne bu bilmediğim birşey yaşıyorum. Çocukla konuşmaktan şimdiden filozof oldu ya kdjd ballı böreğim bunlar seninle ilgili değil demekten dilimde tüy bitti. İnşallah anlıyordurValla Allahın gönlüne güç gitmesin ama söylemeden edemeyeceğim. Mesela bana şuan deseler ki 6 ay daha var doğuma, nasıl dayanırmışım inan ki bilmiyorum. Ben artık şaftı kaymış bir insan olarak bebeğime zamanında sağlıkla mutlulukla kavuşmak istiyorum. Hamilelik psikolojisi bana ağır geldi. Aslında güçlü bir insanımdır ama bu beni sarstı arkadaşım. Geçtim bulantısını kusmasını belini uyuşukluğunu, devamlı bir noldu ne olacak hali, ilaçlar içme, sigarayı bırakmak zorunda olma, uykuna hayatına herşeyine dikkat hali. Ben gerildim. Ben kendime bakan önem veren ama bunu abartmadan yormadan yapan bir insandım. Şuan yemin ederim bir halt yapmıyorum. Yoruldum ben.
Sağol canım inşallah güzel şeyler duyarsın, inşallah bebişin suyu artmıştırEvet canım, bunu yazarken bile içiyorum :) Çok sevindim senin adına, bol bol iç yine riske atmayalım. Evet yarın kontrolüm bakalım ne duyacağım
En mantıklısını yapmışsın. Bende senin gibi düşünüyorum bu konuda. Zaten instagram başlı başına tüketime zorluyor .Evet heves ediyoruz ama insan dur diyebilmeli .Yavrum zaten para sorunu olmasa bile kontrollü olunması lazım. Tam bir tüketim çılgınlığı dönemindeyiz. Kimi takip etsen o böyle müthiş bu böyle yararlı mutlaka almalısınız modu. Kesinlikle ve kesinlikle temel şeyler alınıp sonrası ihtiyaç oluncaya bırakılmalı. Ben mesela sistemi şöyle kurdum, benim için güvenlik ekipmanları (arabası, oto koltuğu ve puseti) ile gelişim oyuncakları (kitapları, montessorileri, walldorfları) en önemlisiydi. Bunlara verdim bütçenin büyük bir kısmını. Kıyafet için mesela indirim takip ettim. Gidip carters almıyorum. Bir tuluma 1000 tl vermiyorum. Ne gerek var? Bir iki tane olur tabiki ama komple oralardan döşemiyorum. Çünkğ hatırlamayacak bile ama ona aldığım gelişim oyuncaklarını hatırlayacak. Ben olaya biraz böyle yaklaştım.
Merhaba öncelikle hayırlı olsun, kaçıncı haftadasınızHerkese merhaba :)
Bebek kıyafet alışverişi ve hastane çantasını hazırlayan var mı?
İnternette araştırıyorum ,bazıları doğum çantasına cımbız bile koymuş. O kadar gereksiz yazılar var ki..
Sade bir çanta ve ilk 3 ay için bebiş kıyafet alışverişi nasıl yapılır kafam karışıyor?
Sizlere sorayım dedim :))
Tabii canım. Oraya bir girdin mi ooo. Bak mesela babyjörnler. İnanılmaz pahalı ve herkes çok memnun ne hikmetse. Kendimce Güvenilir doktorları araştırdığımda asla önermiyorlar. Bebeğim gelişiminde o yerde dönme hareketinin inanılmaz önemli olduğunu ve Babyjörn ve muadillerinin bunu engellediğini söyleyenler var. Yani biraz kişisel kararlar aslında. Kullanana da saygım var ama ben kullanmayacağım. Ama instagrama her girdiğimde içim gidiyor alsam mı diye. Şu doktoru bulmasaydım yeminle almıştım çoktan.En mantıklısını yapmışsın. Bende senin gibi düşünüyorum bu konuda. Zaten instagram başlı başına tüketime zorluyor .Evet heves ediyoruz ama insan dur diyebilmeli .
Çanta hazırlığı için bir paylaşım yapicam canım. Olmazsa ilk sayfaya ekleyeyim tablonun altınaHerkese merhaba :)
Bebek kıyafet alışverişi ve hastane çantasını hazırlayan var mı?
İnternette araştırıyorum ,bazıları doğum çantasına cımbız bile koymuş. O kadar gereksiz yazılar var ki..
Sade bir çanta ve ilk 3 ay için bebiş kıyafet alışverişi nasıl yapılır kafam karışıyor?
Sizlere sorayım dedim :))
Bende çok istiyordum babyjorn almak .bebegin motor gelisimi icin faydali ve alinmasi gerektigi vs yaziyordu.herkes de memnun dediğin gibi .sonra düşündüm zaten 6 ay daha ucretsiz izin alıp evde bebisimle zaman geçirmek istiyorum . Aktivitelerini hareketlerini her şeyini kendim yaptırmak istiyorum . Gerekirse hiç kucağımdan inmesin .sonra mecburen ayrılmak zorunda kalcaz büyüyecek ve bu defa o istemeyecek vs vs ..ama almadığıma pişman olur muyum onu da bilmiyorum çok ihtiyaç hissedersem doğduktan sonra alırım diyorumTabii canım. Oraya bir girdin mi ooo. Bak mesela babyjörnler. İnanılmaz pahalı ve herkes çok memnun ne hikmetse. Kendimce Güvenilir doktorları araştırdığımda asla önermiyorlar. Bebeğim gelişiminde o yerde dönme hareketinin inanılmaz önemli olduğunu ve Babyjörn ve muadillerinin bunu engellediğini söyleyenler var. Yani biraz kişisel kararlar aslında. Kullanana da saygım var ama ben kullanmayacağım. Ama instagrama her girdiğimde içim gidiyor alsam mı diye. Şu doktoru bulmasaydım yeminle almıştım çoktan.
Aaaa gercekten önerilmiyor muymus. 6 sene oncesi oglumda bilmedigim bisiydi almamistim. Simdi gecen arkadasimin ikizlerinde gordum parmaklariyla pikpik salladilar one arkaya aaa dedim ne guzelmis alsam mi diyordum. Ama burda gelisimi etkileyen bisi varsa tabiki duydugum iyi oldu. Yoksa hakkaten cok tatli duruyolardiTabii canım. Oraya bir girdin mi ooo. Bak mesela babyjörnler. İnanılmaz pahalı ve herkes çok memnun ne hikmetse. Kendimce Güvenilir doktorları araştırdığımda asla önermiyorlar. Bebeğim gelişiminde o yerde dönme hareketinin inanılmaz önemli olduğunu ve Babyjörn ve muadillerinin bunu engellediğini söyleyenler var. Yani biraz kişisel kararlar aslında. Kullanana da saygım var ama ben kullanmayacağım. Ama instagrama her girdiğimde içim gidiyor alsam mı diye. Şu doktoru bulmasaydım yeminle almıştım çoktan.
Bende ayni sekilde canim. Herseye dikkat etmek benide yordu. Istedigim seyleri yiyememek, hizli hizli yuruyememek, hemen tikanmak... mesela dün aksam esim.hadi yuruyuse gidelm dedi merdivenlerden seke seke indigimi farkettim bi uzuldm napiyon sen kendine cocuk icerde sarsildi diyeValla Allahın gönlüne güç gitmesin ama söylemeden edemeyeceğim. Mesela bana şuan deseler ki 6 ay daha var doğuma, nasıl dayanırmışım inan ki bilmiyorum. Ben artık şaftı kaymış bir insan olarak bebeğime zamanında sağlıkla mutlulukla kavuşmak istiyorum. Hamilelik psikolojisi bana ağır geldi. Aslında güçlü bir insanımdır ama bu beni sarstı arkadaşım. Geçtim bulantısını kusmasını belini uyuşukluğunu, devamlı bir noldu ne olacak hali, ilaçlar içme, sigarayı bırakmak zorunda olma, uykuna hayatına herşeyine dikkat hali. Ben gerildim. Ben kendime bakan önem veren ama bunu abartmadan yormadan yapan bir insandım. Şuan yemin ederim bir halt yapmıyorum. Yoruldum ben.
Orda tamamen dinlediğin kişiye güvenin öenmli. Benim dinlediğim doktor keisnlikle hareketlerini özellikle dönmesini baskıladığı için önermiyordu. Bulursam paylaşırım.Bende çok istiyordum babyjorn almak .bebegin motor gelisimi icin faydali ve alinmasi gerektigi vs yaziyordu.herkes de memnun dediğin gibi .sonra düşündüm zaten 6 ay daha ucretsiz izin alıp evde bebisimle zaman geçirmek istiyorum . Aktivitelerini hareketlerini her şeyini kendim yaptırmak istiyorum . Gerekirse hiç kucağımdan inmesin .sonra mecburen ayrılmak zorunda kalcaz büyüyecek ve bu defa o istemeyecek vs vs ..ama almadığıma pişman olur muyum onu da bilmiyorum çok ihtiyaç hissedersem doğduktan sonra alırım diyorum
Yavrum çok büyük bir kolaylık bebeği koy rahat rahat işini yap. Ama gelişiminde sıkıntılıymış. Dur ben bulayım o doktoru. Ben güveniyorum kendisine ama sende araştır süzgeicndne geçir.Aaaa gercekten önerilmiyor muymus. 6 sene oncesi oglumda bilmedigim bisiydi almamistim. Simdi gecen arkadasimin ikizlerinde gordum parmaklariyla pikpik salladilar one arkaya aaa dedim ne guzelmis alsam mi diyordum. Ama burda gelisimi etkileyen bisi varsa tabiki duydugum iyi oldu. Yoksa hakkaten cok tatli duruyolardi
Çok iyi olur bulursan bende izliyeyim tamamen almaktan vazgeçmek istiyorum . Mis gibi kokusunu koynumda hayal ettim . Ayy ne güzel rabbim o günleri görmeyi nasip etsinOrda tamamen dinlediğin kişiye güvenin öenmli. Benim dinlediğim doktor keisnlikle hareketlerini özellikle dönmesini baskıladığı için önermiyordu. Bulursam paylaşırım.
Bence de ya. Şu kucak bebesi yapma diyenlere taviz vermeyelim. Evlatlarımız koynumuzda büyüsün
Doktoru paylaştım canım videoyu da bulmaya çalışıcam. Beni tamamen vazgeçirdi.Çok iyi olur bulursan bende izliyeyim tamamen almaktan vazgeçmek istiyorum . Mis gibi kokusunu koynumda hayal ettim . Ayy ne güzel rabbim o günleri görmeyi nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?