- 22 Mayıs 2012
- 11.002
- 30.557
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #34.421
Nasılsa eşin yanında ailen destek onlar ne yaparsa yapsın. Kararın kesinse şimdiden eşin konuşsun bence. Bebek doğunca hır gür olmasın. İlla ki gelmeye çalışırlar çünkü. Ben kesinlikle çok katılıyorum şu cümleye: torunun annesine saygısı olmayanın ne babanne olmaya ne de hala olmaya hakkı yok. Bende olsam kesinlikle görüştürmem. Ama onlarında torunu tabii ki görecekler kafasında değilim. Babaanne ve hala sevgisi alsın isterim ama daha anne karnında düşünülmeyen bir bebeği sonrasında da düşünmesinler. Göstermelik, ikiyüzlü davranışlar gibi geliyor bunlar.Öyle doluyum öyle doluyumki kızlar nasıl bi yol izlesem bilmiyorum. Kayınvalidem ve görümcem hamileliğimin başından beri herşeyi burnumdan getirdiler hep ağlayarak geçti günlerim hep stres yaşadım aylardır bi gün mutlu geçiremedim haliyle eşim ne kadar benden taraf olsada onlarda ailesi atsan atılmaz satsan satılmaz bende sus pus bi insan değilimdir onlar yapıp yapıp masum rolü oynadı bende kendimi asla ezdirmedim yaptıklarını yüzlerine vurdum aynı apartmanda oturuyoruz şuanda başka eve kiraya çıkcak durumumuz yok malum bebekte geliyor kiramızda uygunken sıkıştıramayız kendimizi 1 aydır kesinlikle konuşmuyorum onlarla yolda görsem yolumu değiştirip kafamı çeviriyorum ah ettim çocuğumu göstermicem gelemezler ne hastahaneye ne eve dedim benim hamileliğimi zehir edenler bebeğimi stres altına sokanlar bebek doğunca babannecilik halacılık oynamasınlar torunlarının annesine saygısı olmayanlar çocuğumu haketmiyorlar dedim eşime oda nasıl istersen dedi. İçim çok dolu kendi ailem sağolsun her zaman yanımda maddi ve manevi eşimde bunun farkında annem bakıcak zaten bebeğime ben işe başlayınca görseniz bayılıyorlar iyi hala ve iyi babanne rolü yapmaya dillerinden düşmezdi bi çoraplarını görmedik şimdiye kadar aldıkları hakedene hakettiğini veriyorum artık. Ayyy niye anlattım size bunları bilmiyorum dertleşmek istedim işte
Ayni binada oturmak yada yakın oturmak hic iyi olmuyor gözden uzak tatlı oluyorsun, bizinde yürüme mesafesi 15 dk karıştıttırmiyorum kaynanayi hix bir şeye Allahtan görümcem yok ama ben görünceyim hayatta evlerinin icine karışmam gelinimizde beni kardeşi gibi görür bu gebeliğimde çoğu şeyleri o aldi hediye etti,haftasonları evde olur giderim beni dinlendirir ben uyurum o bebeğime bakar yemek yapar hepsi karşılıklı tabi bende yeri gelir yaparım en önemlisi insan olmak insan olmayana ne desen boş işte üzme kendini bebeğini düşün strese girme cnmÖyle doluyum öyle doluyumki kızlar nasıl bi yol izlesem bilmiyorum. Kayınvalidem ve görümcem hamileliğimin başından beri herşeyi burnumdan getirdiler hep ağlayarak geçti günlerim hep stres yaşadım aylardır bi gün mutlu geçiremedim haliyle eşim ne kadar benden taraf olsada onlarda ailesi atsan atılmaz satsan satılmaz bende sus pus bi insan değilimdir onlar yapıp yapıp masum rolü oynadı bende kendimi asla ezdirmedim yaptıklarını yüzlerine vurdum aynı apartmanda oturuyoruz şuanda başka eve kiraya çıkcak durumumuz yok malum bebekte geliyor kiramızda uygunken sıkıştıramayız kendimizi 1 aydır kesinlikle konuşmuyorum onlarla yolda görsem yolumu değiştirip kafamı çeviriyorum ah ettim çocuğumu göstermicem gelemezler ne hastahaneye ne eve dedim benim hamileliğimi zehir edenler bebeğimi stres altına sokanlar bebek doğunca babannecilik halacılık oynamasınlar torunlarının annesine saygısı olmayanlar çocuğumu haketmiyorlar dedim eşime oda nasıl istersen dedi. İçim çok dolu kendi ailem sağolsun her zaman yanımda maddi ve manevi eşimde bunun farkında annem bakıcak zaten bebeğime ben işe başlayınca görseniz bayılıyorlar iyi hala ve iyi babanne rolü yapmaya dillerinden düşmezdi bi çoraplarını görmedik şimdiye kadar aldıkları hakedene hakettiğini veriyorum artık. Ayyy niye anlattım size bunları bilmiyorum dertleşmek istedim işte
Doğuma yetişecek mi canım?Kalacak yerimiz yokev yaptırıyoruz bitene kadar eniştemin butik oteli var orda kalacam. Midem yanıyor ilk defa birde boğazm fena ay kime anlatacam bu durumu size anlatayım canlarım
Doktorum da aynı bekletiyor bi de doula desteği alınca insan biraz da olsa rahatlıyorBaya cesur davrandiben olsaydım herhalde koşarak direk hastahaneye
Günde dört taneye kadar kullanılabiliyor ilacın prospektüsünde yazıyor ben de ilk başlarda dört tane kullanıyordum ancak tutuyordu beniKızlar prilam içenler kaç tane içiyor? Ben 2 içiyorum ama tutmuyor artık. Doktorda yetmezse arttır demişti ama siz kaç tane içiyorsunuz? Geceden içeyim de belki yarınım güzel geçer. Bugün mahvoldum
Kesinlikle öyle şimdi yapıp yapıp cefasını bana hamileyken çektirip doğduğunda sefasını sürmenin bi manası yokNasılsa eşin yanında ailen destek onlar ne yaparsa yapsın. Kararın kesinse şimdiden eşin konuşsun bence. Bebek doğunca hır gür olmasın. İlla ki gelmeye çalışırlar çünkü. Ben kesinlikle çok katılıyorum şu cümleye: torunun annesine saygısı olmayanın ne babanne olmaya ne de hala olmaya hakkı yok. Bende olsam kesinlikle görüştürmem. Ama onlarında torunu tabii ki görecekler kafasında değilim. Babaanne ve hala sevgisi alsın isterim ama daha anne karnında düşünülmeyen bir bebeği sonrasında da düşünmesinler. Göstermelik, ikiyüzlü davranışlar gibi geliyor bunlar.
Benimki 90*50. Arkadaşım marangoza yaptırmış. Bebişim olacağını öğrenince bana verdi. Benden çok beğendim ama yatak sorun oldu:) bu dediğin iyi oldu ben de kapatmayayım60*120 canım beşikte, içide. Seninki kaç?
Canımcığım zaten dönmeyi öğrenene kadar gerek yok. Kapatmak hava sirkülasyonunu engelleyeceği için doğru bulmuyorum. Dönmeyi öğrendikten sonra baktım riskli o zaman da yine bütünlerden değilde Çubuklara satılanlardan alacağım. Hava sirkülasyonu konu tamamenyastıklar ve lastiksiz çarşaflarda allah korusun boğulmaya sebebiyet verebilir o yüzden ben temizinden lastikli çarşafla işi görücem.
Evet pişmanım çok aynı bina olmasına fakat dediğim gibi kiram uygun evim güzel değiştirme şansım şuanlık malesef ki yokAyni binada oturmak yada yakın oturmak hic iyi olmuyor gözden uzak tatlı oluyorsun, bizinde yürüme mesafesi 15 dk karıştıttırmiyorum kaynanayi hix bir şeye Allahtan görümcem yok ama ben görünceyim hayatta evlerinin icine karışmam gelinimizde beni kardeşi gibi görür bu gebeliğimde çoğu şeyleri o aldi hediye etti,haftasonları evde olur giderim beni dinlendirir ben uyurum o bebeğime bakar yemek yapar hepsi karşılıklı tabi bende yeri gelir yaparım en önemlisi insan olmak insan olmayana ne desen boş işte üzme kendini bebeğini düşün strese girme cnm
Kaç kiloyla hamile kaldın canımCumartesi göbüşlerii nerede bakiiiimşişelim güzelleselim sabah tartildim 87.30 olmusum
Ayy güle güle kullansın çok güzelBenimki 90*50. Arkadaşım marangoza yaptırmış. Bebişim olacağını öğrenince bana verdi. Benden çok beğendim ama yatak sorun oldu:) bu dediğin iyi oldu ben de kapatmayayım
Bi şey daha sorayım. Bebişlerin üstünü örtecek miyiz
Arkadaşın ne kullanmış canım?Benimki 90*50. Arkadaşım marangoza yaptırmış. Bebişim olacağını öğrenince bana verdi. Benden çok beğendim ama yatak sorun oldu:) bu dediğin iyi oldu ben de kapatmayayım
Bi şey daha sorayım. Bebişlerin üstünü örtecek miyiz
Boşver bebeğim sen onların içinin pisliği o. Doğru karar vermişsin ben şahsen bu konularda taviz verilince sonunun hiç iyi bittiğini görmedim. Benzerini yaşayan bir arkadaşım vardı. Hamileyken hep ağladı, üzüldü. Kayınvalidesi ve görümcesi millete doğum günü organize eder onu çağırmaz ve instagrama sarmalar börekler atardı. Arkadaşımda peynir ekmek yerdi yemek yapacak hali olmadığı için. Anlatınca basit geliyor belki ama hiç öyle değildi. Sonra noldu biliyor musun? Doğunca alma onları dedim dedim beni dinlemedi bebeğimin babannesi biz anlaşamıyor olabiliriz dedi. Ve kadın ona en son al bu bebeği boş memene takta oyalansın dedi, geldi iş yaptırdı yemek ekmek yedi içti gitti. Bebeği kucağına vermedi neler neler. Velhasıl arkadaşımın bebeği 2.5 yaşında. Hala o lohusa halini hatırlayınca üzüntüden kahroluyor. Kesinlikle taviz verme canım. Vereceksen de bunu bilerek ver.Kesinlikle öyle şimdi yapıp yapıp cefasını bana hamileyken çektirip doğduğunda sefasını sürmenin bi manası yok
Aslaaa onlar babanneliği halalığı çok düşünselerdi bana bu dönemimde bunları yaşatmazlardı. Çok üzüldüm çok kırıldım eşimle aram bozuldu günlerce ne kadar yanımda olsada onun tarafından böyle birşey gelince kendimi anlatabilmek için çırpındım ona çok çabaladım olay benim aileme yansıdı daha neler neler anlatsam roman olur şu hamilelikte yaşadıklarım..Boşver bebeğim sen onların içinin pisliği o. Doğru karar vermişsin ben şahsen bu konularda taviz verilince sonunun hiç iyi bittiğini görmedim. Benzerini yaşayan bir arkadaşım vardı. Hamileyken hep ağladı, üzüldü. Kayınvalidesi ve görümcesi millete doğum günü organize eder onu çağırmaz ve instagrama sarmalar börekler atardı. Arkadaşımda peynir ekmek yerdi yemek yapacak hali olmadığı için. Anlatınca basit geliyor belki ama hiç öyle değildi. Sonra noldu biliyor musun? Doğunca alma onları dedim dedim beni dinlemedi bebeğimin babannesi biz anlaşamıyor olabiliriz dedi. Ve kadın ona en son al bu bebeği boş memene takta oyalansın dedi, geldi iş yaptırdı yemek ekmek yedi içti gitti. Bebeği kucağına vermedi neler neler. Velhasıl arkadaşımın bebeği 2.5 yaşında. Hala o lohusa halini hatırlayınca üzüntüden kahroluyor. Kesinlikle taviz verme canım. Vereceksen de bunu bilerek ver.
Hiç allah korkusu yok bu insanlarda ben anlamıyorum. Normalde pislikler belli de hamileyken bari durulur insan. Bir beddua etsen kötürüm kalırlar hala pislik peşindeler.Aslaaa onlar babanneliği halalığı çok düşünselerdi bana bu dönemimde bunları yaşatmazlardı. Çok üzüldüm çok kırıldım eşimle aram bozuldu günlerce ne kadar yanımda olsada onun tarafından böyle birşey gelince kendimi anlatabilmek için çırpındım ona çok çabaladım olay benim aileme yansıdı daha neler neler anlatsam roman olur şu hamilelikte yaşadıklarım..
Insallah festim ama beni suandan ziyade dogum sonrasi strese sokuyor baska nedenlerden ötürü. Bi ara dokerim sebebini burayaYok yok ben inanıyorum
Hayır olursa da bu sefer cidden nasıl dayanıcam bilmiyorum. Tamamen şuan doğumdan sonra müthiş olacak herşey diye sabrediyorum hdjdndn motivasyonum tamamen o.
Oy maşallahhh çok tatlış kızCumartesi göbüşlerii nerede bakiiiimşişelim güzelleselim sabah tartildim 87.30 olmusum
Ahahahaha bunu söylemeye bıkmıcam ama sen bensin festi geçen gün kendi içimden diyodum bide bunları yaşarsan bayıl istersen feriha diyeBebeğim ne yarası? Bizde yara olmayacak. Yaranın en büyük sebebi yanlış emzirme pozisyonları ve havasız bırakılması. Bizde yara olmayacak allahın izniyle. Bide onu çekemicem hdjdj
Abartmıyorum geceleri artık travmam oldu moralim bozuluyo gece oluncaGünaydın canım annelerimbenim 2 3 gecedir kalça bel bacak ağrısından yatakta donemiyorum. Gece wc ye çıkmak eziyet resmen sakat gibiyim. Uyuyamıyorum . Sabah daha iyiceyim ama gece olsun istemiyorum gece artık kas gevşetici sürmek zorunda kaldım. Bu gün gidip o kinezyoloji bandı alayım. Decathlon da var de mi ffestinalente . İnsanın hayat kalitesi düşüyor resmen.
Benim açlık 95
1. saat 205 çıktı. Dahiliye 1 haftalık ölçüm yap dedi. Hba1c 4.9 çıktı.
Evde ölçümlerim dikkat edince düşük seyrediyor. Ki dikkat ediyorum. Kesinlikle patates pirinç makarna şeker buğday ekmeği unlu ürünleri tüketme . Bej 1 haftadır öyle yapıyorum. Baya hafif geçiyor
Kız görsünler nolcakk benim 4 ay en kötü olduğum dönemlerde Allah bin kere razı olsun eşim pijamalarımı yatakta değiştiriyordu günde 11 kez istifra ettiğimi bilirim Allah bidaha yaşatmasınay en çekindiğim şeylerden biriydi 3.trimester ile ilgili. evet ilk 4.5 ay kadar bulantım yok kabul, bebeğin plesentası falan olduğu için o günlerki kadar bulantımız olmaz zaten. ama şu yanma var ya, o yanmanın bi noktası var o noktaya kadar normal. o noktaya geldiği an haaahhh diyorum geliyor midemden ne yediysem. hayır işin garip kısmı günde zaten 2 öğün besleniyorum fazlasını yiyemiyorum, öğünlerimde de hamilelik öncesinde yediğimden fazlasını yemiyorum yani duruma göre daha bile az. niye böyle oluyor bilmiyorum, dehşet yoruldum mental açıdan ruhum sıkılıyor artık. ever bin kez şükür bebeğim sağlıklı, hiç aksi bir durum da yaşamadık. gerçekten buna her saniye şükrediyorum. ama benim açımdan çok da harika geçmiyor hamilelik ve bunu dile getirirken vicdan azabı çekiyorum.
sorma Ceri, kıyafetlerime de göbekten ötürü pek yakışmamaya başladım aynaya bakmıyorum artık kaşlarımı almak dışında.hamile yastığı + baş kısmında 2 tane yastık var. gaviscon da alıyorum normalde iyi geliyor ama dün ne bokuma olduysa öyle canımdan bezdim yav. 4 seneyi aşan tanışıklığımızda eşim beni ilk kez kusarken gördü, mahçupluğu atamıyorum üstümden.
yav bacılık bu nedir ya, tam biraz rahatladık diyorum kusarak kalkıyorum. delirecemşu kadar kaldı
Allah cezalarını kalplerini kötüleştirerek vermiş zaten arkadaşım Allaha şükür eşinde farkında bak sana karşı çıkmıyor istediğini yapmakta özgürsün diyor hiç yumuşatma kendini doğduğunda bebeğinÖyle doluyum öyle doluyumki kızlar nasıl bi yol izlesem bilmiyorum. Kayınvalidem ve görümcem hamileliğimin başından beri herşeyi burnumdan getirdiler hep ağlayarak geçti günlerim hep stres yaşadım aylardır bi gün mutlu geçiremedim haliyle eşim ne kadar benden taraf olsada onlarda ailesi atsan atılmaz satsan satılmaz bende sus pus bi insan değilimdir onlar yapıp yapıp masum rolü oynadı bende kendimi asla ezdirmedim yaptıklarını yüzlerine vurdum aynı apartmanda oturuyoruz şuanda başka eve kiraya çıkcak durumumuz yok malum bebekte geliyor kiramızda uygunken sıkıştıramayız kendimizi 1 aydır kesinlikle konuşmuyorum onlarla yolda görsem yolumu değiştirip kafamı çeviriyorum ah ettim çocuğumu göstermicem gelemezler ne hastahaneye ne eve dedim benim hamileliğimi zehir edenler bebeğimi stres altına sokanlar bebek doğunca babannecilik halacılık oynamasınlar torunlarının annesine saygısı olmayanlar çocuğumu haketmiyorlar dedim eşime oda nasıl istersen dedi. İçim çok dolu kendi ailem sağolsun her zaman yanımda maddi ve manevi eşimde bunun farkında annem bakıcak zaten bebeğime ben işe başlayınca görseniz bayılıyorlar iyi hala ve iyi babanne rolü yapmaya dillerinden düşmezdi bi çoraplarını görmedik şimdiye kadar aldıkları hakedene hakettiğini veriyorum artık. Ayyy niye anlattım size bunları bilmiyorum dertleşmek istedim işte
İstediğin zaman dök bebeğimInsallah festim ama beni suandan ziyade dogum sonrasi strese sokuyor baska nedenlerden ötürü. Bi ara dokerim sebebini buraya
Eşin seni anliyor ve durumun bilincinde ise bu sana yeter canim. Insallah tez vakitte yuvani ailenle oradan ayirirsinda baska eve gecersnz. Inan ne kdr uzak o kdr iyiÖyle doluyum öyle doluyumki kızlar nasıl bi yol izlesem bilmiyorum. Kayınvalidem ve görümcem hamileliğimin başından beri herşeyi burnumdan getirdiler hep ağlayarak geçti günlerim hep stres yaşadım aylardır bi gün mutlu geçiremedim haliyle eşim ne kadar benden taraf olsada onlarda ailesi atsan atılmaz satsan satılmaz bende sus pus bi insan değilimdir onlar yapıp yapıp masum rolü oynadı bende kendimi asla ezdirmedim yaptıklarını yüzlerine vurdum aynı apartmanda oturuyoruz şuanda başka eve kiraya çıkcak durumumuz yok malum bebekte geliyor kiramızda uygunken sıkıştıramayız kendimizi 1 aydır kesinlikle konuşmuyorum onlarla yolda görsem yolumu değiştirip kafamı çeviriyorum ah ettim çocuğumu göstermicem gelemezler ne hastahaneye ne eve dedim benim hamileliğimi zehir edenler bebeğimi stres altına sokanlar bebek doğunca babannecilik halacılık oynamasınlar torunlarının annesine saygısı olmayanlar çocuğumu haketmiyorlar dedim eşime oda nasıl istersen dedi. İçim çok dolu kendi ailem sağolsun her zaman yanımda maddi ve manevi eşimde bunun farkında annem bakıcak zaten bebeğime ben işe başlayınca görseniz bayılıyorlar iyi hala ve iyi babanne rolü yapmaya dillerinden düşmezdi bi çoraplarını görmedik şimdiye kadar aldıkları hakedene hakettiğini veriyorum artık. Ayyy niye anlattım size bunları bilmiyorum dertleşmek istedim işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?