- 22 Mayıs 2012
- 11.002
- 30.557
- 798
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #34.541
Canım bir fikir beyan edemiyorum. Uzaktan konuşmak çok kolay. Sadece sana ve eşine allahım sabır versin diyebiliyorum. Allahım yardımcınız olsun. Hakkınızda en hayırlı olacak kararı vermeniz için dua edeceğim.Kızlar. Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Sonuçlarımı biliyorsunuz agtr1 geninde renal tübüler dsgenesis. Bugun özelde bir genetikciye gittik bunun genetik bir problem olduğu için düzelme ihtimalinin olmadığını söyledi. Bir de bu durum homozigot yani her ikiniz de bu hastalığın tasıyıcısısiniz dedi. Bize önce Bi gnetikle anlaşıp bütün tasıyıcılıklarimiza baktırmak ve sonrasında tup bebek yoluna gitmeyi oneriyorlar. Lütfen normal yolla hamile kalmayın çünkü akraba evliliği olduğunuz için riskleriniz yüksek dediler. Bir de bebeğimzin raporunda tasıyıcısı olduğu hastalıklarda var kutis laksa spastik parapleji gibi.. Onlar heterozigot yani ya ben de ya eşimde varlar. Pazartesi kararını ver gel dedi doktorlar sıradan bir böbrek problemi değil genlerinizden gelen bir rahatsızlık bu durum içsellestirmeyin 3.bebeginize odaklanın diyolar
Ne denir bilemiyorum Allah yardımcınız olsunKızlar. Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Sonuçlarımı biliyorsunuz agtr1 geninde renal tübüler dsgenesis. Bugun özelde bir genetikciye gittik bunun genetik bir problem olduğu için düzelme ihtimalinin olmadığını söyledi. Bir de bu durum homozigot yani her ikiniz de bu hastalığın tasıyıcısısiniz dedi. Bize önce Bi gnetikle anlaşıp bütün tasıyıcılıklarimiza baktırmak ve sonrasında tup bebek yoluna gitmeyi oneriyorlar. Lütfen normal yolla hamile kalmayın çünkü akraba evliliği olduğunuz için riskleriniz yüksek dediler. Bir de bebeğimzin raporunda tasıyıcısı olduğu hastalıklarda var kutis laksa spastik parapleji gibi.. Onlar heterozigot yani ya ben de ya eşimde varlar. Pazartesi kararını ver gel dedi doktorlar sıradan bir böbrek problemi değil genlerinizden gelen bir rahatsızlık bu durum içsellestirmeyin 3.bebeginize odaklanın diyolar
Güzel dileklerin için teşekkür ederim bebeğim, inşallahHayat işte bugün sana yarın ona.Evlilik böyle bişey ne mutlu ki kıymetini bilen değer veren biriyle karşılaşmış yolunhep böyle güzel kalın , inşallah miden de bi an önce düzelir
Kıyamam ya cidden aşırı zor bir problem, ne yapacağız bilmiyorumBenim hiç geçmedi ki
Bynda kızılacak bir durum yokki. Doktorum üzülecek bir durum söz kınusu olmadığı için diyetisyene yönlendirmemiştir. Ben şekere vakıf değilim. Gereksiz yükselmeain diye sizden en aIndan yenilip yenilmemesi gereken besinlwre vakıf olurum diye istedim. Yoksa eğitimsiz biri değilim. Diyet listelerinin kişiye özel olduğunun bilincinde olanlardanımKızdınız mı siz bana? Üzgün ifadeyi bırakan ben miyim?
Bende bunu anlatmak istedim aslında. Bende bu besinler yasak bunlar serbest diye bir liste yok. Diyetisyenin verdiği liste 2 ana öğün 1 ara öğün içeren bir liste. Ben sizin eğitiminiz veya üzülecek birşey olup olmamasıyla ilgili bir ima da bulunmadım. Beni ilgilendirmiyor.Bynda kızılacak bir durum yokki. Doktorum üzülecek bir durum söz kınusu olmadığı için diyetisyene yönlendirmemiştir. Ben şekere vakıf değilim. Gereksiz yükselmeain diye sizden en aIndan yenilip yenilmemesi gereken besinlwre vakıf olurum diye istedim. Yoksa eğitimsiz biri değilim. Diyet listelerinin kişiye özel olduğunun bilincinde olanlardanım
AminBende bunu anlatmak istedim aslında. Bende bu besinler yasak bunlar serbest diye bir liste yok. Diyetisyenin verdiği liste 2 ana öğün 1 ara öğün içeren bir liste. Ben sizin eğitiminiz veya üzülecek birşey olup olmamasıyla ilgili bir ima da bulunmadım. Beni ilgilendirmiyor.
Yönlendirmedi yazdığınız yoruma üzgün ifade bıraktığım için baya dertlendiniz sanırım 2 keredir aynı şeyi söylüyorsunuz ama ben kötü niyetle veya siz üzülün diye koymadım onu. Dediğim gibi beni ilgilendiren bir durum yok. Allahım hepimize sağlık sıhhat versin.
Şöyle anne karnında ölür dogsa da yasamaz deniyor normalde bu bebekler için ama bizim doktorumuz olur da sonuc olumlu gelirse en azından ciger ve fiziki sorunları olmasın diye su verdi bebege ama bu suuszlgn sebebi bebekte genetik bişeyse su vermem dedi.suu verildiği icin fzki problem yok deniyo ciger de şimdilik iyi su verildiği için ama Smdi bu saatten sonra bize su verilmeyecek 28.haftamdaym. Hc biri ztn kuveze alalım gbi Bi teklif de sunmuyor zamanını beklersiniz diyor. O yüzden ya anne karnında ölüm susuzluktan oturu ya doğunca olum nefes alamadığından oturu dediler. Dogunca da böbrek nakli gerekir dediler onda da her 5 10 senede bir değişmek gerekir böbreği ve sizin bebegzn 2 böbreği de çalışmıyor böyle Bi durumla çok çok az karşılailmis ve bebeklerin akıbeti de bilinmiyor dediler.Ne denir bilemiyorum Allah yardımcınız olsun
Bundan sonraki bebek için evet tüp bebekle olur ve bencede öyle yapmalısınız. Ama şuanki bebeğin için karar vermek çok zor. Karı koca kendiniz karar vermelisiniz kimseden etkilenmeden. Sadece şunu demek istiyorum doktorlar doğsa bile yaşayamaz mı diyor yoksa yaşar ama çok hastalıklı bir hayatı mı olur diyor. Orası bence çok önemli karar vermede
Tekrardan çok geçmiş olsun Rabbim yardımcınız olsun
Benimde bir tanıdığımın akraba evliliği ve çocuğu sorunlu ve ikinciyi asla yapmıyor kendini ona adamış devamlı hastanede .
Birde şunu düşünün biz bu çocuğu istiyoruz diyorsanız ve olaki size birşey olduğunda bu çocuğa bakacak ailelere sahip mısınız bu da karar vermede önemli bir durum bence.
Dediğim gibi kimseden etkilenmeden doktorlara danışarak karar verin inşallah Allah şifa versin
Canım belki o erkektir sen kadınsın bakarsın gibi bir mantığı var dicem de onun da annesi var sonuçta. Ben olsam direkt söylerdim yüzleşirdim biraz da trip atardımBende anne konusu açılmışken derdimi dökeyim. Abimin 3 yaşında çocuğu var annem bakıyor. Ben bu yıl izin alacağım seneye işe döneceğim. Yeğenim 4 yaşına girmiş oluyor benimki 1. Sen bakıcıya verirsin diyor annem. Benimki konuşamayan derdini anlatamayan bakıcı bir şey yapsa söyleyemeyecek bir bebek. 4 yaşındaki ise bir sorun olsa iletebilir. Kimse çocuğuma baksın diye doğurmadım zaten ama çok üzüyor bu durum beni. Kayınvalide desen şehirdeki evi barkı kapattı köyüne ev yaptırdı. Ev borcumuz var diyip bir zıbın almışlığı yok. Bebeğime üzülüyorum iki taraftanda yalnız
Söyledim direkt hatta arada laf çarptığım zamanlar da oldu. Ama onları seçtiyse yapabileceğim bir şey yok gururlu duruyorumCanım belki o erkektir sen kadınsın bakarsın gibi bir mantığı var dicem de onun da annesi var sonuçta. Ben olsam direkt söylerdim yüzleşirdim biraz da trip atardım
Çok zor bir durum canım. Eşin ne düşünüyor? İnşallah ne karar alırsanız alın en hayırlısı olur sizin için. Elimizden duadan başka bşr şey gelmiyorŞöyle anne karnında ölür dogsa da yasamaz deniyor normalde bu bebekler için ama bizim doktorumuz olur da sonuc olumlu gelirse en azından ciger ve fiziki sorunları olmasın diye su verdi bebege ama bu suuszlgn sebebi bebekte genetik bişeyse su vermem dedi.suu verildiği icin fzki problem yok deniyo ciger de şimdilik iyi su verildiği için ama Smdi bu saatten sonra bize su verilmeyecek 28.haftamdaym. Hc biri ztn kuveze alalım gbi Bi teklif de sunmuyor zamanını beklersiniz diyor. O yüzden ya anne karnında ölüm susuzluktan oturu ya doğunca olum nefes alamadığından oturu dediler. Dogunca da böbrek nakli gerekir dediler onda da her 5 10 senede bir değişmek gerekir böbreği ve sizin bebegzn 2 böbreği de çalışmıyor böyle Bi durumla çok çok az karşılailmis ve bebeklerin akıbeti de bilinmiyor dediler.
Bende sık idrara çıkma isteği bebegin ayakları aşağıda olduğu zaman oluyor. Ayaklarının hareketini orda hissediyorum .lavaboya çıkıyorum aradan birkaç dakika geçiyor yine Bi çıkma isteği çıkıyorum ama bir iki damla . Arada oluyorsa tedirgin olmayın bence .bebisin pozisyonunu hissetmeye çalışın genelde ayaklar asagidaysa oluyorKızlar benim ilk defa bugün çok sık tuvalete çıkma isteğim oluyor yapıyorum biraz bekliyorum tuvalette yine az az geliyor anlamadım ya sabah alt karnımda sancı vardı geçti bebeğim hareket ediyor gayet iyi ama su sızıntısı filan değildir dimi ya da enfeksiyon mu acaba sık sık tuvaletin gelmesi burada çok tuvaletim geliyor diyenler vardı sizinde böyle mi yapıyorum ama sanki yine var.
Ayy bide dün birşeye uzandım ani top geliyordu tutmak için kollarımı yukarı kaldırdım karnımın üst kısmı acıdı ama geçti sonra kese yırtılması filan değildir dimi ayyy bugün buna taktım ağlıcammmmm
Kızlar. Ben ne yapacagimi bilmiyorum. Sonuçlarımı biliyorsunuz agtr1 geninde renal tübüler dsgenesis. Bugun özelde bir genetikciye gittik bunun genetik bir problem olduğu için düzelme ihtimalinin olmadığını söyledi. Bir de bu durum homozigot yani her ikiniz de bu hastalığın tasıyıcısısiniz dedi. Bize önce Bi gnetikle anlaşıp bütün tasıyıcılıklarimiza baktırmak ve sonrasında tup bebek yoluna gitmeyi oneriyorlar. Lütfen normal yolla hamile kalmayın çünkü akraba evliliği olduğunuz için riskleriniz yüksek dediler. Bir de bebeğimzin raporunda tasıyıcısı olduğu hastalıklarda var kutis laksa spastik parapleji gibi.. Onlar heterozigot yani ya ben de ya eşimde varlar. Pazartesi kararını ver gel dedi doktorlar sıradan bir böbrek problemi değil genlerinizden gelen bir rahatsızlık bu durum içsellestirmeyin 3.bebeginize odaklanın diyolar
O kdar çok doktora gittik ki o kadar çok hastaneye gittik kliniğe gittik ki sayamıyorum zaten bu asamadan sonra gttgiim her doktor ozeli devleti ne kadar çok şey arastirmissiniz ve elinizden geleni yapmışsınız iş sadece bizim size bilgi vermemize kalmis keşke herkes sizin gbi duyarlı olabilse tabi maddi imkanszlk türkiyedeki ekonomik koşullar yetersizlikler de etkili bunda ama diyolar. Sebebini öğrenmeden adım atmadık aldırmak icin 2 aydır çabalıyoruzCanım senin durum ile aynı değil ama doktor yaklaşımını anlayabilelim diye bu örneği veriyorum,
benim babam kanser tedavisi görür iken ben bir umut hergün şu değer şöyle düzelmiş bu değer böyle olmuş diye doktora gösteriyordum doktor bendeki umudu görünce açık bir şekilde babanı biz görür görmez 2 ay yaşar değerlendirmesi yaptık, sen babanın yaşayacağını mı düşünüyorsun minvalinde bir konuşma yaptı, uzun uzun konuştuk ben Rbbimden umut kesilmez diye her yere koşturdum, her şeyi uyguladım ama sonuç doktorların öngörüsü yaşandı ve babamı tam 2 aylık süreçte kaybettim
Çok zor bir karar ama sende çok doktora gittin, çok farklı uzmanlar gördü hepsi aynı şeyi söylüyorsa yapacak birşey yok gibi geliyor
Rabbim yardımcın olsun, rabbim dogru kararı verirsin sana inşallah,
O kdar çok doktora gittik ki o kadar çok hastaneye gittik kliniğe gittik ki sayamıyorum zaten bu asamadan sonra gttgiim her doktor ozeli devleti ne kadar çok şey arastirmissiniz ve elinizden geleni yapmışsınız iş sadece bizim size bilgi vermemize kalmis keşke herkes sizin gbi duyarlı olabilse tabi maddi imkanszlk türkiyedeki ekonomik koşullar yetersizlikler de etkili bunda ama diyolar. Sebebini öğrenmeden adım atmadık aldırmak icin 2 aydır çabalıyoruz
Anladım çok zor gerçekten ama en azından bir tercih yapmak zorunda değilsiniz. Anne karnında vefat ederse zaten alacaklar yaşarsa da doğumdan sonrasına bakarsanız tercih yapmak çok zor olurdu sizin için gerçektenŞöyle anne karnında ölür dogsa da yasamaz deniyor normalde bu bebekler için ama bizim doktorumuz olur da sonuc olumlu gelirse en azından ciger ve fiziki sorunları olmasın diye su verdi bebege ama bu suuszlgn sebebi bebekte genetik bişeyse su vermem dedi.suu verildiği icin fzki problem yok deniyo ciger de şimdilik iyi su verildiği için ama Smdi bu saatten sonra bize su verilmeyecek 28.haftamdaym. Hc biri ztn kuveze alalım gbi Bi teklif de sunmuyor zamanını beklersiniz diyor. O yüzden ya anne karnında ölüm susuzluktan oturu ya doğunca olum nefes alamadığından oturu dediler. Dogunca da böbrek nakli gerekir dediler onda da her 5 10 senede bir değişmek gerekir böbreği ve sizin bebegzn 2 böbreği de çalışmıyor böyle Bi durumla çok çok az karşılailmis ve bebeklerin akıbeti de bilinmiyor dediler.
Anladım teşekkürler yani hareketini hissediyorum ama kafası nerde ayaklar nerde daha çözemedimBende sık idrara çıkma isteği bebegin ayakları aşağıda olduğu zaman oluyor. Ayaklarının hareketini orda hissediyorum .lavaboya çıkıyorum aradan birkaç dakika geçiyor yine Bi çıkma isteği çıkıyorum ama bir iki damla . Arada oluyorsa tedirgin olmayın bence .bebisin pozisyonunu hissetmeye çalışın genelde ayaklar asagidaysa oluyor
Denicem canım sağolCnm birde ayran soda limon yapsan etkisi gitmeden tek seferde içsen ne zaman ishal olsak annem yapardı
Sağol cnm aminBaşın sağolsun canım bilmiyordum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?