- 12 Ağustos 2022
- 208
- 584
- 53
- Konu Sahibi ffestinalente
-
- #35.781
canım dün benim o tarafta işim vardı buraya kadar gelmişken bi uğrayayım dedim doktor yoktu, odası hazırlanıyor henüz ne zaman başlayacağı belli değil dediler. normalde yarın kontrole gitmem lazım, hocaya hafta başında mesaj attığımda cumartesi gelirseniz ben yardımcı olurum dedi ama yarın gittiğimde orda olacak mı bilmiyorum bugün tekrar mesaj atacağım çünkü hala medicalpark sisteminde randevuları görünmüyorBenimde suan doktorum baska hastaneye gecis yapti mesela hatta bugun baslamis olmasi lazim. Medikalpark diye bi hastane ama cok olumsuz yorumda aldim. Isi ticate dokmusler vs vs diye. Ama doktoruma guveniyorum napim. Hem daha pahali hastane olmus oldu hemde biraz ters yorumlar duymuslugum oldu ama devam edicem doktorum ugruna..
daha var zamanı anlaşılan bi değişiklik var gibi de neyse haftaya belli olur ultrasonda nerde olduğu. Ama dönmeme ihtimali çok daha düşük o yüzden bu konuyu kapattım.Birçok yerde dönme ihtimallerine ilişkin oranlar veriliyor doğruluğu tabi tartışılır ama son ana kadar dönebilen bebekler oluyor ihtimal bir noktadan sonra azalsa da o yüzden akışa bırakmak lazım.
Mesela şu linkte şöyle diyor: Bebek doğum pozisyonunu kaçıncı haftada alır?
Hamilelik devam ederken, bebeğin baş aşağı dönme ihtimali artar. 28 haftada ihtimal %75’tir, 32 haftada ise doğuma sekiz hafta kalmışken %90 civarı ihtimali vardır. Doğum zamanı geldiğinde bu ihtimal %97 olur.
O yüzden moral bozmamak bebek ve anne için sağlıksal bir acil durum söz konusu değilse bence sabredilebilir, doktora direnilebilir gibi geliyor bana.
Gece benimde önceki dogumum aklıma gelip durdu tüm detaylariyla sezeryan korkmuyor degilim ama kaçış yok doğacaklar her türlüDünden beri doğum korkusu sarmış benibana kalsa doğurmicam ne normal ne sezaryen yapamam gibi. Kafayı yicem berdej düştü aklıma . Normal istiyorum ama şeker tansiyon panik atak bel fıtığı kilo vs derken zor. Normal epidural olsa ignesinden korkuyorum. Spinal bir tercih bile değil benimm için. Genel aneztezi ile sezaryen şuan en mantıklısı ama of
Bir şey sorcam acaba ben yanlış mı hissediyorum . Ayaklarını yukarda hissediyorum hatta değince bile ayak olduğu belli .sonra o ayaklar solumda olabiliyor hatta bazen aşağıda hissediyorum .kafasının olduğu yer genelde sert ve daha gergin oluyor ordan da anlıyorum. Bu fırıldak sürekli döner mi böyle yoksa aslında sabitte ben mi yanlış hissediyorum .Hani döner mi diye soruyorlar yaYa şu çocuk dönmedi miii aaa bundan sonra dönmez diyenleri de kapatsınlar ! 2. oğlum 34 te döndü. Doğum anında dönenler var!
Bir şey sorcam acaba ben yanlış mı hissediyorum . Ayaklarını yukarda hissediyorum hatta değince bile ayak olduğu belli .sonra o ayaklar solumda olabiliyor hatta bazen aşağıda hissediyorum .kafasının olduğu yer genelde sert ve daha gergin oluyor ordan da anlıyorum. Bu fırıldak sürekli döner mi böyle yoksa aslında sabitte ben mi yanlış hissediyorum .Hani döner mi diye soruyorlar ya
O yüzden sıkıntı yapmamak lazım teşekkür ederimDöner kuzum benim de öyle. Sürekli döner çünkü daha yeri var. Suyu da yeterliyse rahatlıkla döner. 9. ayda nerdeyse değşmez gibi bişey.
Boşver canım sende kimseyle muhattap olma adım çıkmış dokuza inmez sekize gibi oomussunt birkere ban yedinmi sistem takip mi ediyor napıyor seni ordanda yiyorsun demekki ban sen bizden baskasiyla muhattap olmaKendimi tarla faresi gibi hissediyorum hdjdj ne zaman anaların dışına çıksam ban yiyorum ya hdjsj halbukisi çok narin ve naif bir insanımdır yeminle linç etmiyorum beya hakaret etmiyorum ama bir şekilde banlanıyorum. Cirkefe çıkacak adım analarda
Sefika yüksekte yatıyor musun canım?
Halledersin cnm ya üzme kendini sakın kızından kalanlarıda bulursan baya faydası olur sana benm oğlum olacak 2 yasinda kizim var kızımdan kalanları da kullanacağım evin icinde kim ne diyecekBen daha bebeğe bişe almadım deprem bölgesi çarşı avm yok yurtdşından aldıklarım var ama yetmez kızımdan kalanlar var yıkamış hurca koymuştum allah bilir nerde evimi boşalttık görümcemin bodrumuna koyduk bir sürü eşya nasıl bulcam
Amin canım benim keşke eşin giderken 28 gün benimkini de bi götüreydi son ay elimde kalcak çünkü
Evet onlar içerde rahatken biz dışarda hiç rahat değiliz yhaÇok teşekkür ederimbaya rahat bende rahat olsam keşke ay kap olayı çok fena .acil çözüm talep ediyorum bende
Tatlım sen Hatay'da değil misin? Atla gel İskenderun'a primall AVM açık. e bebek açık. İnternetten aldım bende birçok malzemeyi kargolar çalışıyor.Ben daha bebeğe bişe almadım deprem bölgesi çarşı avm yok yurtdşından aldıklarım var ama yetmez kızımdan kalanlar var yıkamış hurca koymuştum allah bilir nerde evimi boşalttık görümcemin bodrumuna koyduk bir sürü eşya nasıl bulcam
Dünden beri doğum korkusu sarmış benibana kalsa doğurmicam ne normal ne sezaryen yapamam gibi. Kafayı yicem berdej düştü aklıma . Normal istiyorum ama şeker tansiyon panik atak bel fıtığı kilo vs derken zor. Normal epidural olsa ignesinden korkuyorum. Spinal bir tercih bile değil benimm için. Genel aneztezi ile sezaryen şuan en mantıklısı ama of
Evet canim bende online bakim dedim adi henuz randevu listesinde yok. Anadolu da suan devam ediyor galiba. Foto paylasmis kendi odasinda. Tabi guncel fotoysa bilemem de. Benim ay ortasina dogru randevu tarihim o yuzden bekliyorum ama sen zamanin geldiyse anadolu da git olmadi orayi bi ara sor istersen.canım dün benim o tarafta işim vardı buraya kadar gelmişken bi uğrayayım dedim doktor yoktu, odası hazırlanıyor henüz ne zaman başlayacağı belli değil dediler. normalde yarın kontrole gitmem lazım, hocaya hafta başında mesaj attığımda cumartesi gelirseniz ben yardımcı olurum dedi ama yarın gittiğimde orda olacak mı bilmiyorum bugün tekrar mesaj atacağım çünkü hala medicalpark sisteminde randevuları görünmüyor
Evet evet agrim coook azaldi sadece kemigim batiyo o cok kotu bi his ama iyiyim cok sukurSen nasıl oldun ? Hafifledi mi biraz durumun
Allah kavustursun cerito sayili gun cabuk gecer diycemEşimi gönderdim az önce.Sanırım önümüzdeki bi ay boyunca kafayı yiyeceğim ve bu kadar ağlamaya doğurabilirim.Hiç bu kadar ayrı kalmamıştım.Canım acıdı resmen .Çok üzgünüm.
Evet hataydaym . Oyle yapcam sanırım . Ablamda kalıyorum evim yok temmuzda bitecek aman niye geldiysemTatlım sen Hatay'da değil misin? Atla gel İskenderun'a primall AVM açık. e bebek açık. İnternetten aldım bende birçok malzemeyi kargolar çalışıyor.
Genel anestezi de hem bebeğide etkiliyor hemde doğum sonrası cok ağrın olur epidural almak daha iyi canım bende deneyimledim belden acımıyor bile iğnesi.. ama ameliyathane de staj yaparken genel anestezi olup ayılan anneleri gördüm ve dedim iyiki belden aldım... Doğum sonrası acım neredeyse hiç olmadı ayrıca birde hiç dinlenme fırsatım bile olmadı bebeğim kuvözdeydi sürekli git gel yaptım hastane ile ev arasında ona rağmen düşün.. normal doğum yapamıyorsan epidural düşün genel daha zor ama yinede sen bilirsinDünden beri doğum korkusu sarmış benibana kalsa doğurmicam ne normal ne sezaryen yapamam gibi. Kafayı yicem berdej düştü aklıma . Normal istiyorum ama şeker tansiyon panik atak bel fıtığı kilo vs derken zor. Normal epidural olsa ignesinden korkuyorum. Spinal bir tercih bile değil benimm için. Genel aneztezi ile sezaryen şuan en mantıklısı ama of
Benim de kafamı çok karıştırıyor o iğne konusu.Normali eledim zaten ,yani tabi bilmiyorum ama dün doktoruma ben sezeryan istiyorum ama sancım olursa ne olacak siz hemen sezeryana alacak mısınız gelip dedim.Tercihin buysa tabi geleceğim ama merak etme planlı yapacağız senin sezeryanı dedi.yani iğneyi görmesem bi anda yapsalar tamam ,ama yine bebişi işte içinden çıkarttıklarını falan hissediyormuşsun galiba ,bayılırsam diye korkuyorumCanım ben epidural sezeryan oldum, normalde benim öyle iğne korkum falan da yoktur bakabilirdim ama şimdi ilk doğum olacak heyecan falan yaparım diye bakmadım, inan görmez isen kambur bir vaziyette durdum doktor iğneyi yaptı şuan kullandığım kan sulandırıcı iğne bile daha çok acıtıyor hiçbirşey anlamadım o yarım saate kalmaz bebeğimi görme düşüncesi bana hiçbirşey hissettirmedi (deneyimlemiş pozitifim dogum sonrası ağrı anlamında epidural daha iyi dedi, genel anesteziye göre aklında bulunsun)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?