2023 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    325
Arkadaşlar aranızda varis ile ilgili sıkıntı yaşayan yada daha önce tecrübesi olan varmi biz 27 haftalık olduk iki gündür ayağıma basamıyorum bugün cok şiddetli ağrılarım var özellikle sağ ayağımda... günlük 1 saate yakın yürüyüş yapıyorum uzun zamandır biraz kilo da aldım yürüyüş ağır mı geliyor acaba ondan dolayi mi ağrıyor diye düşünüyordum ama yok bu sabah aynaya bir baktım ki arka bacagimda damarlar oyle bir fırlamış ki bulunduğum yerde kalp damar doktoruna sıra yok kadin doğuma da bulamadım ama yarın sabah erkenden hastaneye gidip kadın doğum doktorundan muayene etmesini isteyecegim bu gece nasıl uyurum bilmiyorum

Şeker yüklemesi temiz gelmişti ama yaşayan var mı acaba benden başka yanıyor sızlıyor böyle
Çorapsız yatmayan ben çorap giyemiyorum. O kadar sıcak ki. Ayak altlarım hep soyuldu bide. Garip garip şeyler oluyor. Ben önceden belirli aralıklarla sadece ayak tabanına kına kürü yapardım. Hamile olduğumu öğrenince kayınvalidem kına sürülmez va dedi bende iyi bari bir bildiği vardır dedim. Ama keşke dinlemeyip en başta yapsaydım şimdiye rengi kalmazdı. Toksinleride alırdı böyle yanmazdım.

İnşallah az kaldı kuzum. Bende o anları istiyorum. Hamilelik benim için yeterli süresini doldurdu çoktan jdjdj sağlıkla zamanında gelsinler inşallah.

Yaa ne güzel kız yerim ağzını küçücüktür o şimdi

Bende hıçkırık anlayamıyorum.

Kızlar izninizle biraz içimi dökesim var.. Ben ücretsiz izinden sonra işime dönmek istiyorum. Annen ile aramızda araçla 10-15 dk mesafe var. Yinede gelip gitmem zor olur (ki eşim alıp bırakıcak hergün) kendi düzenim var gelemem dediği için 2 haftadır onların sitesinde ev bakıyıruz. Ve hep o bakar bende haftada 2 gün evine temizliğe birini tutarım diye konuşuyorduk. Ta ki bugüne kadar. Bu sabah eşime kahvaltıya gidelim anneme dedim güzel simit falan aldık ailece kahvaltı ederiz diye. Gittik kahvaltıda muhabbet açıldı babam dedi ki annen tek baş edemez üstüne yıkmak olmaz. Tabiki o yüzde temizlik için abla tutucaz dedim. Sadece o yetmez günlük yardıma da gerek dedi eşimle kaldık öyle. Zaten onların sitesinde oturmak için evimizin üstüne kiraya 5+6 bin eklicez. Aidatları bir buçuk onu eklicez. Temizliğe kadın zaten ne kadar yapıyor üzerine bakıcı tutucaksam benim maaşımdan ne kaldı. O kadar kötü oldum ki eşim anladı ortamı yumuşatmaya çalıştı kahvaltıdan direk eve geçelim istersen bak kızların kıyafetlerini yerleştircektik falan dedi o bahaneyle kalktık. Öğleden beri ağlıyorum kendimi çok kırgın hissediyorum. Birkeresinde de babam bize mi güvendiniz demişti, ben çocuk yaparken kimseye güvenmedim ama ikiz olucağını da kimse bana söylemedi dedim. Çok zoruma gitti ve benim ailem. Eşim ne derlerse tamam diyor taşının dediler tamam dedi ki odalarını kendi ellerimizle boyamıştık. Yeterki biz mutlu olalım diye seslerini çıkarmıyor ama böyle yapmaları çok zoruma gitti. Resmen kendimi kapattım kimseyle konuşmak istemiyorum çocukcağız kırk takla atıyor sabahtan beri. Ailem olduğu için birşeyde diyemiyor. Biliyorum diceksiniz daha doğmasına işe başlamana çok var ama şimdisi içinde böyleler. Doğumdan sonra sadece kayınvalidem 10 gün yanımda kalıcak sonrası yok. Annem kalırım bile demiyor alır çocukları gelirsiniz burada kalırsınız diyor ben nasıl rahat ediyim babam tüm gün evde 2 bebekle zaten lohusa olucam birşeye surat yapsa şunu şöyle yapmayın dese zoruma gidicek.Yine kimseye güvenmiyorum tek başıma bir şekilde bakarım ama daha 10 günlük iki taneyle nasıl yaparım çok uzun oldu biliyorum kimseyle paylaşamıyorum ama kendimi çok yalnız, çaresiz hissediyorum

Dream allah dağına göre kar verir. Senin yapamayacağın, yetişemeyeceğin bir durum olsaydı bu emin ol ki olmazdı. Sen önce sakinleşip, derin bir nefes alıp içinde ki gücü farket. Şuan seni neyin beklediğini bilmediğin için zorlanacağını düşünmen çok normal ki zorlandığın zamanlarda olacak ama nasıl yaparım ne ederim moduna lütfen girme. Seni rahatlatmak için söylemiyorum gerçekten ama senin içinde o güç var.

Ben aileler bakmak istemeyince dreams kızamıyorum. Gönül ister ki ikiletmesinler, kendi istekleriyle baksınlar ama ben bu olamayabiliyor. Bende gelecekte torun bakmak ister miyim? Hayır istemem. Destek olurum ama full zamanlı o yaşta hayatımı ona bağlamak istemem. Bu kötü birşey değil. Sadece bu zamana kadar bakarım ederim deyip şimdi tek olmaz moduna girmiş olmaları gerçekten can sıkıcı. Keşke ilk zamandan deselerdi kızım bakamam diye. Sen bunu sormadın mı? Ne değişti diye?

Öfkeyle kalkıp zararla oturma arkadaşım. Bu bebekler ama öyle ama böyle en güzel şekilde büyüyecekler. Dertlenmeni anlıyorum kim olsa üzülür ama annen zaten sinyalleri vermiş. Doğum yapmış kadın ve bebek istisnai durumlar dışında ayağına çağırılmaz, sen onların yanına gidersin.

mydreams93

Canım @ koyuyorsun sonra boşluk bırakmadan ffes yazınca tüm üyeler altta geliyor seçiyorsun.

Oy maşallah ne güzel rüya görmüşsün doğumun kolay olcak inşallah jdjdj

Hdjdjd pembiş ek gıda tabaklarında yerlerdi nolcak canım

Canım bu zamanda ailen yanında olmayacaksa ne güne varlar? Torunları doğacak bence yardımcı olmaları lazım ki masraf koydurtmayacaksınız. Eşin konuşssun . Kızkardeşin var mı ona söyle

Çok haklısın canım. Madem öyle taşınıp fazla kira vereceğine yanına yardımcı tut. Taşınınca da ailen çocuklara bakarken oflayıp poflayacak pişman edecek gibi görünüyor. Eşin de yardımcı olacak biri anladığım kadarıyla. Bence anneni aradan çıkaracak şekilde planlarınızı yapın

Magnezyum ben 3 aylıktan beri içiyorum bir kaç gün üst üste unuttuğum da ağrılarım daha da artıyor

Başta konuşmasak zaten bu kadar canım acımazdı arkadaşım evlenirken bile onlara yakın ev aldırdılar çocuk falan olduğunda kim bakıcak edicek diye şimdi 1 ay kala bunların yaşanması çok zoruma gitti ki gerçekten hayatlarını bağlamıyorum mesela onlar 3 ay yazlıkta kalıyorlar. Yazın 3 ay kayınvalidem işinden izin alıp idare edicek sizin düzeninizde aynı kalmalı sonuçta diyordum
Canım bu zamanda ailen yanında olmayacaksa ne güne varlar? Torunları doğacak bence yardımcı olmaları lazım ki masraf koydurtmayacaksınız. Eşin konuşssun . Kızkardeşin var mı ona söyle
2 erkek kardeşim var canım ama kimseyi konuşturtmam bakıcı bakıcaz olmadı 2-3 yıl işime ara vermek durumunda kalacağım. Benim için başta destek istemek bile çok zordu bu laflardan sonra asla istemem

Mecburen öyle yapıcaz canım bugün biraz sindirmem zor olduğu için böyle oldu sanırım

Başta keşke net olsalarmış. Ya taşınmış olsaydınız ne olacaktı. Bence hiç sıkma canını herşeyin bir çözümü var. Bence evinizden taşınmayın. Kendi düzeninizi bozmadan devam edecek çözümler bulun. Annem bakacaksa gelsin orda baksın ha yok bakmıyorsa bir durum değerlendirmesi yaparsınız. Zaten 10-11 ay kadar evde olabileceksin diye düşünüyorum. Hem belki miniklik döneminden sonra annen bakmak isteyebilir ve ya bir süre bakıcı olur. Elbet çözüm bulunur arkadaşım. Sen kendini yarı yolda bırakılmış gibi hissetme. Yanlış yapmışlar gerçekten.

Seni doldurmak istemiyorum ama ben birde şeye kızdım bunlardan bağımsız. Çocuk şu devirde masraflı birşey. Kim ne derse desin. Sizin masraf x2 oldu birde. Böyle bir dönemde sırf kendi düzenim diye sizin ekstra masrafa girmenizi kabul etmeleri buna teşvik etmeleri beni daha çok sinirlendirdi mesela.

Coraaspirine bende devam ediyorum. Onu kesmemesi daha hayırlı. Kan sulandırıcı önemli.
Galiba bende doguma kadar devam ediceğim,kan pıhtılaşmam da var,ekstra oksapar kan sulandırıcı kullanıyorum
Folik asite şaşırdım cnm
ona sağlık ocağındakiler de cok şaşırıyorlar,ama doktorum diyor ki folik asit genelde herkeste dusuk oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…